Valla bende merak ediyorum biz esimle saat 10 dan gece2 ye kadar helak oluyoruz da uyutuyoruz. Her türlü pozisyonu deniyoruz. Esimin izni bitince ne Yapicaz hic bilmiyorumBebeklerine tek başına bakanlar bebeklerini nasıl uyutuyorlar merak içindeyim
Kusura bakmak olur mu bildiklerimizi paylaşıyoruz ki hepimiz rahat edelim:) ben gece besliyorum ama yaklaşık birinci aydan sonra gece mamasını bıraktım. Hem gece süt daha cok oluyor hemde kalk mama yap zor geldi açıkcası. Gece uyandırmiyorum zaten 2 de yatıyor elemanlar. 6:30 gibi uyanıyorlar o arada bende uyuyunca süt oluyor emziriyorum. Bazen süt cok oluyor sagiyorumda. Gunduz bir ogunde sagdigimi veriyorum. Ama her zaman degil tabiki gunümüz günümüze uymuyor henuz. Bende kvden ile aynı fikirdeyim uyanmiyorsa elleme artık. Zaten maksimum 5 saat uyurlar hem büyüme hormonu uyurken salgilaniyor en cok.ASM de Ölçüm yaptırdım rota için gittiğimde 5100-5300 civarındalar ama pek güvenemedim ya. O zaman sen gece beslenmesini kesiceksin sanırım? Ben 4-4 mama süt yapıyorum. Kv gece kalkmıyorlarsa besleme diyor. Aşıları doğum tarihlerine göre gelişimleri düzeltilmiş yaşa göre yaptırıp takip ediyoruz. Benim düzeltilmiş YAŞ senin doğum tarihine yakın onun için senle mukayese ediyorum kusura bakma sık soruyorsam. 2. Ay aşıları bizde de ateş yaptı Islak bezle düşürdük ateş düşürücü vermedim. Ama Sabahı ettik 30 dk da 1 kontrol ettik
Ben kızları 3 saatte 1 besleyip 8 öğün yapıyorum bu durumda gece arada 1 öğün vermessem 7 öğün olacak. Peki sen 1 bebişine 1 günde kaç ml mama- süt veriyorsundur tahmini toplamda?Kusura bakmak olur mu bildiklerimizi paylaşıyoruz ki hepimiz rahat edelim:) ben gece besliyorum ama yaklaşık birinci aydan sonra gece mamasını bıraktım. Hem gece süt daha cok oluyor hemde kalk mama yap zor geldi açıkcası. Gece uyandırmiyorum zaten 2 de yatıyor elemanlar. 6:30 gibi uyanıyorlar o arada bende uyuyunca süt oluyor emziriyorum. Bazen süt cok oluyor sagiyorumda. Gunduz bir ogunde sagdigimi veriyorum. Ama her zaman degil tabiki gunümüz günümüze uymuyor henuz. Bende kvden ile aynı fikirdeyim uyanmiyorsa elleme artık. Zaten maksimum 5 saat uyurlar hem büyüme hormonu uyurken salgilaniyor en cok.
Bir de bez olarak kaç numara kullanıyorsun? Ben 3 numara kullanıyorum bacaklarında iz oluyor. 4 numaraya mı geçsem bilemedim:)Kusura bakmak olur mu bildiklerimizi paylaşıyoruz ki hepimiz rahat edelim:) ben gece besliyorum ama yaklaşık birinci aydan sonra gece mamasını bıraktım. Hem gece süt daha cok oluyor hemde kalk mama yap zor geldi açıkcası. Gece uyandırmiyorum zaten 2 de yatıyor elemanlar. 6:30 gibi uyanıyorlar o arada bende uyuyunca süt oluyor emziriyorum. Bazen süt cok oluyor sagiyorumda. Gunduz bir ogunde sagdigimi veriyorum. Ama her zaman degil tabiki gunümüz günümüze uymuyor henuz. Bende kvden ile aynı fikirdeyim uyanmiyorsa elleme artık. Zaten maksimum 5 saat uyurlar hem büyüme hormonu uyurken salgilaniyor en cok.
3 kere mama veriyorum 180 ml toplamda.anne sütunu bilmiyorum. Sagdigim zaman bir memeden daha az çıkıyor toplam 130 filan oluyor. Emzirme sayımı da bu aralar bilmiyorum:) ilk baslarda hep yazıyordum artık bıraktım kara düzen gidiyorum. Ne zaman emmek isterlerse veriyorum. Simdi sen boyle tam sayı yazınca kendimi kotu hissettim vallaBen kızları 3 saatte 1 besleyip 8 öğün yapıyorum bu durumda gece arada 1 öğün vermessem 7 öğün olacak. Peki sen 1 bebişine 1 günde kaç ml mama- süt veriyorsundur tahmini toplamda?
biz bezde 3 numaraya yeni geçtik. 4 icin erken gibi geldi. 4 numara kac kdan başlıyor?Bir de bez olarak kaç numara kullanıyorsun? Ben 3 numara kullanıyorum bacaklarında iz oluyor. 4 numaraya mı geçsem bilemedim:)
7 kg sanırım. Sende de bacaklarında iz oluyor mu? Ben hep standart ml mama hazırladığımdan hazırlaması da kolay oluyor:) ya benimkiler çok zayıf doğduklarından çok beslemek istiyorum. O korku içimde hep var. Bi daha zayıf düşerler diye. Birde persantil diye bir şey var. Doktora gittiğimizde akranlarına ne kadar yakın uzak Değerlendirmesi de yapıyor.3 kere mama veriyorum 180 ml toplamda.anne sütunu bilmiyorum. Sagdigim zaman bir memeden daha az çıkıyor toplam 130 filan oluyor. Emzirme sayımı da bu aralar bilmiyorum:) ilk baslarda hep yazıyordum artık bıraktım kara düzen gidiyorum. Ne zaman emmek isterlerse veriyorum. Simdi sen boyle tam sayı yazınca kendimi kotu hissettim vallayarin yazıp sayiyim kac kere emziriyorum.
biz bezde 3 numaraya yeni geçtik. 4 icin erken gibi geldi. 4 numara kac kdan başlıyor?
Bizimkilerinde bacaklarında iz oluyor birkaç kez bel kısmını gevsek bıraktım iz olmasın diye kakalar sırtlarından cikti. Temizlemesi cok zor oluyor o zaman. O nedenle ortadaki hayvan resminde iki kenar birbirine yapışacak sekilde yapıyorum. Benimkiler kakayi cok Gazli yapıyorlar buyuk beze geçersek bacak kısımlarında çıkabilir daha yeni 5 kg oldular zaten.7 kg sanırım. Sende de bacaklarında iz oluyor mu? Ben hep standart ml mama hazırladığımdan hazırlaması da kolay oluyor:) ya benimkiler çok zayıf doğduklarından çok beslemek istiyorum. O korku içimde hep var. Bi daha zayıf düşerler diye. Birde persantil diye bir şey var. Doktora gittiğimizde akranlarına ne kadar yakın uzak Değerlendirmesi de yapıyor.
Bizimkilerinde bacaklarında iz oluyor birkaç kez bel kısmını gevsek bıraktım iz olmasın diye kakalar sırtlarından cikti. Temizlemesi cok zor oluyor o zaman. O nedenle ortadaki hayvan resminde iki kenar birbirine yapışacak sekilde yapıyorum. Benimkiler kakayi cok Gazli yapıyorlar buyuk beze geçersek bacak kısımlarında çıkabilir daha yeni 5 kg oldular zaten.
Standart ml derken neyi kastettiğini anlamadım. Hazır ölçülmus mama filan mı? Ben 60 ml suya 2 ölçek mama seklinde yapıyorum. Tabi persantil derken yüzdeliklerini söylüyorlar. Bizim doktor iki değerdir söylemedi bende sormadım . Nettede var ama bizimkiler kucuk doğduklarından rakamlar insanın canını sıkıyor, gecen ay bakmıştım ama bu ay bakmadım. Bende de beslemek degil hasta etmemek takıntısı var. Havalar cok sıcak terliyecekler hasta olacaklar diye sürekli tetikteyim. Ev halkı boyuna cam acıyor evde cereyan oluyor, bende sürekli cam kapatıyorum:)
standart her öğünde ikisinede 100 ml mama veriyorum. Yani hep aynı ml de hazırlıyorum. Biri mama içerken diğeri süt emiyor. Ama memeden ne kadar emiyorlar bilemiyorum aynı ml içseler günde 1 bebişim 8 öğünde 800 ml içiyorlar mama süt toplam. Bende aynı 60 ml 2 ölçek koyuyorum. Bir ara bizim persantiller %3%10 civarındaydı. Şimdi ne oldu bende bilmiyorum. Hasta etmeme korkusu bende de var. Cereyanla sınavımız var. Hemen hapşırıyorlar. Bacaklar eller soğuyor:) Çokta narin olmasınlar da istiyorum. İkilemdeyim. Bu gece bi mamayı vermeyim dedim saatlerinde uyandılar ağlamaya başladılar nası kıracağız bakalım bunu. Sen etkinlik yapıyor musun ikizlerle? Masal falan?Bizimkilerinde bacaklarında iz oluyor birkaç kez bel kısmını gevsek bıraktım iz olmasın diye kakalar sırtlarından cikti. Temizlemesi cok zor oluyor o zaman. O nedenle ortadaki hayvan resminde iki kenar birbirine yapışacak sekilde yapıyorum. Benimkiler kakayi cok Gazli yapıyorlar buyuk beze geçersek bacak kısımlarında çıkabilir daha yeni 5 kg oldular zaten.
Standart ml derken neyi kastettiğini anlamadım. Hazır ölçülmus mama filan mı? Ben 60 ml suya 2 ölçek mama seklinde yapıyorum. Tabi persantil derken yüzdeliklerini söylüyorlar. Bizim doktor iki değerdir söylemedi bende sormadım . Nettede var ama bizimkiler kucuk doğduklarından rakamlar insanın canını sıkıyor, gecen ay bakmıştım ama bu ay bakmadım. Bende de beslemek degil hasta etmemek takıntısı var. Havalar cok sıcak terliyecekler hasta olacaklar diye sürekli tetikteyim. Ev halkı boyuna cam acıyor evde cereyan oluyor, bende sürekli cam kapatıyorum:)
Yok cnm nerdeee. Ben 5,5 yaşındaki oğluma bile gece bir hikaye okuyabilirsem şükrediyorum.Annem bayramda gitti kv de de görümcemin doğumuna gitti. Sagolsun kayınpeder yardımcı oluyor. En azından buyuk oğlumu parka çıkarıyor. Ama o dahil bebislerle birlikte 5 erkeğin boğazı benden soruluyorSta
standart her öğünde ikisinede 100 ml mama veriyorum. Yani hep aynı ml de hazırlıyorum. Biri mama içerken diğeri süt emiyor. Ama memeden ne kadar emiyorlar bilemiyorum aynı ml içseler günde 1 bebişim 8 öğünde 800 ml içiyorlar mama süt toplam. Bende aynı 60 ml 2 ölçek koyuyorum. Bir ara bizim persantiller %3%10 civarındaydı. Şimdi ne oldu bende bilmiyorum. Hasta etmeme korkusu bende de var. Cereyanla sınavımız var. Hemen hapşırıyorlar. Bacaklar eller soğuyor:) Çokta narin olmasınlar da istiyorum. İkilemdeyim. Bu gece bi mamayı vermeyim dedim saatlerinde uyandılar ağlamaya başladılar nası kıracağız bakalım bunu. Sen etkinlik yapıyor musun ikizlerle? Masal falan?
Yok cnm nerdeee. Ben 5,5 yaşındaki oğluma bile gece bir hikaye okuyabilirsem şükrediyorum.Annem bayramda gitti kv de de görümcemin doğumuna gitti. Sagolsun kayınpeder yardımcı oluyor. En azından buyuk oğlumu parka çıkarıyor. Ama o dahil bebislerle birlikte 5 erkeğin boğazı benden soruluyorsabah öğle aksam çay meyve derken bir kısmına yetişemiyorum bile birde ev toplaması var, esim ve oğlum maşallah dağıtma makinesi gibiler. Çamaşır bulaşığı söylememe gerek yok zaten. Kv gelse cok yardımı oluyor 2 hafta sonra gelecek insallah.
Mamayı 105 hazırlamak daha mantıklı degil mı? 3,5 ölçek mama atarsın diğer türlü nasıl ayarlıyorsun?
Merhaba canım seninkiler kaç aylık oldular
Merhaba Hoşgeldiniz aramıza Sizinkilerin düzeltilmiş yaşı nedir? Doğum kiloları nasıldı? Uyuturken nasıl uyutuyorsunuz? Biz açıkçası 2 saatte ANCA uyutuyoruz. Direniyorlar çok fazla. Bir arada mu uyutuyorsunuz birde yoksa ayrı yerde uyutup bir araya mı yatırıyorsunuz?selam benimde tek yumurta ikizlerim var erkek ikiside şuan 3,5 aylık oldular, erken doğdukları için 15 gün küvezde kaldılar orda anne sütü sağıp verdik çıkıncada memeyi almadılar sağdımda verdim sadece 1,5 ay anne sütü verebildim memeyi tutamadıkları için süt zamanla azaldı,şimdi sadece mama veriyorum arada 90 ml arada 120 ml veriyorum, gündüzleri çok fazla uyumuyolar hep oyun laf atılsın agucuk yapılsın istiyolar akşamları 8de yatırıyorum 5-6 saat sonra mama veriyorum birda sabaha karşı mama yiyiyorlar çok şükür geceleri uykumuzu çok güzel alıyoruz, standart her sabah saat 7 buçuk 8 gibi uyanıp yarım saat 1 saat agucuk la geçiyor sonra beşiklerinde kendiliğinden uyuyolar,bezde biri şuan 5100 gr biri 5600 gr olduğundan 3 numara bez kullanıyorum 4e geçmeyi düşündüm fakat yanları boşluk kalınca tuvaletinin geçme ihtimali var o yüzden vazgeçtim, bacaklarında iz oluyor ama sıkmıyor şuan 3 numarayla devam.
40 haftayı hangi gün tamamlıyordunuz SAT a göre? Bende 33. Hafta doğum yaptım tek yumurta benim kızlarımda. Benimkilerde 28 gün kaldılar kiloları düşüktü. Benimkiler kucakta uykuya geçiyorlar. Onu nasıl kıracağım bilmiyorum:/benimkiler 33 haftada doğdular oysaki dr 36 da alıcaktı, biri 2010 gr diğeri 1890 gr doğdu hiç bir sağlık problemleri yoktu sadece erken doğdukları için 15 gün küvezde kaldılar, uyuturken ilk zamanlar ana kucağı puset beşik nasıl denk gelirse öyle uyutuyordum fakat şimdi gündüzleri pusette uyutuyorum orda uyumaya bayılıyorlar beşiğe alınca uyanıyorlar hemen hadi yine pusete geri :) , bir ara uyusunlar diye sürekli sallıyordum baktım uyumuyolar şimdi artık koltuğa yada yere yatırıyorum oynuyorlar uykuları glince mıkırdanmaya başlıyorlar emziklerini veriyorum ki iyiki alıştırmışım uyku moduna geçiyorlar hemen pusete alıp az sallayınca dalıyorlar uykuya, oyun beşik aldık geceleri ikisinide aynı yere yatırıyorum şimdilik
Merhaba benimkiler bugun 67 günlük oldular:) sizinkiler?
Bu düzeni ne zaman sağlayabildiniz? Benimkiler 68 günlük, Gunduz cok uyukluyorlar, aksam olunca da bir türlü derin uykuya geçemiyorlar. Sallamayinca gözleri açılıyor. Aksam 10 gibi başlıyoruz ışıkları kapatıp uyutmaya çalısmaya 2 de ancak tam olarak dalıyorlar . Insallah bizimkilerde bir ay sonra biraz düzene girer. Birde emziğe ne zaman alıştırdınız? Ben 50. Gün başladım hala tutmuyorlar ne yapmak lazım acaba?benimkiler 33 haftada doğdular oysaki dr 36 da alıcaktı, biri 2010 gr diğeri 1890 gr doğdu hiç bir sağlık problemleri yoktu sadece erken doğdukları için 15 gün küvezde kaldılar, uyuturken ilk zamanlar ana kucağı puset beşik nasıl denk gelirse öyle uyutuyordum fakat şimdi gündüzleri pusette uyutuyorum orda uyumaya bayılıyorlar beşiğe alınca uyanıyorlar hemen hadi yine pusete geri :) , bir ara uyusunlar diye sürekli sallıyordum baktım uyumuyolar şimdi artık koltuğa yada yere yatırıyorum oynuyorlar uykuları glince mıkırdanmaya başlıyorlar emziklerini veriyorum ki iyiki alıştırmışım uyku moduna geçiyorlar hemen pusete alıp az sallayınca dalıyorlar uykuya, oyun beşik aldık geceleri ikisinide aynı yere yatırıyorum şimdilik