evlatlarimiz bize Allahimin mucizeleri,insanlarin dediklerine takilma,banada diyenler oluyor her yigidin harci degil ikiz dogurmak diyip tikiyorum agizlarini :)Herkes e saglikli mutlu hayirli bayramlar.
Bugün malum gelen gidenler oldu ve benim ikizler tek yumurta olduğu için herkes çok şaşırdı aaa bunlar aynı fln die.bi de yakını hamile olanlara ins ikiz olmaz bizimki die söylenen ler.kisaca genelde bana acıma tek yumurta die üzülme ri fln. Çok moralim bozuldu bizi ve çocuklarımızı zor bir hayat mi bekliyor .Çocuklar imiza dalga mi geçe çekler okulda nasıl bi hayatları olacak.
Ben ilk dogdugunda eve gelince verdim emzik basta ögürdüler kusmaya kalktilar ama yinede verdim,aksam olunca isiklari kapatiyoruz gece lambasi aciyorum zamanla alistilar geceye anliyolar artik uyku zamaninin geldigini bence sallama uykulari gelince mikirdaniyolar gözler gidiyo baktilar sallayan yok uykuya geciyolar,ilk zamanlar sabahtan aksama kadar sallayip kendimi helak ediyodumBu düzeni ne zaman sağlayabildiniz? Benimkiler 68 günlük, Gunduz cok uyukluyorlar, aksam olunca da bir türlü derin uykuya geçemiyorlar. Sallamayinca gözleri açılıyor. Aksam 10 gibi başlıyoruz ışıkları kapatıp uyutmaya çalısmaya 2 de ancak tam olarak dalıyorlar . Insallah bizimkilerde bir ay sonra biraz düzene girer. Birde emziğe ne zaman alıştırdınız? Ben 50. Gün başladım hala tutmuyorlar ne yapmak lazım acaba?
Canım biraz geç değil mi 22:00 uyumak için? Biz 19:30 da başlıyoruz ne zaman uyurlarsa:/ ama hiç 30 dk da uyudukları olmadı.Bu düzeni ne zaman sağlayabildiniz? Benimkiler 68 günlük, Gunduz cok uyukluyorlar, aksam olunca da bir türlü derin uykuya geçemiyorlar. Sallamayinca gözleri açılıyor. Aksam 10 gibi başlıyoruz ışıkları kapatıp uyutmaya çalısmaya 2 de ancak tam olarak dalıyorlar . Insallah bizimkilerde bir ay sonra biraz düzene girer. Birde emziğe ne zaman alıştırdınız? Ben 50. Gün başladım hala tutmuyorlar ne yapmak lazım acaba?
Gece lambasını pek tavsiye etmiyorlar canım. Büyüme hormonu gece karanlıkta salgılanıyormuş. Ben de kullanıyordum lamba artık kullanmıyorum. Karanlıkta uyutuyorum artık ama yazın hava ANCA 21:00 de kararıyor onun için çok zorlanıyorum.Birde ikizlerinin şu anki kiloları ne? Benimde sat a göre 25 Mayıstı. Dediğin gibi 37 falan diyorlardı. Erken geldiler.Ben ilk dogdugunda eve gelince verdim emzik basta ögürdüler kusmaya kalktilar ama yinede verdim,aksam olunca isiklari kapatiyoruz gece lambasi aciyorum zamanla alistilar geceye anliyolar artik uyku zamaninin geldigini bence sallama uykulari gelince mikirdaniyolar gözler gidiyo baktilar sallayan yok uykuya geciyolar,ilk zamanlar sabahtan aksama kadar sallayip kendimi helak ediyodum
Ne bileyim karanlıkta hiç yatırmadım kusarlarsa görmem diye korkuyorum açıkçası, kiloları çok şükür iyi 5600gr ve 5100 grdı 20 gün önce
Bende karanlıkta yatiranlardanim. Ikiye iki olduk bakalım:)Merhaba bende katılayım muhabbete:) aynen bende kusarlar diye karanlıkta yatırmıyorum hatta ışık altındalar hep
Benimde her deniyceğim şeyden önce hevesleniyorum umut ediyorum olmadığını görünce yine hüsran birde kendimi anne gibi görmemeye başladımnapalım verende vermeyende Allah yani takdiri ilahi, inşallah canım sağlıklı olsunlar da ne yapalım hayırlısı...
Gec ama bizim evde telaş ancak bitiyor oğlumun yemek yemesi problem, bulaşık vs derken ne zaman 10 oluyor ben pek anlamıyorum. Birde esim yıllık izinde olunca sabah kalkma saati de gece yatma saati de kaydıkca kaydı. Bakalım haftaya ise başlayacak ne olucaz acaba.Canım biraz geç değil mi 22:00 uyumak için? Biz 19:30 da başlıyoruz ne zaman uyurlarsa:/ ama hiç 30 dk da uyudukları olmadı.kucağında mı sallıyorsun peki yoksa beşikte falan mı? Birde büyüme atak zamanları varmış o zamanlarda huysuz oluyorlarmış. Bir tablo var bir inceleyin isterseniz. İngilizce ama belki faydalı olur. Eki Görüntüle 1597339
Ne bileyim karanlıkta hiç yatırmadım kusarlarsa görmem diye korkuyorum açıkçası, kiloları çok şükür iyi 5600gr ve 5100 grdı 20 gün önce
kusma heralde hepimizin korkusu. Benimkiler bir de kusan Bebekler. Doktorum kilo alımları sekteye uğramıyorsa ilaç vermiyoruz dedi. Bende Sabırla geçmesini bekliyorum. Bende baya bir kullandım gece lambası sonra koridorda lamba açtım Odayı kapattım. Şimdi tamamen karanlık. Beslemeye kalkınca koridorun lambasını yakıyorum yine. http://m.milliyet.com.tr/pembenar/-...basini-sevmiyor-pembenar-detay-cocuk-1344266/Merhaba bende katılayım muhabbete:) aynen bende kusarlar diye karanlıkta yatırmıyorum hatta ışık altındalar hep
Bende karanlıkta yatiranlardanim. Ikiye iki olduk bakalım:)
Bebeklerin uykusu geldiğinde bizim gibi belirtileri oluyor esneme, göz karıştırma, saçla oynama, Kısık gözler falan bende önceden çok geç yatırıyordum. Bebekler bu sinyalleri verince uyumazlarsa bir hormon salgılanıyormuş yorgun olmalarına rağmen uyumamak için terör estiriyorlarmış. Ben o sinyalleri yakalamaya çalışıyorum ama uyku dirençlerini bir türlü kıramıyorum. İnşallah 4-5 aylık olsunlarda uyku Eğitimini deNeyeceğim.Gec ama bizim evde telaş ancak bitiyor oğlumun yemek yemesi problem, bulaşık vs derken ne zaman 10 oluyor ben pek anlamıyorum. Birde esim yıllık izinde olunca sabah kalkma saati de gece yatma saati de kaydıkca kaydı. Bakalım haftaya ise başlayacak ne olucaz acaba.
Bu cocuklara su sizin bahsettiginiz Blw yöntemini denicem. Yoksa 5,5 yadında cocuğa hala yemek yediriyoruz zorla
Ben vermiyorum. Mamada su var dediğin gibi. 6. Aydan sonra vereceğim. Bebeler susuz kaldıklarında bezlerinde pembe lekeler olurmuş. Ordan anlıyormuşuz.Kızlar bebişlere su veriyor musunuz? malum havalar çok sıcak mamada da su var ama şekerli gibi ya yeterli gelir mi bilmiyorum annem vermek lazım diyip duruyor veriyor da...
Anladım cnm öyle bişey duymuştum ama annem dinlemiyor işte kavga etmeden bir yolunu bulurum inşallah:)Ben vermiyorum. Mamada su var dediğin gibi. 6. Aydan sonra vereceğim. Bebeler susuz kaldıklarında bezlerinde pembe lekeler olurmuş. Ordan anlıyormuşuz.
Bu blw yöntemi sebzeleri haşlayıp direk çocuk ların eline vermek mi.pek anlayamadım. Ek gida işini doktora sordum birtanesi sizin 1 ay erken doğduğu için 3 aylık sayyilir ek gida 6. Ay dedi. Diğeri yavaştan başlayın yogurtla dedi. Yoğurt denedim yemedilet tukuruyorlar.Gec ama bizim evde telaş ancak bitiyor oğlumun yemek yemesi problem, bulaşık vs derken ne zaman 10 oluyor ben pek anlamıyorum. Birde esim yıllık izinde olunca sabah kalkma saati de gece yatma saati de kaydıkca kaydı. Bakalım haftaya ise başlayacak ne olucaz acaba.
Bu cocuklara su sizin bahsettiginiz Blw yöntemini denicem. Yoksa 5,5 yadında cocuğa hala yemek yediriyoruz zorla
Evet ama 3 gün Kuralı var. Her şeyi 3 gün denetiyorsun. Bende düzeltilmiş yaşa göre geçmeyi düşünüyorum. Internette BLW üzerine bolca kaynak var. Herşeyin Sırası var falan sebzeyle başlıyorsun. Tuz salça kullanmıyorsun. Haşlayıp ellerine veriyorsun.Bi
Bu blw yöntemi sebzeleri haşlayıp direk çocuk ların eline vermek mi.pek anlayamadım. Ek gida işini doktora sordum birtanesi sizin 1 ay erken doğduğu için 3 aylık sayyilir ek gida 6. Ay dedi. Diğeri yavaştan başlayın yogurtla dedi. Yoğurt denedim yemedilet tukuruyorlar.
evet canım Emir ve Ayaz :)Emir-Ayaz sizin cocuklarınızın isimlerimi acaba rumuzunuz? Bizde Kaan ve ayaz koyduk. Ayaz popüler bu aralar:)
ben her mamadan sonra mutlaka su veriyorum verilmesi gerekiyormuş, bu aralar hava çok sıcak olduğundan aradada veriyorumKızlar bebişlere su veriyor musunuz? malum havalar çok sıcak mamada da su var ama şekerli gibi ya yeterli gelir mi bilmiyorum annem vermek lazım diyip duruyor veriyor da...