İkizlerle Yeni Hayat

Teşekkür ederim, o damla ne için süt gelmesi için mi? öyle diyorlar genelde 2 hafta sonra gelende varmış bakalım inşallah gelir bir an önce... Amin Allah hepimize kolaylık versin...
Hem sut gelmedi icin hem de sut artirmak icin humana caylarini da dene aklima bunlar geldi

Once emzir. Belki sutun yetiyordur. Ilk ay ne kadar kilo almislar peki. 4 saat ara uzunmus. Kilo alimlari iyiyse demekki yedikleri onlara yeterli geliyor.

Once emzir. Belki sutun yetiyordur. Ilk ay ne kadar kilo almislar peki. 4 saat ara uzunmus. Kilo alimlari iyiyse demekki yedikleri onlara yeterli geliyor.

Arkadaslar tesekkür ederim cevaplarıniz için. Süte eprotin eklediğimiz için bıberonu mecbur kullanıyorum. 1 ay küvezdeydiler eve geleli 2 hafta olacak. Aglamıyorlar sürekli uyuyorlar küçük kızımın kabızlık problemi var en az 3 gunde bir kaka yapıyor. Bu durum az beslenmesini etkiler mi? Yada cok uyumasını?

Benim buyuk kizimin da kabizlik problemi vardi 3 gunde bir cok iyi drlar 7 gune kadar normal diyorlarmis bizimkini etkilemedi kilo alimi cok sukur iyiydi hatta artik kucuk olan kizimda digeri gibi 3 4 gunde yapmaya basladi kabiz degiller aslinda oyle olsalar hic yapamazlarmis bende senin gibi cok endiseleniyordum ama sen rahat ol

Sen erken dogum yapmissin. Bebislerin uyumasi normal. Ama beslenmesini saglaman gerek. Biz uyandiramayinca pijamasini cikariyorduk. Altini aciyorduk. Sirtini kasiyorduk. Ayagini kasiyorduk. Merak etme hersey yoluna girecek.
Kabizlik icin mamasina az zeytinyagi katiyorum.

Be
Ben simdi annemler in yanında memlekette yim burda yardimci bulalım dedik ben sadece çocuk bakarım ev işi yapmam dedi.cocuga o bakacak işleri biz yapacakmis iz. Ben lulaby hamaklar var onlarda salliyorum öyle uyuyorlar ya da kucagimda salliyorum.

Daha tek kalmadim hiç. Gece annemle bakıyoruz. Ben de önden emziriyorum ama süt cikmio san8rim sonradan verdiğim mamayi yiyorlar.emmek de istemiyorlar biberona alistilar.onden emzirsem de bi şekilde biberon alınca olay bitiyor. Sağiyorum genelde mama emziren ler biraz tavsiye de bulunsa. Artık direk biberona döndüm.

Benimde ilk kızım prematüre ydi 3 saatte bir başladık uyandırdı k bunlarda bi garip oldu bir de sarilik olunca düzen kura ma dik sağ dik verdik yeterki Besle nsinler die ve mama. Eprotin kullanmıştım güzel kilo ayırıyor çocukları toparlIyor. Kızımın 1 hafta kaka yapmadığı olurdu ama hiç sıkıntılı deildi dr normal demişti

Ah ahh o kadinlar var ya beni cileden cikarttilar inan artik hepten umudumu kesmistim ben simdiki kadin cikti o da iste idare ediyoruz hepsi ayni seyi soyluyorsimdiki insanlar heprahat para kazanmanin derdinde zaten parayi da begenmiyorlar hem is yapmayacaklar hem cok para kazanacaklar isin cok zor insallah sen cabuk bulursun hic calismamis biri olmasin bence ona is ogretmek daha zor olur
Ben de senin gibi hem emziriyorum hem mama hemde sagiyorum hangi biberonu aldin bizimkiler cok sukur emmeyi birakmadilardr browns biberon kullaniyorum ben cok yavas akiyor birazdan sagip verecegim mesela gece beslenmesi icin bence sagmak da iyi dahacok sut iciyorlar boylece
Zor oluyor tabii hem emzir hem sag ver ama neyapayim anne sutunu alsinlar da ben raziyim yorgunluguna:)

Benimkilerde 28 gün kaldılar küvezde. Bizde eoprotin kullandık. Doktor 3 kg yi geçince kesti. Mama olarak prematil kullandık şimdi similac neosure kullanıyorum. Kabızlık konusunda kendimce şöyle yapıyordum. Kabız olan kızıma anne sütü verip diğerine mama ağırlıklı veriyordum. Sanki işe yarıyor gibiydi. İçebiliyorsan kefir iç uyuma konusunu 3 saatte bir beslenecek şekilde ayarla bence fazlası prematüreler için pek iyi değil..

Dr browns aldım aynen.ilk olarak prematüre başlık aldım ki çok akmasin memeyi unutmayın die ama sarilik işin içine girince çok emziremedim dediğin gibi sağ dim.ne içtiklerini göruym die. Gece ben de sagip hazır bulunduruyoru m ama çok çıkmıyor takviye gerekiyor. Bir de hipp sma evolvia hepsini denedim kabiz oldu benimkiler o yüzden conformil kullanıyorum onu da normal bebe dor biberonla ama dr browns 2 numara başlıkla veriyorum çok zor akiyor baya lifli bir mama ona 1 numara çok akan başlık ancak oluyor yine de tikaniyor ondan memnun um.
Golden go at aldım birisi ishal oldu ondan mi usuttuk mu bilmiyorum ona aptamil kullanıyorum ki kakasi koyu lass in toparlansin die. Süt sagip yatacagim şansliysa m 6 gibi uyanirlar yoksa daha erken.

B
Sutum hemen geldi ama şimdi çok az.cocuklarla ugrasmaktan yiyip icemiyorum ki süt olsun 2 si de erkek ve gaz sorunu var daha yeni yeni düzeliyor lar gibi.

Benim bildigim yöntemler den ise yarayanlar; tahin helva ye şu içip uyu. Hurma yiyip yatınca da baya süt oluo.gun içinde de oluo dur belki Gece yiyip uyuyor dum şimdi ihmal ediyorum.
Hoşaf içine şeker yerine pekmez o da ii süt yapio.kek yiyorum hep canım kek ıstio nieyse ama çocuklardan fırsat bulup yapmak lüks e kaçı o kek neyim e diyorum bazen karnimi doğurduğu ma sükre diyorum. Bir de bira mayası tableti duydum ama kullanmadim çekin dim emin olamadım. Humana çayları beni etkilemedi pek.

Ay allahim ya.bir gunu bir gunlerine uymaz mi bu cocuklwrin.bi gun dunya tatlisi iki cocugum oluyo ertesi gun iki canavar.esimin tabiriyle minik minik boylari turlu turlu huylari var.emzik konusunda dusunceniz ne?ben israrla alistirmaya calisiyorum acaba yanlos mi

Emziğe kesinlikle alıştırılmalı. Dışarı çıktığımda kurtarıcım o oluyor. Birde bu dönemlerde bebeklerin emme reflekslerini tatmin etmek lazım. Yoksa huzursuzlanıyorlar. Yalnız cevap yazdığımız saatler gece ve sabaha karşı:)) ikizler bir ayrıcalık:))

Arkadaşlar perinatologla konuştum şimdi bayagi ilgilendi konuştuk 9 haftalik olduğunu söyledim şuanda çok erken zaten bir anormallik olduğunda bakıyoruz biz normal bir gebelik sürecine bakmıyoruz dedi zaten çok erken daha bi ilerlesin gebeliğin bebeklerin ense kalınlıkları boyutları ölçülsün doktorun bir anormallik görürse rapor yazıp buraya ozaman geliyosun dedi

Aynen senin gibiyim bende. Sut konusunda muzdaribim.

Umarım ihtiyacın olmaz bu Tür bir takibe.

Ben de alissinlar istiyorum bazen alıyor bazen almıyorlar cidden ayarları yok bunların. Bi de iftar zamanı daha çok agliolar yemek mi yiyoruz napio ruz kimse yediginden bişe anlamı o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…