Hımm bi bakiym ama 2 çocukla zor.S Sine_sin N neryukseldi kızlar internette emzirme kampı diye bir yazı var. Uygulanabilirse işe yaradığını söylüyorlar...
SelamSELAM
epeydir yazamadım hekes iyi mi.
benim kız kolik galiba.sizinkilerde de var mı akşam 6 dan sonra ağlama krizleri.
valla başedemiyorum çok bunaldım .oğlanın gönlünü yapıyoruz susuyo ama kız kriz geçiriyor.napsam susmuyo.
böyle bebeği olanlar napıyosunuz.
bi de bakıcım aniden işi bırakltı.çok ama çok üzgünüm.o kadar fazla güvenip bel bağlamıştım ki ağlamaktan helak oldum.
şimdi sil baştan bakıcı arıcam alıştırcam.işe başlama zamanı az kaldı.
ne yapacağım bilmiyorum.,dua edin bana da iyi birini bulayım.
Harvey Karp diye bir yazar var. Kolik hakkında kitabı var. Belki faydalı olur. Kundaklamayı Şiddetle öneriyor.SELAM
benim kız kolik galiba.sizinkilerde de var mı akşam 6 dan sonra ağlama krizleri.
valla başedemiyorum çok bunaldım .oğlanın gönlünü yapıyoruz susuyo ama kız kriz geçiriyor.napsam susmuyo.
bi de bakıcım aniden işi bırakltı.çok ama çok üzgünüm.o kadar fazla güvenip bel bağlamıştım ki ağlamaktan helak oldum.
Benim buyuk kizimin da kabizlik problemi vardi 3 gunde bir cok iyi drlar 7 gune kadar normal diyorlarmis bizimkini etkilemedi kilo alimi cok sukur iyiydi hatta artik kucuk olan kizimda digeri gibi 3 4 gunde yapmaya basladi kabiz degiller aslinda oyle olsalar hic yapamazlarmis bende senin gibi cok endiseleniyordum ama sen rahat ol
Sen erken dogum yapmissin. Bebislerin uyumasi normal. Ama beslenmesini saglaman gerek. Biz uyandiramayinca pijamasini cikariyorduk. Altini aciyorduk. Sirtini kasiyorduk. Ayagini kasiyorduk. Merak etme hersey yoluna girecek.
Kabizlik icin mamasina az zeytinyagi katiyorum.
Benimde ilk kızım prematüre ydi 3 saatte bir başladık uyandırdı k bunlarda bi garip oldu bir de sarilik olunca düzen kura ma dik sağ dik verdik yeterki Besle nsinler die ve mama. Eprotin kullanmıştım güzel kilo ayırıyor çocukları toparlIyor. Kızımın 1 hafta kaka yapmadığı olurdu ama hiç sıkıntılı deildi dr normal demişti
Benimkilerde 28 gün kaldılar küvezde. Bizde eoprotin kullandık. Doktor 3 kg yi geçince kesti. Mama olarak prematil kullandık şimdi similac neosure kullanıyorum. Kabızlık konusunda kendimce şöyle yapıyordum. Kabız olan kızıma anne sütü verip diğerine mama ağırlıklı veriyordum. Sanki işe yarıyor gibiydi. İçebiliyorsan kefir iç uyuma konusunu 3 saatte bir beslenecek şekilde ayarla bence fazlası prematüreler için pek iyi değil..
32 haftalıkken doğum yaptım 1 ay küvezde kaldılar şindi evdeyiz ama ben bir türlü yeme düzenini kuramadım cok süt verıyırum içmiyorlar yada içip kusuyorlar az süt veriyorum 1 saat sonra aglamaya baslıyorlar. Gecelerı özellikle emzıremiyorum küçüğü uyanmıyor biberon verırsem içiyor memeyı verıyorum emmıyor. Ayagınıda sıkıyorum altınıda degıstırıyorum canı istemeyınce uyanmıyor. Kabızlık için bıogaıa verdı doktor cok ıkınıyor mızmızlanıyor sabaha kadar. Zeytınyagı için özel bir marka var mk her zeytın yagı oluyor mu? Gunde kac defa ne kadsr katayım süte?
ben de dun bakicima birikisoyleyim dedim bin pisman oldum hemen isi birakmaya kalkti insanlara guvenmek neden bu kadar zor?kimseye birsey soylemeyeceksin onu anladim bizimki de birakirsa mahvolurum Allah yardimcin olsun insallah iyi biri denk gelir dua edin insallah bizimkide birakmazSELAM
Ben iki ayliklardi aldigimda bir tane aldim fisher price simdi dort bucuk aylik oldular ancak oyuncaklar dikkatlerini cekiyor uzaniyorlar bence alabilirsin 9 kg olana kadar cok ay var bir suresonra kilo alimi yavasliyormus onuda dusun ben memnunum bir tane de elektrikli salincak aldimSlmlar ev tipi anakucagi almayi dusunuyorum benimkiler 3.5aylik oldular.su oyuncaklar sarkan lar var ya acaba onlarla oyalanirlar mi yoksa boşuna mi almış olurum kullanıp memnun ilan var mı varsa hangi marka aliym.bir de 9 kiloya kadar taşır dio genelde 1-2 ay mi kullancam alip
BAkıcılarda anlıyorlar onlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu. Sanki ücretsiz çalışıyorlar. Bende o Sürecin içerisine girdim stresliyim:/ben de dun bakicima birikisoyleyim dedim bin pisman oldum hemen isi birakmaya kalkti insanlara guvenmek neden bu kadar zor?kimseye birsey soylemeyeceksin onu anladim bizimki de birakirsa mahvolurum Allah yardimcin olsun insallah iyi biri denk gelir dua edin insallah bizimkide birakmaz
Kesinlikle yaparim ederim diyen kadin birsey soyledim diye ben yapamayacagim iki cocukla dedi hemen bir de bizim evde ne kadar rahat oldugundan surekli bahseder durur ne sartlarda calismis baska evlerde insanlari anlamak cok zor.bebeklerin yaninda aksama kadar bir de bakiciyi pispisladim:) hey Allahim dustugumuz durumlara bakBAkıcılarda anlıyorlar onlara ne kadar ihtiyacımız olduğunu. Sanki ücretsiz çalışıyorlar. Bende o Sürecin içerisine girdim stresliyim:/
canım senın ıkızler ne kadarlık kı ek gıda verıyosun.prematuremı doğmuslardı bırde.Doktorum bana 2 aylari dolunca bacak hareketlerini ve kol hareketlerİni yapmaya basla demisti. Bacaklarini icten disa dogru yuvarlak ciziyorum.
Ek gidaya da 4 aylikken baslayacagiz dedi drum. Ama ben ara ara veriyorum. Peynir ve yogurt verdim. Bi sefer de armut. Buyuk kizimda da 4 aylikken baslamistik ek gidaya.
Ben yakından incelemiştim o arabayı.Güzel bir araba.sağlam.çift yönlü olan nadir ikiz arabalarından. hiç çift yönlü ikiz arabası yok.ama çok büyük ve çok ağır bir araba.bagajlara sıgmaz kolay kolaybayanlar ben bu arabayı almaya karar verdım sonunda sızce nasılhttp://www.n11.com/beneto-bt-151-cift-yonlu-lux-ikiz-bebek-arabasi-puset-new-2015-P17443642
imkanınız varsa uygulamaya çalışın.Benim kızım 2 aylıkken bıraktı emmeyi. şimdi 7 aylık oldular.oğlumda reddedmeye başladı sadece uyurken alıyor.baştan beri de sütüm azdı zaten.inşallah sizinkiler güzel emen bebekler olurlarS Sine_sin N neryukseldi kızlar internette emzirme kampı diye bir yazı var. Uygulanabilirse işe yaradığını söylüyorlar...
Chicco do re mi diolar forumlarda 100 tl flnBen iki ayliklardi aldigimda bir tane aldim fisher price simdi dort bucuk aylik oldular ancak oyuncaklar dikkatlerini cekiyor uzaniyorlar bence alabilirsin 9 kg olana kadar cok ay var bir suresonra kilo alimi yavasliyormus onuda dusun ben memnunum bir tane de elektrikli salincak aldim
B
Sutum hemen geldi ama şimdi çok az.cocuklarla ugrasmaktan yiyip icemiyorum ki süt olsun 2 si de erkek ve gaz sorunu var daha yeni yeni düzeliyor lar gibi.
Benim bildigim yöntemler den ise yarayanlar; tahin helva ye şu içip uyu. Hurma yiyip yatınca da baya süt oluo.gun içinde de oluo dur belki Gece yiyip uyuyor dum şimdi ihmal ediyorum.
Hoşaf içine şeker yerine pekmez o da ii süt yapio.kek yiyorum hep canım kek ıstio nieyse ama çocuklardan fırsat bulup yapmak lüks e kaçı o kek neyim e diyorum bazen karnimi doğurduğu ma sükre diyorum. Bir de bira mayası tableti duydum ama kullanmadim çekin dim emin olamadım. Humana çayları beni etkilemedi pek.
Sizin kaç kg doğmuşlardı bebişler? Tek mi bakıyorsunuz ikizlere?imkanınız varsa uygulamaya çalışın.Benim kızım 2 aylıkken bıraktı emmeyi. şimdi 7 aylık oldular.oğlumda reddedmeye başladı sadece uyurken alıyor.baştan beri de sütüm azdı zaten.inşallah sizinkiler güzel emen bebekler olurlar
37 haftalikken dogdu. Anne sutu yetmeyince 4 aylikken ek gidaya baslatiyor bizim doktorumuz. Benim bebisler 18 temmuzda 4 aylik oluyorlar. Ben de 15 gun erken basladim. O da cok cok az peynir cok az armut seklinde. Armutu 2 kere verdim. Peyniri sabahlari kahvalti yaparken elimle agizlarina ezip veriyorum. Doktorumuzun diyeceklerini bekliyorum yine de. Tadimlik veriyorum yanicanım senın ıkızler ne kadarlık kı ek gıda verıyosun.prematuremı doğmuslardı bırde.
Taburcu olurken 50-60 cc ver dediler 15 dakkada emzir baska bısey demedıler artırmayla ilgilide busey söylemediler. Biagaia cok fayda etmedi 5 gundur kullanıyoruz ama bir kere yaptı kakasını bu sürecte.Zeytinyağını bilen varsa yazarsa çok sevinirim. Eczaneden mi alacaz marketteb mi?P
Belli bir cc miktarı oluyor haftada 5 cc arttiriyorsun taburcu olurken kilo suna göre bu miktarı dr lar söylüyor. Sana da söylemiş ler dir di mi tam o miktar tutmaya da ona göre bi fikir oluyor işte. Emme refleksleri ii demek biberon tutuyorlar sa. Bu süre sonra gogse tutturmaya çalışıyorlar bana öyle yapmışlardı ilk çocukta ama istemedi memeyi 9 ay sagip vermiştim. Bizde ishal olduk Biagai kullanıyoruz diğeri de kabiz Ona evdeki zeytinyağı ndan katı yorum ana belli bir pH olmalı sanırım bilenler söylesin