Karakter olarak bizimkilerde farklılar. İnsanlara bu bilinci aşılamak bize düşüyor bence. Ayırmamaları, lakap takıp etiketlememeleri konusunda uyarmalıyız.Teşekkür ederim yorumunuz için Hayır ben kesinlikle böyle bişe yapmi yorum ama annem gelince hep onunla ilgilenmek istiyor bi de mizah olarak o daha cana yakın dışardaki herkes onunla ilgilenmek istiyor..aslında ben ikisinede aynı davraniyorum ama disardakuler öyle davranmiyor..kaç gündür çok uzgünüm emmeyi de bıraktılar 1 aydır onun da etkisi var sanırım..
Canim 133.2 cikmis ucuncu gun yapmisin 499.3 normal sonuc digerinide dirduncu gun yapmisin buda normal 3.213.2 cikmasi bir gun durup birgune yapsaydin 3-4 kati olsaydi yani ikinci gunu yapsaydin bthcg bu sekilde artardi canim rabbim gonlune gore nasip etsin insallah ikiz yada tek sagliklaSlm kızlar hepimiz bebislerimizi saglikla kucagimiza aliriz ins benim sorum su olucak sizlere bhcg testim iki gunde 3 4 katina katliyor benim bildigim 2 kati olmasi gerek sizdede boyle oldumu acaba 11 temmuz: 133,2 13 temmuz: 499,3 17 temmuz: 3213,2
Yok kuzum 133 cikandan 42 saat sonrasi 500 cikan 48 saat bile deil digeride 4. Gunun sabahi bu 4. Bebegim ilk defa boyle olduCanim 133.2 cikmis ucuncu gun yapmisin 499.3 normal sonuc digerinide dirduncu gun yapmisin buda normal 3.213.2 cikmasi bir gun durup birgune yapsaydin 3-4 kati olsaydi yani ikinci gunu yapsaydin bthcg bu sekilde artardi canim rabbim gonlune gore nasip etsin insallah ikiz yada tek saglikla
Ben lansinoh ikili kullandım çok memnun kaldım.bana yardımcı olursanız çok sveınırım;
erken dogum rıskım var ıkıncı dıkıısım atıldı bır bebegımın suyu cok az her an doguma alablırler... Şimdi dogarda bebeklerim kuvezde kalıcak buyuk olasılıkla ... ben bu surecte sut sağma makınesı almalıyım gibime gelıyor ? peki sut sagma makınesı alırsam avent alıcam da , ıkız anneler sız nasıl yaptınız bu ısı sut sağma makınesı kkulllandınızmı nasıl oldu gerek varmı yoksa ıkız annelerde gerek yokmu bana bı akıl verın ıkı derede bır arada kaladım
Naptiniz bebeginiz ikizmi canim merak ettim :))Yok kuzum 133 cikandan 42 saat sonrasi 500 cikan 48 saat bile deil digeride 4. Gunun sabahi bu 4. Bebegim ilk defa boyle oldu
K
Kürtaj zor bir karar hiç kimse zevk için kürtaj olmaz sanmıyorum. Ben tek bakıyorum ücretsiz izine çıktım. Eşim işten 2-3 gibi gelip yardım ediyordu. Ama zor yani. 1 yaştan sonra yürüme başlıyor bir nebze daha iyi oldu gel diyince geliyorlar basende inatları tutuyor ama çok tempolu geçiyor ve bu tempo pek hamilelere göre değil. Ama tekrar ediyorum teksen. Biz burda kararını etkilemeyelim. Beden senin bedenin. Hayat senin hayatın. Ama eşinle ortak bir karar olsun. Aksi taktirde işler zora girer. Çatışmalar başlar. Hakkında hayırlısı canım.
Benimkilerin ikiside küvezde kaldı. Öyle düşünme yerini yadırgamıştır. Sana alışmaya çalışıyor. Bir an önce toparlarlar inşallahSelamlar benim de 18 günlük ogluslarim var..yeni hayatimiza alismaya calisiyoruz biri kuvezde kalmisti eve ve bize yeni alisiyor..cocugum oralarda ilgisiz kalmis hep aglamayi öğrenmiş.mm
İyiyim Canım sen nasılsın? Uzun süredir görmüyorum seni. Benimkiler kız olmasına rağmen yürüteç kullanmadım. Yürütecin zararlı olduğuyla ilgili yazılar okuduğum için almadık. Sıralamaya başladıklarında büyük beklentiler içerisine giriyor insan. Ama öyle olmamalı. Bebekler hazır olduğunda yapıyorlar zaten. Benimkilerden biri yürürken diğeri elimizi bırakmıyordu. Sonra sonra cesaretlendi. Ve yürümeye başladı. Cesaretlendirmek için sevdiği bir oyuncağı koltukların üzerine bırakabilirsin. Alması için teşvik edebilirsin. Ben 3 aydan sonra tek bakmaya başladım. Ama eşim öğretmen olduğu için 3 ten sonra yardım ediyordu. 1 yıldır ücretsiz izindeyim. 1 yıl daha izin almayı düşünüyorum. Sonra oyun grubuna vermek istiyorum. 2,5 yaşında oluyorlar o Zaman. Kesinlikle tek bakmak daha iyi. Çok başlılık çocukların düzenini bozuyor. Benimkilere uyku eğitimi verdim o biraz rahatlattı beni. Bakıcı bulmak hem çok zor hemde güvenemiyorum kimselere.Canım napiyosun? Nasıl gidiyor ikizlerle? Maşallah yürümeye başlamış seninkiler.yurutec kullanmadim mi sen? Su ara kafama çok takiyorum.15 au bitti.2 m bağımsız gidip duruyorlar.vakti saati vardır elbet.elimden geldiğince yürütmeye gayret ediyorum ama sanırım çok yoruluyorum bazen.kac aydan beri tek bakiyorsun? İşe ne z Aman doneceksin? Bakıcı konusunda fikrin nedir? Tek kişi mi iki kişi mi bakmali? Ay ne uzun süredir girmiyorum çok soru sordum
İlk 3 ay gaz sorunu oluyor. Buna alışmak ve masajla yardımcı olmak lazım. Çok sık mama değiştirmek ve gaz için damla kullanmak çok sakıncalı bence. Biz hiç kullanmadık damla. Çocuk hareketlendikçe gaz sorunu azalıyor. Similac mama kullandım memnun kaldım. Ayrıca emzirmeye devam ettim. 1 yaşında mamayı bıraktım şu an sadece emziriyorum.Arkadaslar hangi mama daha dogal ve gaz sorunu yapmiyor?bebeklerim ilk mamalarini bititdiler ama aptamil o kadar iyi degil diyenler var...
İyi olmaya çalışıyorum..yokum psikolojik tedaviİyiyim Canım sen nasılsın? Uzun süredir görmüyorum seni. Benimkiler kız olmasına rağmen yürüteç kullanmadım. Yürütecin zararlı olduğuyla ilgili yazılar okuduğum için almadık. Sıralamaya başladıklarında büyük beklentiler içerisine giriyor insan. Ama öyle olmamalı. Bebekler hazır olduğunda yapıyorlar zaten. Benimkilerden biri yürürken diğeri elimizi bırakmıyordu. Sonra sonra cesaretlendi. Ve yürümeye başladı. Cesaretlendirmek için sevdiği bir oyuncağı koltukların üzerine bırakabilirsin. Alması için teşvik edebilirsin. Ben 3 aydan sonra tek bakmaya başladım. Ama eşim öğretmen olduğu için 3 ten sonra yardım ediyordu. 1 yıldır ücretsiz izindeyim. 1 yıl daha izin almayı düşünüyorum. Sonra oyun grubuna vermek istiyorum. 2,5 yaşında oluyorlar o Zaman. Kesinlikle tek bakmak daha iyi. Çok başlılık çocukların düzenini bozuyor. Benimkilere uyku eğitimi verdim o biraz rahatlattı beni. Bakıcı bulmak hem çok zor hemde güvenemiyorum kimselere.
çok zor günler geçirmişsin. Benimde çok bunaaldığım üzüldüğüm zamanlar oldu. Kayın validem ve annemden pek yardım görmedim. Eşim çok yardımcı oldu ama onunla da çok çatıştık. O daha tahammülsüz ben daha sabırlıyım. İkimizde fazla sistemli çocuk yetiştirmek istedik. Diş, hastalık derken ipin ucu kaçıyor bazen. Ben kimselere güvenemiyorum. Onun için işten feragat ettim etmeye devam edeceğim gibi. Kreş daha mantıklı geliyor şimdilik. Dışarı çıkıyorum ama çocuksuz zamanlardaki gibi değil tabi. Aklım evde kalıyor çook. Alışverişi eşim hallediyor çoğu zaman. Kışın zor oluyor ama bu kış biraz daha iyi olur sanırım. Sen nerede yaşıyorsun?İyi olmaya çalışıyorum..yokum psikolojik tedaviben erkek olmalarına ve hiç kullanmamanız gerekçesine rağmen aldım.benim ilk 40 gün bile tümüyle destek goremedigim gözönünde olunca yedim kafayı.20 dk bir uyandı hep biri.ac değil huysuzluk.bir yastan sonra biraz düzen geldi şükür.memryide kestim emzife çevirdi beni.zaten sütun en başından beri çok azdı.simdi daha iyi olmaya çalışıyorum.hayatima iki bebek aynı anda girince" bitti bi daha yasayanayacakmisim" gibi geldi.en yakınım annem aynı sehirdeyiz beni çok üzdü.biraz dinlenmek biraz nefes almak ti tek derdim.bundan sonra bayramdan bayrama gittiğim bi annem var.esimle 5 yıllık evliligimiz bitme noktasında döndürmeye çalışıyoruz.ama artık ben kendim ve iki kuzum dışında hiç kimseyi dusunmuyorum.i sanlarin ne kadar bencil ve çıkarcı olduğunu ogrendim.,yaziklar olsun ki sırf iyiyiz ve vicdan sahibiyiz diye aptal yerine kondugumuzu yillardir..
Ne evlatlarim old.sevinebildim,ne de gozyasiyla istediğim Rabbime sukredebildim..
Bakıcı isi çok zor.ben bu yıl biriyle gorustum bakalım.9.5 aylıkken başladım ben 2. Dönem gittim.yoksa evden hiç çıkamamak bir nefes alamamak beni bitirdi.
Ben destek gorme talabi goremedim hiç.
Evden hiç mi cikmiyorsun? Alışveriş nasıl yaptın? Ben evde oturmayı sevmiyorsun balkona çıkamayınca girdim bunalımlara.ama diyorum ki Rabbim iki değil bir evlat nasip etseymis ben herseyime yetişirdim ve öyle aptal yerine konmaya devam edermiş im..
Benimkiler küvezden çıktıktan sonra benzer cc ler ile başlayıp her hafta 5 cc arttırdık. Birine pompa ile sağdığımdan verirken diğeri mama ile beslendi. Sonra ikisinide memeye alıştırdım. Birini emzirirken diğeri mama almaya devam etti ta ki ek gıdaya kadar. Ek gıda devreye girdiğinde mama olayını azaltıp emzirmeye ağırlık verdim. 1 yaştan sonra mamayı dr kesti. Şimdi sade ek gıda ve emziriyorum. Bazen meme grevi yapıyor bebekler veya 4. Aydan sonra dikkatleri dağılıyor. İnatla emzirdim. Şimdi çok şükür kendileri emmeyi bırakmıyor. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.merhaba herkese benim kızlarda 36da, 2300 ve 2500 olarak doğdu. tecrubeli anneler baslangıçta nasıl beslediniz kuzularınızı, sütünüz hemen geldi mi, emziriyorsanız ne kadar süre emziriyorsunuz, ne kadar mama takviyesi yapıyorsunuz. bizim kilomuza gore ogunluk 30-35 cc den 8 öğün yememiz gerekiyormus, yenidoğan sarılıkları olmasınlar diye. sormak istediğim çok şey var aslında.
biz suan herikisinede her öğün 30ar cc anne sütü yada 20cc sut 15cc mama verutoruz. Nadirde olsa teklif ettikçe emiyorlar ama bukezde ne kadar emdiklerini bilemiyorum.siz onu nasil ayarliyorsunuz, gerci daha 6 Günlüğüz biz. sarilik korkusuda oldygu icin suan emmeleri ikinci planda onemli olan vaktinde sagarak da olsa anne sütünü almalariBenimkiler küvezden çıktıktan sonra benzer cc ler ile başlayıp her hafta 5 cc arttırdık. Birine pompa ile sağdığımdan verirken diğeri mama ile beslendi. Sonra ikisinide memeye alıştırdım. Birini emzirirken diğeri mama almaya devam etti ta ki ek gıdaya kadar. Ek gıda devreye girdiğinde mama olayını azaltıp emzirmeye ağırlık verdim. 1 yaştan sonra mamayı dr kesti. Şimdi sade ek gıda ve emziriyorum. Bazen meme grevi yapıyor bebekler veya 4. Aydan sonra dikkatleri dağılıyor. İnatla emzirdim. Şimdi çok şükür kendileri emmeyi bırakmıyor. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah.
sarılık tehlikesini atlattıktan sonra ayarlamanızı yapmanız daha doğru olur zaten. Bende sağmayı bıraktığımda tedirgin olmuştum. Kaç cc içtiklerini bilememek o an kötü gelmişti. Sonrasında kontrollerde ideal kilo alımlarına ulaştıklarını görünce kafaya takmayı bıraktım. Aç kalıyorsa ağlıyorlar çünkü. 3 saatte bir 8 öğün beslemeye dikkat etmiştim ilk zamanlar bende ama sonrasında gece beslenmesini ağlamaları doğrultusunda yaptım. Kiloları iyiydi çünkü. Ağlamıyorsa uyandırmadım o Zaman. Çünkü beslenmeleri kadar uyumaları da çok önemli. Ki dişlerde gelmeye başladığında gece beslenmesi çok önerilmiyor.biz suan herikisinede her öğün 30ar cc anne sütü yada 20cc sut 15cc mama verutoruz. Nadirde olsa teklif ettikçe emiyorlar ama bukezde ne kadar emdiklerini bilemiyorum.siz onu nasil ayarliyorsunuz, gerci daha 6 Günlüğüz biz. sarilik korkusuda oldygu icin suan emmeleri ikinci planda onemli olan vaktinde sagarak da olsa anne sütünü almalari
haklısın biraz daha kendine geldiklerinden sonra emmeye alıştırmak daha kolay olur sanırım. bu arada mama yada sagdığın anne sütünü ne ile verdin, biberon gerçekten emmeyi etkilermi ki, ben kasıkla veriyorum ama cok zoroluyor. buarada emzik kullanıyor musunuz o konudada kafam karışıksarılık tehlikesini atlattıktan sonra ayarlamanızı yapmanız daha doğru olur zaten. Bende sağmayı bıraktığımda tedirgin olmuştum. Kaç cc içtiklerini bilememek o an kötü gelmişti. Sonrasında kontrollerde ideal kilo alımlarına ulaştıklarını görünce kafaya takmayı bıraktım. Aç kalıyorsa ağlıyorlar çünkü. 3 saatte bir 8 öğün beslemeye dikkat etmiştim ilk zamanlar bende ama sonrasında gece beslenmesini ağlamaları doğrultusunda yaptım. Kiloları iyiydi çünkü. Ağlamıyorsa uyandırmadım o Zaman. Çünkü beslenmeleri kadar uyumaları da çok önemli. Ki dişlerde gelmeye başladığında gece beslenmesi çok önerilmiyor.