İkizlerle Yeni Hayat

buarada yarim kundak beyaz gurultu giydigim tshirtu bebislerine koyma bunlari bende deniyorum ama pek ise yaramiyor gibi. ikisi ayni besikte yanimda uyuyorlar seslerine alışkın lar birbirlerinin ama mesele uyumaları nda

3-4 aydan itibaren düzen oluşturmak için uğraştık öyle hemen oluşan bir şey değil. Adım adım oldu her şey. Okuduğum şeylerde yönlendirdi çoğu zaman. Ben hala beraber uyutup kalkış için 15-30 dk opsiyon tanıyorum. Benim daha kolayıma geldi böyle. Süreci onlara bırakmak işimizi zorlaştırıyor bana göre. İlk başta tek bebekle uğraşmak kolayına gelir ama ilerleyen zamanda düzen kurmak zorlaşır. İlk 3 ay kucağa almanın zararı olmadığını okumuştum. Sonrasında çocuk dış dünyayı algılamaya başladığından kullanmaya başlıyormuş. Biz hep yerde oyaladık. Şimdilerde faydasını görüyorum. 6 aydan sonra gece beslenmesini kestik derken 23:00-23:30 gibi uykudayken emzirdim. Sonrasında gece uyanıp beslemedim.

anladim ben uyku duzenini anlatinca panikledim birden biz neden kuramiyoruz diye henuz 47gunluguz biz 3-4aydan sonra kurulabilecegini bende dusunuyorum.bizim kadarken daha kucukken nasil gecirdiniz yani? nasil kolay sekilde uyutuyordunuz? ikisini beraber uyuyup beslemek benimde kolayima geliyordu ama kendiliklerinde acikmayinca cok zor uyandiriyorum ve yemiyorlar. peki 6 aylikken gece beslenmeyince acikmiyor mu bebis? suan cok zorlaniyorum uyumakta surekli kucaktalar cok yoruluyorum sizdede boyle miydi 47gunlukken?

Öyleydi canım annelerde yardıma gelmiyordu. Eşimle başetmeye çalışıyorduk. Benim başlangıç yanlış oldu onun için tavsiye etmem. Kucakta pışpışlıyorduk. Şşşşşşşş! Sesi etkili oluyordu. Sonra kundakladık. Elleriyle kendilerini uyandırdıklarından ve anne karnında sıkışık olduğundan kundak baya işime yaradı. Sonra kundağı açmaya başladılar 3-4 aylıkken. Dönmelerde eklenince yatakları ayırdık. O zaman yatakta uyutmaya başladım. Yataklarına eğilip yan yatırıp pışpışladık bi süre. Kucakta uyumayı unuttular. Sonra pışpışı kestik. Rutin oluşturduk. Vs vs. Yani denemeye açıksan yatakta uyutmayı dene derim. Şimdi aynı yatakta yatıyordur seninkiler. Ama ağlıyorlar çok. Ağladıklarında seni duyacakları şekilde şşşşşşşş yap. Ağlarken seni zor duyuyorlar. Ama yüksek sesle. Nefesi kesiliyor insanın:) biz 10 dk lık şşşşşş sesi kaydetmiştik telefona. O derece sıyırmıştık eşimle:) şşşş sesi sakinleştiriyor. Birde bebekler çok farklı. Bizde işe yaradı. Bunlar hep harvey Karp'ın kitabından alıntı. Bu adam baya ünlü. Bence şu an çaresizseniz bu söylediklerimde ısrarcı ol derim
Gece beslenmesine gelince gündüz iyi beslenen bebek gece acıkmaz. Sadece alışkanlıktan kalkar. Birde gece beslenmesi diş çürüğüne neden oluyor. Onun için 6 aydan sonra gece kalkmıyorsa kaldırıp beslememeli kalkıyorsa suyla emzikle uyutmaya çalışmak lazım. Direnç gösterecek Bebek çok tabi. Bizde bu konuda emzik çok işe yaradı.

cevabın için çok teşekkür ederim. şşşttt sesini bende ağladıklarında çok kullanıyorum bir bebeğim daha gazlı onu c pozisyonunda kucağıma alıp kulağına şşşttt deyip poposuna tıptıp yapınca baya sakinleşiyor hatta uyuyor. ama diğer bebişim çok aceleci telaşlı bişey ağlamaya başladı mı çoğu zaman bazen pışpışta işe yaramıyor. ikisini aynı beşikte yatıyorum evet ve çok hareketliler sürekli genleşmeler ıkınmalarla uykuda bile sesliler :) kucak olayından vazgeçmek için bi 3. ayları beklemem gerekiyor sanırım çünkü ağlarlarken almamak olmuyor maalesef. bazen birini kucağımda birini ayağımda sallıyorum kendileri iyi hissedip uyusunlar diye. bu arada yalnız bakmıyorum ya annem ya kayınvalidem var çok şükür, eşimde akşam yarımcı oluyor. yalnız cidden çok zor. biz ayak kısmında belli bir boşluk bırakıp koldan altını kundaklıyoruz kolları sardırmıyorlar diye. eğer çok faydası olacaksa kollarla da sarma da ısrar edebilirim. birde süt mü çok onlar mı çok az emiyor bilmiyorum, göğüslerim boşalmıyor sağıyorum falan hepsine ayrı vakit. gece beslenmesini ilerde bırakmak benimde işeme gelir şahsen, şuan 12-7 aralığında 3 kez falan kalkıyoruz, birde beraber uyanmadılarsa epey zor oluyor, emip uyusalar yine sorun yok direndikleri zaman zorlanıyorum ya annemlere veriyorum uyutsunlar diye veya emziklerini attıkça sürekli veriyorum. abartısız 2 saat uyutmak için uğraştığımı biliyorum gece. avent sootie emzik kullanıyorum büyük geliyor heralde çabuk atıyorlar ağızlarından bir de kauçuk deneyeceğim. gece uyumadıkları zaman annemlere veriyorum onlar uyutmaya çalışıp bir sonraki seansta da sağdığım sütü biberonla veriyorlar bu şekilde kesintisiz bi 2 saat falan uyuyabiliyorum ben. bu arada cevapların için çok teşekkür ederim, benzer şeyleri eminim yaşamışındır beni anlayabildiğini düşünüyorum :)

Mrb arkadslar simdi ikiz hanile olmak cok guzel bi duygu 10 haftalik oldular da mesala bn karnima bakiyorum kalp atisi gibi bi sey gorunuyi karnimda n gorunurmu kalp atislari

Mrb arkadslar simdi ikiz hanile olmak cok guzel bi duygu 10 haftalik oldular da mesala bn karnima bakiyorum kalp atisi gibi bi sey gorunuyi karnimda n gorunurmu kalp atislari
Yok yaa kalp atışları görünmez ki karnindan. Sonuçta vücutta damarlar var onlardan dolayı olabilir

B

Hmm anladim illa hisetmek istiyorum ya kndi kndime ne cikaracami bilemedim)
Öncelikle hamileliğiniz hayırlı olsun. İkiz bebeklere hamile olmak bir mucize. Bende böyle bir şey olabileceğini sanmıyorum. Plesantayı besleyen damarlar geliştiği için anca onları hissedersiniz diye düşünüyorum. 20. Haftadan sonra hareketlerini hissetmeniz muhtemel.

Insallah saglikla kucagijiza aliriz hepimiz nub teoresi diye bir sey duydunuz mu 11 haftasundaki ultraayon fotosuyla cinsiyet tahmini yapiliyor mus

Alıntıdır arkadaşlar.
ÇOCUKLARINIZI MUTLAKA
KARANLIKTA UYUTMALISINIZ

Başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin de uyku saati ve uyku düzeni, bedenin ihtiyacına göre olmalıdır. Bunun, sadece vücudun dinlenmesi adına değil; beynin ürettiği ve beden için hayati öneme sahip “melatonin” hormonunun üretilmesine ve bu hormonun gördüğü işlevlere bakarak anlayabiliyoruz.
Zira;
Vücudun biyolojik saatini koruyan,
Vücudun ritmini ayarlayan ve dengeleyen,
Vücudu yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik gibi hallerden koruyan… söz konusu hormon “doğal” olarak uykuda üretilir.
Beynin melatonin hormonu üretebilmesi için temelde 2 şeye ihtiyacı vardır:
1. Derin uykuya.
2. Karanlık ortama.

Her ne kadar bünyeden bünyeye değişse de; melatoninin en çok ve en kolay üretildiği saat dilimi 23.00 ila 05.00 arasındaki zaman dilimidir.
Bu hormonu, “ışığa karşı duyarlı” olan hücreler üretir. Dolayısıyla, herhangi bir ışık uyaranı beyin vasıtasıyla hücreye ulaşınca, bu hormonun salgılanması durur.

İşte;
İnsan bedeni için mucizevi işlev gören bu hormonun doğal yolla vücutta salgılanabilmesi için,
özellikle çocuklarınızın uyku saatlerini ve uyku ortamını buna göre hazırlamanızda büyük yarar vardır.

Önemli uyarı:
Çeşitli elektronik cihazlardan yansıyan elektromanyetik dalgalar da, melatonin hormonu üretimini engelleyebileceği için, geceleri uyku mekanlarında televizyon, cep telefonu, laptop, masa üstü bilgisayar gibi elektronik cihazların bulunmaması önerilmektedir.
Ya da hiç değilse prize takılı olmamaları tavsiye edilir. Hele de, televizyon, bilgisayar ve cep telefonu ekranlarının başında uzun süreyle durulmamalıdır.

tecrubeli anneler bebeklerinizi ayrı mı aynı mı odalarda yatırıyorsuz? biz 2 aylıgız yatak odasında aynı beşikte yatıyorlar suan, bir süre sonra aynı odada farklı beşiklere geçirmeyi düşünüyorum ama birkaç ikiz annesi 3. 4. ayda ayrı odalara geçirdiklerini daha kolayt olduğunu soyledi. yalnız benim iki bebege 2 ayrı odam yok. aynı odaya alıştırmak nasıl mümkün olacak seslerden etkilenmelerini engelleyebilir miyiz, bu şimdiden kafama takılıyor.

Ben aynı odada yatiriyorum bir yaşından sonra kendi odamizda yatirmadik. Hep ayni odada yattilar sorun olmadi. Sesli ortama alışıklar problem olmuyor.15 aylık benimkiler.

İki ayrı oda bana çok doğru gelmiyor. Dikkatini toplamakta zorlanabilirsin. Odalar arası mekik dokumak zor olur. Seslere alışmaları açısından bir arada yatmaları daha doğru bencede.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…