İkizlerle Yeni Hayat

Merhabalar hamileligimde sürekli okuyordum burayı ama doğumdan sonra pek fırsat bulamıyorum malasef ama çok faydalandim mesala bir üye ikizlerini sadece emzirdigini yazmıştı bende oluyormus demekki diye inandim ve bir aydan sonra mama vermedim ve çok şükür şimdilik yetiyor ikisinde adını hatırlayamadım ama teşekkürler.. şimdi bebeklerim 6 aylık oldu ve ek gıda telaşı var gene burda ilk kez twinrose dan blw duymuştum .bir süredir face de gurubu takipteyim kitabında aldım mantikli da ama korkuyorum genede ya boğazına takılırsa diye. twinrose sen nasıl uyguladin blw yi birde düzeltilmiş 6 ayı bekledin mi 37 haftalık doğdu bebeklerim 3 hafta daha beklemelimiyim ?

Düzeltilmiş 6 ayı beklemiştim ben. Blw yapabileceği şeyleri veriyorum ellerine yiyorlar. Ama tabi ilk başlarda çekinmiştim. İkisine aynı anda vermeyip takip etmek lazım. Boğazına kaçarsa ne yapacağını iyice öğrenmen lazım. Ben şimdiye kadar yaşamadım. Genelde öksürüyorlar veya öğürüp çıkarıyorlar. Blw ilerisi için çok işimize yarayacak diye düşünüyorum. Birde şu sıralar diş çıkardıklarından iştahları yok. Ellerine verdiğim şeyleri yiyorlar. Kaşığı reddedebiliyorlar. Süt konusunda tebrik ederim 6 dan sonra hayli hayli yeter. Ek gıda verdiğinden dolayı.

Evet sabredersek blw sonu çok güzel ikizler için özellikle büyük bir rahatlık olacak kendi yemeleri .büyük kizimda hala yeme sorunu var bunlarda yaşamak istemiyorum. Ama işte korku ,çevre baskısı gibi kötü etkiler var etrafımda. Şu anda yalnız bakıyorum ama 4-5 ay sonra ise başlayınca bakıcı olacak bakiciyla nasıl gider bilemiyorum. Sen de yalnız bakıyordu n aynı mı hala ? benimkiler de 4 aydan sonra hiç bir düzen kalmadı uyku sorunları var gece gündüz. Kendileri uyurken sallanmaya başladılar. Bende çok bunaldim artık kolaylaşacak derken zorlaşıyor.sen uyku eğitimi vermismiydin

Ben tek bakıyorum ama eşim 3 gibi gelip bana yardımcı oluyor. Bizdede Zaman Zaman yeme problemi oluyor. Dişlerden dolayı kaşık istemeyebiliyorlar. Bi yediğini ertesi gün yemeyebiliyorlar. İnatlaşmamak lazım onun için öğünlere çok çeşit hazırlamaya çalışıyorum. Birini yemezse ötekini yesinler diye. Ama çeşitlerde sınırlı. Uyku meselesine gelirsek hala tam istediğim gibi değil ama yataklarında ve kendileri uyuyorlar. Diş nedeniyle uyanma sıklıkları artıyor. Düzen bozulabiliyor. Ben uyuyana kadar yanlarında duruyorum. Gündüz de tek uyku yapıyorlar artık. Akşam 7.30-8.00 gibi yatırıyorum.

Ben de ek gıdaya yabastan girmeye başladım. Ayse öner isimli bir hemşirenin sayfasını takip ederek sebze çorbası ile başladım ama bebeklerimden biri iştahlara yerken digeri yemiyor. Ağzında tutup hepsini çıkartıyor sonra. Aralarında kilo farkı da epey açıldı. Doğumda 150 gr fazla udi biri şimdi 400 gr oldu bu fark.

Allah başka dert vermesin ama kafam takılıyor. Ne yapmak lazım? Öneriniz var mıdır?

kilo alımlarını persantil olarak nasıl? Keçiboynuzu özünün iştah açtığını duymuştum. Zaman Zaman bizimkilerde de iştahsızlık oluyor. Dişler mi geliyor acaba sizinkilerin? Yemek konusunda fazla inatçı olmamak lazım. İnsan kıyamıyor tabi.

Percentilleri düşük. 50-25 arasında gidiyor. Mama takviyesine rağmen böyle bir de hastalandılar geçen ay iyice iştahları gitti. Diş mi diyorum ama kabarma bile yok damaklarında.

Slm anneler 34haftalik ikizlere hamileyim..tabi ki ilk basta anne sütü vercem ins bebislere ama yetmeme durumunda dr mama öneriyor mamalari arastiriyorum anne sütune yakin hipp & sma öneriliyo..bu mamalari kullanan anneler bebekleriniz aylik kilo alimi nasil oldu

Hipp kullaniyoruz kesinlikle tavsiye ederim. Kilolari boylari cok iyi cocuklarimin yakinda 1 yasinda olacaklar

Merhaba arkadaşlar hamileliğin de bebeklerinin suyu fazla çıkan oldu mu?
Benim ikizlerimin fazla çıktı. Şekere bakalım dedi dr. Şeker çıkmazsa ne olacak bilmiyorum.

Merhaba uzun zamandır ses soluk yok grupta.nasilsiniz? Bizimkiler 1 yas aşılarını oldular ama birisi cok ateslendi bugun 5. Gun yeni yeni bitiyor siZinkilerde boyle sıkıntı olmuşmuydu acaba?

Merhaba arkadaşlar hamileliğin de bebeklerinin suyu fazla çıkan oldu mu?
Benim ikizlerimin fazla çıktı. Şekere bakalım dedi dr. Şeker çıkmazsa ne olacak bilmiyorum.
bende olmuştu. Doktorum meyveyi kesmemi söyledi. Sonra düzelir gibi oldu ama erken doğdular.

Merhaba uzun zamandır ses soluk yok grupta.nasilsiniz? Bizimkiler 1 yas aşılarını oldular ama birisi cok ateslendi bugun 5. Gun yeni yeni bitiyor siZinkilerde boyle sıkıntı olmuşmuydu acaba?
bizimkilerde Ateş olmadı ama aşı yerlerinde sertlik oldu. Apse gibi. Sonra geçti.

Kaçıncı haftada olmuştu canım? benim ayrıntılı da çıktı 22. Hafta şuan. Kaçıncı haftada doğdular?
Benimde ayrıntılıda çıktı. Çapada sürekli takip yapıldı. 33. Hafta suyum geldi. Sürekli takip gerektiren bir olay. Şekerde yoktu bende. Bolca dinlenin

Benimde ayrıntılıda çıktı. Çapada sürekli takip yapıldı. 33. Hafta suyum geldi. Sürekli takip gerektiren bir olay. Şekerde yoktu bende. Bolca dinlenin
Çalışıyorum dinlenmek ne mümkün
Benim dr da takip edicez dedi ama karnim midem çok gergin senin de öyle miydi?

Çalışıyorum dinlenmek ne mümkün
Benim dr da takip edicez dedi ama karnim midem çok gergin senin de öyle miydi?
Prof recep has işi derhal bırakmamı söylemişti. Memur olduğum için ücretsiz izne ayrılmak kolay olmuştu. Karnımda gerginlik hissetmedim hiç. Suyun fazla olduğunu doktor söyledi.

Prof recep has işi derhal bırakmamı söylemişti. Memur olduğum için ücretsiz izne ayrılmak kolay olmuştu. Karnımda gerginlik hissetmedim hiç. Suyun fazla olduğunu doktor söyledi.
Benim midem karnım taş gibi çok rahatsız ediyor beni. Şekerde çıkmadı sonucu aldım. Neden suları fazla bilinmiyor şuan
Çapa ya kolay randevu alabilir miyim ?

Benim midem karnım taş gibi çok rahatsız ediyor beni. Şekerde çıkmadı sonucu aldım. Neden suları fazla bilinmiyor şuan
Çapa ya kolay randevu alabilir miyim ?
Sizinkiler ayrı yumurta sanırım. Gerekli görmeleri halinde karından su alınabiliyor. Bende buna gerek görmediler. Çapaya yönlendiren Recep hastı. Biz özel muayenanesine gitmiştik. Onun için kolay randevu almıştım. Haftalık takibi gerek görürlerse muayene tarihini kendileri ayarlıyorlar. Ama çok uzun saatler beklediğimde oldu. Her muayenede doopler yapılıyordu.

Kızlar rop muayenesi yaptırdınız mı? Doktorum istemedi benden ama sağlık ocağında ısrarla yaptırın dio Dr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…