anladım güzel bir ürüne benziyor yalnız internet sitelerinde bulamıyorum nerden kaça almıştınız sizYok ikili, City mini double modeli. Ben tekli alamazdim. Tek basıma bakıyorum esim de aksamdan aksama evde. Gündüz hiç dışarı cikaramazdim
bungoo donkeye baktık seti 7000 egeliyor cok pahalı gegldi. britax romerede baktık ama malesef onada sadece birtane ana kucagı monte edilebiliyormus. peki sizin kullandıgınız dogumdan itibaren kullanılabilen birsey mi? tam yatıyor mu veya 2 tane anakucağı aynı anda monteedilebiliyor mu?Esim hasim işcan pasajından aldı 4 ay kadar once 1500 tlye aldık. Britax-romerin de benzer bir modeli var aslında onu almaya göndermiştim :) bunu bulmus. Arabanın yegane sevdigim özelliği standart kapılardan geciyor ikiz arabası olmasına ragmen bizim ev kapılarından bile gecti :) o yuzden daracik asansörümüze de sığdı. Baston pusetlerden daha buyuk tekerlekleri bu daha daha kolay sürülmesini sağlıyor. Itme yeri komple gerekirse tek elle kullanabiliyorsunuz. Bir de yagmurluk aldık biz, kısın rüzgardan cocukları korumak icin cok iyi oldu.
Yurtdışı bağlantınız varsa oradan da getirebilirsiniz 360 dolar su anda fiyatı yurtdışında.
Bütçe el veriyorsa bugoo bee donkey de cok guzel ama 5-6bin.
Ben bir de ikinci el satanları cok takip ettim . Sahibinden de boyle guzel pusetleri basen yarı fiyatına falan satılıyor.
Merhaba arkadaslar
Benim ikizlerim 11 aylik olmak uzereler ve beb hala tek basima bakamiyorum yemeleri uykulari problemli oyunuda ben oynatirsam iyi ciktigim an bagiriyolar biri emekliyor digeri sanirin direk yuruyecek.disari cikaramadim pek simdiye kadar 5 6 kez ancak gezmeye goturdum.buna ragmen cok hastalandilar.kisacasi bir duzene giremedik sanirim cok yaramazlar yada ben beceriksizim evim hic bu kadar daginik ve kirli olmamisti iki kisi olmamiza ragmen.
Asil soruma geliyim bebeklerinizin dislerini temizliyormusunuz? Ve ikinci bir yemek ogunune basladinizmi ben mama meyve kiymali sebze yogurt ve mama sirasiyla gidiyorum gun icinde artik aksam yemegide baslamaliyim birde bakliyat cok az verebildim inanilmaz gaz yapiyo hic durmuyolar o zaman sizdede bole oldumu bakliyati nasil yapip verdiniz?
Bizim evde savaş alanı gibi. Artık yastıkla çevrelediğimiz alanda durmuyorlar. Bir süre temizliğe evin tertibine kafa yormamak lazım. Ben dişlerini temizlemiyorum. Ağızlarına baktırmıyorlar pek. Ben sabah öğle akşam vermeye başladım. Bizim yediklerimizden vermeye başladım. Tabi tuzsuz olarak. Bakliyat veriyorum. Sebzelerden bazıları da gaz yapıyor. Ama rahatsız edici boyutta olmuyor bizde pek.En onemlisini unuttum malum dogum gunumuz yaklasiyor 5 mayis.dogum gunu hazirligi yapan var mi?nasil bir konsept yapacaksiniz?
Kendi yediklerinizde salca kullaniyormusun?bana dr salca olmasin demisti diye ben veremiyom cunku bizim yemekler hep salcali oluyor.bakliyati iyi pisirp oldugu gibi mi veriyorsun yoksa pure haline getirip mi veriyorsun?cok sordum ama birde banyolarini nasil yaptiriyorsun ben tek yikayamiyorum esimin kucaginda yikayabiliyorum.Bizim evde savaş alanı gibi. Artık yastıkla çevrelediğimiz alanda durmuyorlar. Bir süre temizliğe evin tertibine kafa yormamak lazım. Ben dişlerini temizlemiyorum. Ağızlarına baktırmıyorlar pek. Ben sabah öğle akşam vermeye başladım. Bizim yediklerimizden vermeye başladım. Tabi tuzsuz olarak. Bakliyat veriyorum. Sebzelerden bazıları da gaz yapıyor. Ama rahatsız edici boyutta olmuyor bizde pek.
Aile arasında doğum günü yapacağız. Pasta yaptırmayı düşünüyorum.
1 yaşından itibaren bizim yemekleri yiyebilirler diye biliyorum. Tabi öncesinde küçük ölçekli ev yapımı domates sosu denettim. Ama öyle aşırı salçalı yemeklerden vermiyorum tadım yaptırıyorum. Bakliyatı pişirip olduğu gibi veriyorum. Püre yapmıyorum pek. Ama diş çıkarıyor benimkiler pek hassaslar. Değişiyor bazen yediklerini bazen yemiyorlar. Banyolarını kendi küvetlerinde genelde kendim yıkıyorum. Bazen eşimde yardım ediyor. Başlarından su döktüğümde irkilebiliyorlar. Ama genelde suyla araları iyi. Seninkilerin uykuları düzene girdi mi? Birde gece beslenmesini kesmeyi düşünmüyor musun?Kendi yediklerinizde salca kullaniyormusun?bana dr salca olmasin demisti diye ben veremiyom cunku bizim yemekler hep salcali oluyor.bakliyati iyi pisirp oldugu gibi mi veriyorsun yoksa pure haline getirip mi veriyorsun?cok sordum ama birde banyolarini nasil yaptiriyorsun ben tek yikayamiyorum esimin kucaginda yikayabiliyorum.
Masallah size cunku biz iki k8si bile kuvetlerinde yikamayi basaramadik suyu seviyolar ama hic durmuyolar oturmuyolar esimin kycaginda anxak yikayabiliyorum sen tek yikarken digerini napiyosun ben yurutecle onuda banyoya soktum ama koca isiticiyi devirdi meyveyi falan tum iken isirmak istiyolar ama bogazlarina kacirincada k9rkup agliyolar birazcik cejincede puturlu yemiyolar tam purelemem gerekiyor.bu arada asla onluk taktirmiyolar asila asila boyunlari yara oldu birde cikmazsa sinirlenip yemiyolar basliyolar tukurup aglamaya.yelege de gicik oluyolar soyunmaya calicip sinirleniyolar.ben gece beslenmesini 6. Ayda 2 ye dusurdum 8 ayda 1 e dusurdum iyi uyusunlar diye su an gec yattiklari icin gece su ile gecirip sabah 6 7 gibi veriyom.benimkiler 6 aydan itibaren gunde iki kereden fazla uyumadilar hic o da zorla.iki gundur 1 e indi mesela dun 11 de uyuyp 12 30 da uyandilar aksam 21:30 a kadar da uyumadilar.bugunde sabah 05:00 da kalktilar mama verdim 7 de tekrar kalktilar ugrasmama ragmen tekrar uyutmayi 14:30 ancak basardim.ve 1 saat uyuyp kalktilar butun gun dahada uyumazlar aksama kadar uyutmak icin yatirincada ayagimdan kacmaya calisip agliyolar direniyolar cok uykulari olsada.yani anlayacsgin bi gariplik varda ben cozemiyom.psikolojim sifira indi artik cunku gecede deliksiz uyumuyolar.bi biri mizikliyo deli gibi donuyo bi biri bagiriyo otekini korkutuyo.gunduz biri uyumazsa digerini diger odaya koysamda uyandirmayi basariyo.ilk defa bu kadar caresiz hissediyorum kendimi.ve birine bagimli olmakta cok kotu birsey mis kayinvalidemide esir ettik resmen.1 yaşından itibaren bizim yemekleri yiyebilirler diye biliyorum. Tabi öncesinde küçük ölçekli ev yapımı domates sosu denettim. Ama öyle aşırı salçalı yemeklerden vermiyorum tadım yaptırıyorum. Bakliyatı pişirip olduğu gibi veriyorum. Püre yapmıyorum pek. Ama diş çıkarıyor benimkiler pek hassaslar. Değişiyor bazen yediklerini bazen yemiyorlar. Banyolarını kendi küvetlerinde genelde kendim yıkıyorum. Bazen eşimde yardım ediyor. Başlarından su döktüğümde irkilebiliyorlar. Ama genelde suyla araları iyi. Seninkilerin uykuları düzene girdi mi? Birde gece beslenmesini kesmeyi düşünmüyor musun?
Ben birini yıkarken diğerini mama sandalyesine koyuyorum. Yürüteç almadım. Şimdilik mama sandalyesinde duruyorlar. Ayaklansınlar da banyoda yıkasam diye dört gözle bakıyorum.Masallah size cunku biz iki k8si bile kuvetlerinde yikamayi basaramadik suyu seviyolar ama hic durmuyolar oturmuyolar esimin kycaginda anxak yikayabiliyorum sen tek yikarken digerini napiyosun ben yurutecle onuda banyoya soktum ama koca isiticiyi devirdi meyveyi falan tum iken isirmak istiyolar ama bogazlarina kacirincada k9rkup agliyolar birazcik cejincede puturlu yemiyolar tam purelemem gerekiyor.bu arada asla onluk taktirmiyolar asila asila boyunlari yara oldu birde cikmazsa sinirlenip yemiyolar basliyolar tukurup aglamaya.yelege de gicik oluyolar soyunmaya calicip sinirleniyolar.ben gece beslenmesini 6. Ayda 2 ye dusurdum 8 ayda 1 e dusurdum iyi uyusunlar diye su an gec yattiklari icin gece su ile gecirip sabah 6 7 gibi veriyom.benimkiler 6 aydan itibaren gunde iki kereden fazla uyumadilar hic o da zorla.iki gundur 1 e indi mesela dun 11 de uyuyp 12 30 da uyandilar aksam 21:30 a kadar da uyumadilar.bugunde sabah 05:00 da kalktilar mama verdim 7 de tekrar kalktilar ugrasmama ragmen tekrar uyutmayi 14:30 ancak basardim.ve 1 saat uyuyp kalktilar butun gun dahada uyumazlar aksama kadar uyutmak icin yatirincada ayagimdan kacmaya calisip agliyolar direniyolar cok uykulari olsada.yani anlayacsgin bi gariplik varda ben cozemiyom.psikolojim sifira indi artik cunku gecede deliksiz uyumuyolar.bi biri mizikliyo deli gibi donuyo bi biri bagiriyo otekini korkutuyo.gunduz biri uyumazsa digerini diger odaya koysamda uyandirmayi basariyo.ilk defa bu kadar caresiz hissediyorum kendimi.ve birine bagimli olmakta cok kotu birsey mis kayinvalidemide esir ettik resmen.
Bende bi buyuselerde ik8sini b8r yikayip cikarsam diye umutla bekliyorum.yurutec almaman iyi olmus ben mecbur kaldim cunku koydugum yerde durmadan bagiriyolardi.salya benimde oglumda cok akiyo ve agiz kokusu var.sizinkilerin kacar disi cikti simdiye kadar? Emekleme tutunup kalkma yurume egilimleri nasil?bende dis yuzunden husursuzlar diyorum ama dis eti yarip cikacagi ilk bir hafta cok daha artiyo.kulaklarida agriyo sanirim ve burunlari kasiniyo.ama surekli bir savas halimiz var uyku ve yemede.ins distir ve gecer yoksa ben tek kalinca cok daha zor olacak.Ben birini yıkarken diğerini mama sandalyesine koyuyorum. Yürüteç almadım. Şimdilik mama sandalyesinde duruyorlar. Ayaklansınlar da banyoda yıkasam diye dört gözle bakıyorum.
Bizimkilerde önlük sevmiyorlar ama sudukları çok aktığından mecbur takıyorum. Yetersizlik hissi bütün ikiz annelerinde vardır. Uykularını bende gündüz teke indirmeye çalışıyorum. Bizimkilerinde uyku problemi oluyor. Şimdi dişlerden ötürü huzursuzlar.
Bizimkilerde 2 altta 1 üstte var. Üstler daha yeni göründü. Onun için iştahları kötüydü. Kulaklarıyla oynamaları dişten dolayı diye biliyorum.Bende bi buyuselerde ik8sini b8r yikayip cikarsam diye umutla bekliyorum.yurutec almaman iyi olmus ben mecbur kaldim cunku koydugum yerde durmadan bagiriyolardi.salya benimde oglumda cok akiyo ve agiz kokusu var.sizinkilerin kacar disi cikti simdiye kadar? Emekleme tutunup kalkma yurume egilimleri nasil?bende dis yuzunden husursuzlar diyorum ama dis eti yarip cikacagi ilk bir hafta cok daha artiyo.kulaklarida agriyo sanirim ve burunlari kasiniyo.ama surekli bir savas halimiz var uyku ve yemede.ins distir ve gecer yoksa ben tek kalinca cok daha zor olacak.
Uykularini neden teke indirmek istiyosun normalde bir bucuk yasa kadar iki kez uyumalari gerekmezmi?
Benimkiler dokuz buçuk ayliklar.Bende bi buyuselerde ik8sini b8r yikayip cikarsam diye umutla bekliyorum.yurutec almaman iyi olmus ben mecbur kaldim cunku koydugum yerde durmadan bagiriyolardi.salya benimde oglumda cok akiyo ve agiz kokusu var.sizinkilerin kacar disi cikti simdiye kadar? Emekleme tutunup kalkma yurume egilimleri nasil?bende dis yuzunden husursuzlar diyorum ama dis eti yarip cikacagi ilk bir hafta cok daha artiyo.kulaklarida agriyo sanirim ve burunlari kasiniyo.ama surekli bir savas halimiz var uyku ve yemede.ins distir ve gecer yoksa ben tek kalinca cok daha zor olacak.
Uykularini neden teke indirmek istiyosun normalde bir bucuk yasa kadar iki kez uyumalari gerekmezmi?
biz büyümeyen beşik yaptırmıştık. 5-6 yaşına kadar kullanırlar sanırım. Diğer türlü dediğiniz gibi çok yer kaplar.Herkese selamlar..ikiz anneleri sizce odalarini nasil hazirlamaliyiz?iki besik alacagiz ama buyuyenler cok yer kaplayacak..
Maşallah oğlunuza baya diş çıkarmış. Onun için çok zor olmuş olmalı. Sizinkilerde tek uykuya geçmiş görünüyor.Benimkiler dokuz buçuk ayliklar.
Benim oğlanın alttan dört üstten iki toplam altı dişi çıktı. Kızımın iki tane alt dişi çıktı. Gündüz uykusuna yatırmak artık çile bizim için. Bugün sabah yedi de uyandılar biraz önce anca uyutabildim. Uyumamak için direniyorlar uykuları var ama. Biz böyleyiz.
Insallah dis yuzundendir de huy degildir diye dua ediyorym valla bendeBenimkiler dokuz buçuk ayliklar.
Benim oğlanın alttan dört üstten iki toplam altı dişi çıktı. Kızımın iki tane alt dişi çıktı. Gündüz uykusuna yatırmak artık çile bizim için. Bugün sabah yedi de uyandılar biraz önce anca uyutabildim. Uyumamak için direniyorlar uykuları var ama. Biz böyleyiz.
Evet bugunden sonra tek bakicam cok aglamalari acceleci olmalari ve kizinca yemeyi reddetmeleri beni geriyor ama ins dedigin gibi duzene gireriz.bende teke indiriyim bari gece 1 i buluyor yoksa uykulariBizimkilerde 2 altta 1 üstte var. Üstler daha yeni göründü. Onun için iştahları kötüydü. Kulaklarıyla oynamaları dişten dolayı diye biliyorum.
İkiside emekliyorlar tutunup kalkıyorlar. Tek başına bakmayı mı düşünüyorsun? Zor oluyor ama düzen oturtunca her şey yoluna giriyor.
Uykularını teke indirmek istiyorum çünkü uyumaları gereken zamanda uyumuyorlar. Sürekli öteliyorlar. Buda akşam yatış saatlerini geciktiriyor. Birde yaz geliyor. Tek uyku olunca dışarı daha rahat çıkarız diye düşünüyorum.
Ben pirin yerine irmik ince bulgur ve kalin bulgur olarak devam ettim daha faydali diye birde dovme denen kirilmis bugdayi kullandim yogurt corbalarindaMrb ikiz anneleri bizde yavaş yavaş ek gıdaya başlıyoruz size bikaç sorum olacak pirinç yerine yulaf tercih ediliyor sanırım peki yulafın hangi şekli?bide başka önerebileceğinşz şeyler var mı