İkizlerle Yeni Hayat

Her şeyi ağızlarına götürüyorlar bu dönemde. Ne kadar korusakta bi yerden mikrop kapıyorlar maalesef

Her şeyi ağızlarına götürüyorlar bu dönemde. Ne kadar korusakta bi yerden mikrop kapıyorlar maalesef
Aynen öyle. Hayırlısıyla büyütsek çocuklarımızı. Bazen çok çaresiz hissediyorum kendimi hasta olduklarında ...

Merhabalar. Bebeklerim 5,5 aylık oldular. Mama sandalyesi alacağız bu aralar. Siz ne tavsiye edersiniz?

Selam tecrubeli ikiz anneleri. Benim bebislerim bir aylarini doldurdular ve hem gaz yuzunden hem de uyanik olduklarinda kucakta durmak istediklerinden surekli agliyorlar. Ayni anda uyandiklarinda cok zorlaniyoruz. İkisi ayni anda agladiklarinda ne yapabilirim tavsiyeniz var mi, emzik kullanan var mi sirf boyle zamanlar icin emzige alistirmaya calisiyorum ama ikiside istemiyor emzik ne yapabilirim

canım ben emzik kullanıyorum. Ve gerçekten çok hayat kurtarıcı. Onlar attıkça ben her fırsatta tekrar verdim. İlk 3 ay kucağa alışmadıklarını söylüyor bazı kaynaklar. 4. Ayda bilinçleniyorlarmış. Aynı anda acıkıp ağlıyorlarsa ikisini aynı anda beslemek bir çözüm. Ama gaz sancısıysa birini gözetim altında yüzüstü C yastığa koyuyordum rahatlıyordu. Açıkçası ikizlerse ve tek başınaysan ağlayacaklar. Katılmadıkları sürece buna alışmak lazım.

Oglan aglarken cok bagiriyor kizariyor korkuyorum ben de katilacak diye. Kiz daha hafif agliyor diye hep kizi birakip oglani aliyorum o zaman da vicdan azabi cekiyorum emzigi de hic sevmediler pekmeze batiriyorum cok az oyle veriyorum gene de alismadilar

Ben tatlandırıcı kullanmanızı tavsiye etmem. Benimkiler ilk silikon emzik sevmediler sonra kauçuk hoşlarına gitti. Şimdiyse sadece uyurken veriyorum emziği. Gün içinde ağlasalarda vermiyorum. Ama sizinkiler daha çok küçük gün içinde de alırlarsa gerekli olduğunda verebilirsiniz. O vicdan azabı hep var. Birini öperken diğerine göz ucuyla bakıyorum kıskanır mı diye sonra hemen ötekini öpüyorum. :)) kanguru ve sling deneyebilirsiniz. Kundak beyaz gürültü çok işimi gördü. Şşşttt sesi çok işe yaradı. Biri kucağınızdayken diğerine gaz masajı yapabilirsiniz. Bunlar aklıma gelenler.

Caresizlikten denedim gene de ise yaramadi kaucuk emzik deneyeyim bir de. Diger onerilerini de deniycem cok sagol. Kanguru var ama birisi 6 aydan sonra dedi diye kullanmadim hic. Gaz masaji nasil bir mesaj anlatabilirmisin

Caresizlikten denedim gene de ise yaramadi kaucuk emzik deneyeyim bir de. Diger onerilerini de deniycem cok sagol. Kanguru var ama birisi 6 aydan sonra dedi diye kullanmadim hic. Gaz masaji nasil bir mesaj anlatabilirmisin
Youtube da videolar var. Bende onları izleyerek uygulamıştım. Ama genede dikkatli olmak lazım.

arkadaslar merhaba doktorun verdıgı klomenı ben bugun kullanmaya basladım ama adamın kullan dedıgı tarıh ben unuttum onu ya bsy olurmıkı

Merhaba benim bebisler 9 ayı tamamladılar ek gıda da baya yol aldık ama artık pek doymadiklatini düşünüyorum. Sizler çorba yogurt gibi yiyecekleri yaklaşık kac ml veriyorsunuz? Birde mama düzeninizde degisiklik yaptınız mı ek gıdaya başladıktan sonra yada bebekler büyüyünce diye merak ediyorum. Biz 100 ml kadar çorba ve ya yogurt veriyoruz, elma vb. meyveleri yarım veriyorum. Mama ise değişmedi 120 ml 3 kere veriyorum bazen gecede ekstradan 1 kere daha verdigim oluyor son zamanlarda anne sutu gece yetmemeye basladi cunku. Mamayi daha fazla ml olarak hazırlasam da içmiyorlar

Merhaba, bizimkiler 8 aylık,4.ncü aydan bu yana 4 saatte 1 180 ml veriyoruz (anne sütü almıyolar) ondan yarım saat öncede ek gıda,bir kase yapıyorum ek gıdayı ikisi ne kadar yerlerse yiyorlar siz neden ölçekli yapıyorsunuz bence o kadar incelemeyin 9 aylık olmuşlar maşallah 1 er kase bile yiyebilirler artık

Son düzenleme:
Ek gıdayı hiç ml hesabıyla vermedim canım. Genelde tek bir çorbaysa vereceğim şey iki kase hazırlıyorum. Ne kadar içerlerse. Ama ek vereceğim şeyler varsa bir kase veriyorum. Aldıkları kadar. Blw yaptırıyorsam fazladan hazırlıyorum. Atabiliyorlar çünkü. Ek gıdaya başladığımdan beri gündüz mama vermiyorum. Emziriyorum birer meme. Onuda ek gıdayla 1-1,5 saat ara verecek şekilde emziriyorum önce veya sonra. Akşam mama veriyorum 180 ml bazen bitiremiyorlar. Bazen bitiriyorlar. Gece mümkün olduğunca beslememeye çalışıyorum ama atakta olabiliyorlar. Çok ağlayıp yatışmıyorlarsa besleyebiliyorum.

Merhaba. Yarın ek başlıyoruz ama bu konuda kafam karışık. Gittiğimiz çocuk doktoru 3 gün balkabağı, havuç, patates kaynat, tel süzgeçten geçir bir öğün ver dedi. Üç gün sonra bunlara ek olarak elma, armut, muzu cam rendede rendeleyip ikinci bir öğün olarak ver dedi. 3 gün sonra bir öğün daha eklenip ev yapımı yoğurt ver dedi. 3 gün sonra da tahıllı pirinçli kaşık maması ver dedi yatarken.
Şimdi, bütün bunlar bir arada bebekler için çok fazla değil mi? Daha geçiş günlerinde olacağız. 3 gün kuralı dedi ama 3 gün kuralı bu değil ki. İlk üç gün balkabağı, ardından üç gün ek olarak tatlı patates, sonraki üç gün ek olarak havuç vermeyi planlıyorum. Hatta diğer sebzeleri de deneye deneye gidip meyve menüsünü eklemeyi bu mantıkla ilerlemeyi düşünüyorum. Tahıllı pirinçli kaşık mamasındansa ev yapımı yulaf unundan muhallebi vermeyi düşünüyorum. Siz nasıl yaptınız? Doğru mundüşünüyorum? Neler önerirsiniz?

Aynen düşündüğünüz gibi yapmalısınız. 3 er gün her bir sebzeyi denetmelisiniz. 45 günlük bir süre tadımla geçer. Sonra 2 öğün sonra 3 öğün diye ilerlenir. 1 yaşına kadar süt veya mama alımına devam eder. Sebzeyle başlamanızı tavsiye ederim. Süzgeçten geçirmemiştim ben. Cam rende kullanmıştım. Sonra yavas yavas kalın rendeye geçtim. Blw yaptırıyorum. Su an 11 aylıklar süt mama alımları devam ediyor. Dr lar ek gıda konusunda bence çok yetersiz kalıyorlar. Kaşık mama muhallebi, pirinç unu kullanmayın bence. Dışarı çıkarken bile meyvelerinizi hazırlayabilirsiniz. Paket ürünlerde koruma amaçlı maddelerde katıyorlar. Gereksiz bence.

twinrose çok teşekkür ederim. Çok ilgilisin ve senin bilgilerine çok güveniyorum. Bu ek gıda mevzusunda daha sorularım olabilir.Tekrar teşekkürler.

Merhaba bu 45 gün tam olarak nasıl oluyor 15 sebze mi deneticez ikizlerle zor olacak ama biraz daha ayrıntılı yazar mısınız verdiğiniz sırayı ve öğünleri bende yavaştan ek gıdaya başlıycam da tedirginlik var biraz

Merhaba ben 5,5 aylıkken ek gıda vermeye başladım. Kabak, havuç, tatlı patates, elma, armut vs 3er gün azar azar denettim. Mevsiminde ne varsa. Ama denetmeden aylarına uygun mu baktım. Bazı sebzeleri daha geç denetmek gerekebiliyor çünkü. Domates, bamya, bakla alerjen. Onları 1 yaşından evel vermiyorsunuz. Sonra öğüne geçiyorsunuz. Sabah kahvaltısı, meyve öğünü akşam yemeği falan diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…