İkizlerle Yeni Hayat

Ihlamur içiyor mu seninkiler? Keçiboynuzunu çok vermemek lazım. Tatlı neticede. Su içmemeleri kötü olmuş. İshal olunca çok su kaybediyorlar.

Onu da keçiboynuzıyla veriyorum.tek başına sevmyolar.ishalden çok korkardım ben başıma geldi.o yüzden su içirmek için gözüm tatlı falan görmüyo.aman içsinler de diyorum.

sizi tek yumurta ikizleri sayfasında görüyordum. Başınız sağolsun. Onlar sizin Melek'leriniz artık. Benimkilerde tek yumurta. Bende zor bir süreç geçirdim 12 hafta çapa da takip edildim. Sürekli olumsuz konuşuyorlardı. Çok şükür onlara kavuştum. Rabbim size tez zamanda yeni heyecanlar yaşatır inşallah.

Herkese merhaba arkadaslar Sizlere bir sorum daha olacak. Bebeklerim dogali 2 ay oluyor ( ama 34.haftada dogdular) 2 bucuk 3 saatte bir besliyorum. Ama bazen uyandiramiyorum gece uykulari uzamaya ne zaman basliyor oyle bisey mi yasadigimiz. Yoksa bu sekeri düşer mutlaka hep ayni saatte besle olayina devam mi edeyim. Kafam karisti. Sizlerin nebeklerinin gece uykulari ne zaman uzadi acaba

Benimkiler küçük doğduklarından gece gündüz 3 saatte 1 besliyordum. Ama bebeklerin beslenmek kadar uykuyada ihtiyaçları olduğundan 3. Aydan sonra ağladıkça beslemeye başladık. Ama o Zaman bile maksimum 4-5 saat oluyordu. Ve her zaman değil. Yani şu an bile 9 aylığız gece beslenmemiz sürüyor. Bebek istemesse gece beslenmesini kesmek çok zor. Aman saat başı uyanmasınlarda 3 saatte 1 e şükrediyor insan.

Haklisin canim saatte 1 dense 3 saat gayet iyi :) bizimkiler de her beslenme saatinde degil ama ozellikle gece yarisindan sonra cok zor uyaniyorlar. Uyandirmak bazen 1 saati buluyor o yuzden kafam karisiyor 1 saat sonunda uyanmis oluyorlar. Ben zorlamasaydim onlar kendiliginden uyanacak miydi 1 saat sonra diye düşünüyorum. O yüzden sizlere sormak istedim ne zaman uzadi beslenme saatleri araliginiz diye. Hayirlisi bakalim artik bi sure daha boyle devam edelim.

Gündüz aralığı uzattıkları olmadı. 2,5-3 saatte mıkırdanıyorlardı. Gece bazen uyanmazlardı bazen uyanırlardı. 3. Aydan sonra pek ağlamadan beslemedim. Hastalandıklarında saatlere bağlı kaldım.

Kizlar ek gida konusunda birkac tarif verir misiniz ikili olursa sevinirim :)
Ben dün brokoli püresi verdim buharda haşlayıp,o biraz kuru oldu pek severek yemediler,bugün brokoliyle patates haşladım verdim o daha iyi geldi,zaten sebze pürelerinde 2 li 3 lü yapıyorum,mesela patates,havuç ve kabak, sebze çorbasında; patates,havuç ve bulgur yaptım,mercimekte de aynı bulgur yerine mercimek oluyor zaten...kısacası ben tek denediğim şeyleri daha sonra birbirine karıştırıyorum,brokoliden sonra tarhana vericem bakalım...

Canim ben de bugun havucla pirinc i corba seklinde yaptim ama sevmediler canim sikildi yahu. Sen ikili uclu kombinasyonlari da mi uc gun kuralina gore veriyosn

Canim ben de bugun havucla pirinc i corba seklinde yaptim ama sevmediler canim sikildi yahu. Sen ikili uclu kombinasyonlari da mi uc gun kuralina gore veriyosn
Yok canım sadece mercimeği 2 gün verdim,dediğim gibi ilk kez verdiğim şeyleri en az 2 gün deniyorum, ben önceliği hep sebzeye verdim meyvelerden ilk elmayla başladım,çok sonra muz verdim yani tatlıya pek alıştırmadım diğerlerini yemezler diye,o yüzden çok sevmeseler de maşallah yiyorlar,sen canını sıkma ilk kez bende yoğurdu verdiğimde yememişlerdi pek alışınca yiyorlar daha sonra tekrar denersin,yada içine başka denediğin bir sebze karıştırabilirsin...

Benimkiler ishal olunca pirinç lapasına yoğurt karıştırdım.pek sevdiler.tadı yayla çorbasına benzedi.bi de patatesi sade sevmemişlerdi biraz tereyağı kattım yediler.kemik suyunda patates ve havuç pişirip verdim.kemik suyuna çok az tam buğday unu katıp çorba yaptım.onu da sevdiler.kemik suyuna tel şehriye kattım.bu aralar yumurta veriyorum sabahları.daha tam sarı yemeye başlamadılar.bu aralar vakit bulursam bebe bisküvisi yapcam inşllh.artık biz yerken her şeye ellerini atıyolar.sofraya hep yiyebilecekleri bişeyler getiriyorum.beraber yiyoruz.allahıma hamdolsun bugünleri gösterdiği için.

Geçmiş olsun kuzuya. Çok büyük aşama kaydetmişsin sorunları umarım tez zamanda biter yine eski düzeninize dönersiniz üzülme

Püre haricinde haşlanmış olan sebzeleri koparıp ağızlarına veriyorum çiğnesinler diye. Havuç brokoli karnabahar da öyle yaptım. Köfte yaptım kuzu kıymasından. Suda pişirdim. Suyuna tarhana çorbası yaptım. Bakliyatların çoğunu denettim. Şimdi 2li 3lü grupların içine katıyorum. Kahvaltıda tam buğday ekmek, ceviz, peynir, yumurta, zeytin veriyorum. Peyniri sütten kestirip yapıyorum. Zeytini tuzsuz sele zeytin alıp koparıp ağızlarına veriyorum çiğnesinler diye. Peyniride aynı şekilde.

Ben de zeytini tuzsuz aldım.ama tadı o kadar acı ki.bizimkilere verirsem ömür billah zeytin yemezler diye düşünüyorum.vermedim o yüzden.

Ben de zeytini tuzsuz aldım.ama tadı o kadar acı ki.bizimkilere verirsem ömür billah zeytin yemezler diye düşünüyorum.vermedim o yüzden.
Suya koysan acılığı gitmez sanırım. Tuzu bir şekilde hallediyorsun da zeytinin acısı çıkmıyor. Bende yiyebilirim kızların zeytinini fena değil. Gereksiz tuz yükleniyoruz bizde. Seninkiler nası ishalde düzelme var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…