- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
Kizlar benim Bebisler kronolojik olarak 5 ayını bitirdiler. Kizim zayif çıta gibi oglum ise maşallah kilosu yerinde. Kizim ayakta durmaya bayiliyor ellerinden tutunca dik bi sekilde ayakta duruyor . Oglum ise hemen bacaklarini büküyor. Parmaklarinin üstüne basıyor. Ayaklarinin üstüne basamamasi beni tedirgin etti. Bir yandan cok erken zamanla basar diyorum bi yandan ise erken teşhis hayat kurtarir diyorum. Kizim yerde yuvarlaniyor lastik gibi ama oglum biraktigim gibi duruyor.
Bal kabağını verdim eze eze,yediler çok şükür,avakadoyu vermedim ben daha yemedim oda zaten poşette çoktan gitmiştir unuttum yani,yenisini alıp önce ben deneyim diyorum bakalım...
Suyundan da ekliyorum içine öyle çok kuru olmuyor. Azıcık azıcık vererek alıştırabilirsin. Benimkiler ilk başta suratlarını ekşitiyorlardı pütürlü sebzelerde. Şimdi alıştılar. Ben şimdiye kadar hiç çorba kıvamında vermedim. Önce kaşığın ucuna al öyle ver sonra arttırırsın. Avakadoyu verebildin mi?
Yere bastırmak için erken değil mi? Bizimkileri biz bastırmıyoruz. Kendileri isteyince doğrulmaya çalışıyorlar. İkizlerden birin aktif birinin yavas olması bizdede varKizlar benim Bebisler kronolojik olarak 5 ayını bitirdiler. Kizim zayif çıta gibi oglum ise maşallah kilosu yerinde. Kizim ayakta durmaya bayiliyor ellerinden tutunca dik bi sekilde ayakta duruyor . Oglum ise hemen bacaklarini büküyor. Parmaklarinin üstüne basıyor. Ayaklarinin üstüne basamamasi beni tedirgin etti. Bir yandan cok erken zamanla basar diyorum bi yandan ise erken teşhis hayat kurtarir diyorum. Kizim yerde yuvarlaniyor lastik gibi ama oglum biraktigim gibi duruyor.
Kahvaltı veriyorum bayadır. Tam buğday 1 dilim ekmek doğrayıp mamalarıyla ıslatıyorum. İçine ceviz rendeliyorum. Tereyağ ekliyorum. Onu veriyorum önce. Sonra peynir sonra yumurta. Şimdi dünden beri zeytinde ekledim.Ben kahvaltıya başlicam kısmetse.sen başladın mı neler veriyosun.yumurta veriyodum da.peynirle zeytin eklemeyi düşünüyorum yanına.
Kizim kalkmak istiyor. Banyo falan yaparken dimdik duruyor. Kiz böyle olunca oglan dikkatimizi cektiYere bastırmak için erken değil mi? Bizimkileri biz bastırmıyoruz. Kendileri isteyince doğrulmaya çalışıyorlar. İkizlerden birin aktif birinin yavas olması bizdede var
Anladim canim kisi atlatsak rahatlariz ins. Ben de uc gun yogurt tattirdim pek sevdiler diyemem bugun de elma hasliyip verim diyorum ama bi yandan da korkuyorum bogazlarina durur diye sen kati yiyecekler. Verince oyle bi sikinti oldu muCanım bizim iş kışın zor, sobalı evdeyiz başka odaya gitme imkanı yok, normalde çocuk odası olan oda, kışın oturma odası ve yatak odasına da dönüşüyor, ee çocuk odası olunca da küçücüko yüzden zaten uyku düzeni kuramadık,yazık eşime de kıyamam işe gidiyor sabah, zaten gece ağladımı uyanıyor oda uykusu hafif,zaten 1 ay önce falan uykusuzluk yorgunluktan acillik oldu garibim o yüzden fazla yüklenmem ona...ama senin adına sevindim:)
Evet yoğurdu ilk başta pek sevmediler sonradan alışıyorlar,ben ilk tattırdığım şeylerin hep püresini verdim yavaş yavaş kıvamı arttırıcam yani ikinci defa verdiğimde ama dün bal kabağını çatalla ezip verdim yediler çok şükür,bende korktup o yüzden püreyle başladım çünkü kıvamlı gelince bazen öğürüyolar alışkın olmadıkları için,bu arada elmayı haşlamadım ben normal verdim sonuçta meyve o haşlamana gerek yok benceAnladim canim kisi atlatsak rahatlariz ins. Ben de uc gun yogurt tattirdim pek sevdiler diyemem bugun de elma hasliyip verim diyorum ama bi yandan da korkuyorum bogazlarina durur diye sen kati yiyecekler. Verince oyle bi sikinti oldu mu
Elmayı pişirmene gerek yokki canım cam rendede rendeleyebilirsinAnladim canim kisi atlatsak rahatlariz ins. Ben de uc gun yogurt tattirdim pek sevdiler diyemem bugun de elma hasliyip verim diyorum ama bi yandan da korkuyorum bogazlarina durur diye sen kati yiyecekler. Verince oyle bi sikinti oldu mu
Sert olmaz mi ben de biraz yumusar diye dusunmustum. Sen su mu kattin verdigin yiyeceklere pure haline getirmek icinEvet yoğurdu ilk başta pek sevmediler sonradan alışıyorlar,ben ilk tattırdığım şeylerin hep püresini verdim yavaş yavaş kıvamı arttırıcam yani ikinci defa verdiğimde ama dün bal kabağını çatalla ezip verdim yediler çok şükür,bende korktup o yüzden püreyle başladım çünkü kıvamlı gelince bazen öğürüyolar alışkın olmadıkları için,bu arada elmayı haşlamadım ben normal verdim sonuçta meyve o haşlamana gerek yok bence
Elmayı direk blender dan geçirdim havucu haşlamıştım suyuyla 1 damlada zeytin yağı koymuştum öyle geçirdim,genelde buharda pişirmediklerimi sulu olarak geçirdim blender dan,yemeklik kabak,bal kabağı,ıspanak vs buharda pişirdim onlar kendince sulu zaten...Sert olmaz mi ben de biraz yumusar diye dusunmustum. Sen su mu kattin verdigin yiyeceklere pure haline getirmek icin
Nasıl oldu eşiniz? İyi haberler almışsınızdır inşallah..Kizlar esim trafik kazasi gecirdi 6 gundur hastanedeyiz boynunda kirik var ne olur biZe dua edin cok caresisiz bekletiyor dr lar sali gunu bi daha tomografi cekecek ameliyat tehlikeli dedi sali gunu karar vereceler ne yapacaklarina
Eşinin durumu nasıl oldu tatlım?Kizlar esim trafik kazasi gecirdi 6 gundur hastanedeyiz boynunda kirik var ne olur biZe dua edin cok caresisiz bekletiyor dr lar sali gunu bi daha tomografi cekecek ameliyat tehlikeli dedi sali gunu karar vereceler ne yapacaklarina
Eşinin durumu nasıl oldu tatlım?
Kizlar cok sukur esimi eve cikardik kirik var ama zamanla tutar dedi dr sadece dikkat edecez ve hafta bi daha tomografi hic kipirdamiyor bunada cok sukurNasıl oldu eşiniz? İyi haberler almışsınızdır inşallah..
Sizin adınıza çok sevindim. Allah size bağışlamış eşinizi. Umarım bir an önce sağlığına kavuşur.Kizlar cok sukur esimi eve cikardik kirik var ama zamanla tutar dedi dr sadece dikkat edecez ve hafta bi daha tomografi hic kipirdamiyor bunada cok sukur
Şu sıralar kereviz yapıyorum. Portakallı falan hoş oluyor. Ispanak, pırasa, kapuska, fırın yemekleri. Balık tüketmek lazım bol bol. Bende tıkanıyorum arada ne yapsam diyeHanımlar bebeklerden ayrı bir soru sorayım:) bugün ne pişirdiniz yemek? çok sıkılıyorum artık ne pişirsem diye düşünmekten
Evet canim iyi geldi cok sukur. Kizimin pisigi pisigin de otesinee gecmisti dr alerjik bir durum olabilir diye o kremi verdi yani pisik degil de daha cok alerjik bi kremmis. Ben de surekli kontrol ediyorum boynu islak kalmasin diye. Diger kizim da yok bu biraz daha kilolu ondan olsa gerek.
Geçmesine sevindim canım,benimkilerin ikisinde de var bir bakıyosun az 1 gün bişey sürmeyince hemen kıp kırmızı oluyor birde kötü kokuyor, haftaya dr gidicez zaten onuda bir danışayım,ooff haftaya 6 ay aşısı var birdeEvet canim iyi geldi cok sukur. Kizimin pisigi pisigin de otesinee gecmisti dr alerjik bir durum olabilir diye o kremi verdi yani pisik degil de daha cok alerjik bi kremmis. Ben de surekli kontrol ediyorum boynu islak kalmasin diye. Diger kizim da yok bu biraz daha kilolu ondan olsa gerek.