İkizlerle Yeni Hayat

Bal kabağı tatlı olduğu için hoşlarına gitmiştir :) Nasıl başlattı doktorunuz? Bize bu listeyi verdi önce sebze 1 hafta arayla kahvaltı ve meyve. Eki Görüntüle 1726689

Klasik işte elce havuç suyu önce.sonra sebze çorbası.patates havuç pirinç.yoğurda geç başla demişti ben erken başladım. Çok şükür gayet güzel sindiriyolar.beğeniyolar da.su muhallebisi demişti o.ben başka bi doktora yakın diye gitmiştim.o da muhallebiyi muhakkak sütle yap.şimdi süt vermeme modası var.sakın ha sonra çocukların kemikleri gelişmiyo demişti.sütle şimdi tarhana yapıyorum gece yatmadan.baya tok tututo.

Bal kabağı tatlı olduğu için hoşlarına gitmiştir :) Nasıl başlattı doktorunuz? Bize bu listeyi verdi önce sebze 1 hafta arayla kahvaltı ve meyve. Eki Görüntüle 1726689
Sabah kalktıklarında önce emziriyorum. 8 gibi kahvaltılarını veriyorum. Kahvaltıda bi tam buğday ekmeği dilimi dideliyorum. Onu mamayla ıslatıyorum. İçine iki çay kaşığı tuzsuz tereyağ koyuyorum. Önce onu yediriyorum. Sonra peynir yediriyorum. En sonda yumurta sarısı veriyorum. 11 gibi meyve elma armut muz ayva değişmeli veriyorum. 2 gibi sebze veriyorum arpacık soğanı, sarımsak ve artık kuzu kıyması ile pişiriyorum.

1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar. Ben daha muhalebi vermedim. Seninkiler beğendi mi?

İnek sütünü önermiyorlar hiç.anne veya devam sütü ile muhallebi dedi bana doktor. Yulaf , irmik veya tam tahıl unu ile. Linke bir göz at derim inek sütü ile ilgili http://bebekyapimbakimonarim.blogspot.com.tr/2012/04/keci-sutu-inek-sutune-kars.html?m=1

Ohh mis sağlık olsun, şifa olsun Prenseslere :) muz yerli mi tercih ediyorsun? Benimkiler açıkçası çok istekli değiller sizde durum nasıldı? Sabahları doktor kahvaltıyı karıştırıp vermemi söyledi ama bende aynı sizin gibi veriyorum + olarak sadece keçiboynuzu pekmezi var. Pekmezde de kararsızım tatlı vermek pek istemiyorum siz ne düşünüyorsunuz? Amma çok sordum :)

Iyi geceler yorgun emekci anneler...:) ben kizlari anca uyutabildim. Bugun yogurt verdim ama suratlarini gormeniz lazimdi. Nasil burusturdular:) uc gun yogurt tattiricam oyle mi? Ve sadece bir defa mi vericem yayicam mi ogunlere?? Bi de yogurttan sonra neyle devam ediym ayyy cok heyecan yaptim sanirim buyuyo kuzularim:)

Ben yerli ufak tefek muzlardan veriyorum. İlk blw yaptırdım baktım sevdiler. Isırmalarından izin veriyorum. Damakları ile ezebiliyorlar. Keçi boynuzu özünü eczaneden aldım soğuk sıkım. Onu sabah aç karna veriyorum. Bir gün Demir damlası bir gün keçiboynuzu. Eczacım ahşap kaşıkla vermemi söyledi. Diğer pekmezleri vermiyorum. Çöp gıda diyorlar pekmez için.

Alışıyorlar Can'ım ya. Hep mama süt içmişler. Böyle bir tadla ilk defa karşılaşıyorlar. 1 günde 3-4 kaşık verip tattırmıştım ben 3 gün üstüste. Ben kabak havuç elma diye gitmiştim. Sebze deneyebilirsin.

Haslayip pure haline getirp verdiniz herhalde dimi kabak havuc ve elmayi.

1 yaşına kadar inek sütü vermeyin diyorlar. Ben daha muhalebi vermedim. Seninkiler beğendi mi?

İlk beğenmedilerdi.sonra ona da balkabağı koydum yediler:) ama artık yapmıyorum.tarhana veriyorum onun yerine. Dediğim gibi bana iki dr tam zıt şeyler söyledi.ben de vermeye karar verdim.

Linke bakamadım bi problem oldu.dediğim gibi vermem konusunda beni sıkı sıkı tembihleyen de bi doktor.iyi de bir doktor.beni ikna etti.iki doktorum da farklı söyledi.bana da vermek mantıklı geldi.bence devam sütü yerine litrelerce inek sütü vermedikten sonra sorun yok.benim koyduğum yarım çay bardağı.o da ikisine bir.ayrıca yine bazı doktorlar yüzünden yumurtadan yıllarca öcü gibi kaçtığımızı düşününce sütü tamamen afaroz etmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben şuna çok inanıyorum. Her şeyi deneyerek araştırarak sorarak öğreniyoruz. Bence içimizin rahat ettiği şeyleri vermeli ve uygulamalıyız. Sana da süt vermek mantıklı gelmiş. Buna saygım sonsuz.

Senin için nasıl rahat ediyorsa önemli olan o

Kizlar esim trafik kazasi gecirdi 6 gundur hastanedeyiz boynunda kirik var ne olur biZe dua edin cok caresisiz bekletiyor dr lar sali gunu bi daha tomografi cekecek ameliyat tehlikeli dedi sali gunu karar vereceler ne yapacaklarina

Kizlar esim trafik kazasi gecirdi 6 gundur hastanedeyiz boynunda kirik var ne olur biZe dua edin cok caresisiz bekletiyor dr lar sali gunu bi daha tomografi cekecek ameliyat tehlikeli dedi sali gunu karar vereceler ne yapacaklarina
Çook geçmiş olsun.Allah en kısa zamanda eski sağlığına kavuştursun inş.

Geçmiş olsun,Allah size ve yavrularına bağışlasın inşallah...

Canım çok çok geçmiş olsun.inşllh en kolay şekilde atlatır eşin.

Can'ım çok geçmiş olsun. Allah yardımcısı olsun. Bir an önce iyileşir inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…