İkizlerle Yeni Hayat

Selin sen ek gidaya ne zaman basladin ?ben yarin baslamayi dusunuyorum da. Erken mi sence? Keci sutu aldim mayaliyim diyorum.
Ben 20 gün oldu başlayalı,keçi sütüyle yapmadım ben normal sütle yaptım,bence erken değil zaten her verdiğin şeyin 3 gün alerjik reaksiyonunu ölçeceksin o yüzden uzun sürer çorbalara falan geçmen

Kızlaaaar kızlar.canım sıkıldı.size bi seslenesim geldi. İyi ki varsınız. Evden giçbir yere çıkamıyorum.ama etrafım kalabalık gibi hissediyorum sayenizde.hepinizin gecesi güzel geçsin. Bebişleriniz uzuuuun uzun uyusun...
Aynen bazen koca kişisi bile yabancı oluyor(kavgalıyız) diğer kızımda diş çıkardı arada bağırıyor. Ne dişmiş bu ya.

Kızlaaaar kızlar.canım sıkıldı.size bi seslenesim geldi. İyi ki varsınız. Evden giçbir yere çıkamıyorum.ama etrafım kalabalık gibi hissediyorum sayenizde.hepinizin gecesi güzel geçsin. Bebişleriniz uzuuuun uzun uyusun...
Ahhh ahh dört duvar arasında geçiyor kış ve geçecek...çok bunalıyorum,tek avuntum bebişlerim sağlıklı çok şükür...

Kizlar bebislerinizi destekli oturtmaya hangi ayda basladiniz ?????
4,5-5 aylıkken kucağımda oturtuyordum. Çok uzun süreler olmamakla birlikte ara ara alıştırma yapıyordum. Sonra koltukta destekleyip biberonla mama verdim. Ek gıdaya geçeli 3 hafta olmuştu ikea'dan mama sandalyesi alıp ona oturttum. Bu arada ek gıdaya 5,5 aylık düzeltilmiş başladım.

Biz de 7 aylığız.düzeltilmiş 5,5.biz de 1,5 ay önce doktorun ittirmesiyle başladık.erken doğumu aklından çıkar demişti.bizimkiler balkabağını çok sevdiler.her şeye onu katıyorum.yoğurdu da sevdiler.ama patates ve havucu pek istekli yemiyolardı.
Bal kabağı tatlı olduğu için hoşlarına gitmiştir :) Nasıl başlattı doktorunuz? Bize bu listeyi verdi önce sebze 1 hafta arayla kahvaltı ve meyve.
image.png

Ah su kv ler.... Bizimde 5 aya on gun var. Cok ugrasiyorum . simdi sagip veriyorsunuz sanirim. Ama bi yandan da en azindan anne sutu alabiliyolr diyorum cok sukur.
Emzirme kampını bir denesen ilk 2 gün yorucu oluyor ama sonrası muhteşem büyüdükçe inatlarının kırılması çok daha zor olacak. Senin sağmaya vaktin olmayacak. hiç olmazsa denemedim demezsin

Aynen bazen koca kişisi bile yabancı oluyor(kavgalıyız) diğer kızımda diş çıkardı arada bağırıyor. Ne dişmiş bu ya.
Oğlumda hiç anlamamıştım ama 1 aydır toplasan 2 saat uyku ile duruyorum. Gündüzleri etrafa saf saf bakar hale geldim. Eşimle geceleri bir birimizi yiyoruz karar verdik gece ne olursa ne denirse densin sabah unutacağız :) çünkü Cidde'n ikimizin de sinirleri yıprandı

Kızlar merhaba ogluşlarım 15 günlük oldular çok şükür emzirmeye çalışıyorum tabi mamada alıyoruz büyük olan güzel besleniyor ama küçük olan fazla yemiyor emmiyor uyumak istiyor doktor 2-3 saatte besle dedi ama 3-4saatten önce beslenmek istemiyor bi de kusma huyu var gece hiç uyuyamıyorum korkudan sizin nasıldı ilk zamanlar

Kızlar merhaba ogluşlarım 15 günlük oldular çok şükür emzirmeye çalışıyorum tabi mamada alıyoruz büyük olan güzel besleniyor ama küçük olan fazla yemiyor emmiyor uyumak istiyor doktor 2-3 saatte besle dedi ama 3-4saatten önce beslenmek istemiyor bi de kusma huyu var gece hiç uyuyamıyorum korkudan sizin nasıldı ilk zamanlar
Hayırlı olsun tatlım bebeklerin. Neden mama veriyorsun kusma ve geç beslenmek istemeleri mamayı fazla vermenden dolayı olabilir.

Maşallah size:) anlattıkların çok normal cnm onların midesi çok küçük doymuyormuş gibi saldırırlar sonra kusarlar ama 2 saatte 1 beslemen gerek sarılık açısından,bence mama verme doyarlar onlar sütün azda olsa,ben gece nöbet tutardım kusarlar diye yardımcın yoksa zor tabi kolay gelsin...

Biz 1 hafta sonra 6 olucaz inşallah...listeyi görünce merak ettim direk karışık sebze tarifleri var öyle mi yaptınız sizde,baştan tekli denemek gerekiyor da ondan biraz şaşırdım[/QUOTE bende sizin gibi düşünüyordum doktoruma sorduğumda bir süre sadece 2 sebze yiyecekleri için daha sonra kattığın sebzeleri ayırt edeceklerdir dedi. Her içine kattığımız yeni sebzede 3 gün kuralı geçerli olacak alerji yapıp yapmadığını görmek için. doktoruma güvenim tam. Ayşe Öner E de çok güvenirim onun sitesinde de 2 sebzeyle başlatıyor hemen hemen doktorumuzun önerileriyle aynı.

Son düzenleme:
X