Kafanı hiç karıştırma bence çünkü her Bebek farklı. İkizlerin ikiside uyuşmazlarken. Ben kızlar 2 aylıkken sütümü sağıp ikiye bölüyordum. Sonrası bir öğünde kaç ml içiyorlarsa mamayla tamamlıyordum. Genelde haftabir iki hafta da bir 5 ml arttırıyordum veya çıkarıyorlarsa mamayı bir süre aynı ml kalıyordum. Bebekler biraz doyumsuz olabiliyor gazlarını çıkarırken yatışmıyorlarsa biraz avutmaya çalıştıktan sonra tabi. Doymamışlardır. Bu yöntem beni o Zaman yoruyordu. Şimdi daha iyiyiz.Yazdıklarınızdan sonra iyice kafam karıştı vallahi. Benim sütüm az değil günde iki defa bu takviyeyi yapıyoruz, bir saat 1de bir de gece 8de. Azaltmayı denedim mesela gündüz 90 yerine 45 verdim. Kıyametleri kopardılar, uyumadılar bir türlü. Akşam da 60 verelim dedik, 30unu geriye bıraktık, yine bağırış kıyamet gitti o ayırdığımız kısmı da verip öyle uyutabildik.
İki defa veriyorum. Ama öncesinde göğsümde süt olsun olmasın illa emziriyorum. Onlar sağım yapıp göğüsleri uyarsınlar diye.
Sordum canım,dönerse yazarım sana,o bazen aynı bazen farklı giydiriyor benim de düşündüğüm gibi aynı giydirmeyi sevmiyorum ben,her bebek her konuda farklılık gösterir ama yine de olasılığı bilmek iyi olurYa aslında ben kuda faıyafet mevzusunada kafayı takmış durumdayım. 2-3 yaş için ucuz bulduğum kıyafetlerde alıyorum. Aynı mı alsam farklı renklerde mi bilemiyorum. O zaman kendi fikirleri oluşursa ben bu renk giymem kardeşiminkini istiyorum der mi?
Sordum canım,büyük küçüğün kıyafetlerini istiyormuş,alıp giyiyormuş:)Ya aslında ben kıyafet mevzusunada kafayı takmış durumdayım. 2-3 yaş için ucuz bulduğum kıyafetlerde alıyorum. Aynı mı alsam farklı renklerde mi bilemiyorum. O zaman kendi fikirleri oluşursa ben bu renk giymem kardeşiminkini istiyorum der mi?
Veriş saatlerimiz bile aynıymış ama gece den sonra öğlen 1 e biraz zor dayanıyorlar 11 gibi süt iyice azalıyo.peki emzirme için bi düzeniniz var mı bizim genelde 1.5 saatte bir bazen 2 gece biraz daha uzuyo.uykunuz nasıl mesela 8 mamasından sonra nasıl yapıyosunuz?çok soru sordum ama sanki hep yanlış yapacakmışım gibi endişe ediyorumYazdıklarınızdan sonra iyice kafam karıştı vallahi. Benim sütüm az değil günde iki defa bu takviyeyi yapıyoruz, bir saat 1de bir de gece 8de. Azaltmayı denedim mesela gündüz 90 yerine 45 verdim. Kıyametleri kopardılar, uyumadılar bir türlü. Akşam da 60 verelim dedik, 30unu geriye bıraktık, yine bağırış kıyamet gitti o ayırdığımız kısmı da verip öyle uyutabildik.
İki defa veriyorum. Ama öncesinde göğsümde süt olsun olmasın illa emziriyorum. Onlar sağım yapıp göğüsleri uyarsınlar diye.
Kızlar, bugün çok soru sordum sanki:)
bir tane daha var ama:)
ben çıngırak seti aldım bunları nasıl dezenfekte etsem,içinde diş kaşıyıcılı da var...
Ilık suda mı yıkasam,kaynatsam dayanır mı bilemedim...
Ya aslında ben kıyafet mevzusunada kafayı takmış durumdayım. 2-3 yaş için ucuz bulduğum kıyafetlerde alıyorum. Aynı mı alsam farklı renklerde mi bilemiyorum. O zaman kendi fikirleri oluşursa ben bu renk giymem kardeşiminkini istiyorum der mi?
Şu an bile aynı oyuncağa yöneliyorlar. Bir süre aynı kıyafetleri giymek isteyeceklerdir. Hazırlıkları ona göre yapmak lazımBizim bi tanıdığın ikiz kızları var.alışveriş yaparken farklı kıyafetleri beğenip alsalar da sonradan giyerken aynısından isterim diye tutturuyolarmış. Zor iş.
Mümkün olduğunca püre şeklinde vermeni tavsiye ederim cnm. Sıvı şeylere mama ve sütten dolayı alışıklar zaten. Çok yoğun püre değil tabi. Her sebze meyveyi 3er gün denetmelisin ki alerjileri var mı anlamak için. Bende bugün yoğurt mayaladım keçi sütünden. Vermeye başlayacağım. Umarım severler.Kızlar ben yoğurttan sonra,meyve püresi mi versem suyu mu versem?
Benimkiler yoğurdu sevmedi,birazda zorla verdim acemilik işte,3 gün sonra tekrar vericem, İnşallah severler seninkiler,gerçi zor kısmı atlattınız siz,değişik şeyler denediler benimkiler mamadan sonra ilk olduğu için istemedilerMümkün olduğunca püre şeklinde vermeni tavsiye ederim cnm. Sıvı şeylere mama ve sütten dolayı alışıklar zaten. Çok yoğun püre değil tabi. Her sebze meyveyi 3er gün denetmelisin ki alerjileri var mı anlamak için. Bende bugün yoğurt mayaladım keçi sütünden. Vermeye başlayacağım. Umarım severler.
Benimkilerin ilk başta sevmediği sonradan yediği şeyler var. Moral bozma sakın. Mama tatlı biraz anne sütü de öyle. Onun için yoğurt farklı gelmiş olabilirBenimkiler yoğurdu sevmedi,birazda zorla verdim acemilik işte,3 gün sonra tekrar vericem, İnşallah severler seninkiler,gerçi zor kısmı atlattınız siz,değişik şeyler denediler benimkiler mamadan sonra ilk olduğu için istemediler
Valla okumaya zamanın varsa ne güzel cnm,biz birde eşimle kpss çalışıcaz nasıl yapıcaz bilmiyorumKızlar Şermin çarkacı'nın "oyuncu anne" adlı kitabını aldım. Çocuğumuzla Nasıl verimli Zaman geçiririzi anlatmış. Şimdi onu okumaya başlayacağım. Eğlenceli bir kitap gibi duruyor.
Gözünüz aydın Allah uzun ömürler versin paşalara, bol bol emzirin yinede bollaşır emzirdikçe,hatta mamaya gerek yoktu onların midesi küçücük o ilk ağız sütü bile yeter onlara,gazları normal 3 aya kadar mecburen çekiliyor ilk 3 aydan sonra rahatlıyorlarKuzlar çok şükür ikizlerimi çarşamba günü saglıkla kucagıma aldım yaramaz iki oglum var dogru düzgün sütüm yok ama yine de emzirmeye çalışıyorum arada mama takviyesi yapıyoruz mecburen bi de çok gazlılar ve uyumayı sevmiyolar kıpır kıpırlar
Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum canım. Ama kpss ciddi zor olur ikizlerle. Allah inşallah kolaylığını verir.Valla okumaya zamanın varsa ne güzel cnm,biz birde eşimle kpss çalışıcaz nasıl yapıcaz bilmiyorum
Allah analı babalı büyütsün. Vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar inşallah. Bol su, her fırsatta uyu ve bol emzir. Zaman'la artacaktır sütün. Hı bide dikişlere dikkat.Kuzlar çok şükür ikizlerimi çarşamba günü saglıkla kucagıma aldım yaramaz iki oglum var dogru düzgün sütüm yok ama yine de emzirmeye çalışıyorum arada mama takviyesi yapıyoruz mecburen bi de çok gazlılar ve uyumayı sevmiyolar kıpır kıpırlar
İnşallah canım amin...Fırsat buldukça okumaya çalışıyorum canım. Ama kpss ciddi zor olur ikizlerle. Allah inşallah kolaylığını verir.
Doğumdan sonra hastane de bize doktor evolvia yazmıştı,onu kullanmaya başamıştık sonra o içimize sinmedi aile hekimi aptamil daha iyi dedi o günden beri aptamil kullanıyoruz memnunuz,hero baby, evolvia gibi pek kullanılmayan bir marka sanki.Kizlar bu mama konusunda bi dikis tutturamadik. Hipp ten bebelac a gectik ama sevmediler. Aptamil kullanayim dedim dr onay vermedi. Hero baby onerdi. Aldim bugun ilk deneme bassarili oldu sevdiler ama ben yine de rahat degilim. Acaba hero baby kullanan var mi nasil memnun kaldiniz mi paylasimlarinizi bekliyorum:)