Yulafı suda hafif kaynatıp yumuşatıyorum. Sonra meyve ve sebzelere katıyorum. Et vermek lazım. Onun içinde kuzu kıyması öneriyorlar. İki defa çekilmiş. Ama dana kıyma oluyor makinede genelde marketlerde. Nası güvenicem bilmiyorum. Ben çorba şeklinde değilde püre şeklinde pütürlü veriyorum. Bazen tatlı patates katıyorum.Yulafinda cok saglikli oldugunu okudum netten ama nasil veriyorsun pisiriyor musun bide balkabagi corbasi tarifi varmi. Ya bizim dr et verin dedi 5 aydan sonra israrla ver dedi kiymayi baska hic birseyde onun vitamini yok diye ozellikle uyardi ben veriyorum sizler veriyor musunuz
migrostan organik yulaf ezmesi şeklinde aldım.G
Yulaf ezmesi diye mi geciyor adi yoksa yulaf mi bebekler icin ozelmi yoksa oyle bir ayrim yok mu en iyisi sen bana markasinu yaz :) marketlerde bulunur heralde
Gozlemliyorum bi sikinti yok guluyo konismaya calisiyor alkis caliyoruz bay bay yeni ogrendik sadece hareket yok digerini tutamiyoryn neredeyse yuruyecek ama babamizda 15 aylikken yurumus heralde ona cekti. Avakodi tarifi nasil bende bu hafta verecem ama once balkabagi verecem o var suan evdebalkabagi corbasi tarifi olan var mi onu bi 3 gun deniyeyim diyorum
Ben ellerine veriyorum parmak kalınlığında kesip. Havuç, elma, armut, muz. Muzu ısırabiliyorlar. Diş yok hala. Korkarak veriyorum. Dikkatli olmak lazımKızlar BLW yi deneyen var mı, nasıl olur acaba?
Can'ım avakadoyu olgunlaştırman lazım. Onun içinde avakadonun bulunduğu poşete elma koyup karanlıkta sakla. Yumuşuyor öyle. Pirinç kavanozuna koyanlarda varBen bug
Gurmebebekte avokadolu birsürü tarif var.ben aldım bugün sade vericektim ama çok sertmiş.püre bile olmadı.başka bahara kaldı.ben balkabağını önce buharda pişirip sade verdim.sonra patatesle haşlayıp püre yaptım.benimkiler pek beğendilerdi. A ma alerji yaptı birinde. bidaha denicem bakalım..tekrar yaparsa daha denemicem.
Benim katı gıda korkulu rüyam zaten ödüm kopar Allah'ım korusun,sen kaç aylıkken başladın canım?Ben ellerine veriyorum parmak kalınlığında kesip. Havuç, elma, armut, muz. Muzu ısırabiliyorlar. Diş yok hala. Korkarak veriyorum. Dikkatli olmak lazım
Balkabağı brokoliyi ayrı ayrı denetmiştim bugün ikisini birden püre yapıp karıştırdım. Yediler. Brokolinin saplarınıda hafif kaynattıktan sonra ellerine verdim blw yaptılar.Gozlemliyorum bi sikinti yok guluyo konismaya calisiyor alkis caliyoruz bay bay yeni ogrendik sadece hareket yok digerini tutamiyoryn neredeyse yuruyecek ama babamizda 15 aylikken yurumus heralde ona cekti. Avakodi tarifi nasil bende bu hafta verecem ama once balkabagi verecem o var suan evdebalkabagi corbasi tarifi olan var mi onu bi 3 gun deniyeyim diyorum
Düzeltilmiş 5,5 normalde 7 aylığa yakındılar. Baya bir tadım yaptırdıktan sonra öğüne geçtik şimdiBenim katı gıda korkulu rüyam zaten ödüm kopar Allah'ım korusun,sen kaç aylıkken başladın canım?
Ilık su kafi gelecektir ama ben bide üzerine steril makinesine koydum oyuncakları. Diş kaşıyıcı steril makinesine konamıyor. Ilık suda bekletiyorum.Kızlar, bugün çok soru sordum sanki:)
bir tane daha var ama:)
ben çıngırak seti aldım bunları nasıl dezenfekte etsem,içinde diş kaşıyıcılı da var...
Ilık suda mı yıkasam,kaynatsam dayanır mı bilemedim...
Merhaba ek gıda ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız çok seviniriz.Voles merhaba öyle iyi anliyorum ki seni bende ayni yollardan gectim hatta hala devam ediyorum.benimde 18 aylık ikiz kizlarim var ilk 3 ay annem vardi yanimda sonrasinda ne yardimci ne kimse yoktu,tek başima şükür bu aya geldik.cok zor evet ama büyüyecekler,bak yardimcinda var eğer güvenebiliyorsan o geldiginde bir saat bile olsa cık bi kahve iç iyi gelecektir.nacizane tavsiyem başka yardim edebileceğim şeyler olursa yaşadiklarimdan tecrübe ile sanada yardimci olmaya çalişiyorım
Anladım cnm,her şeyi ağıza götürdükleri için içime sinmiyorIlık su kafi gelecektir ama ben bide üzerine steril makinesine koydum oyuncakları. Diş kaşıyıcı steril makinesine konamıyor. Ilık suda bekletiyorum.
Benimkilerde ilk brokoli yediklerinde öyle yaptılar. Kameraya aldım onları çok komiktiler gerçekten:))Yoğurdu verdim kızlar 3'erkaşık yediler ufaklık kafa çevirmeye başladı,diğeri ağzını açmadı çok hoştular yaa:) sanki limon yemiş gibi bir tanesi bir ürperdi:) o kadar ekşi de değil halbuki tabi mamadan sonra normal
Tüh bende kameraya alsaydım keşke,ama tek zor olurdu bidaha ki sefere artık:)Benimkilerde ilk brokoli yediklerinde öyle yaptılar. Kameraya aldım onları çok komiktiler gerçekten:))
Bana çok gibi geldi,biz 5 aylığız 150 veriyoruz bazen bitirmiyorlar bile,sütün çok mu az ki?
Benim 40 cc yiyen saatte bir yiyo. 60,70 yiyen 2 saatte bir. Ya benim sütüm çok az gene de emzirmeye gayret ediyorum. Ama sütüm sanki çerez gibi geliyo onlara. Etkisiz eleman gibi.
Cam kavanozla saklıyorum canım ben.
Benimkiler 8 aylık 180ml ile 3 saatte 1 besliyorum. Mama kutularının üstündeki biraz fazla geldi bana.
Aynen bizde öyleyiz emzirmenin üstüne değil ama günde 3 defa 90 cc veriyoruz hatta versek daha da içerler.45 günlük oldular.siz 90cc yi günde kaç kez veriyorsunuz ?her emzirmeden sonra mı
Ya aslında ben kıyafet mevzusunada kafayı takmış durumdayım. 2-3 yaş için ucuz bulduğum kıyafetlerde alıyorum. Aynı mı alsam farklı renklerde mi bilemiyorum. O zaman kendi fikirleri oluşursa ben bu renk giymem kardeşiminkini istiyorum der mi?twinrose ek gıda hakkında sormak istediğin bir şey varsa benim arkadaşın ikizleri var 2 yaşında ona sorarım