Evet heyecan, stres ve korku, doğru düzgün yapabilecek miyim bilmiyorum ama bir başlasam gerisi kolay olacak gibi de geliyor değişik bir şey:)Sizde de var mi o heyecan ben bir an once gecmek istiyorum buyumelerinin gostergesinden olsa gerek:)
Ek gıdaya başlamak gerçekten insanı strese sokuyor. Ne yer ne yiyemez. Hazırlar mı alerji yapar mı bir çok şey. Bir de yemeye direnirlerse o Zaman iyice moral bozuluyor. Allah iştahlı bebekler nasip etsin hepimize.Evet heyecan, stres ve korku, doğru düzgün yapabilecek miyim bilmiyorum ama bir başlasam gerisi kolay olacak gibi de geliyor değişik bir şey:)
Bu Nası bir cehalet akıl almıyor. Bebeğin bütün metabolizmasını altüst edecekler.Ya kızlar geçen duydum bir tanıdıktan,komşusunun akrabası 40 günlük bebeğe ek gıdaya başlamış
Vallaha siz aşmışsınız maşallah darısı bize,bende bizim ufaklıktan korkuyorum açıkçası bir başlasaydık hayırlısıyla:)Ek gıdaya başlamak gerçekten insanı strese sokuyor. Ne yer ne yiyemez. Hazırlar mı alerji yapar mı bir çok şey. Bir de yemeye direnirlerse o Zaman iyice moral bozuluyor. Allah iştahlı bebekler nasip etsin hepimize.
Ben kahvaltı vermeye başladım. Yumurta kendi yaptığım loru ve cici bebeyi veriyorum. Küçük olan biraz seçici gibi. Onun inadını Nası kırcaz bakalım.
Bende onu soracaktım ne zamandır girmiyor,her şey yolundadır inşallah...
Evet,daha sonra verildiğinde yemiyormuş da ondanmış... inşallah çocuğa bir şey olmazBu Nası bir cehalet akıl almıyor. Bebeğin bütün metabolizmasını altüst edecekler.
Keçi sütüyse zaten cıvık oluyormuş biraz. İnek sütüyse prebiyotik ile mayalandığında biraz sulu oluyor. Ben buzdolabına koymadan suyunu kaşıkla alıyorum. O zaman yoğurda benziyor biraz:)) sonraki mayalamada kıvamı güzel oluyor.Vallaha siz aşmışsınız maşallah darısı bize,bende bizim ufaklıktan korkuyorum açıkçası bir başlasaydık hayırlısıyla:)
Daha yoğurt mayalamayı beceremiyorum yani tutmuyor cıvık oluyor düzgün bir tane yaparsam başlıycam bakalım
İnek sütüyle yapıyorum canım 2 gün önce yaptım tutmadı bir daha ki sefere anneme sorayım, oda tam zamanında gitti asıl bu zamanda lazımdı banaKeçi sütüyse zaten cıvık oluyormuş biraz. İnek sütüyse prebiyotik ile mayalandığında biraz sulu oluyor. Ben buzdolabına koymadan suyunu kaşıkla alıyorum. O zaman yoğurda benziyor biraz:)) sonraki mayalamada kıvamı güzel oluyor.
Aynı sıkıntı bizde de oldu bir arkadaşım sma önerdi. O mamaya geçtiğimizden beri görece daha az gazları var, alıp bir dene istersen.mrb kizlar acil yatdim benim sutum cokkk az ilk gunden beri aptamil kullaniyorum ama oda felaket gaz yapio ozellikle aksam olunca onun yerine ne kullanayim sizler ne kullaniyosun acil cevaxp lutfen
Canım çok geç saatlere kalıyorsun. Biliyorum uyumamak için direniyorlar ama her gün biraz daha erkene çekmen lazım. En geç 8 gibi yatmaları lazım. Öncesinde tabi bütün beslenme ve banyo işlemlerini halletmen lazım. Sana dinlenecek hiç vakit kalmamış böyle.Kızlar bugün bebişlerim 43 günlük oldular anne sütü ve günde 3 kez mama veriyorum gündüz uykuları iyi ama gece dalmakta zorlanıyorlar.gün aşırı banyo yaptırıyoruz akşam 8 de emZiriyprum 9 da banyo 10 da mama şeklinde yapıyoruz banyo olmazsa 8 de meme 10 da mama oluyo.10 da beslendikten sonra en erken 12 bazen 12:30 da uyuyorlar zaten 01:30 da da acıkıp uyanıyorlar bu düzeni sağlamak için ne yapmalıyım sizce?
Aynen ben hiç dinlenemiyorum zaten.teşekkürler cevabın için yavaş yavaş 8 e çekeyim akşam uyumalarını.biz tam tersini yapıyomuşuz 8 e kadar iyi uyuyorlar 8 de beslenme banyo derken gece uykularını bölüyoruz sanırım.gündüz emip uyuyorlar sürekli yani genelde peki sence gündüz uyanık tutmaya zorlasam mı?yoksa hem gece hem gündüz uyusalar normali bu muCanım çok geç saatlere kalıyorsun. Biliyorum uyumamak için direniyorlar ama her gün biraz daha erkene çekmen lazım. En geç 8 gibi yatmaları lazım. Öncesinde tabi bütün beslenme ve banyo işlemlerini halletmen lazım. Sana dinlenecek hiç vakit kalmamış böyle.
Yeni Doğan: 50-60 dakikaAynen ben hiç dinlenemiyorum zaten.teşekkürler cevabın için yavaş yavaş 8 e çekeyim akşam uyumalarını.biz tam tersini yapıyomuşuz 8 e kadar iyi uyuyorlar 8 de beslenme banyo derken gece uykularını bölüyoruz sanırım.gündüz emip uyuyorlar sürekli yani genelde peki sence gündüz uyanık tutmaya zorlasam mı?yoksa hem gece hem gündüz uyusalar normali bu mu
Gündüz uykusu 40-60 dk olur. Daha küçük oldukları için uzatabilirler. Uyanık tutmak için zorlama ama etkinlik yapabilirsin. Eğer görmeye başladılarsa tabi.Aynen ben hiç dinlenemiyorum zaten.teşekkürler cevabın için yavaş yavaş 8 e çekeyim akşam uyumalarını.biz tam tersini yapıyomuşuz 8 e kadar iyi uyuyorlar 8 de beslenme banyo derken gece uykularını bölüyoruz sanırım.gündüz emip uyuyorlar sürekli yani genelde peki sence gündüz uyanık tutmaya zorlasam mı?yoksa hem gece hem gündüz uyusalar normali bu mu
Gündüz en uzun 2.5 saat uyuyorlar gece en uzun 3 saat.bu süreler yani bizim için 1 saat olan süre 24 saatte toplamda mı uyanık kalma süresi yoksa bir seferde mi?bide bizimkiler uyanıklarsa genelde ya acıktıkları için Yada gazları olduğu içindir.beslenip yeniden uyuyorlar.yani uyanıkken hiç boş boş durmuyorlar ağlıyorlar genelde.sizce banyo için ideal bi saat var mı?birde bu uyanık kalma süreleri vs bilgilere nerden ulaşabilirim güvenilir bi site Yada önereceğiniz kitap var mıGündüz uykusu 40-60 dk olur. Daha küçük oldukları için uzatabilirler. Uyanık tutmak için zorlama ama etkinlik yapabilirsin. Eğer görmeye başladılarsa tabi.
Vallaha siz aşmışsınız maşallah darısı bize,bende bizim ufaklıktan korkuyorum açıkçası bir başlasaydık hayırlısıyla:)
Daha yoğurt mayalamayı beceremiyorum yani tutmuyor cıvık oluyor düzgün bir tane yaparsam başlıycam bakalım