kızlarım 7 aylık oldular bende emzirmeye devam ediyorum. Gece kalkıyorlar. Yatakta uyuttuğum için artık kucak istemiyorlar. Ama bir kızım kendi uyuma konusunda baya dirençli. Fazla ağlıyorCan'ım aynen yatakta sakinleşme metodu ben emzirdigim icin kesmedim gece beslenmesini..emzirme bitince de Bi sure suyla devam ettim simdi istemiyorlar artık..normalde uyku eğitimi verirken gece beslenmesi kesilir ama bu çocuktan çocuğa degisiyo aralarını açmaya çalışabilirsin gece beslenmesinin bide kac aylıksınız onu bilmiyorum..bu biraz çocuğun tercihine kalmis bise istemiyosa besleme..ama illa istiyosa ne kendini yor nede kuzularını derim zamanla hersey yoluna girecek Zaman ver kendine ve çocuklarına..
Can'ım masallah 35 ine gelmişsin kasılmalar normal artık düzenli ve sık olursa endişe et dicem ama kilolar da çoğalmış bu haftalarda kilo gun gun artar masallah iyi kilolarınız dert esecek bise yok sakin kal en faydalı sey bu senin icin..hayırlı doğumlar..
Bunu hep söylüyorum aslinda birileri olunca annenin isi kolaylasmiyo oyle aman aman kolaylasan seyler olsa bile zorlasan seyler de oluyo duzen kaciyo en önemlisi..Bi ikiz annesi olarak bazen depresif hissetmek cok normal bence de hepimizin delirrecek gibi oldugu Zaman'lar olmustur..kafaları icin de yan yatırmayı alışkanlık edebilirsiniz ama 1 yasından sonra sekil değişmez diye duymuştum ben hep yan yatırdım kızları Bi Bi yana Bi oteki yana Bi Zaman'dan sonra donuyorlar zaten mümkün olmuyo kontrol etmek..kendinizi suçlamayan bence ikiz annesi olmak cok cok özel bise kıymetini bilin..
Kv sizinle kalacaksa gider uyandırırsın veya sese uyanır diye düşünüyorum. Ama kalmazsa ve bebişlerin aynı anda uyanırlarsa zorlanabilirsin. Gaz durumları nasıl?Kızlar bugüne kadar annem yanımdaydı bugün gitti kv geldi ama gece biz annemle hallediyorduk işleri kv ile nasıl olacak bilmiyorum kendim halledebilir miyim sizce çok endişeliyim?eşim çok yoğun çalışıyo o yüzden yatana kadar çok yardımcı sağolsun ama gece ayrı yatıyoruz yani yardımı olmaz
Bi tanesi çok Gazlı diğeri sakin ama gazı olan ağlayınca sakın olan da uyanıyorKv sizinle kalacaksa gider uyandırırsın veya sese uyanır diye düşünüyorum. Ama kalmazsa ve bebişlerin aynı anda uyanırlarsa zorlanabilirsin. Gaz durumları nasıl?
sana verebileceğim en önemli tavsiye emzirmenin üzerine düşmen. Emzirebilmek büyük kolaylık sağmak eziyet oluyor bir süre sonra. Daha yolun başındayken yapabilirsin bunu. Bir süre sonra biberondan ötürü memeyi bırakabilirlerde. İlk 3 ay zor geçiyor ama gazları azalınca yavaş yavaş yoluna giriyor. Ben uyumadıkları zaman yarım kundak yapıp öyle uyutuyordum. Harvey karp ın kitaplarını okuyabilirsin.Saol canım. Biraz tavsiye verir misin ya. Çok seviyorum , Allaha çok şüküt sorunsuz kucağıma aldım ama bunun hiç tatili yok mu ya diyorum:)
Bir süre sonra birbirlerini duymamaya başlıyorlar. Odalarını ayırmamaya çalış bence. Ben ilk Zaman ayırdım o süreç uzadı.Bi tanesi çok Gazlı diğeri sakin ama gazı olan ağlayınca sakın olan da uyanıyor
Sütüm çok az , 2 göğüsten 40 cc çıkıyosana verebileceğim en önemli tavsiye emzirmenin üzerine düşmen. Emzirebilmek büyük kolaylık sağmak eziyet oluyor bir süre sonra. Daha yolun başındayken yapabilirsin bunu. Bir süre sonra biberondan ötürü memeyi bırakabilirlerde. İlk 3 ay zor geçiyor ama gazları azalınca yavaş yavaş yoluna giriyor. Ben uyumadıkları zaman yarım kundak yapıp öyle uyutuyordum. Harvey karp ın kitaplarını okuyabilirsin.
Kızlar bebişleriniz kıskanmaya başladı mı sizi? bizimkiler bazen bağırıyor diğeriyle ilgilenirken:)
Bebekleriniz kaç günlük ilk başlarda normal öyle olması benim bebişler 1 aylık günde 3 kez 60cc mama veriyorum bazen süt çok olursa 2 ye düşürüyorum.aslında herşey sakin olmaya dinlenmeye bağlı .ben bişeye üzülürsem o gün çok zor doyuyırlarSütüm çok az , 2 göğüsten 40 cc çıkıyonasıl emzirmeye zorluyım kendimi eksik hissediyorum. Arttırıcı damla kullanıyorum saraçoğlunun havuç incir kürüyle beraber. Artsa artsa 10 cc artıyo.
Kendini eksik hissetme. Süt işi moral işi dinlenme işi. Bolca su iç. Dinlenmiyorsundur. İlk zamanlar çok kısa oluyor uykuları. Diğer işleri bir süreliğine bırak fırsat buldukça uyu. Birde bebekler pompadan daha iyi sütü çekerler. Sık sık emzirirsen süt bezlerinde ona göre çok süt üretir.Sütüm çok az , 2 göğüsten 40 cc çıkıyonasıl emzirmeye zorluyım kendimi eksik hissediyorum. Arttırıcı damla kullanıyorum saraçoğlunun havuç incir kürüyle beraber. Artsa artsa 10 cc artıyo.
Evet anlıyorlar artık. Yabancılama da var. Dedeyi görmedi bir süre. Yabancıladı gördükçe ağladı zor alıştırdık. Benimkiler de aynı oyuncağa atlıyorlar.Kızlar bebişleriniz kıskanmaya başladı mı sizi? bizimkiler bazen bağırıyor diğeriyle ilgilenirken:)
Aynısı bizde var bazen denk geliyor bakışıyorlar,biri gülüyor el ele tutuşuyorlar ama sonra sıkılıyorlar,bazende biri bakıyor diğerinin umuru değil:)Bizimkilerde tık yok.ben de heyecanla bekliyorum o günleri.birbirleriyle ikgilensinler diye hep yüzyüze koyuyorum.bazen biri laf atıyo öbürü ilgilenmiyo.sonra tam tersi.tutturamadılar daha.
Aynen bizimkilerde yabancılara dikkatlice bakıyorlar bizi göremeyince ağlıyorlar çığlık çığlığaEvet anlıyorlar artık. Yabancılama da var. Dedeyi görmedi bir süre. Yabancıladı gördükçe ağladı zor alıştırdık. Benimkiler de aynı oyuncağa atlıyorlar.
Aynısı bizde var bazen denk geliyor bakışıyorlar,biri gülüyor el ele tutuşuyorlar ama sonra sıkılıyorlar,bazende biri bakıyor diğerinin umuru değil:)
Aynen bizimkilerde yabancılara dikkatlice bakıyorlar bizi göremeyince ağlıyorlar çığlık çığlığa
İkisi de kahverengi oldu başkada beklemiyorduk zaten maalesef:)Kızlar göz renkleri geldi mi? Bizim biri kahve oldu da biri hala o ne idüğü belirsiz renk...
Bizimkiler arada derede bir renk oldu yeşil desen değil mavi desen değil ela değil. Böyle kalmayacak heral.Kızlar göz renkleri geldi mi? Bizim biri kahve oldu da biri hala o ne idüğü belirsiz renk...
Bizimkilerde bazen dokunup inceliyorlar. Bazende saç çekip çizebiliyorlar.Bizimkiler yakaladılar mı birbirlerinin parmaklarını yalıyolar:)