İkizlerle Yeni Hayat

28 günlük oldular. Sarılık olmuşlardı. Sık sık beslemek zorunda kaldık. O zaman hiç yoktu sütüm. Mamaya alıştılar , yorulmadan gelsin istiyolar yemek. Şuannsaatte bir ağlıyolar yiyolar. 2 saatte bir 30,40 cc sağsam hangisine yeter. Sağmaya vaktim zor oluyo zaten. Emdiklerinde de ne kadar yediklerini anlamıyorum. Hemen mama da istiyolr bi yarım saat sonra. Moralim de pek iyi sayılmaz. Geçen eşime patladım bağırdım ağladım, 80 cc çıktı, bi daha da o kadar çıkmadı :) ya sütüm artsın yaaa

Teşekkür ederim canım. Doymuyolar emzirince ki. Kitaplara da bakıcam.

Dinlenemiyorun ki. Annemle bakıyoruz. O bile yetmiyo. Annem 2sine birden bakabilirse, aynı anda ağlamazsalar, en fazla 5 saat uyuyorum. Yoksa 2,3 saat. Saatte bir ağlayarak mama istiyolar. Memeden çekince gelmediğinde sabredemiyolar. Zaten gazını çıkar uyusun derken 1 saat doluyo gene acıkıyolar. Annem diğer işleri bırakmıyo ben bırakırım da. O illaki her günlük işi yapıyo o da uyuyamadığı halde. O sırada gündüzleri de ben bakıyorum dinlenemiyorum.

buradaki herkes benzer şeyler yaşadı. Benim bebişlerim meme tutmadı aylar sonra tuttu. Sürekli uğraştım bunun için. Süt sağmak için gece gündüz 3 saatte 1 pompa yaptım. Memeni tutuyorlarsa peşini bırakma cnm.

Tutuyolar mememi çok şükür. Ama süt yok işte. Düzenli sağmaya fırsatım olmuyo sürekli uyandıkları için. Ama sürekli 30 cc 40 cc çıktıkça da üzülüyorum, moralim bozuluyo sağmak istemşyorum.

Sen kaç çıktığına hiç bakma.düzenli sağ.bi süre sonra artacaktır inşllh.ama emiyolarmış bak ne güzel.gerekirse yarım saatte bir emzir.ama emzir.şimdi küçükler ilerde tutmazlar memeyi.ve şimdi bulamıyosan ilerde sağacak hiç vakit bulamazsın.pompa benim üçüncü bi çocuğum gibiydi.mecbur hep onunla vakit geçiriyodum.bebeklerime de başkaları bakıyodu.içim gidiyodu hırpalandıklarını gördükçe.zira her zaman ehil ellerde olmuyolardı.kimi bulsam atıyodum kucağına ve geçiyodum pompamın başına.onun için bir tek şey demek geliyo içimden.emzir emzir emzir...

Herkes seninle aynı canım öncelikle bunu düşün sakin ol.bizim evde de herkes gergin oluyo bunlar.sen hep emzir pompadan çıkana da bakma.emzirenezsen de dünyanın sonu olmadığını bil ve rahatla böyle düşünürsen sütün artar stres yapınca hiç gelmiyo

. Saolun arkadaşlar. Yapmaya çalışcam. Bu aradaa kızımın boğazında balgam var, rahatsız ediyo sanırım, doktora götüriyim mi?

Of size sormak istediğim ne çok şey var ama bir türlü vakit olmuyor. Annem babam ben bakmaya çalışıyoruz ama yine de çok yorucu mama takviyesi akşamları yaparken artık sabah da yapıyoruz ve ben evdekilerin yetmiyor sütün lafını duymaktan sıkıldım, sırf onlar sussun diye mama veriyorum.

Gece ikisine yalnız bakan var mı? Biri uyurken biri ağlıyor alıp emziriyorum ama o tam doymadan diğeri ağlıyor bunun için bir çözüm üreten var mı? Çok çaresiz kalıyorum.

Eşime ben de patlamak üzereyiz bakalım ne zamana kısmet olacak? Geceden geceye 2 saat çocuk bakıyor ben uyuyorum tüm geceyi çıkartayım diye yine de trip atıyor. Çok sinriliyim özellikle bugün!

Nghnhn balgam benim de bir bebeğim de var, doktor kustuğu için oluyor yapacak bir şey yok dedi.

Bizde gecenin büyük bir bölümünü eşim tek başına hallediyo, ben uyuyodum.ama sonra kv ile nöbet değişiyolardı.o yapamayıp beni kaldırıyodu.yapılmıyo değil ama çok zor tabi ki. Bi de evde o kadar kişi varken neden tek bakmaya çalışıyosun ki.süt için senin dinlenmeye ihtiyacın var.ağlayan ikinci bebek için emzik deneyebilirsin.

Seni çok iyi anlıyorum bende aynı durumdayım sütün yetmiyo diye günde 2 ye çıktık bazen 3 oluyo mama sayımız.gece bakımını dersen ikisini aynı anda emzirmeyi dene ben öyle yapıyorum bide ben mamanın birini yatarken birini de 2 gibi onlar tam uyanmadan veriyorum biraz uzun uyuyorlar sabaha karşıda emZiriyprum.sende öyle deneyebilirsin gündüz nasıl olsa birileri varken emzirmem kolay olur.eş konusunu hele hiç açma bende az önce o işe gidince uzun bi mesaj yazdım ona içimi döktüm bilmem anlar mı

Sen hic oyle havadan moral bozanlara bakma yürüyünce ısın yarı yariya hafifliyo arkandan gelmeleri bile vok buyuk nimet ki buyudukce laftan anliyolar kendilerini ifade ediyilar uykular daha düzeliuo iştah yeme düzeliyor ben buyudukce güzelleşiyor kolaylaşıyor doyenlerdenim..sevimlilikleri dillenmeleri ayrı Bisr zaten cocuk bakmak zevkli hale geliyor..19 aylığız biz su anda..
Boyle zamanları kendine güvenmek icin fırsat gor zannettiğin kadar zor olmayacak dene yalniz olmayı cesaretin gelecek ve daha güçlü hissedeceksin..
Can'ım daha cok yenisin beni dinle hic sağmafan surekli emzir her emzirme 20 dk olsun en az sütun artacak makinadan çıkana güvenme makina ve emzirme ayni degil bide sunu unutma meme sise gibi emip biten bise degil surekli geliyo surekli tazeleniyo sen emzirdikce bos bos enseler bile Bi sure sonra yine kaynar gelir her emmenin arası en az 20 dk olsun ama inan bana ac olunca cocuklar da emecek Biberon verirsen emmezler sadece sağarak da sütun çoğalmaz azalır biter

Allah kolaylık versin canım seni çok iyi anlıyorum,ben doğduklarından beri gece tek bakıyorum yani 3.aydan sonra uyumaya başladım onlar uyuyunca onun öncesi hep diken üstüydüm,kusarlar mı üstleri örtülür mü vs...
ben başından beri mama veriyorum o yüzden ilk başlarda az içiyorlardı zaten biri yerken diğeri acıkınca biraz ona biraz ona veriyordum geri uyuyorlardı veya birine emzik veriyordum,ama bence sen ikisini bir emzir gerçi gece zor olur yardımcın yoksa,ama emziğe alıştırsan büyük kolaylık, merak etme bu söylediklerin psikolojik olarak ikiz annelerinin genelinde var ama geçecek biraz daha sabır lazım,ne kadarlıklar bilmiyorum ama mama vermemeye çalış onlar daha çok küçüklerdir azda olsa sütün doyarlar her ağlamaları aç oldukları anlamına gelmeyebilir,kontrole gittiğiniz de dr kilosunu söyler normalse aynı şekil devam edersin emzirmeye,bol su iç en az 3 litre ve uyku tabiiki

Gece ikisi uyananlar birlikte emzirin sizin vaktinizi de daha az çalmış olurlar emzirme yaştığı deneyin ben hep oyle emzirdim bildiginiz hamilelik yastigini sardım belime birini sağa birini sola yatırdım bir tek gaz icin babasına verdim ilk Zaman'lar sonra gerek kalmıyor zaten..

Gece bende tek bakıyorum ama çok ağlarlarsa eşim sese uyanıyor. 5.30 da kalktığı için uyandırmıyorum eşimi pek. Eşim ben bakarım dese bile gece onda kalır aklım ya. Bende de nedense bir güvensizlik var. Birde gecede emziriyorum. Kalkmazsam rahatsız oluyorum.
Eşimle bizde çok didişiyorduk. Biraz daha azaldı. Hepsi uykusuzluktan. Uykusuz olunca her şey batıyor, sinirli oluyorsun.

Aynen bende de o var, ama haklıyız canım yaa, hangi erkek anne gibi pimpirikli olur ki, Mutlaka uyur kalırlar yok üstü açılmış mı,yok kusmuş mu, ağlamadıktan sonra bakmazlar o yüzden zaten diken üstünde olurdum o baksa bile...

Kızlar bize doktor diş kaşınmaları için krem verdi daha kullanmadım siz kullandınız mı yararı oluyor mu?

Bende öyle düşünüyorum. Şu an yattıkları yerde bize bağımlılar. Yürüdüklerinde oyalanacaklardır biraz daha.
Kızlar bize doktor diş kaşınmaları için krem verdi daha kullanmadım siz kullandınız mı yararı oluyor mu?
kremi duydum ama ağlama durumu var mı? Yoksa kaşınsın. Kremde bir ilaç neticede. Benimkilerin dişleri çıkmıyor dr a sordum highheellls kalsiyum takviyesi öneriyor musunuz? Hayır dedi. Bırak erken çıkmasın dedi:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…