İkizlerle Yeni Hayat

Fosfo kalsiyum kullanan var mı? Bugün verdi dr.ama aldıktan sonra farkettik ki içinde d vitamini de varmış.biz zaten devit 3 kullanıyoruz. Beraber kullanan var mı?

Fosfo kalsiyum kullanan var mı? Bugün verdi dr.ama aldıktan sonra farkettik ki içinde d vitamini de varmış.biz zaten devit 3 kullanıyoruz. Beraber kullanan var mı?
Ben hiç duymadım. Doktor neden verdi? Bir şey söyledi mi? Bizimde perşembe kontrol var bende sorayım olmadı.

Ben hiç duymadım. Doktor neden verdi? Bir şey söyledi mi? Bizimde perşembe kontrol var bende sorayım olmadı.

İkizlerde kalsiyum eksik olur dedi verdi.dişler baya aşağıda bizim.damakları da çok yımuşak.heralde ondan verdi.boğazlarına baktıktan sonra verdi çünkü.ama ben sadece kalsiyum sanıyodum.d vitamini de varmış içinde .devlet hastanesiydi arayıp soramam da.kalakaldım öyle.

Biz 7 ayluk olduk dr kesti bizde kan ilacino 6. Ayda genel tesrleri vardi onu yapti ve gerek gormedi sagolsun ilac her yere dokuluyordu

Kızlar merhaba size bir sorum olacak son bir kaç gündür karnım kasılıyor bebekler sanki toplanıyor nefesim kesiliyo o an doktorum düzenli olması lazım dedi dogum için ama bu belirtiler dogumun yaklastıgınımı gösteriyor birde bebişlerim 34 haftada 2kg civarıydı yanılma olabilir dedi doktor sizce ikizlere göre nasıl kiloları offf yaa çok korkuyorum ne zormuş ikiz gebelik küvezdende kokuyorum allahım yardımcım olsun benim ve tüm hamişlerin:110:

Biz 7 ayluk olduk dr kesti bizde kan ilacino 6. Ayda genel tesrleri vardi onu yapti ve gerek gormedi sagolsun ilac her yere dokuluyordu
Bizim doktor 9. Ayda yaptıracakmış o testi. Bende dedim demir ilacı boşa vermeyelim. Tahlil yaptıralım. Daha erken dedi.

Kızlar merhaba size bir sorum olacak son bir kaç gündür karnım kasılıyor bebekler sanki toplanıyor nefesim kesiliyo o an doktorum düzenli olması lazım dedi dogum için ama bu belirtiler dogumun yaklastıgınımı gösteriyor birde bebişlerim 34 haftada 2kg civarıydı yanılma olabilir dedi doktor sizce ikizlere göre nasıl kiloları offf yaa çok korkuyorum ne zormuş ikiz gebelik küvezdende kokuyorum allahım yardımcım olsun benim ve tüm hamişlerin:110:
Haftanız gayet iyi. Kiloları ikiyi geçince küveze girseler bile çok kalmazlar. İyi düşünün, bol dinlenin. Doğduklarında dinlenmeye vakit kalmıyor. Hayırlı doğumlar dilerim.

Ark.lar takip edenler bilir 6.aya kadar gece gündüz annemle baktık bebeklere. Daha sonra yardimci başladı. Annemler sık sık geldi şehir dışındalar normalde.kv eltim burda onlarda geldi Yalnız bırakmadı kimi zaman kuru kalabalık kimi zaman gerçekten yardimci bu zamana geldik. Bu kadar k8siye rağmen düzgün emzirme olmadı yorgunluktan süt azaldı sagmaya vakit bulmak ayrı zor bi şekilde anne sütü aldılar artık o da bitti sayılır çok az çıkıyor. Dışarda geçen ark.im kafalarını n arkası dümdüz dedi çok uyuyan bi cocuk da değiller Nasil duzlesti hangi arada. Yüzünü cizdi iz kaldi. Şimdi kendimi çok beceriksiz görüyorum üzülüyorum bu kadar kişiyle bi iş başaramadım.tek olsam neyse derdim. Depresyon a girdim sanırım yetememek mi becerememe k mi. Yeterki sağlıkli sıhhatli olsun yavrularim gerisi boş biliyorum ama zaman zaman böyle bi depresif hal geliyor bana.

Ark.lar takip edenler bilir 6.aya kadar gece gündüz annemle baktık bebeklere. Daha sonra yardimci başladı. Annemler sık sık geldi şehir dışındalar normalde.kv eltim burda onlarda geldi Yalnız bırakmadı kimi zaman kuru kalabalık kimi zaman gerçekten yardimci bu zamana geldik. Bu kadar k8siye rağmen düzgün emzirme olmadı yorgunluktan süt azaldı sagmaya vakit bulmak ayrı zor bi şekilde anne sütü aldılar artık o da bitti sayılır çok az çıkıyor. Dışarda geçen ark.im kafalarını n arkası dümdüz dedi çok uyuyan bi cocuk da değiller Nasil duzlesti hangi arada. Yüzünü cizdi iz kaldi. Şimdi kendimi çok beceriksiz görüyorum üzülüyorum bu kadar kişiyle bi iş başaramadım.tek olsam neyse derdim. Depresyon a girdim sanırım yetememek mi becerememe k mi. Yeterki sağlıkli sıhhatli olsun yavrularim gerisi boş biliyorum ama zaman zaman böyle bi depresif hal geliyor bana.
Biz ikiz anneleri olarak mükemmel olmaya çalışmaktan vazgeçmeliyiz. Çünkü iki çocukla bu pek mümkün olmuyor. Bebişlerinin saçları tam olarak çıktığında kafa şekilleri belli olmayacak. Bende sürekli yatış yönlerini değiştirmeme rağmen öyle çok mükemmel olmadı kafaları. Bunuda kafama takmıyorum. Sana yardımcı olan birisinin olması güzel ama kontrol senin elinde olduğunda. Ben şu an onun rahatlığını yaşıyorum. Başta kv gelmiyor diye şikayetçiydim ama böyle daha iyiymiş. Kendini bunaltma en zor zamanlar geçiyor.

Ark.lar takip edenler bilir 6.aya kadar gece gündüz annemletık bebeklere. Daha sonra yardimci başladı. Annemler sık sık geldi şehir dışındalar normalde.kv eltim burda onlarda geldi Yalnız bırakmadı kimi zaman kuru kalabalık kimi zaman gerçekten yardimci bu zamana geldik. Bu kadar k8siye rağmen düzgün emzirme olmadı yorgunluktan süt azaldı sagmaya vakit bulmak ayrı zor bi şekilde anne sütü aldılar artık o da bitti sayılır çok az çıkıyor. Dışarda geçen ark.im kafalarını n arkası dümdüz dedi çok uyuyan bi cocuk da değiller Nasil duzlesti hangi arada. Yüzünü cizdi iz kaldi. Şimdi kendimi çok beceriksiz görüyorum üzülüyorum bu kadar kişiyle bi iş başaramadım.tek olsam neyse derdim. Depresyon a girdim sanırım yetememek mi becerememe k mi. Yeterki sağlıkli sıhhatli olsun yavrularim gerisi boş biliyorum ama zaman zaman böyle bi depresif hal geliyor bana.
Canim emin ol hepimize geliyor arada esime sarmis durumdayim bende sakin ol ne guzel yaninda birileri var emin ol yetiyorsundur sen sadece oyle hissediyorsun . Herkes kusur arama pesinde dr sor var mu duzlesme diyeondan sonra icin rahatlar. Benimde kizlarin birinin gozunde kayma var diyorlar dr sordum yok dedi inanmadim goz dr sordum yok dedi ama biri dedigi anda ustunu atlayasim geliyor . Sakin ol yetiyorsundur gececek bu da bi süreç birilerine birak ve disari cik kendine gelirsin emin ol

Bizim doktor 9. Ayda yaptıracakmış o testi. Bende dedim demir ilacı boşa vermeyelim. Tahlil yaptıralım. Daha erken dedi.
Bize saglik bakanligi 6 ayda genel kont yaptiriyor dedi c.dr kan idrar testi yapil bide göz dr gittik . Özel hastaneler test yapmaya bayiliyor zaten belki 9 dur bilmiyorum bize 6 dedi

Valla benimkilerin birini kafa sola toplanmis yumurta gibi digerinin sizin de dediginiz gibi duz. Ama ben sorun yapmiyorum duzelir zamanla dedi annem. Caninizi sikmayin. Bugune kadar da sut vermissiniz masallah diyelim. Hic anne sutu alamayan bebekler de var. Keske ben de o aylara kadar verebilsem bence gereksiz sikinti yapiyorsunuz. Emmeseler bile sutu almislar sonucta. Bence siz cok iyi bir annesiniz bu kadar ince dusunmenizden belli.

Seni çok iyi anlıyorum.yazın biz de hep kalabalıktık.ama ben yine de hiçbir zaman bırakıp başka odada yatamadım.illa her anını kontrol altında tutmak istiyo insan.o yüzden kalabalığın çok bi anlamı kalmıyo.kafalarına gelince biz de çok dikkat ediyoduk hep yan yatırmaya çalışıyoduk ama dönmeye başlayınca kendileri sırt üstü yatmaya başladılar.o düzlük oldu yani o kadar uğraşmamıza rağmen. Sağlıklı olsunlar gerisi teferruat.varsın kafası da düz olsun.bazı şeylerin önüne geçemiyosun malesef.bu da onlardan biri.biraz da hep çocuklarla aynı ortamda kalmak insanı bunaltıyo.biz eşimle çocuklar akşm kaçta yatarsa hemen biz de uyumaya çalışıyoruz mesela.dün 8 yattık.insanın hayatına bu kadar hızlı bi şekilde girip değiştiren başka bi şey yoktur heralde dünyada.o yüzden durup durup şunu yanlış yaptım bunu yapamadım diyoruz.inşllh yakında zorlukları bitecek ve eğlenceli günler başlicak.ne kadar yakında? İşte onu hiç bilmiyorum:)

Bize saglik bakanligi 6 ayda genel kont yaptiriyor dedi c.dr kan idrar testi yapil bide göz dr gittik . Özel hastaneler test yapmaya bayiliyor zaten belki 9 dur bilmiyorum bize 6 dedi

Bizim hastaneden doğumda verdikleri kitapçıkta tam kan sayımı 6 -9 arası diyo. İkisi de normal yani.

Biz ikiz anneleri olarak mükemmel olmaya çalışmaktan vazgeçmeliyiz. Çünkü iki çocukla bu pek mümkün olmuyor. Bebişlerinin saçları tam olarak çıktığında kafa şekilleri belli olmayacak. Bende sürekli yatış yönlerini değiştirmeme rağmen öyle çok mükemmel olmadı kafaları. Bunuda kafama takmıyorum. Sana yardımcı olan birisinin olması güzel ama kontrol senin elinde olduğunda. Ben şu an onun rahatlığını yaşıyorum. Başta kv gelmiyor diye şikayetçiydim ama böyle daha iyiymiş. Kendini bunaltma en zor zamanlar geçiyor.
Ben de ilk tedirgindim yalnız nasıl yapıcam diye.ama şimdi gördüm ki beraber daha zormuş.şu an daha az yoruluyorum.çünkü istediğimi istediğim zaman yapıyorum.

Tracy hogg sanırım bahsettiğiniz yöntem. Bizde artık yatakta sakinleştirmeye çalışıyoruz. Gece beslenmesini kesmişmiydiniz uyku eğitimi verirken?
Can'ım aynen yatakta sakinleşme metodu ben emzirdigim icin kesmedim gece beslenmesini..emzirme bitince de Bi sure suyla devam ettim simdi istemiyorlar artık..normalde uyku eğitimi verirken gece beslenmesi kesilir ama bu çocuktan çocuğa degisiyo aralarını açmaya çalışabilirsin gece beslenmesinin bide kac aylıksınız onu bilmiyorum..bu biraz çocuğun tercihine kalmis bise istemiyosa besleme..ama illa istiyosa ne kendini yor nede kuzularını derim zamanla hersey yoluna girecek Zaman ver kendine ve çocuklarına..
Can'ım masallah 35 ine gelmişsin kasılmalar normal artık düzenli ve sık olursa endişe et dicem ama kilolar da çoğalmış bu haftalarda kilo gun gun artar masallah iyi kilolarınız dert esecek bise yok sakin kal en faydalı sey bu senin icin..hayırlı doğumlar..
Bunu hep söylüyorum aslinda birileri olunca annenin isi kolaylasmiyo oyle aman aman kolaylasan seyler olsa bile zorlasan seyler de oluyo duzen kaciyo en önemlisi..Bi ikiz annesi olarak bazen depresif hissetmek cok normal bence de hepimizin delirrecek gibi oldugu Zaman'lar olmustur..kafaları icin de yan yatırmayı alışkanlık edebilirsiniz ama 1 yasından sonra sekil değişmez diye duymuştum ben hep yan yatırdım kızları Bi Bi yana Bi oteki yana Bi Zaman'dan sonra donuyorlar zaten mümkün olmuyo kontrol etmek..kendinizi suçlamayan bence ikiz annesi olmak cok cok özel bise kıymetini bilin..

X