ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
cok sacma ya nedir bu ayrmcilik saglikli olsunlr baska bsey istemeyiz diceklerine buarada cnm hassas dnemndesn belki sana oyle geyordur bde o var:) bu arada ALLAH bi sesle kurtarsn seni hayrli dogumlar dilerim:)ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
eşimi kucağına aldığında anlayacak gibi bir hali yok inanın... benim şu an bu bebeklere yapacağım en iyi şey babalarını tanıyıp, ikinci sınıf hissetmelerinden önce babalarından ayrılmak olur...hem maddi hem manevi olarak cesaret edebilsem bi...çocuk çok güzel bir şey kızı erkeği yok ama neden yorumlarda erkek çocukları bu kadar batırmışlar onu anlamadım.. bir türlü dengeyi tutturamıyoruz biz, neredeyse erkek çocuklar olmasa da olur moduna girmiş bazıları.. yapmayın arkadaşlar, sadece erkekler değil kadınların da isteği olabilir.. kadınlar da erkek çocuk isteyebilir, erkekler de kız çocuk isteyebilir.. biri diğerinden daha iyi diye bir şey yok.. eşiniz kucağına aldığında anlayacak zaten konu sahibi..
teşekkür ederim, inşallah sağlıkla doğarlar...cok sacma ya nedir bu ayrmcilik saglikli olsunlr baska bsey istemeyiz diceklerine buarada cnm hassas dnemndesn belki sana oyle geyordur bde o var:) bu arada ALLAH bi sesle kurtarsn seni hayrli dogumlar dilerim:)
Çok ayrıntı yazmadan aynı olayın yasayan bır akrabadan bahsetmek istiyorumeşimi kucağına aldığında anlayacak gibi bir hali yok inanın... benim şu an bu bebeklere yapacağım en iyi şey babalarını tanıyıp, ikinci sınıf hissetmelerinden önce babalarından ayrılmak olur...hem maddi hem manevi olarak cesaret edebilsem bi...
boşverin milletin ağzı torba değil ki.
ben uzun seneler sonra kavuştum kızlarıma, yokken de çene yapıyorlardı var yine çeneleri kapanmıyor. cinsiyeti kız deyince olsun diyerek teselli iması yapanların ağzına terlikle vurasım geliyor da zıvanadan çıkmak istemiyorum.
milletin derdine örnekler (birebir hepimiz duymuşuzdur bazılarını):
*çocuk olmayınca, erken diye istemediğin halde inanmazlar, sen mi kısırsın, eşin mi? sorusu, dr, türbe önerileri bitmez.
*gecikmeli hamile kalırsın, tüp bebek mi derler hayır dersin, inanmazlar.
*cinsiyeti kızsa acıyan gözlerle bakarlar, ya sabır çekersin.
*ikinci gebelikte acelen neydi diye çemkirirler, sanki onun çocuğu haspam.
* 35 yaşından sonra çocuk sahibi olursan torunun mu diye sorar, insanı çatlatır.
hasılı dövmek istersin dövemezsin. sanane dersin, geçersin.
öyle kırgın, öyle umutsuzum ki... en çok desteğe ihtiyacım olan, fiziksel olarak acı çektiğim günlerde öyle yalnızım ki... küçük de olsa bir umut ışığı görsem, ne bugünlerimi zehir eder, ne sizlerin kafasını şişirirdim...Çok ayrıntı yazmadan aynı olayın yasayan bır akrabadan bahsetmek istiyorum
Doğum anında bıle kocası belkı bırı erkektır dıye bekledı
Sonuç suan adam hasta kızlarına
Omzundan indirmiyor
Doğsun belkı pişman olur
Kafa şişirmek ne demek anlatın dinleriz biz herzamanöyle kırgın, öyle umutsuzum ki... en çok desteğe ihtiyacım olan, fiziksel olarak acı çektiğim günlerde öyle yalnızım ki... küçük de olsa bir umut ışığı görsem, ne bugünlerimi zehir eder, ne sizlerin kafasını şişirirdim...
onlara tek başıma bakabileceğimi ah bir gözüme kestirsem...