ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

çocuk çok güzel bir şey kızı erkeği yok ama neden yorumlarda erkek çocukları bu kadar batırmışlar onu anlamadım.. bir türlü dengeyi tutturamıyoruz biz, neredeyse erkek çocuklar olmasa da olur moduna girmiş bazıları.. yapmayın arkadaşlar, sadece erkekler değil kadınların da isteği olabilir.. kadınlar da erkek çocuk isteyebilir, erkekler de kız çocuk isteyebilir.. biri diğerinden daha iyi diye bir şey yok.. eşiniz kucağına aldığında anlayacak zaten konu sahibi..

Öncelikle Allah bağışlasın..Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..tüm bunları bırakın bir kenara hamileliğinizin tadını çıkarın...Bırakın zaman aksın...Babalar kızlarına aşık olur...Onlar doğumca her şey unutulur...Göreceksiniz aralarındaki güçlü bağı..Ha bide erkekler doğum olmadan baba olamıyor biliyorsunuz onlar bizim gibi karnımızda taşırken hissedemiyorlar..Bebişlerin doğunca herşey değilecek...Emin ol

Benim kızlarım var.
Ama oglan yegenime "oğluşum" diyorum. Çok seviyorum. Eşimin gücüne falan gitmiyor hiç.
Hatta o da benimsiyor :)
Tabiki insanin öpöz evladı gibi olmaz.

Allah' ın gücüne gitmesin cinsiyeti belli olana kadar karnımı hep oğlum diye okşadım...çok istiyordum oğlum olmasını ...hayırlısı buymuş bir kızım oldu ...ilk öğrendiğimde bende kayınvalidenize benzer bir gaf yaparak eminmisiniz bir daha bakın gibi saçma bi laf etmiştim doktora....çok pişmanım tabii eşim mutlu olduğunu hep bir kızı olmasını istediğini söylesede inanmamıştım (toplum baskısı banada sirayet etmiş demekki)tabii doğunca aşık olduk ikimizde 36 saat uyuymadan onu izledik...değişecek üzülmeyin...

boşverin milletin ağzı torba değil ki.
ben uzun seneler sonra kavuştum kızlarıma, yokken de çene yapıyorlardı var yine çeneleri kapanmıyor. cinsiyeti kız deyince olsun diyerek teselli iması yapanların ağzına terlikle vurasım geliyor da zıvanadan çıkmak istemiyorum.
milletin derdine örnekler (birebir hepimiz duymuşuzdur bazılarını):
*çocuk olmayınca, erken diye istemediğin halde inanmazlar, sen mi kısırsın, eşin mi? sorusu, dr, türbe önerileri bitmez.
*gecikmeli hamile kalırsın, tüp bebek mi derler hayır dersin, inanmazlar.
*cinsiyeti kızsa acıyan gözlerle bakarlar, ya sabır çekersin.
*ikinci gebelikte acelen neydi diye çemkirirler, sanki onun çocuğu haspam.
* 35 yaşından sonra çocuk sahibi olursan torunun mu diye sorar, insanı çatlatır.

hasılı dövmek istersin dövemezsin. sanane dersin, geçersin.

Rabbim vermisse muhakkak bi bildigi vardır hayirlisi boyleymis demekki bunu anlamak bu kadar zor mu ya ben kizlar babasiyim diyen peygamberimizi dusunup oyle dese Allahin ona nasıl bi lütufta bulundugunu anlardi belki esin.. Rabbim olmayanlara da versin..

H helinxx bence hic umursanmamasi gereken bir konu disaridan bakildiginda.ama hamile insanin psikolojisi goz onunde bulunduruldugunda gercekten rahatsiz edici olabilir.ama yine de dusunmemeye calisin.ALLAH buyuk.esiniz de akrabalariniz da ileride sasiracak esinizin kizlariniza nasil duskun olduguna.ayrica o en iyo univ.mezun olan imsanlar ciftin cocuklarinin cinsiyetin babadan geldigini bilmiyorlar mi?esinizle gorumceniz zamaninda pek yakin degillerdi galiba.simdi agbisiyle yakin olmak icin (hangi sebep ise siz bilirsiniz) erkek cocugunu kullanip ikiz yegenlerinin kiz olmasini kullanacaktir tabiki.ama hic de takilacak bir mevzu degil.Allah anali babali buyutsun hayirli evlatlar olsunlar insallah.

cok sacma ya nedir bu ayrmcilik saglikli olsunlr baska bsey istemeyiz diceklerine buarada cnm hassas dnemndesn belki sana oyle geyordur bde o var:) bu arada ALLAH bi sesle kurtarsn seni hayrli dogumlar dilerim:)

eşimi kucağına aldığında anlayacak gibi bir hali yok inanın... benim şu an bu bebeklere yapacağım en iyi şey babalarını tanıyıp, ikinci sınıf hissetmelerinden önce babalarından ayrılmak olur...hem maddi hem manevi olarak cesaret edebilsem bi...

cok sacma ya nedir bu ayrmcilik saglikli olsunlr baska bsey istemeyiz diceklerine buarada cnm hassas dnemndesn belki sana oyle geyordur bde o var:) bu arada ALLAH bi sesle kurtarsn seni hayrli dogumlar dilerim:)
teşekkür ederim, inşallah sağlıkla doğarlar...

Çok ayrıntı yazmadan aynı olayın yasayan bır akrabadan bahsetmek istiyorum

Doğum anında bıle kocası belkı bırı erkektır dıye bekledı

Sonuç suan adam hasta kızlarına

Omzundan indirmiyor

Doğsun belkı pişman olur

bu cümleler çok tanıdık...
ilk gebeliğimin sevincini yaşarken öğrendim ki toplumun kafasında bir norm ve ona uydurmaya çalışılıyor herkes... belli yaşta evlen, bilmemkaç yılda çocuk yap, sonra bilmemkaç yıl içinde de karşı cinsten bir çocuğun daha olsun... olmuyorsa denemeye devam, gibi mi? bu mu mutluluk, tek tip mi acaba??
eşimle yaşadığım sıkıntı öyle derin ki, belki burada tam anlatamadım, ayrılıp bebeklerimi tek büyütmek istiyorum... ama ikiz bebeğe tek başıma (ya da kendi ailemle) bakabilir miyim, hem maddi hem manevi olarak bunu bilemiyorum.
iki çocuk annesi olarak yorumlarınıza ihtiyaç duydum...
çaresiz hissediyorum cinsiyetlerini öğrenene kadar heyecanlı olan adam doktordan cinsiyetleri öğrendiğimiz gün gitti, yerine hiçbirşey umrunda olmayan, bebeklerle ilgili hayal kurmayan, suskun, kırgın, umursuz bi adam geldi... erkek yeğenini gördüğünde yaşadığı heyecanın az bir kısmını bile benle doktora gelirken hissetse yeterdi... böyle bir adamla iki kız büyütüp onları ikinci sınıf hissettirecek kadar çaresiz olmamalıyım, ayrılmalıyım diyorum...
ama ailem çok üzülcek, onların desteği şart olacak, hepsiyle nasıl başa çıkarım?

öyle kırgın, öyle umutsuzum ki... en çok desteğe ihtiyacım olan, fiziksel olarak acı çektiğim günlerde öyle yalnızım ki... küçük de olsa bir umut ışığı görsem, ne bugünlerimi zehir eder, ne sizlerin kafasını şişirirdim...
onlara tek başıma bakabileceğimi ah bir gözüme kestirsem...

Kafa şişirmek ne demek anlatın dinleriz biz herzaman

Burası onun için var
Üzülmeyin o üzülsün yaptıgına

Rabbim yardımcınız olsun

Benim eşim de doktor ilk kız dediğinde hafif bozuldu. Doğduktan sonra altını değiştirdi, akşamları uyuttu. Şu anda kızımız 6 aylık her akşam benden önce yıkamaya koşuyor.

Ve en son geçen gün bir çocuğumuz daha olsun ama o da kız olsun dedi. Doğduktan sonra, emin ol, her şey değişecek.

iki tane güzeller güzeli kız bebeğiniz olacak inşallah, sağlıkla. kız çocukların babalarıyla aralarında hep özel bir ilişki olmuştur. yüzde yüz eminim eşiniz bebeklere aşık olacak ve değişecek, gözü yeğen meğen de görmeyecek kendi öz evlatları dururken. lütfen buna inanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…