ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
öncelikle hayırlı olsun.dilerim sağlıklaa kucağına alır, hakkıyla büyütürsün.
benim de ikiz kızlarım var.3 yaşlarındalar.şimdi daha şok şey paylaşır olduk.bir gün duygulandım yanıma gelip kızım üzülme dedi işte orda bittim.onlar büyüdükçe ben küçülüyorum.hemcinsim onlar, dert ortağım, sırdaşım benim.beni en iyi anlayan yine onlar olacak.
o toplum baskısı yok mu, o cehalet, o dindarlık beni öldürüyor.parkta sokakta markette.ikisi de kız mı diye tekrar tekrar sordular evet deyince olsun!!! cevabı aldım.ya da;
-eh sonraki erkek olur (benim cevabım daha düşünmüyorum olunca yok yook bir de erkek yap hatta ikiz oğlanlar doğur diyenler oldu.ooollldu başüstüne)
-bari biri oğlan olsaydı
-hıı öylemi.neyse Allah bağışlasın
-kocan oğlan istemiyor mu
-dua ediyoruz bir de oğlun olsun (eşimin babaannesi)
aklıma gelmiyor bu liste çook uzar.
hamileyken ikisi de kız dediğimde;
-belki doktor yanlış görmüştür,
-olsun canını sıkma,
-sen yine de herşeyini pembe alma
-vs vs neler duydum neler.
bir söz var anneler en çok kızları, babaları en çok oğulları olsun ister.oysa anneye en yakını oğlu, babanın nazlı gülü hep kızıdır. (işte buna benzer birşeydi)
sen ne yap biliyor musun hiiiç takma.o bayram şekerleri inşallah sağlıkla doğsun.bir gülüşleri bir ömürlük sevgi yayacak.evlat gibisi var mı.en büyük nimet, en büyük lütuf.kız olmuş erkek olmuş ne fark eder.evlat can parçasıdır ötesi var mı....