Allah bağışlasın çocuklarınızı :)) üç çocuk bakmak nasıl, zor değilmi?Konuyu okurken gülümsedim çünkü senin yaşadığın durumun biraz tersini de ben yaşadım.benim de ikiz ogluslarim var ve hamileyken duyan herkes ayy biri kız olsaydı keşke, tuh ya ikisi de mi erkek diye çok acimislardi bana :) yani merak etme laf edecek olan her durumda laf ediyor.
Eşim erkek çocuk hastasıydi çok severdi erkek bebekleri ancak ikizlerden sonra bir de kızımız oldu şimdi kızım da kızım diye ortada dolanan bir adama dönüştü :)
haklısın belki fazla hassasım...Yerleşme değil de kafanızı toplayın azcık ...eşiniz sırf kızları oluyor diye Üzgün olduğunu zannetmiyorum Bilemiyorum bu dönem de çok hassas olunuyor kızlarımla beni de istemiyor diyorsun bilinç altın da olabilir oda seni yaralıyor ama sen takmamaya çalış doğun ca bak gör nasıl değişecek , o zaman intikam alirsin
ortada kompleks yapılacak birşey mi var ki???bence siz kendiniz biraz kompleks yapmissiniz ...
benim de bir erkek kardeşim var, hep kız kardeşlerin dostluğuna özenmişimdir :)Ne biçim bir aile bu. Allah iki tane vermiş sağlıklı olsun diye şükredecekleri halde...
İkiz bebekleri aynı cinsiyet olması çocuklar açısından çok faydalı olur bence. Benim kardeşinle aramda 1 yaş fark var, ikiz gibi büyümüşüz, küçükken çok derdim keşke kız olsaymış o da erkek doğsaymışsın diye...
Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
ortada kompleks yapılacak birşey mi var ki???
sanırım forumu, yorumlarımı baştan sona okumamışsınız... okuma gibi bi zorunluluğunuz da yok zaten ama yorum yazmadan önce biraz empati kurmanız iyi olabilirdi...
Bazi seyler bizlerin elinde olmaz hem kv nize neymis cocuk sizin cocuunuz ayy ins banada nasip eder allahim ikiz prensesler♡ sevinecekleri halde elestiriyorlar gorusmeyin onlarlaikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
aynen sabredin lütfen. çoğu alınganlığımız gebelik ve lohusa kaynaklı olabiliyor.sanırım sabretmemi öneriyorsunuz :)
keşke biraz daha pozitif bakabilsem... ama yorumlarınız inanın çook iyi geldi! kalp kırıklığımdan eşimi cezalandırıp, bu süreçte devre dışı bırakma ve boşanma isteğim uzaktan bakılınca abartı geliyor galiba.. bekleyip görmek gerek yani.. zaten tahmin edersiniz ki, ailem o kadar üzülür ki böyle birşey olmasına şuan herşeyden önce onlara kıyamıyorum...
bu arada sabah eşim bana yanlışlıkla kardeşinin ismiyle seslenerek içimdeki siniri iyice körükledi, aklından ne geçiyorsa artık sabahın köründe kardeşini mi özledi bilemiyorumişte kısır döngü...
tahmin edebiliyorum :))aynen sabredin lütfen. çoğu alınganlığımız gebelik ve lohusa kaynaklı olabiliyor.
ben 3 yıldır 2 çocukla uykusuz yaşıyorum. gebelik ve lohusalığı atlatalı çok oldu ama iki çocuk ve uykusuzluk nedeniyle eşimin uyumasına bile takığım bu aralar. niye sen uyuyorsun da ben uykusuzum diye kavga çıkarır oldum :)
yani genelde gelir geçer bunlar. lütfen sıkmayın canınızı.
yanlış anlama oldu, pardon. iki kızımın arası 18 ay. ikisi de hala emiyor ve ek gıda uyku wc eğitimlerinde sorun yaşıyorum. ikisi de birbirini kıskanıyor vs. annem yakın ama pek yardımı olmuyor. yardımcı almak içinse maddi imkanım yok.tahmin edebiliyorum :))
size yatılı bakıcı konusunda da fikrinizi sorayım!! eşimin hareketsizliği ve hevessizliği dikkate alındığında yatılı bakıcı ile anlaşmayı düşünüyorum... ikiz annesi olarak ne düşünüyorsunuz bu konuda? ilk zamandan itibaren mi tutulmalı acaba?
Bebekler dogunca gor asil sen bu iki.kiza birun kiviran,kocani,gorumceni ozellikle de kayinvalideni.bi bak bakalim bir bes dakka cocuklarin tepesinden ayrilipta rahat verecekler mi sana...senden fazla sahiplenmeknisteyecekler,hep kendi bildiklerini okumak isteyecekler senin cocuklarina..iste o zaman sende,hamileyken icinde biriktirdigin,kirginliklari,uzuntuleri kusacaksin yuzlerine..hayirdir kiz oldugunu duyunca pek bi caniniz skilmisti simdi kizlarimdan degerlisi yok gozunuzde deyince olay bitmistir zaten.ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
hmmm anlıyorum pardon ben karıştırdım :) ... evet 18 ay da yakınmış baya, allah size de kolaylık versinyanlış anlama oldu, pardon. iki kızımın arası 18 ay. ikisi de hala emiyor ve ek gıda uyku wc eğitimlerinde sorun yaşıyorum. ikisi de birbirini kıskanıyor vs. annem yakın ama pek yardımı olmuyor. yardımcı almak içinse maddi imkanım yok.
imkanınız varsa muhakkak yatılı yardımcınız olsun. maddi manevi desteğe çok ihtiyacınız olacak.