ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

Eşinizin durumu üzerinde durulacak bir şey gibi gelmedi bana.

Pek çok erkeğin hayalidir -özellikle erkek kardeşi yoksa- bi oğlum olsun, beraber maça gidelim, falan filan.

Bize göre saçma belki ama hayalini kurdukları için hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar cinsiyeti duyunca.

En geç doğum yaptığınız gün geçer

Kolay ve hayırlı doğumlar diliyorum.

Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin..Çok şanslısınız bunu baştan söylemek istiyorum
Hamileliğinizi bunları düşünürek geçirmeyi bırakınBebekleriniz doğsun eşiniz kızlarını çok sevecek hatta sizi gözü görmeyecekEşinizin ailesi veya çevrenizin düşünceleri sizi üzmesin İnsanları memnun etmek imkansızBebeklerin ikisi erkek olsaydı bu seferde keşke biri erkek biri kız olsun diye sözler sarfedilirdi..
Ayrıca benimde ikiz kızlarım var Küçüklüğümden beri en çok istediğim şey ikiz kızlarımın olmasıydı rabbim nasip ettiKendimi çok özel hissediyorum
3. çocuğum erkek bu aradaKızın hali başka sizde bunu ilerde anlayacaksınız..

Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin..

Kocana soyle birdahakine oglan tuttursun beceremedin de madem o kadar cok oglan istiyosun tuttursaydin de. Hey Allahim yaaa hala boyle cahil geri kafali insanlar var kocaniz kendini ne sanio o kadar cocugu olmayan insan var size nasib etmis Rabbim daha Allahtan belalarinimi istiyolar. Sanki sizin tercihinizmis gibi size ne bu baski

canim niye kafani takiyosun buna. Allah sana 2 tane kiz evlat nasip etmis. benim cocugum olmuyor tup bebek merkezlerinde surunuyorum ve her seferinde aglayarak evime donuyorum. yapma boyle uzulme. insanlar hep derrr canim, erkek olsaydi da vah vah ilerde sana bakacak kiz evladin yok diceklerdi. ve sana bisey dicem bunu aslinda kimseye demem garip ama neyse benim bi teyzem var o da erkek olsun diyenlerdendi vee malesef engelli bi oglu var kas hastasi ve gunden gune gozumuzun onunde eriyo. o yuzden duyma sadece sukret

o
yazdıkların resmen şaka gibi ama maalesef oluyor böyle şeyler kayınvaldeyi boşver o kapının dışında kalıyor görümce dersen o da öyle ee tabi şuan kendini aklınca senden üstün görüyor erkek evlat vermiş sülaleye ama bence tam bir saçmalık rabbim kız nasip ettiyse vardır bir hayır hey allahım ya o kadar üniversite oku sen kadının hamile kalırken rahimde taşımaktan başka hiçbir etkisi olmadığını bilme ilk okuldaki çocuk bile biliyor artık cinsiyeti erkeğin belirlediğini aman her neyse hiç kafana takma tatlım bence eşin konusuna da gelince hormonlardan ve yapılan baskılardan dolayı sana öyle geliyor olabilir sonuçta baba olacak sevinmez olur mu kendini yıpratma derim sadece düşün o minik yavrucaklar doğup o mis gibi kokularını içine çeken o minik el ve ayakları gören herkes söylediği sözler için pişmanlık duyacaktır sen bir annesin kendini üzerek içindeki minikleri mutsuz etmeye hakkın yokkkkk emin ol eşin kızları doğunca dünyanın en mutlu adamı olacak baba kız ilişkisi çok başka he birde eklemek isterim futbol olayına da takılma her erkek oğlunu alıp maça gitmek ister nasıl ki her kadın kızı büyüdüğünde alışverişe gitmek isterse

Son düzenleme:
Canim hic uzulme. Benim amcamin ogluda erkek erkek diye tutturdu, neymis efendim ilk erkek olmali kizkardeslerini koruyup sahip cikmaliymis vsvs. Neyse bunlarin nur topu gibi bir kizlari oldu. Simdi o erkek cocuk istiyorum diye tutturan amcaoglum kizini kucagindan indirmiyor. Iki dakika gormese kizim nerde diyip aliyor elimizden. Emin ol esin iki sultanlarini alip maclara gidicek. Rabbim hayirlisiyla evlatlarimi kucagina almayi nasip etsin insallah

valla erkek evlenir yarım evlat olur demişti bir erkek çocuk annesi
az arar az sorarmış
kız çocuğu öyle mi evlensek bile her gün telefonlaşılır :))
kız olması daha iyi boşverin siz
hele de ikiz ikisi de sarar sarmalar ömür boyu hayat yoldaşı olur size:)

yazan oldu mu bilmiyorum ama ;
erkekler bebeğini kucağına alana kadar baba olduğunu algılamaz .ama kucağına alınca bi sesini duyunca dokununca dile getirmese bile sevgisi ateşi düşer içine hiç üzülme derim :)
o kv ye gelince benim ki de derdi dünyalar başıma yıkıldı istemiyorum götür annene vss..
doğdu çocuğu benden kıskanıyor .
velhasıl kıskançlık işte. ki günümüzde cinsiyet seçen insanların çoğunluğu kız bebek istiyor bu da bir gerçek. çünkü çok sevimli şen oluyor erkek çocuk ta çok güzel bir nimet ona lafım yok .
ille de oğlan diyenler birazda kendi baskınlıkları yüzünden oluyor.

ailemin 3. kızı olarak bu baskıyı çok iyi biliyorum.annem anlatıyo bazen de neler neler dememişler.babamın haline üzüleni mi ararsın,bu kızlara bi çoban lazım diyeni mi ararsın ki en çok buna sinirlenmiştim,kendisininki erkek diye gururlananı mı ararsın.en sonunda erkek kardeşim olmuş da milletin çenesi kapanmış.çok şükür ki ailem erkek çocuk istemelerine rağmen bu kadar cahil değil.hepimize de değer verirler.özellikle babam 3. kız olmama rağmen bu zamana kadar hep üstüme düştü ne istediysem yaptı hiç kıyamadı bana.en sevdiği evladı benimdir belkide.kız çocukları babasına düşkün olur.bi doğsunlar eşiniz bi görsün büyüdükçe babasına aşık iki tane yaramaz olsunlar eminim çook sevicek.bu arada tüp bebek olsa bile cinsiyet seçimi ülkemizde yasak.kıbrısta yapılabiliyo yalnızca çevrenizdekilere söylersiniz

'Olsun' mu dediler
Bu insanlara bir tarafımla gülesim geliyor
Cehalet böyle bişi işte. Allah evladınızı size bağışlasın inşallah..

Canım,
Öncelikle Allah evlatlarını sana bağışlasın.
Ne yazıkki eğitim cehaleti alıyor ama eşşeklik baki kalıyor.
Rabbim size ne güzel bir nimet vermiş, yıllarca evlat hasretiyle tutuşan birçok insan var halbuki.
Hamilelik sebebiyle duygusal hassasiyetiniz de var biraz galiba ama mümkün olduğunca düşünmemeye ve takmamaya çalışın. Görümceniz de gerçekten oğlu sebebiyle size cakas atmaya çalışıyorsa Allah elinden alıverir de öyle bakar kalır. (Tabi yine Allah korusun) O kayınvalidenizi de hastalıkta yaşlılıkta sizin kızlarınızın eline muhtaç bırakır Allah. Siz sabırlı olun, bebeklerinizi ve kendinizi üzmeyin. Şuan sizden daha kıymetli ve özel kimse yok.

Bi de ben hep şöyle düşünürüm. Evet eşlerimiz vs. var ama insan yanında eşi bile olsa bazen yalnız. Ama evlat öyle mi? Onlar sizin canınız, kanınız.. Evlatlarınız sizinle konuşmaya başlayınca bütün yalnızlığınız bitecek ve daha güçlü bir kadın olacaksınız..
Rabbim hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah ..

1. Si seni okadar iyi anlıyorumki
Hamileyken cinsiyet soranlara kız dediğimde
" he hayırlısı " diyip hiç bi iyi dilekte bulunmadı eşimin akrabaları
" Allah sağlıkla kucağınıza alsın "
Diyen hiç olmadı.
Doğum yaptım odama gelip
" hadi 2.yi hemen yap erkek olur inşallah" gibi konuşmalar kızım kucaklarındayken yapıldı.
Bu durum bendede takıntı halini almaya başladı insan otomatikman hiç erkek bebek sahibi olamıcakmıyım moduna giriyor.
2. Si tüp bebekde cinsiyet secimi yapılmıyor kıbrıs ve bi kac ülke dısında.
ALLAH bebeklerini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin size bağışLasın.

yolda, sokakta, tanıdıklarla birebir aynı muhabbetleri yaşamışız sizinle... doğduktan sonra nası olacağını da önceden dinlemiş oldum sizden :)) benim işyerindeki güya işinde başarılı, üstdüzeyde çalışan tanıdıklarım bile iki kız diyince böyle bozulup, eee eşin ne diyo, yazık eşine walla yazık dediler... sanki eşime tuzak kurdum, ya da başına kötü birşey gelmiş gibi!!!
insan belki zamanla cevap vermeyi öğreniyodur?? ben henüz sadece kalıyorum, biz sadece sağlıklı olmalarını diliyoruz diyorum... bir arkadaş daha yazmıştı, esas konu ikizlerde sağlıklı olmaları diye... erken , düşük ağırlıklı doğum riski var, gelişimleri zor oluyormuş bazen... bunları düşünüyorum ben hep, yorulmamaya üzülmemeye çalışıyorum ki, iyice gelişip öyle doğsunlar... ama millet ağzına sakız etmiş bir cinsiyet muhabbetini, ordan giriyorlar her seferinde...
hadi etraftakiler işin uzağında, akıllarına geleni konuşuyolar diyelim ama eşimin ailesinin hali şaka gibi geliyo bana... eşim de kolay dolduruşa gelen biridir, özellikle konuşan annesi yada kızkardeşiyse...
inşallah doğunca sahiplenir kızlarını... yoksa kendim büyütmeyi planlıyorum... kimsenin onlara kendilerini eksik hissettirmesine izin veremem...

ah canım yaa, sağlıkla almışsın kızını kucağına (oğlan da olsa farketmezdi evladını diyelim) şükredip bağırlarına basacaklarına konuşuyo insanlar aklına geleni...
işte ikiz gebelikte, aynı anda 2. çocuğu da kız olmuş olmasının tepkisini yaşadı hep etrafımdakiler :)) her gebelik özel ve zor, ama ikizi yaşayanlar bilir, zaten ağır bir yük ilk günden beri, hızlı ilerleiyor, daha ağır geçiyor, en son artık sadece karından ibaret, kendi işlerini göremeyen birine dönüşüyosun :)) eğilip doğrulmak büyük mesele şu an...
gebe bi bayana özellikle aile desteği yardımı şart, hem ev işlerinde yemekte falan, hem de psikolojik olarak... desteği bırakın köstek olan akrabaları anlamak mümkün değil... işte böyle böyle tanıyoruz galiba insanları...

Eşiniz kız çocuk olduğu için sahiplenmiyor manasını çıkarmayın. Bazı babalar çocukları doğduktan ele avuca geldikten sonra babalıklarını hissediyorlar..
Ve kız çocuk babaları daha merhametli yapıyor. Ve yine kız kardeş her zaman candır (anlaşabilenlere)
Eşiniz dışında yapılanları ve söylenenleri takmamanız gerekiyor.
Bu her kesimde her zaman görülen bir şeydir ; her kesin her konuda burnu uzundur.

Nedir bu erkek cocuk sevdalılığı ya..hayırlı evlat olsunlar da..
Bir kız bir erkek olması da cok güzel büyük sanş olurdu tabi ki ama iki erkek olsa da aynı tepkiyi mi vereceklerdi.

eşimin ailesi için diyorum, sanırım iki erkek olsa da aynı tepkiyi verirlerdi, belki biraz daha yumuşak halini...
ama o da bunun kadar yanlış ve günah bence... o kadar kendi karar vermek isteyen varsa bebeğin cinsiyetine, ülkemizde yasak olan ama kıbrısta yapılan uygulamaları deneyecekler o zaman... ben artık üstüme gelenlere onu demeye başladım... o zaman bir kalıyorlar, iyi oluyor...

teşekkür ederim :)
eşimin erkek çocuk istemesini çok görmüyorum inanın... ama ikiz gebelik ailemde çok olmadığı halde sürpriz oldu, tam o fikre yeni alışmıştım ki iki kız olduğunu öğrendik... bir bebek beklerken, hayatımıza iki bebek fikri girdi... ikiz gebeliğin fiziksel zorluğuna, bir de iki bebeğe nasıl bakarız fikri eklendi... tam böyle bir dönemde, bu konular hiç konuşulmadan aman da iki kız diye eşimin eksik hissetmesi beni çoook üzdü... nasıl diyim, nasıl işlenmişse kodlarımıza türkiyede kadın olarak bu, sanki adama istediğini verememişim, ailemiz eksik kalacak psikolojisine girdim... mesela dün akşam cep telefonumu bir aldım elime, ekranımda yeğeninin resmi açık, en son ona bakıp bırakmış telefonumu... belki basit ya da komik gelebilir ama hepsi üst üste gelince (zaten sıcaklardan gecede 2-3 saat uyuyorum) hepsi ağır geldi bana... yani bana ilgisi azaldı, ihtiyaçlarımı görmüyor, bir de üstüne gecenin bi yarısı yeğeninin resimlerine bakıyor... nolur okuyanlar kıskandığımı anlamasın, ama şu an önceliği ben ve doğacak bebekler olmalı... onların eksiklerin gidermeyi düşünmeli, ne biliyim bana yardım etmeli... ama olmuyor...

Anlıyorum seni. Çoğu hamile hissetmiştir hissettiklerini. Hamilelik ve lohusalık farklıdır. O zaman düşündüğüm,alındığım Şeyler şimdi komik geliyor. Boşuna yıpratmışım kendimi diyorum. Elinde değil biliyorum ama relax olmaya çalış. Tadını çıkar kızlarının ve hamileliğinin.

merhaba.bende ilk cocugumun kiz olacagini ogrendiyimde kv aa ben erkek diye bekliyordum dedi.esimde gorumcemin ogluna cok duskundu.onunla yatip onunla kalkiyordu.nereye gitsek bizimleydi.kizim dogdukdan sonrada kendi cocugu bi kenarda kalir ablasinin cocuklariyla oynardi.sonunda dayanamadim senin bir cocugun var.ben onu anamin evinden getirmedim.kendi. kuzinla ilgilen sev dedim.bunu bi kac defa soyledim.esim kendine geldi.simdi kizina okadar duskunki.ikinci bebeyimiz de kiz oldu.kim neder umurumda diil.biz kizlarimizla cooook mutluyuz:))

H helinxx kv n veya eşinin ailesi bir daha kızmasına laf söylerse

"Haklısınız anne. Eşim de bir erkek kardeşi Olmasını çok istermiş ama sen de kız doğurmuşsun" de

Ne tuhaf insanlar var... Benim eşim de kendi Alanında usta biri ve erkek olsa da bilgilerimi ona söylesem derdindeydi ben hamileyken...

Ama şimdi tatildeyiz her gün kızım kızım diye ölüp ölüp diriliyor:))) bir saç teline Canını verir.

Her şey geçiyor ve aslında sonradan ne boş OLDUĞUNU anlaycaksın ama bu zamanlarını üzme kaçırma yeterki...

Inan erkek doğursan neden Sarışın renkli gözlü olmadı derler. Zayıf Doğdu bizim bebekler kilolu olur derler. Bahane bulmak isteyen içinde bebek sevgisi olmayan hep bulur.

2 kg kara kız doğurdum:)) ailede tüm bebekler Sarışın e ben de şaşırdım ama ayıp ya da eksiklik değil ya:) herkes hem Zayıf hem kara.. Üzülme zamanla açılır yok bebeğe hacamat yaptır rengi açılır pis Kanı gitsin...

Kafaları böyle Çalışıyor!!! Çok acı! Çeneleri hiç bitmez dert etme sen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…