ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

aa hatta youtube'da asyalı bir ailenin kanalı var, günlük hayatlarını paylaşıyorlar her gün. o çiftin minik bir kızları vardı, daha sonra kadın tekrar hamile kaldığını öğrendi. bebeklerin ikiz olacağını öğrendiler. iki bebeğin de kız olduğunu öğrendiğinde adamın yüzünde hafif buruk bir sevinç vardı, hatta çoğu insanın da dikkatini çekmişti. ikizler doğdu, büyüdüler, adam üç kızına da aşık şu an! herkesin gıpta ettiği kocaman bir aileleri var. eminim bebekler doğduğunda eşinizin fikri tamamen değişecek ve aşık olacak kızlarına!

Benim eşim de doktor ilk kız dediğinde hafif bozuldu. Doğduktan sonra altını değiştirdi, akşamları uyuttu. Şu anda kızımız 6 aylık her akşam benden önce yıkamaya koşuyor.

Ve en son geçen gün bir çocuğumuz daha olsun ama o da kız olsun dedi. Doğduktan sonra, emin ol, her şey değişecek.
cok sanslisiniz, masallah, allah bozmasin dilerim... ben sanirim basta yanlis bi secim yapmisim esimi secerek.. cunku o ultrasonda cinsiyeti ogrendiginden beri oyle uzaklasti ki bizden.. bebekler icerde hissediyo diyolar ya en cok ona uzuluyorum.. cunku her bebek gibi onlar da en guzelini hakeden melekler.. tek basima bakabilecegimi bi bilsem bebeklerime..

aa hatta youtube'da asyalı bir ailenin kanalı var, günlük hayatlarını paylaşıyorlar her gün. o çiftin minik bir kızları vardı, daha sonra kadın tekrar hamile kaldığını öğrendi. bebeklerin ikiz olacağını öğrendiler. iki bebeğin de kız olduğunu öğrendiğinde adamın yüzünde hafif buruk bir sevinç vardı, hatta çoğu insanın da dikkatini çekmişti. ikizler doğdu, büyüdüler, adam üç kızına da aşık şu an! herkesin gıpta ettiği kocaman bir aileleri var. eminim bebekler doğduğunda eşinizin fikri tamamen değişecek ve aşık olacak kızlarına!
sanslilarmis :)) benim esim doguma az kalmis olmasina ragmen hala bebek arabasi ve arac koltugu bile almiyo bebeklere.. hele bi dogur da sag salim
bakicaz ona diyo:KK43:( e hastaneden nasil eve donecez ana kucaga alalim diyorum, kucakta donerler iste diyo.. hevessizligi kahrediyo beni.. onlari gorunce degisecegini sanmiyorum malesef, bugunlerimi ise zehir etti zaten...

sanslilarmis :)) benim esim doguma az kalmis olmasina ragmen hala bebek arabasi ve arac koltugu bile almiyo bebeklere.. hele bi dogur da sag salim
bakicaz ona diyo:KK43:( e hastaneden nasil eve donecez ana kucaga alalim diyorum, kucakta donerler iste diyo.. hevessizligi kahrediyo beni.. onlari gorunce degisecegini sanmiyorum malesef, bugunlerimi ise zehir etti zaten...

emin olun değişecek, erkeklerin hormonel olarak babalığa hazırlanma şansı yok kadınlar gibi. meleklerin doğması, eşinizin onları görmesi, kokularını içine çekmesi gerekiyor ne kadar gafil olduğunu anlaması için. kesinlikle eşiniz de değişecek. lütfen sıkmayın canınızı.

Ikizlerime hamileyim canim onlara birsey olacak diye çok korkuyorum çünkü ikiz gebelik çok zor riskli cinsiyetlerini ogrenmedik henüz ama eşimle bugün konuşurken kızımı özlüyorum dedi. Biri kız bİrini de erkek istiyor farkındayım ama olmayan kızımı özledim dedi ve benim içime iki kız gibi doğuyor gönül ister tek seferde hem erkek evlat hem kız evlat ama iki kız düşününce içim içime sigmiyor önemli olan sağlıklı sıhhatli dogmalari anne ne hissederse bebekler onu hissedermis oyüzden siz üzülmeyin arkalarinda kendilerini çok çok seven bir anneleri var ve eminim ki eşinize kızlar kendini öyle bir sevdirecek ki bu yaptıklarına pişman olacak

bu cümleler çok tanıdık...
ilk gebeliğimin sevincini yaşarken öğrendim ki toplumun kafasında bir norm ve ona uydurmaya çalışılıyor herkes... belli yaşta evlen, bilmemkaç yılda çocuk yap, sonra bilmemkaç yıl içinde de karşı cinsten bir çocuğun daha olsun... olmuyorsa denemeye devam, gibi mi? bu mu mutluluk, tek tip mi acaba??
eşimle yaşadığım sıkıntı öyle derin ki, belki burada tam anlatamadım, ayrılıp bebeklerimi tek büyütmek istiyorum... ama ikiz bebeğe tek başıma (ya da kendi ailemle) bakabilir miyim, hem maddi hem manevi olarak bunu bilemiyorum.
iki çocuk annesi olarak yorumlarınıza ihtiyaç duydum...
çaresiz hissediyorum :KK43: cinsiyetlerini öğrenene kadar heyecanlı olan adam doktordan cinsiyetleri öğrendiğimiz gün gitti, yerine hiçbirşey umrunda olmayan, bebeklerle ilgili hayal kurmayan, suskun, kırgın, umursuz bi adam geldi... erkek yeğenini gördüğünde yaşadığı heyecanın az bir kısmını bile benle doktora gelirken hissetse yeterdi... böyle bir adamla iki kız büyütüp onları ikinci sınıf hissettirecek kadar çaresiz olmamalıyım, ayrılmalıyım diyorum...
ama ailem çok üzülcek, onların desteği şart olacak, hepsiyle nasıl başa çıkarım?
:KK43:
şu an gebelikten dolayı her hissi daha yoğun yaşadığınızın farkında olun lütfen.
doğum sonrası lohusa dönemini de atlatıp siz ve bebekler kendinizi toparladığınızda eşiniz hala size ve kızlarına soğuk davranırsa işte o zaman olumsuz seçenekleri düşünmeye başlayın.
ama şu an her şey için çok erken inanın. erkekler maalesef odun biraz. ince düşünemiyorlar. siz her gün kızlarınızın varlığını hissederken onun için karnınızın şişmesinden ibaret olabiliyor bu durum ne yazık ki.
o yüzden biraz daha sabredin ve kızlarınıza kavuşma heyecanına, mutluluğuna odaklanın. gerisini boş verin.

bakicaz ona diyobeyue( e hastaneden nasil eve donecez ana kucaga alalim diyorum, kucakta donerler iste diyo.. hevessizligi kahrediyo beni.. onlari gorunce degisecegini sanmiyorum malesef, bugunlerimi ise zehir etti zaten...
ben ilk gebe kaldığımda eşim babalığa hazır olmadığını söylediğinde öyle canım sıkıldı ki düşük yaptım.
niye o kadar can sıkmışsam.
6 ay boyunca gebe kalamayınca bu kez eşimin çok canı sıkıldı, dua etti vs.
hamile kaldım doğuma kalmış 2-3 ay beyefendi alışverişlere bile zorla geliyordu.
doğum hediyesi bile almadı. hala almadı :)
ama kızlarına aşık. ilgisi çok istediğim gibi değil ama kızlarımıza bakınca gözleri doluyor sevgiden.
o yüzden şimdi bunlar için canınızı sıkmayın. unutun gitsin. zaten gerçekten sorun bunlar ise sonradan yine açığa çıkar. o zaman eşinizle konuşur gerekirse karar aşamasına gelirsiniz.

şu an gebelikten dolayı her hissi daha yoğun yaşadığınızın farkında olun lütfen.
doğum sonrası lohusa dönemini de atlatıp siz ve bebekler kendinizi toparladığınızda eşiniz hala size ve kızlarına soğuk davranırsa işte o zaman olumsuz seçenekleri düşünmeye başlayın.
ama şu an her şey için çok erken inanın. erkekler maalesef odun biraz. ince düşünemiyorlar. siz her gün kızlarınızın varlığını hissederken onun için karnınızın şişmesinden ibaret olabiliyor bu durum ne yazık ki.
o yüzden biraz daha sabredin ve kızlarınıza kavuşma heyecanına, mutluluğuna odaklanın. gerisini boş verin.

ben ilk gebe kaldığımda eşim babalığa hazır olmadığını söylediğinde öyle canım sıkıldı ki düşük yaptım.
niye o kadar can sıkmışsam.
6 ay boyunca gebe kalamayınca bu kez eşimin çok canı sıkıldı, dua etti vs.
hamile kaldım doğuma kalmış 2-3 ay beyefendi alışverişlere bile zorla geliyordu.
doğum hediyesi bile almadı. hala almadı :)
ama kızlarına aşık. ilgisi çok istediğim gibi değil ama kızlarımıza bakınca gözleri doluyor sevgiden.
o yüzden şimdi bunlar için canınızı sıkmayın. unutun gitsin. zaten gerçekten sorun bunlar ise sonradan yine açığa çıkar. o zaman eşinizle konuşur gerekirse karar aşamasına gelirsiniz.
sanırım sabretmemi öneriyorsunuz :)
keşke biraz daha pozitif bakabilsem... ama yorumlarınız inanın çook iyi geldi! kalp kırıklığımdan eşimi cezalandırıp, bu süreçte devre dışı bırakma ve boşanma isteğim uzaktan bakılınca abartı geliyor galiba.. bekleyip görmek gerek yani.. zaten tahmin edersiniz ki, ailem o kadar üzülür ki böyle birşey olmasına şuan herşeyden önce onlara kıyamıyorum...
bu arada sabah eşim bana yanlışlıkla kardeşinin ismiyle seslenerek içimdeki siniri iyice körükledi, aklından ne geçiyorsa artık sabahın köründe kardeşini mi özledi bilemiyorum :KK43: işte kısır döngü...

Ikizlerime hamileyim canim onlara birsey olacak diye çok korkuyorum çünkü ikiz gebelik çok zor riskli cinsiyetlerini ogrenmedik henüz ama eşimle bugün konuşurken kızımı özlüyorum dedi. Biri kız bİrini de erkek istiyor farkındayım ama olmayan kızımı özledim dedi ve benim içime iki kız gibi doğuyor gönül ister tek seferde hem erkek evlat hem kız evlat ama iki kız düşününce içim içime sigmiyor önemli olan sağlıklı sıhhatli dogmalari anne ne hissederse bebekler onu hissedermis oyüzden siz üzülmeyin arkalarinda kendilerini çok çok seven bir anneleri var ve eminim ki eşinize kızlar kendini öyle bir sevdirecek ki bu yaptıklarına pişman olacak
Allah gönlünüze göre versin, işallah sağlıklı sıhhatli olurlar öncelikle, ve sonrasında da size mutluluk ve uğur getirirler... kimse benim anlattıklarımı yaşamasın diliyorum, öyle yıpratıcı ki, sevinci kursağında kalıyo insanın... tabi her aile böyle tepki verecek çiğlikte değil,o ayrı...

Çok ayrıntı yazmadan aynı olayın yasayan bır akrabadan bahsetmek istiyorum

Doğum anında bıle kocası belkı bırı erkektır dıye bekledı

Sonuç suan adam hasta kızlarına

Omzundan indirmiyor

Doğsun belkı pişman olur
eveti çoğu insanın hayali bir kız bir erkek ikiz :)
eşimin kardeşine ve yeğenine olan düşkünlüğü sabah bana kardeşinin adıyla hitap etmesiyle tavan yaptı! sırf bu bile yeterince gücüm olsa bu evi bırakıp gitmeme sebep ama maalesef şartlar işte! ailemi üzmektense ben üzüleyim diye sürünerek devam ediyorum işte...

Ilk önce sağ salim dogurmaniz dilegiyle:) bir şeyi merak ediyorum bu hissettiklerini zi esinizde paylaştın iz mi ? Dikkatini çektınız mi ? Insanlar bazen farketmiyor bu gibi durumları durtmek gerekiyor..Bence ciddi ciddi hişlerinizden ve kirildiginizdan bahsedin

Üniversite okuduğum şehirde kaldığım apartmanda iki yaşlı kız kardeş var,karşılıklı oturuyorlar,birinin hiç kızı yok 5 oğlu var birinin ise 3 kızı var...kızı olan teyzeye hep kızları bakıyor,ta Bursa'daki kızı bile geliyor,ama oğlu olan teyzenin kapısını bile açan yok oğulları da yakın oturuyor üstelik!!!bu yüzden hiç canınızı sıkmayın hiç çocuğu olmayan ve ne kadar üzülen insanlar var.inşallah kızlarınızı hayırlısıyla kucağınıza alırsınız. :emir_bebek::nazar:Hoppa

Ilk önce sağ salim dogurmaniz dilegiyle:) bir şeyi merak ediyorum bu hissettiklerini zi esinizde paylaştın iz mi ? Dikkatini çektınız mi ? Insanlar bazen farketmiyor bu gibi durumları durtmek gerekiyor..Bence ciddi ciddi hişlerinizden ve kirildiginizdan bahsedin
evet söyledim cnm... sürekli tavırlıyım ve huysuzum zaten :KK34: yapmamam lazım biliyorum ama kardeşine çok sayıyorum, tabi bu da ters tepiyor onda, daha çok düşkünleşiyor sanki!!!
çok kırıldığımı ayrılmak istediğimi söylüyorum... öyle sakin ki tepkisi... hele bi doğum olsun geçecek, vs. avutuyor...
ama değişen birşey oluyor mu, hayır... daha ilgili mi, hayır...

Sizi ciddiye almıyor yani:KK43:sürekli her yerde söylemek yerine bir kere söyleyip geri cekilseydinz keşke ..son alınacaktır netten sipariş edin derim gezmeye takatiniz yoktur artık ...Insan ediyor mu peki sen kurunu yapıyorsun diye ? Kızları için bir şey diyor mu ? Ben olsam azcık anneme giderdim.Kendi kendine kalsın azcik

Üniversite okuduğum şehirde kaldığım apartmanda iki yaşlı kız kardeş var,karşılıklı oturuyorlar,birinin hiç kızı yok 5 oğlu var birinin ise 3 kızı var...kızı olan teyzeye hep kızları bakıyor,ta Bursa'daki kızı bile geliyor,ama oğlu olan teyzenin kapısını bile açan yok oğulları da yakın oturuyor üstelik!!!bu yüzden hiç canınızı sıkmayın hiç çocuğu olmayan ve ne kadar üzülen insanlar var.inşallah kızlarınızı hayırlısıyla kucağınıza alırsınız. :emir_bebek::nazar:Hoppa
teşekkür ederim :)
ben hep kız bebek istemişimdir, ama kız da oğlan da allahtan, hayatta bir çok şeyi seçme şansımız var ama evlat konusu kader!.. kimi yıllarca uğraşıyor, benim teyzem çok çocuk sahibi olmak istemişti, eşi ile kendisi çok uyumlu, öyle güzel anne baba olurdu ki onlardan, allah vermedi :KK43: evlat edindiler, genetik rahatsızlığı vardı, vefat etti 10 yaşında... ama o kıza öyle sabırla baktılar ki... pırlanta kalpli insanlardı, şimdi baş başa yaşlandılar...
benim kendi canımı sıktığım şeyler bile öyle küçük ki aslında... ama hayatı paylaştığım, iyi tanıdığımı düşündüğüm eşimden en ihtiyacım olan zamanda mutluluk ve heyecan yerine, durgunluk görmek nankörlük gibi geliyor...

evet söyledim cnm... sürekli tavırlıyım ve huysuzum zaten :KK34: yapmamam lazım biliyorum ama kardeşine çok sayıyorum, tabi bu da ters tepiyor onda, daha çok düşkünleşiyor sanki!!!
çok kırıldığımı ayrılmak istediğimi söylüyorum... öyle sakin ki tepkisi... hele bi doğum olsun geçecek, vs. avutuyor...
ama değişen birşey oluyor mu, hayır... daha ilgili mi, hayır...

bunlar normal tepkiler değil.kendnizi toparlayın

Sizi ciddiye almıyor yani:KK43:sürekli her yerde söylemek yerine bir kere söyleyip geri cekilseydinz keşke ..son alınacaktır netten sipariş edin derim gezmeye takatiniz yoktur artık ...Insan ediyor mu peki sen kurunu yapıyorsun diye ? Kızları için bir şey diyor mu ? Ben olsam azcık anneme giderdim.Kendi kendine kalsın azcik

gel-git halinde o da.. bi işte kızlar sevimli diyo, sonra bi yerde gezerken bi kız bi oğlu olan aile görüyoruz, ne güzel tutturmuşlar diyo.. bunu konuşmayalım, allahın gücüne gider diyorum, hmm haklısın fln diyo ama benim aklıma giriyo bi kez o düşüncesi...
dediğiniz gibi, bir çok şeyi son anda internetten sipariş edeceğim galiba...
annem çok duygusal biridir!!! zaten bu ara suratım asık diye dertli baya, bi de onlara yerleşirsem baya bi sıkıntı olur gibi...

Canım ben de gebeyim ve Allah nasip ederse kızım olacak. Seni çok iyi anlıyorum. Kendi ailem bile her doktora gittiğimde hala kız mı diye soruyorlar. Bi ara senin gibi çok üzüldüm. Artık sallamıyorum. Benim doğru düzgün oturup dertleşebileceğim bir arkadaşım yok maalesef. Lafta çok var da. Hepsi çıkar ilişkisi. Benden aldıkları surece varlar. Neyse uzatmayayım, kızım benim en yakın arkadaşım olacağına inanıyorum ve çok mutluyum. Başkalarının da ne düşündüğü umrumda değil. Kimseye mutlu olduğumu ispatlamak zorunda değilim. Senin iki taneymiş, Allah bağışlasın ne güzel. Canın ne almak istiyorsa neye heves ediyorsan al gitsin. Kimseyi bekleme. Doğduktan sonra babaları senden çok sevecek zaten merak etme kafanı da takma hiçbir şeye.

Kizima hamileyken cinsiyetini sorarlardi. Kiz diyiince de " olsun" diyip teselliye baslarlardi.

Bi arkadaşım hamileydi cinsiyetini soranlara "erkek ,pipili ,pasa "der dururdu. Ben bilmez gibi sordum ona cinsiyetini bana da "pasa geliyo oglan tabi ki "dedi gozlerinin ici parlayarak. Ben de " olsun sakin uzulme kizin da olur insallah " dedim. Kiz benle selami sabahi kestio_O:KK53:

Bir kizim bir oğlum var. Ne kizim oldu diye uzuldum ne oglum oldu diye sevindim. Sağlıklı olmaları en buyuk nimetken yok kiz yok erkek en buyuk saçmalık.

Allah saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Eminim esiniz de dogduklarinda asik olacaktir kızlarına.

Konuyu okurken gülümsedim çünkü senin yaşadığın durumun biraz tersini de ben yaşadım.benim de ikiz ogluslarim var ve hamileyken duyan herkes ayy biri kız olsaydı keşke, tuh ya ikisi de mi erkek diye çok acimislardi bana :) yani merak etme laf edecek olan her durumda laf ediyor.​

Eşim erkek çocuk hastasıydi çok severdi erkek bebekleri ancak ikizlerden sonra bir de kızımız oldu şimdi kızım da kızım diye ortada dolanan bir adama dönüştü :)

Yerleşme değil de kafanızı toplayın azcık ...eşiniz sırf kızları oluyor diye Üzgün olduğunu zannetmiyorum Bilemiyorum bu dönem de çok hassas olunuyor kızlarımla beni de istemiyor diyorsun bilinç altın da olabilir oda seni yaralıyor ama sen takmamaya çalış doğun ca bak gör nasıl değişecek , o zaman intikam alirsin

X