- 21 Haziran 2015
- 159
- 286
- 34
cok sanslisiniz, masallah, allah bozmasin dilerim... ben sanirim basta yanlis bi secim yapmisim esimi secerek.. cunku o ultrasonda cinsiyeti ogrendiginden beri oyle uzaklasti ki bizden.. bebekler icerde hissediyo diyolar ya en cok ona uzuluyorum.. cunku her bebek gibi onlar da en guzelini hakeden melekler.. tek basima bakabilecegimi bi bilsem bebeklerime..Benim eşim de doktor ilk kız dediğinde hafif bozuldu. Doğduktan sonra altını değiştirdi, akşamları uyuttu. Şu anda kızımız 6 aylık her akşam benden önce yıkamaya koşuyor.
Ve en son geçen gün bir çocuğumuz daha olsun ama o da kız olsun dedi. Doğduktan sonra, emin ol, her şey değişecek.
sanslilarmis :)) benim esim doguma az kalmis olmasina ragmen hala bebek arabasi ve arac koltugu bile almiyo bebeklere.. hele bi dogur da sag salimaa hatta youtube'da asyalı bir ailenin kanalı var, günlük hayatlarını paylaşıyorlar her gün. o çiftin minik bir kızları vardı, daha sonra kadın tekrar hamile kaldığını öğrendi. bebeklerin ikiz olacağını öğrendiler. iki bebeğin de kız olduğunu öğrendiğinde adamın yüzünde hafif buruk bir sevinç vardı, hatta çoğu insanın da dikkatini çekmişti. ikizler doğdu, büyüdüler, adam üç kızına da aşık şu an! herkesin gıpta ettiği kocaman bir aileleri var. eminim bebekler doğduğunda eşinizin fikri tamamen değişecek ve aşık olacak kızlarına!
sanslilarmis :)) benim esim doguma az kalmis olmasina ragmen hala bebek arabasi ve arac koltugu bile almiyo bebeklere.. hele bi dogur da sag salim
bakicaz ona diyo( e hastaneden nasil eve donecez ana kucaga alalim diyorum, kucakta donerler iste diyo.. hevessizligi kahrediyo beni.. onlari gorunce degisecegini sanmiyorum malesef, bugunlerimi ise zehir etti zaten...
şu an gebelikten dolayı her hissi daha yoğun yaşadığınızın farkında olun lütfen.bu cümleler çok tanıdık...
ilk gebeliğimin sevincini yaşarken öğrendim ki toplumun kafasında bir norm ve ona uydurmaya çalışılıyor herkes... belli yaşta evlen, bilmemkaç yılda çocuk yap, sonra bilmemkaç yıl içinde de karşı cinsten bir çocuğun daha olsun... olmuyorsa denemeye devam, gibi mi? bu mu mutluluk, tek tip mi acaba??
eşimle yaşadığım sıkıntı öyle derin ki, belki burada tam anlatamadım, ayrılıp bebeklerimi tek büyütmek istiyorum... ama ikiz bebeğe tek başıma (ya da kendi ailemle) bakabilir miyim, hem maddi hem manevi olarak bunu bilemiyorum.
iki çocuk annesi olarak yorumlarınıza ihtiyaç duydum...
çaresiz hissediyorumcinsiyetlerini öğrenene kadar heyecanlı olan adam doktordan cinsiyetleri öğrendiğimiz gün gitti, yerine hiçbirşey umrunda olmayan, bebeklerle ilgili hayal kurmayan, suskun, kırgın, umursuz bi adam geldi... erkek yeğenini gördüğünde yaşadığı heyecanın az bir kısmını bile benle doktora gelirken hissetse yeterdi... böyle bir adamla iki kız büyütüp onları ikinci sınıf hissettirecek kadar çaresiz olmamalıyım, ayrılmalıyım diyorum...
ama ailem çok üzülcek, onların desteği şart olacak, hepsiyle nasıl başa çıkarım?
ben ilk gebe kaldığımda eşim babalığa hazır olmadığını söylediğinde öyle canım sıkıldı ki düşük yaptım.sanslilarmis :)) benim esim doguma az kalmis olmasina ragmen hala bebek arabasi ve arac koltugu bile almiyo bebeklere.. hele bi dogur da sag salim
bakicaz ona diyobeyue( e hastaneden nasil eve donecez ana kucaga alalim diyorum, kucakta donerler iste diyo.. hevessizligi kahrediyo beni.. onlari gorunce degisecegini sanmiyorum malesef, bugunlerimi ise zehir etti zaten...
sanırım sabretmemi öneriyorsunuz :)şu an gebelikten dolayı her hissi daha yoğun yaşadığınızın farkında olun lütfen.
doğum sonrası lohusa dönemini de atlatıp siz ve bebekler kendinizi toparladığınızda eşiniz hala size ve kızlarına soğuk davranırsa işte o zaman olumsuz seçenekleri düşünmeye başlayın.
ama şu an her şey için çok erken inanın. erkekler maalesef odun biraz. ince düşünemiyorlar. siz her gün kızlarınızın varlığını hissederken onun için karnınızın şişmesinden ibaret olabiliyor bu durum ne yazık ki.
o yüzden biraz daha sabredin ve kızlarınıza kavuşma heyecanına, mutluluğuna odaklanın. gerisini boş verin.
ben ilk gebe kaldığımda eşim babalığa hazır olmadığını söylediğinde öyle canım sıkıldı ki düşük yaptım.
niye o kadar can sıkmışsam.
6 ay boyunca gebe kalamayınca bu kez eşimin çok canı sıkıldı, dua etti vs.
hamile kaldım doğuma kalmış 2-3 ay beyefendi alışverişlere bile zorla geliyordu.
doğum hediyesi bile almadı. hala almadı :)
ama kızlarına aşık. ilgisi çok istediğim gibi değil ama kızlarımıza bakınca gözleri doluyor sevgiden.
o yüzden şimdi bunlar için canınızı sıkmayın. unutun gitsin. zaten gerçekten sorun bunlar ise sonradan yine açığa çıkar. o zaman eşinizle konuşur gerekirse karar aşamasına gelirsiniz.
Allah gönlünüze göre versin, işallah sağlıklı sıhhatli olurlar öncelikle, ve sonrasında da size mutluluk ve uğur getirirler... kimse benim anlattıklarımı yaşamasın diliyorum, öyle yıpratıcı ki, sevinci kursağında kalıyo insanın... tabi her aile böyle tepki verecek çiğlikte değil,o ayrı...Ikizlerime hamileyim canim onlara birsey olacak diye çok korkuyorum çünkü ikiz gebelik çok zor riskli cinsiyetlerini ogrenmedik henüz ama eşimle bugün konuşurken kızımı özlüyorum dedi. Biri kız bİrini de erkek istiyor farkındayım ama olmayan kızımı özledim dedi ve benim içime iki kız gibi doğuyor gönül ister tek seferde hem erkek evlat hem kız evlat ama iki kız düşününce içim içime sigmiyor önemli olan sağlıklı sıhhatli dogmalari anne ne hissederse bebekler onu hissedermis oyüzden siz üzülmeyin arkalarinda kendilerini çok çok seven bir anneleri var ve eminim ki eşinize kızlar kendini öyle bir sevdirecek ki bu yaptıklarına pişman olacak
eveti çoğu insanın hayali bir kız bir erkek ikiz :)Çok ayrıntı yazmadan aynı olayın yasayan bır akrabadan bahsetmek istiyorum
Doğum anında bıle kocası belkı bırı erkektır dıye bekledı
Sonuç suan adam hasta kızlarına
Omzundan indirmiyor
Doğsun belkı pişman olur
evet söyledim cnm... sürekli tavırlıyım ve huysuzum zatenIlk önce sağ salim dogurmaniz dilegiyle:) bir şeyi merak ediyorum bu hissettiklerini zi esinizde paylaştın iz mi ? Dikkatini çektınız mi ? Insanlar bazen farketmiyor bu gibi durumları durtmek gerekiyor..Bence ciddi ciddi hişlerinizden ve kirildiginizdan bahsedin
teşekkür ederim :)Üniversite okuduğum şehirde kaldığım apartmanda iki yaşlı kız kardeş var,karşılıklı oturuyorlar,birinin hiç kızı yok 5 oğlu var birinin ise 3 kızı var...kızı olan teyzeye hep kızları bakıyor,ta Bursa'daki kızı bile geliyor,ama oğlu olan teyzenin kapısını bile açan yok oğulları da yakın oturuyor üstelik!!!bu yüzden hiç canınızı sıkmayın hiç çocuğu olmayan ve ne kadar üzülen insanlar var.inşallah kızlarınızı hayırlısıyla kucağınıza alırsınız.
evet söyledim cnm... sürekli tavırlıyım ve huysuzum zatenyapmamam lazım biliyorum ama kardeşine çok sayıyorum, tabi bu da ters tepiyor onda, daha çok düşkünleşiyor sanki!!!
çok kırıldığımı ayrılmak istediğimi söylüyorum... öyle sakin ki tepkisi... hele bi doğum olsun geçecek, vs. avutuyor...
ama değişen birşey oluyor mu, hayır... daha ilgili mi, hayır...
Sizi ciddiye almıyor yanisürekli her yerde söylemek yerine bir kere söyleyip geri cekilseydinz keşke ..son alınacaktır netten sipariş edin derim gezmeye takatiniz yoktur artık ...Insan ediyor mu peki sen kurunu yapıyorsun diye ? Kızları için bir şey diyor mu ? Ben olsam azcık anneme giderdim.Kendi kendine kalsın azcik