ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

Bebekler dogunca gor asil sen bu iki.kiza birun kiviran,kocani,gorumceni ozellikle de kayinvalideni.bi bak bakalim bir bes dakka cocuklarin tepesinden ayrilipta rahat verecekler mi sana...senden fazla sahiplenmeknisteyecekler,hep kendi bildiklerini okumak isteyecekler senin cocuklarina..iste o zaman sende,hamileyken icinde biriktirdigin,kirginliklari,uzuntuleri kusacaksin yuzlerine..hayirdir kiz oldugunu duyunca pek bi caniniz skilmisti simdi kizlarimdan degerlisi yok gozunuzde deyince olay bitmistir zaten.
bir de o süreç var, değil mi? kendi bildiklerini okumak isteyecekleri kesin.. doğmuş bebeklere bakıp, e biri erkek olsaydı iyiydi diyecek kadar çıldırmış olmayacaklarını umuyorum zaten :)

Hep ikizlerim ve kiz cocugum olsun istemisimdir, Allah da insallah hayirlisini nasip eder :) size ne guzel ikiz evlat nasip etmis, baskasi hiiic umrunuzda olmasin, esiniz de bebekleri kucagina alinca cinsiyetinden oturu daha az sevecegini sanmiyorum,Allah hayirlisiyla kucaginiza almayi nasip etsin insallah :)
teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur :)
hep bir tarafı eksik kalmış hissederse eşim, bunu hissetmek en çok beni yaralayacak çünkü

sabredin bence takmamaya çalışın bebeklerinizde etkileniyor hem bak. bence zamanla eşiniz size karşı daha sevecen olacaktır bebeklerini kucakladıktan sonra

hmmm anlıyorum pardon ben karıştırdım :) ... evet 18 ay da yakınmış baya, allah size de kolaylık versin :KK66: maddi şartlarımı zorlasam iyi olur gibime geliyor en azından ilk aylarda yatılı iyi olur gibi o zaman.., çünkü şimdiden psikolojim çok zayıf... eşim de rahatına fazla düşkün! eskiden yatılı bakıcı fazla lüks işi gibi gelirdi ama iki bebeği kaldıramayacaz sanırım biz diğer türlü
iki ağlayan ve aç bebek için 4 kol lazım olacak. en az 8-10 ay 7/24 yardımcı lazım. anneniz veya kayınvalideniz yardımcı olabilecek mi, isterseniz 2 hafta bu seçeneği deneyin, öyle karar verin.

Hastanede kızımızın olacağını öğrendiğimizde eşim üzülmüştü ama şimdi yine çocuğumuz olursa kız olsun diyor.Hiç kafanıza takmayın.Görümcenize kızdım ben.neyse boşverin tadını çıkarın hamileliğinizin.

Benim de hayalim ikizlerim olması. Kız veya erkek farketmez. ama kızlara daha düşkünüm sanırım. Daha tatlı geliyorlar. :) bebek beklesem insanların Düşünceleri gerçekten hiç şeyimde olmaz, başederim, lafımı esirgemem. Ama eşim cinsiyetten memnun olmaz, sevinmezse buna üzülürüm. Sanırım eşin çevreden etkileniyor. Boşver demekten başka önerim yok. Insanların en güzel Günlerini berbat etmesine izin verme. Bazı insanları ciddiye almamak dışında baş etme yolu yok. Ya da olumsuz Eleştirilere karşılık vererek onlar gibi olacaksın. Ama en iyisi uzak durmak, dikkate almamak.

bir de o süreç var, değil mi? kendi bildiklerini okumak isteyecekleri kesin.. doğmuş bebeklere bakıp, e biri erkek olsaydı iyiydi diyecek kadar çıldırmış olmayacaklarını umuyorum zaten :)
Okadarini da yaparlarsa artik,al ikisinide avuclarindan,bak bakalim,olsunda kiz olsun bizden esirgemesin yeter ki derler mi demezler mi.

Ah kaynana vah kaynana demek onun zihniyetine göre kadın olduğu için anası babası ne çok üzülmüştür çükü yok diye.
Böyle beyinsizlerden nefret ediyorum.
Benim de bi oğlum var bir de kızım olsun isterim farklı bir cinsiyet diye ama asla ve asla kızım yada oğlum cinsiyetten dolayı biri diğerinden üstün olamaz çünkü evlat bu ya canından bir parça.
Ve o erkeklere önem veren beyinsiz erkekler anaları olmasa nerden çıkacaklardı acaba?
Neden kadınlara aşık oluyorlar kadınlar ikinci cinsiyetse eğer?
Ayrıca bir kadın için kız kardeş bambaşka şeydir. Erkekler ve kadınlar o kadar yakın olamıyor malesef ama ben kız kardeşlerimle kadınları ilgilendiren her konuda konuşabilirim herşeyimi paylaşabilirim.
Kızların çok şanslı olacaklar sen hiç merak etme annesi. Tadını çıkar kız evlat anneye her zaman daha yakındır.
Ben bile oğlum var yani şimdiden öyle düşünüyorum. :KK51:

ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!

Herkes neysede esinin boyle biri olmasina takildim bende..yanlis anliyorsundur diycem ama bilemiyorum..

Sana bisi diyimmi? Benimde ogullarimi goren..cok para biriktirmeniz lazim, kiz almak kolay degil diyorlar..bunun askerligi var diyorlarda diyorlar…hahaha

Zaten sacma olan bu ya..erkek ailesi sanki sorumluda evladini evlendikmekle, kiz ailesi degil..neden biz evlenirken bu is tam tersi oldu..

Mesela ben evlenirken maddi olaran hic birsey yapmamasina ragmen erkek tarafi..biraderim evlenirkende erkek tarafi aldi herseyi..beyaz esyalari bile..-ki bir cok yerde kiz tarafina aitmis…bu sistemde bi gariplik var ama cozemedim…fazla iyi olmayacaksin sanirim..hahaha

Neysede sana demem suki arkadasim takma bunlari…ins. Dogumdan sonra esin kiymetinizi bilir ve inan o minicik kalplere sahip olmak icin kendini paralayanlar var..bunlarin icinde bende dahilim. Cok ugrastim cocuklarim icin cunku…kismet olursa 1 tane daha cocugum olsun isterim..tabii once saglik ve hayirlisiyla…

Bir daha olursa tabii bi kizim olsun isterim, ama erkek olursada hic farketmez…saglikla ilgili birsey duydugunda cinsiyet ayirmanin ne kadar sacma oldugunu bir kez daha anliyorsun, umarim boyle birsey yasamazsiniz…

Yani demem o ki; agzi olan konusuyor.

şu kadar sayfa dolusu laf olmuş. takıldıklarımı söyleyeyim kızcı ya da erkekci zihniyetler.

aman ben kızım olsun isterim.
aman ben oğlum olsun isterim.

bir arkadaşım hamile, ad düşünüyor ama sürekli erkek ismi söylüyor. neyse efendim söyledi söyledi, sonra cinsiyet belli oldu kız. sonra dedi ki biz ailece kız istiyorduk zatne. şimdi aman erkek çocuğu değil mi, pipili, kız evlat öz evlat, erkek çocuktan hayır mı gelir gibi laflar ediyor? bu arada o kadar çocuk ismi hayalinde bir tane kız çocuk ismi duymaıdm demek istiyorum.

neyse?

bir arkadaşımın kocası da illa ki kızım olacak diyo. doktor da erkeğe benziyor demiş, doktoru değişti o salak bir halt bilmiyor diye.

yani ben bunun erkekçi zihniyetten ziyade insnaların kıyafet alır gibi cinsiyet konusunda istekte bulunmalarına şaşırıyorum. evladın cinsiyeti mi olur birader? adak ağacına çaput mu bağlıyorsun? evlat evlattır. pipilisi de boncuklusu da candır. ha etek giydirmişsin ha pantolon!

diyeceğim o ki, çocuklarına sağlık, hayır ve iyi evlat olma temennileri yükleyin. cinsiyet değil...

yaratan Allah, ne vermek isterse o olur.. ayrica biyolojik olarak bakarsak, cinsiyet erkegin spermiyle alakalidir, kadinin yumurtasinin cinsiyeti olmaz zira.. o iyi universiteden mezun erkek ailesi biliyodur bunu galiba.. erkek cocugu bi zafer olarak goruyosa bazi erkekler, kiz olunca kendilerini maglup saysinlar.. tovbe yaa!

Eklentiler

• IMG-20150503-WA0027.jpg
    IMG-20150503-WA0027.jpg
    15,4 KB · Görüntüleme: 53
Gorumcenizin davranislari belkide normaldir ama siz kafanizi bu konuya yoğunlastirdiginiz için yapılan her şeyi kendi aleyhinize görüyor olabilirsnz

Yav millet birini bulamıyor sizin ne güzel iki tane olacak. Bir de cinsiyetini mi beğenmiyorlar? Bu arada Cinsiyeti de erkekten gelen kromozom belirler bunu eşinize laf arasında söyleyin bence...

Bence cok şanslısınız. İnsanın kızı olması kadar güzel bir şey var mı hayatta?

X