ikizlerimi beklerken mahalle baskısı!!

yarısına kadar okudum

ALLAH aşkına şükredin boşverin milleti

her zaman herkes bi şeyler söyler takmayın kafanıza

siz şimdiden böylesine canınızı sıkarsanız herkes kendinden bişeyler söyleme hakkı bulur

maşallah barikallah kızlarınnıza ne mutlu size

Bir kızım var 2. Ye hamileyim o da kız çok şükür. Ama kim duysa olsun olsun kız da iyidir diye beni teselli ediyor sanki üzülmüşüm gibi:)
İlk kızımda ben de eşim sevinmedi sandım ama şimdi aralarındaki ilişkiyi görsen bayılırsın..2. Nin cinsiyetini öğrenmeye gittik kız deyince doktor 1. Den daha çok sevindik çnkü aldık o tadı bir kere kız oğlan farketmez diye..
3. Çocuğu belki isterim diyorum ama sonra bu erkek olsun diye yapmışlardır derler diye çekiniyorum.
Anne babalar hep oğlanlardan dertli, sokaklar serserilerle dolu laf söz dinletemiyorlar ama genede oğlan oğlan kafayı yiyecekler..Bence kimse neyi neden istediğini de bilmiyor.
Konu sahibi bu güzelim günlerini boşuna üzülerek geçirme, keyfini çıkar ve kim ne derse desin takma.
Eşini hiç takma zaten değişecek.
Cinsiyet soran olursa istediğim kızdı o oldu dersin bidaha yorum yapmazlar.

:)) gerçekten o kadar ısrarcı insanlar olabiliyor.. kimi insan bu tarz dayatmalara aldırmamayı başarıyor, ben maalesef yapamıyorum.. belki eşim ve ailesi de benim gibi düşünse, desteğim tam olsa aldırmazdım ama inanın çoook yoruyo insanı... tebrik edeceği yere acıyan çok insan gördüm... önce evlen baskısı, sonra çocuk, sonra 2. çocuk, onu hepimiz biliyoruz... ama bir de bu ilginç türü varmış..

Ya bizim ailede de tam tersi inanır mısınız? Kız çocuklar çok değerlidir. Biz 4 kız kardeşiz, bu arada son ikisi ikiz kız :) Ablama önce bebeğin erkek olacak dendi, elbette hepimiz sevindik ama özellikle babamda bir burukluk oldu. Sonra cinsiyeti kızmış meğer, babam daha çok sevindi bu habere.. Dedemde de yoktur mesela erkek merakı, kız torunlarına daha düşkündür.

Ben de bir kız bebek bekliyorum ve çok mutluyum.. Eşim de çok mutlu... Kız ya da erkek hiç farketmez... Allah sağlık sıhhat versin... cinsiyetini soranlara kız deyince çoğu insan 'olsun kız evlat hayırlıdır iyidir ' falan diyorlar. Ne gerek var ki böyle cümlelere ... teselli ediyorlar resmen... ilerde kız evlat sana bakar, kızlar anneye düşkündür... vs diyorlar... Çok itici buldum bu tavırları...Bu çağda hala bu kafada insanlar varmış meğer... Böylece erkek çocuklarının neden bu kadar şımarık laftan anlamaz olduklarını daha iyi anladım... (Ögretmenim ve belirgin bir şekilde kız öğrenciler ve erkek öğrenciler arasında fark var anladım ki bu şımarıklık taa anne karnından başlıyor)

Babam benim kız olacağımı duyduğunda çok üzülmüş, bozulmuş, herkese söylemeye çekinmiş.. ama sonrasında beni ilk gördüğünde ve kucağına aldığında çok sevmiş öyle ki annem yine hamile kaldığında inş kız olur demiş ama erkek oldu şimdi bile der iyi ki kzım var diye Canım babam, ilk aşkım..

Kız evlat öz evlat ikisininde yetiştirdim yine kız hep kız derdim ilerde oğlu ona kapı almayacak kızı açacak Eşiniz geri kalmis

Insanlar herseye bisey bulur... Benim iki oglum var, Allah onlari bana bagislasin, sürekli etraftan hadi bitane daha yapinda kiz olsun, kizsiz olmaz, ilerde sanada iyi gelir, kiz evlat bi baskadir diye biton laf isitiyorum... Tabii ki kiz anneside olmak isterdim, nasip kismet ogullarim oldu, Allahima binlerce sükür erkek kiz degilde beni evlat sahibi yapti... Ilk hamilegimde bi amca sormustu neyiniz olcak diye, oglumuz dedim, oooo sen kendini garantiye almissin aferin dedi, sacmaliga bakin yani... Yani diycegim, ikizleriniz erkek olsaydi, ayyy keske biri kiz olaymis diyenler cok olacakti... Esinize gelince bence kizlar dünyaya gelince cok mutlu olacaktir, cok sevecektir, ama yinede bigün kizlarla bisey yapmak isteyince git sen erkek yigeninle futbol oyna diye lafi sokarsiniz...

Ay cok sinir oluyorum boyle insanlara bende hep kiz hissediyordum allahim erkek verdi.insanlarin orta yolu bulunmuyor malesef....ailemizde hep kiz var kuzenlerim falan.etraftan cinsiyet sorduklarinda herkesin yuzunde bisey parliyor sanki...aaa iyi olmus sizin aile hep kizdi sen erkegi yakalamissin ne guzel diyorlar
Rabbimin vergisi diyorum bende sanki ozellikle sectim.yani anlican insanlarin su erkek cocuk algisini hala mantiksiz buluyorum

babam hep derki, dünyada bir babanin basina gelebilecek en güzel sey kiz evlatdir...

bebek anne karnindayken ve ilk aylarinda baba onunla annenin kurdugu gibi bir iliski kesinlikle kuramaz. babanin asil sevgisi düskünlügü, bebek insanlara, ilgiye tepki göstermeye basladiktan sonra baslar.
sen karninda tasiyorsun, caninla can veriyorsun ama erkek senin gösterdigin hassasiyeti simdiden gösteremeyebilir ama bu kötü birsey degil.
bence bebeklerinin hatirina üzme kendini, takma
daha bugün annemin bi yakinin yasadiklari geldi aklima. onlar saglikli olsunlarda gerisi önemli degil

Allah bağışlasın sağlıkla alasın inş kucağına..

Hamilelik zaten yeterince zor ikiz bebeklerini daha zor... Lütfen çok rica ediyorum en güzel ve özel zamanlarını bunları düşünerek mahvetme.

Ben oğlum olsun isterdim ama kızım oldu. Şimdi bir çocuğun daha olsa kızıma arkadaş olsun diye koz olsun isterim. Sen ne güzel iki KARDEŞ arkadaş dert ortağına sahip olmuşsun.

Onlar senin en yakın dostun Babalarının da Aşkı olacak. Babası şimdi anlamasa bile doğunca anlayacak. Belki ilk aylar gene bebekli hayatın zorlukları ile anlamasa bile 6-9 ay sonrası bebeklere çıldıracak. Eşim de benim ablamın oğluna biterdi. Aslanım sana öğreticem tüm bilgilerimi vs bir sür şey der hediyeler alırdı şimdi kızı kollarını uzatıp babababa diyor olay bitiyor:))

Ben de öok üzülürdüm bu duruma. En iyi üni.ler de yalan... Kaygıyı bir kere işlediler mi genlerimize çıkmıyor bir türlü..

Sen hiç Düşünme kızlarını cimcimeleri büyük bi mutlulukla bekle.görümcenin oğlundan illallah edeceği günler de gelecek. Onlara etkilendiğini gösterme...

Çok dindarlarsa da iğnele böyle:) dinimiz bile kız annelerine cenneti bahşetmiş, sen densizlere takılma...

Babası kızlarının Peşinde koşmaktan maçı unutacak :)

Eklentiler

• image.jpg
    261,9 KB · Görüntüleme: 108
  • image.jpg
    123 KB · Görüntüleme: 107
Bana göre siz alınganlık yapmışsınız. Hatta öyle sonuçlara varmışsınız ki, kızlarınızın olmasını en çok siz hazmedememişsiniz, her lafı da oraya çekiyorsunuz bu yüzden. Önce siz kabullenin. Siz kabullenseydiniz bu cinsiyet muhabbetleri zayıf noktanız olmazdı. İnsanlar kızı aşağılayacak bir şey dememiş nitekim. İkiz dendi mi çoğu insan biri kız biri oğlan olsun ister. Onlar da öyle laf etmiş, bizi bulmadı diye. Her lafı kendinize hakaret olarak algılayan sizsiniz. Eşinizin de dediği gibi.

Oğlum gücenmesin kız çocuğu başka oluyor çok sevimliler ya popolarını ısırasım geliyor
Ayrıca babalar kızlarına çok düşkün oluyor. Siz hamilelik hormonlarıyla bu duruma biraz takılmışsınız ama eminim bebekler doğunca eşinizin gözü kimseyi görmeyecek.

Hiç canını sıkma göreceksin eşin senden daha düşkün olacak kızlarına kıyamayacak onlara erkekler erkek çocuk derler evet ama kızın tadı ayrıdır bunu yasayınca görurler

doğumdan sonra hepsi geçecek sabredin.bakın görün kocanız dahil kaynananız görümceniz bile kızlarınızı sizden kıskanacaklar.benim başımada geldi.cinsiyetini sorduklarında kız dediğimde surat ekşitenler şimdi kızımı benden kıskanıyorlar.boşver milleti Allaha dua et sağlıkla kızlarını kucağına almak için gerisi boş...hayırlı doğumlar sağlıkla kızlarınızı kucağınıza almayı nasip etsin rabbim

Ben hamile oldugumu ögrenir ögrenmez eşim her gun karnıma yapışık bir şekilde nasıl benim oğlum diye hep seviyordu. Deme öyle gücendiriyorsun belki de kız diyordum hep hyr erkek.
Sonuç bebegi kaybettik.
Omuzuma yaslanıp sesle ağladı nerde simdi benim kızım diye.
Şimdi sordan sağlıklı olsun cinsiyeti hiiiic önemli değil der.

Benim eşimde erkek olsun diyordu 2 yıldır çocuk sahibi olamıyoruz.Şimdi yeterki olsun diye dua ediyor..Bu erkeklerin erkek çocuk takıntısını anlamak zor Rabbim hayırlı evlatlar versin herkesin kucaklarını doldursun boş bırakmasın..Evlat hasreti ile yanmak çok zor çok acı..Konu sahibi siz de en güzel zamanlarınızı böyle boş şeyler için üzülerek geçirmeyin..İki kız evlat demek sizi anlayacak destek olacak evlatlar demek..Biz iki kız büyüdük ikiz gibi annem hala iyiki doğurmuşum iyiki iki kızım var der biz ablamla dost arkadaş sırdaşız.Babam tabi bi oğlum olsaydı der hala..takıntı onların ki boşver sen hamileliğinin tadını çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…