• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikiz çocuklar

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canım bebekler babalarla daha az zamn geçirdiği için oluyor böyle.Fazla zorlamayın kendiliğinden yanaşır zaten.bizimkiler bile daha küçük olmalarına rağmen işlerini biliyorlar kime isteklerini yaptıracaklarını öyle iyi biliyorlar ki.Nuray kız valla bunlar bizi parmağında oynatıyor.

haklısın zorlamamak lazım ama zorlamadı ki adamcağız sevsin diye ne şaklabanlıklar yaptı.maymuna çevirdi bunlar bizi.bende öyle diyorum ona zamanla sana daha düşkün olucak.boşver takma kafana diyorum kız çocukları babaya düşkün olur.allah sabır versin bizlere.
efecik çok mu obur yoksa kız aman yesin be diycem ama obeziteden de çok korkarım.bizimkilerde çok tombikti küçükken ama zamanla atıyorlar kiloyu be derya.daha da hareketlenecekler.

canım benim yek yesin bende yiyen çocuğu severimde buda çok aşırı nuraycım korkuyorum rahatsız oluyor sonra uyuyamıyor .Ama yemeden de durmuyor görmese sorun yok da görünce durduramıyoruz e görmesin diye de biz aç bekliyoruz.olmuyor anlayacağın ne olacak böyle bilmiyorum.Yerlere atıyor vermiyorsunuz diye kendini deli çocuk.

deli deme kız çocuğa gerçi benim kızım ondan deli valla sinirlenince kafasını yere vuruyor.geçen fena morarttı kafayı ama.ya bu çocuklar neden böyle küçücük şeyler nerden de bilir sinirlenmeyi ki.
derya bizim bir yakının komşusunun ikizleri de böyleymiş yemek yedirmeyince kendini yerden yere atıyormuş moralin bozulmasın diye yazıyım mı yazmayayım mı diye tereddüt ettim ama.şimdi diyetteymiş çocuk doktor kontrolü altında.beni uyardıy dı mamayla büyüttüğüm için mama aşırı kilo yapıyo diye.

canım artık mamada yemiyorlar ki bu hep böyle doymak ne bilmiyor vallahi yemek saati gelince aklım çıkıyor savaşacağız yine diye.İnşallah biraz aklı erince böyle yapmaz korkuyorum yani.Bu arada sen bir yaşından sonra süte başladın mı hemen çocuklara.

ben hala süte başlamadım canım kansızlıkları var bizimkilerin.doktor başlatmadı bu yakınlarda götürücem kan sayımı için gene ondan sonra başlıyacağız.şimdi mama yemediklerini biliyorum canım ama önce yedikleri çıkıyormuş işte.

deryacım benimkiler kalktı uykudan doyurayımda öyle geleyim tabii gelebilirsem canım.şimdi iyiler sabah sabah ama.ilerleyen saatlerde başlar inatlaşmalar.

nuraycım kan sayımına neden ihtiyaç duyuyorsunuz beni bilgilendirir misin biraz .Ben pek bilgili değilim bu konularda da

deryacım bugün doktora gittik.kan sayımı yapıldı.ikizlere ah görsen kızım ne çok ağladı ortalığı çınlattı.sabırlı oğlum benim hiç ağlamadı kuzum hemşireler çok sevdi.eee sonuç diyeceksin.çoook kansız çıktılar ya hala artmamış kan değerleri sinir oluyorum ya.6 aylıktan beri kan şurubu kullanıyoruz gerçi hasta oldukları zaman bırakıyoruz ama sonuç hala aynı.moralim bozuldu gene zaten hastane çok uzak bize yollarda canım çıktı tam 5 te evdeydim.yani kardeşimin evine zor attım kendimi.biraz dinlendim sonra evime geçtim eşimde mesayide şimdi.hemen yazıyım dedim sana.derya biz 6 aylıkken bakıldı ilk kanlarına ve kansız çıktılar.ozaman doktor demişti 1 yaşına kadar her çocuk kullanır zaten e birde siz prematüresiniz kansızlık daha fazla olur diye.o zaman başladık ilaçlara 3 aydan 3 ayada kan tahlili yapıyor.bakalım ne zaman düzelticez.süt ve cicibebe verme dedi oysa çok seviyorlardı cicibebeyi.süt zaten vermiyorum.korkulacak birşey yok canım telaş yapma diyor doktor.inş.öyledir.

aa nuraycıgım inşallah bebişlerin düzelir canım... kansızlık çok kötü bend ekansızım çünkü ilaç kullanıyom ... siz hee bu arada hep buraya geliodunuz ölemii:)))

aa nuraycıgım inşallah bebişlerin düzelir canım... kansızlık çok kötü bend ekansızım çünkü ilaç kullanıyom ... siz hee bu arada hep buraya geliodunuz ölemii:)))

nuraycım yazdıklarını gördüm şimdi daha iyi anladım demek istediğini.Çok şükür kanla ilgili bir sıkıntımız yok bizim.Daha geçen hafta ateşlendiler kan tahlili idrar tahlili hepsine baktırdık.Çok şükür sonuçlar temiz.Ya süt vermiyorum demişsin ama bizimkiler veriyor yani gece mama yiyorlar.Sabahda annemler pınarın devam sütü ve içine bebe bisküvisi yediriyorlar.Bilmiyorum sakıncası varmı ya.Aklım karıştı şimdi.Ben mama veriyorum diye bana çok kızıyorlar.Ya nuray doktor niye süt verme dedi sana ya ?:uhm:

nuraycım yazdıklarını gördüm şimdi daha iyi anladım demek istediğini.Çok şükür kanla ilgili bir sıkıntımız yok bizim.Daha geçen hafta ateşlendiler kan tahlili idrar tahlili hepsine baktırdık.Çok şükür sonuçlar temiz.Ya süt vermiyorum demişsin ama bizimkiler veriyor yani gece mama yiyorlar.Sabahda annemler pınarın devam sütü ve içine bebe bisküvisi yediriyorlar.Bilmiyorum sakıncası varmı ya.Aklım karıştı şimdi.Ben mama veriyorum diye bana çok kızıyorlar.Ya nuray doktor niye süt verme dedi sana ya ?:uhm:
deryacım doktor dedi süt verme diye.süt kansızlığı arttırıyor ya ondan.seninkilerin kan değerleri iyi ise süt vermende sakınca yok bence.cicibebede de süt varya ondan dedi verme diye.en azından yükselene kadar kan değerleri vermiycem.

ay ne cahilim ay off ben nasıl öğrenecem böyle şeyleri.ruh gibi yaşıyorum vallahi.

olurmu öyle şey canım ay bende araştıra araştıra kafayı yiyecem asıl bende var bir bozukluk kafayı sıyırdım sonunda ikizlerle. laelaelaelaelae

evet kzılar benim oglanda acaip süt içio süt delisi napcam ben bilimiom.... bide benim kii bii taktik bulduu.. gelsin hemen anne babam bana sabah süt vermedi sen de vermion anne nie vermion :)))))) yada anne annesinden eve gelsin anne annem bana süt vemedi bana süt versene ozamn diom ben anneanneyi bia rım sorim diom yaaaaaaa yook sormaa die aglıyo :)))

sehercim günaydın.Erkencisin bugün.Seher sen oğluna ne kadarlıkken süt vermeye başladın.

iştahsızlar mı arkadaşım yoksa çocuklar sadece süt cicibebe ile mi besleniyorlar benim büyük oğlanda çok çektim başka hiç birşeyi doğru dürüst yemezdi
ama maşallah ikizler iyi besleniyorlar ne versem hayır demezler üstelik günde 1 er litrede süt içerler
geçmiş olsun canım

iştahsızlar mı arkadaşım yoksa çocuklar sadece süt cicibebe ile mi besleniyorlar benim büyük oğlanda çok çektim başka hiç birşeyi doğru dürüst yemezdi
ama maşallah ikizler iyi besleniyorlar ne versem hayır demezler üstelik günde 1 er litrede süt içerler
geçmiş olsun canım

valla iştahları pek yerinde ama neden kansızlar bilemiyorum.doktor da endişelenmek için erken bebeklerde çocuklarda görülebiliyor dedi.şimdilik kan şuruplarıyla idare editoruz işte.ama gelin de bana anlatın endişelenmek ne kelime ama ben de süt vermek istiyorum artık ya.

deryacım sehercim günaydın kızlar hepinize.oğlum iyi çok şükür dün gödürecektim doktora ama ateş fazla yükselmedi takip ettim.gece de iyiydi birde çok terledi kuzum attımı acaba hastalığı.neyse bugün görücez uyandılar gene.

geçmiş olsun canım

öncelikle günaydın kızlar.kandilinizde mübarek olsun.YA canım sana birşey soracam bebeklerin ne kadarlık yada kaç yaşındalar.Ne zaman süt vermeye başladın?bu konuda tam bir bilgi elde edemedim.

Back