Bu ülkede tek başına ayakta duramayan ya da bir erkeğin korumasına muhtaç olan her kadının desteklenmesi ve gerekirse bunun için psikolojik eğitim alması gerekiyor. "Aşık oldum evlendim" ile "ezildim kurtuluş yolu olarak evlendim" arasındaki fark maalesef çok acı. Çalıştıkları için önceki evliliklerinden olan çocuklarına bakamayan insanların küçük bir bebeğe bakabileceklerini düşünebilmeleri de ilginç.
Benim şahsi fikrim sırf "dul" olmanın ezikliği(?) yüzünden kurtuluş yolu görüp evlenmişsem ve önceki evliliğimden olan kızımla bir hayat sürüp tek başıma ayakta durabilecek kadar da güçlü değilsem, onun anneannesi bile olsa başka çatılar altında yaşamasına sebep olmuşsam, bana küfür eden bir adamdan çocuk yapmazdım.
Kadınlardaki bu devamlı doğurma merakını da anlamıyorum gerçekten. Neden devamlı üremek istiyoruz? Çoğumuz çocuklarımızın kişiliklerine, benliklerine saygı duymazken, onların kendileri olmalarına izin vermezken, oyun hamuru gibi şekillendirmeye çalışırken, şekillendirmeye çalışırken de onlara büyük zararlar verirken, anne olma konusunda bu kadar beceriksizken neden doğurmak istiyoruz gerçekten merak ediyorum. Gerçekten iyi anneler olsaydık toplum olarak bu kadar huzursuz olmazdık. Bu katilleri, hırsızları, tacizcileri yetiştiren hep biziz. Eserimiz ortadayken kendimizi geliştirmek yerine hala bir erkeğin koruması altına girmek için evleniyor, öncekine bakamamışken hala yenisini doğurma derdine düşüyoruz. Ne acı!