Bende ikinci çocuğuma büyük oglum 6 yaşındayken hamile kaldım.O kadar rahat buyuttumki sorma iyikide dogurmusum 2 cocuk cok dengeli oluyor bide kardeş çok güzel hatta bugün onlar oynarken şöyle bir baktim iyikide kardeşi olmuş oglumun dedim.bence yapın başlarda elbette zor olur ama zaman cok çabuk geçiyor şimdi nasil buyuttugumu hatirlamiyorum bile .Bende 3 cü yapsammi diye düşünüyorum bu aralar hayırlısı.Merhaba arkadaslar
37 yasindayim.bir kizim var bes yasinda.universiteden sonra master is hayati derken gec anne oldum.kizimida bu yasa zor getirdim.malum is hayati cok fazla yoruyor.bakicilarla ugrastim.esimde cok yardimci olan biri degil.bi suredir ikinci cocuk fikri var ancak cesaret edemiyorum.yine uykusuz geceler sıkıntılı zamanlar gozumde buyuyor.bi yandanda kizimi kardessiz birakmak bencillik mi olur diye dusunuyorum.yasimda ilerledi cok kararsizim . Benim durumumda olanlara soruyorum ikinci cocuk sizi zorladimi?bana fikir verirseniz cok sevinirim
Baska bir yonden bakinca soyledikleriniz mantikli.ama size ornekler vererek anlatabilecegim her kardes kardes degildir gercegide var.nerden biliyorsunuz kardeslerin hepsinin cok iyi anlastigini yada anlasacagini.ne kardesler var buyuyunce dusmandan ote oluyorlar.nerden biliyoruz kardes gibi kardes olacaklarini.benim esimde tek cocuk ve cevresi gayet kalabalik. Kendimi asla boyle gereksiz vicdanlara suruklemedim.yanliz kalir o olur bu olur diye.tum imkanlarimizi ona adadik.allah nasip ederse en iyi okullarda en iyi sartlarda olmasini saglamak istiyoruz.hersryimiz hem bizim hem dedelerinin sadece oglumuza kalsin kendine guzel bi hayat yaratsin iyi bi insanla birlikte olsun istiyoruz.tabi bu benim dusuncelerim.daha oncede dedigim gibi allah benim icime o duyguyu koymamis.ben kisitlanmaktan hoslanan ewe hapis olmayi seven surekli cocukla ugrasmayi seven cok sorumlulugu seven bi kadin degilim.ve kendime gore korkularimda var. Dunya cok kotu.zaten bi tane masumu dunyaya getirip bu cehenneme biraktim bide ikincinin gunahina giremem.haberleri izledikce okudukca cok korkuyorum nasil bir gelecek birakicaz ewlatlarimiza diye.buna benzer bi suru sey.allah isteyene istedigi kadar versin tabi.bende yok o duyguTum bu dedikleriniz bır kardesin yerini tutmaz o destegi vermez ama. Kardeş bi ihtiyaçtir diye düşünüyorum. Psikolojik bi destektir. Dert ortagidir. Insanin en yakini bir kere. Anne babalar her konuda yetemiyor bazen, ama bi abla abi kardeslerine mukayyet olabilir. Yarin obur gun siz ve esiniz bu hayattan göçüp giderken, onlari birbirlerine emanet edeceksiniz. Bunun gibi binlerce sey sayabilirim neden kardesi olmali bir insanin konusunda. Ayrıca kardesi olan cocuklar daha paylaşımcı ve daha sorumluluk sahibi insanlar olurlar. Psikolojik yönden bireyin gelişimi icin de gerekli. Yine de bir düşünün derim
aynen sizin gibiyim. ilki 31, ikinci 34.Slm canım, bence yapabilirsin, yardımcı falan imkanın varsa yap derim. Benimde ilk cocuğum 31 yaşındayken oldu ikincisi de 34 yaşımda. Zormuydu, evet çok zordu, ama hepsi gelip geçiyor, hem senin büyük de baya büyük üstelik oturduğumuz şehir de hiç bir akraba yok. Herkes baya uzakta. Taş çatlasın 2 sene, ondan sonra zaten yuva falan. Bol şans
İkisi erkek, biri 2008, diğeri 2011 doğumludur.aynen sizin gibiyim. ilki 31, ikinci 34.
çocuklarınız şimdi kaç yaslarındalar? araları nasıl? cinsiyet de faktör tabii ki :)
buyuk her seyini kendi yapıyor 3 yasında :)İkisi erkek, biri 2008, diğeri 2011 doğumludur.
Büyüğü okula gidiyor, küçük de yuvaya, saat 7:45 gibi veriyorum ikisini 14 dede alıyorum.
Artık ikiside çoğu işlerini ufak yardımlar ile kendileri yapabiliyorlar, yani ben fazla zorlanmıyorum. Gecelerinde uyanan yok, akşamları 19:30 yatırıyorum ve kendileri uyumaya alıştılar,canım.
Geneldede çok iyi anlaşıyorlar, ben çalışmadığım için çok fazla faaliyette bulunabiliyoruz, eşim tüm gün çalışıyor.
Benden sana tavsiye, kendi işini kolaylaştırmak için, çocukları kendi işlerini kendileri halletmeye alıştır, mesela :kendileri giyinebilirler, kahvaltı da yemekte kendileri yiyebilir... Slmlar canım
Allah bağışlasın canımbuyuk her seyini kendi yapıyor 3 yasında :)
ust kıyafetlerini giyemiyor henüz, altları kendi giyiyor.
buyuk tam 38 aylık ve kreşe gidiyor, halinden memnun
iyi anlaştıklarına cok sevindim :)
Slm canım, aslında kardeşli olmak harika, benim 2 kardeşim daha var ve onları çooook ama çooook seviyorum. Tabiki araları pek iyi olmayan kardeşlerde var, ama ben tek çocuklara hep çok üzülüyorum.bende 37 yaşındayım ve 4,5 yaşında kızım var...hamile kalmadan önce işten ayrıldım kızımı kendim büyüttüm son 1 yıldır da çalışıyorum...düzenimi oturttum tekrar ayni şeyleri sil baştan yapmak çok zor geliyor o yüzden allah isteyene versin diyorum,üstelik çevremde birbirine düşman biçok kardeş var allah herşeyin hayırlısını versin diyorum..küçükken aynı çatı altında aynı yemeği,yatağı paylaşan kardeşlerin büyüyüp ele karışınca birbirlerineden nasıl uzaklaştıklarına şahit olduktan sonra 2.çocuğun çok da gerekli olmadığına karar verdim ( kendisi erkek kardeşim olur ayrıca)
Merhaba arkadaslar
37 yasindayim.bir kizim var bes yasinda.universiteden sonra master is hayati derken gec anne oldum.kizimida bu yasa zor getirdim.malum is hayati cok fazla yoruyor.bakicilarla ugrastim.esimde cok yardimci olan biri degil.bi suredir ikinci cocuk fikri var ancak cesaret edemiyorum.yine uykusuz geceler sıkıntılı zamanlar gozumde buyuyor.bi yandanda kizimi kardessiz birakmak bencillik mi olur diye dusunuyorum.yasimda ilerledi cok kararsizim . Benim durumumda olanlara soruyorum ikinci cocuk sizi zorladimi?bana fikir verirseniz cok sevinirim
evet çokkk :)Allah bağışlasın canım
Çok tatlılar değilmi, bıcır bıcır. Çocuklar olmadan hayat ne yavanmış. Allah hepimizinkilere sağlıklı mutlu huzurlu yaşam versin, inşallah.
Slm canım, aslında kardeşli olmak harika, benim 2 kardeşim daha var ve onları çooook ama çooook seviyorum. Tabiki araları pek iyi olmayan kardeşlerde var, ama ben tek çocuklara hep çok üzülüyorum.