ikinci çocuk

Bende ikinci çocuğuma büyük oglum 6 yaşındayken hamile kaldım.O kadar rahat buyuttumki sorma iyikide dogurmusum 2 cocuk cok dengeli oluyor bide kardeş çok güzel hatta bugün onlar oynarken şöyle bir baktim iyikide kardeşi olmuş oglumun dedim.bence yapın başlarda elbette zor olur ama zaman cok çabuk geçiyor şimdi nasil buyuttugumu hatirlamiyorum bile .Bende 3 cü yapsammi diye düşünüyorum bu aralar hayırlısı.

Cnm ztn söyle birsey var sen hemen istedin diye olmuyirki çocuk biz 1 yıldır ikinciyi istiyoruz olmuyor ilk cocugumuz ilk denemede olmuştu buna en iyi kararı sen verirsin eğer yapmak istiyorsan elini çabuk tut

maddı durumum cok ıyı olsa ıkı degıl uc bıle yaparım ben sahsen.yatılı yardımcı tutarım.ama suanhıc ama hıc dusunemıyorum ıkıncıyı.esımınde destegı sıfır.o yuzden cesaret edemıyprum sahsen ben.yasımda kucuk.bakalım hayat.. :)

Baska bir yonden bakinca soyledikleriniz mantikli.ama size ornekler vererek anlatabilecegim her kardes kardes degildir gercegide var.nerden biliyorsunuz kardeslerin hepsinin cok iyi anlastigini yada anlasacagini.ne kardesler var buyuyunce dusmandan ote oluyorlar.nerden biliyoruz kardes gibi kardes olacaklarini.benim esimde tek cocuk ve cevresi gayet kalabalik. Kendimi asla boyle gereksiz vicdanlara suruklemedim.yanliz kalir o olur bu olur diye.tum imkanlarimizi ona adadik.allah nasip ederse en iyi okullarda en iyi sartlarda olmasini saglamak istiyoruz.hersryimiz hem bizim hem dedelerinin sadece oglumuza kalsin kendine guzel bi hayat yaratsin iyi bi insanla birlikte olsun istiyoruz.tabi bu benim dusuncelerim.daha oncede dedigim gibi allah benim icime o duyguyu koymamis.ben kisitlanmaktan hoslanan ewe hapis olmayi seven surekli cocukla ugrasmayi seven cok sorumlulugu seven bi kadin degilim.ve kendime gore korkularimda var. Dunya cok kotu.zaten bi tane masumu dunyaya getirip bu cehenneme biraktim bide ikincinin gunahina giremem.haberleri izledikce okudukca cok korkuyorum nasil bir gelecek birakicaz ewlatlarimiza diye.buna benzer bi suru sey.allah isteyene istedigi kadar versin tabi.bende yok o duygu

Slm canım, bence yapabilirsin, yardımcı falan imkanın varsa yap derim. Benimde ilk cocuğum 31 yaşındayken oldu ikincisi de 34 yaşımda. Zormuydu, evet çok zordu, ama hepsi gelip geçiyor, hem senin büyük de baya büyük üstelik oturduğumuz şehir de hiç bir akraba yok. Herkes baya uzakta. Taş çatlasın 2 sene, ondan sonra zaten yuva falan. Bol şans

Şart degil bence. Biz 6 kardesiz ama biz de bencil buyutulduk, malina sahip cik telkinleriyle. Yani o yetistirme tarzina bagli. İnsanin kardesten ote arkadaslari dostlari oluyor...

aynen sizin gibiyim. ilki 31, ikinci 34.
çocuklarınız şimdi kaç yaslarındalar? araları nasıl? cinsiyet de faktör tabii ki :)

tek çocuk hiç çocuk derdi annem..
bi kardeş şart diye düşünüyorum..
rabbim gecinden versin size birşey olsa yapayalnız kalacak yavrucak.

aynen sizin gibiyim. ilki 31, ikinci 34.
çocuklarınız şimdi kaç yaslarındalar? araları nasıl? cinsiyet de faktör tabii ki :)
İkisi erkek, biri 2008, diğeri 2011 doğumludur.
Büyüğü okula gidiyor, küçük de yuvaya, saat 7:45 gibi veriyorum ikisini 14 dede alıyorum.
Artık ikiside çoğu işlerini ufak yardımlar ile kendileri yapabiliyorlar, yani ben fazla zorlanmıyorum. Gecelerinde uyanan yok, akşamları 19:30 yatırıyorum ve kendileri uyumaya alıştılar,canım.
Geneldede çok iyi anlaşıyorlar, ben çalışmadığım için çok fazla faaliyette bulunabiliyoruz, eşim tüm gün çalışıyor.
Benden sana tavsiye, kendi işini kolaylaştırmak için, çocukları kendi işlerini kendileri halletmeye alıştır, mesela :kendileri giyinebilirler, kahvaltı da yemekte kendileri yiyebilir... Slmlar canım

buyuk her seyini kendi yapıyor 3 yasında :)
ust kıyafetlerini giyemiyor henüz, altları kendi giyiyor.
buyuk tam 38 aylık ve kreşe gidiyor, halinden memnun
iyi anlaştıklarına cok sevindim :)

bende 37 yaşındayım ve 4,5 yaşında kızım var...hamile kalmadan önce işten ayrıldım kızımı kendim büyüttüm son 1 yıldır da çalışıyorum...düzenimi oturttum tekrar ayni şeyleri sil baştan yapmak çok zor geliyor o yüzden allah isteyene versin diyorum,üstelik çevremde birbirine düşman biçok kardeş var allah herşeyin hayırlısını versin diyorum..küçükken aynı çatı altında aynı yemeği,yatağı paylaşan kardeşlerin büyüyüp ele karışınca birbirlerineden nasıl uzaklaştıklarına şahit olduktan sonra 2.çocuğun çok da gerekli olmadığına karar verdim ( kendisi erkek kardeşim olur ayrıca)

buyuk her seyini kendi yapıyor 3 yasında :)
ust kıyafetlerini giyemiyor henüz, altları kendi giyiyor.
buyuk tam 38 aylık ve kreşe gidiyor, halinden memnun
iyi anlaştıklarına cok sevindim :)
Allah bağışlasın canım
Çok tatlılar değilmi, bıcır bıcır. Çocuklar olmadan hayat ne yavanmış. Allah hepimizinkilere sağlıklı mutlu huzurlu yaşam versin, inşallah.

Slm canım, aslında kardeşli olmak harika, benim 2 kardeşim daha var ve onları çooook ama çooook seviyorum. Tabiki araları pek iyi olmayan kardeşlerde var, ama ben tek çocuklara hep çok üzülüyorum.

aynı yaşta ve aynı durumdayız nerdeyse.. benim kızımda 7'yen girdi, hatta cok cok zor bır bebektı ve halaaa uykusu coık cok kotudur, calısıyorum, daha yeni yeni bi düzene giriyor inan bana.. kardeş konusunu çok önemsediğimden ben göze aldım valla.. şimdi 5 aylık hamileyim ve inş bu defa daha kolay atlatırım dıyorum.. artık daha deneyımlıyız netıcede.. kardes baska bısey yerını kımse tutamaz, ben boyle dusunup son kararımı verdım.. sızı cok ıyı anlıyor ve kolaylıklar dılıyorum...

Allah bağışlasın canım
Çok tatlılar değilmi, bıcır bıcır. Çocuklar olmadan hayat ne yavanmış. Allah hepimizinkilere sağlıklı mutlu huzurlu yaşam versin, inşallah.
evet çokkk :)
isteyen tüm kk hatunları kavuşşun meleklerine

Slm canım, aslında kardeşli olmak harika, benim 2 kardeşim daha var ve onları çooook ama çooook seviyorum. Tabiki araları pek iyi olmayan kardeşlerde var, ama ben tek çocuklara hep çok üzülüyorum.

kardeşim evlenene kadar bizde çok iyiydik canım ,herşeyime ilk önce koşturan kardeşimdi hep ,allah hayırlısıyla karşılaşsın derler ya gerçekten öyle maalesef aldığım ufacık bişi,gittiğim tatili bile mesela yapan bir gelinimiz var ve kardeşimi de iyi dolduruyo sağolsun sayesinde artık mesafeliyiz

Değerli fikirleriniz için teşekkürler.Çoğunluk ikinci çocuğa olumlu bakıyor anlaşılan.Benimde iki ablam var.Hayatta çokta desteklerini gördüm.İkisinide çok seviyorum.Bütün kardeşlerin arası iyi olmuyor maalesef bunu da biliyorum
allahtan hayırlısını diliyorum artık

annemle babam ben 7 yasındayken ayrıldı bende 6 yaş büyük bi ablam var oda bende hiç bi zarar görmeden atlattık cunku yalnız değildik birbirimiz vardık. En yakın arkadasımın annesi babası trafik kazasında vefat etti ablası 3 yaş büyük o olmasaydı napardım ben diyor oda. imkanlarınız varsa bi sıkıntınız yoksa sadece kendinizi düşünüp yapmıyorsanız kardeişsiz bırakmak bana bencillik gibi geliyor. Tek cocukların hep cok yanlız olduğunu düşünürüm bissrü arkadasım var ama önemli konularda ilk aradığım insan ablamdır. Annemle kuşak farkı olduğu için bana bişey acıklarken gerekçeleri mantıklı gelmiyor bana ablamda belki aynı cevabı veriyor ama farklı gerekçelerle daha bana yakın daha ikna edici. bi kardeşim olduğu için hergün şükür ediyorum.

Ben de çok geç çocuk sahibi olabildim malesef 36 yaşındayım, kızım 21 aylık. Eşim ikinci çocuk konusunda çok ısrarlı kardeş şart diyo ama ilk çocuğu zor büyüyen annelerin aklında hep aynı korku oluyor sanırım. Çok iyi düşünmek lazım, hayırlısı olsun inşallah hakkınızda cnm

Kızım 3 yaşında oğlum 4 aylık.Tabiki Rabbimin izniyle büyüyecekler.Zor olduğu çok büyük bir gerçek.Ama en zoru şu ki büyük çocuğunuza hep yetmiyormuş hissi oluyor insanda.Hep bir vicdan azabı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…