kendinize sıkmayın illa olacak diye çocuğun bir kardeşinin olması ileride çocuk için iyi oluyor anne baba için değilEsim istiyor ama bana cok yardimci olacagini sanmiyorum belki baslarda biraz
tek cocuk bencil olur diyorlar.maddi imkanimiz fena degil ancak ben yeni yeni hayatimi bir duzene oturttum
dengeler bozulacak ve yeniden bir duzene girmem 3-4 yılımı alacak
Yasim biraz daha genc olsaydi iyiydi
iki cocuk annesi olarak sunu soyleyebilirim cok sukur ilk cocukta bu duyguyu diya doya yasiyoruz annelik inanilmaz gizel birsey dusundukten sinra evet belki tek cocuk yeterli gelebilir zorluklar geride kalmis artik daha kolay bir doneme gecilmisMerhaba arkadaslar
37 yasindayim.bir kizim var bes yasinda.universiteden sonra master is hayati derken gec anne oldum.kizimida bu yasa zor getirdim.malum is hayati cok fazla yoruyor.bakicilarla ugrastim.esimde cok yardimci olan biri degil.bi suredir ikinci cocuk fikri var ancak cesaret edemiyorum.yine uykusuz geceler sıkıntılı zamanlar gozumde buyuyor.bi yandanda kizimi kardessiz birakmak bencillik mi olur diye dusunuyorum.yasimda ilerledi cok kararsizim . Benim durumumda olanlara soruyorum ikinci cocuk sizi zorladimi?bana fikir verirseniz cok sevinirim
Eşin yardımına güvenerek çocuk yapılmaz zaten
kim anne gibi bakabilir ki
ikinci kez hamilelik ve doğum çok güzel geçiyor
ilk defa yaşanıyor gibi
tadını ala ala büyütüyorsunuz bir de
ben de sizin gibi düşünüyorum. eve kapanmak çok zor benim için tek çocukta bunaldım ikincisini düşündükçe içim daralıyor ama bir yandan da kızıma haksızlık ediyormuşum gibi geliyor hani tek kalır bu dünyada diye. bilemiyorumBenimde bir oglum var 2 yasinda.maddi yonden sorunum yok.ama her ne olursa olsun Allaha buyuk sozume tovbe ikinci cocugu istemiyorum.Allah isteyene nasip etsin olanada saglik versin.bana gore degil coluk cocuk yapip ewe kapanip uykusuz geceler rahatsizliklar gebeligi dogumu.napayim allah icime koymamis cok cocuk duygusunu.bence coxugunuz buyumus sizde 37 desiniz bence dusunmeyin.rahatiniza bakin herseyi cocugunuza adayin.ne bileyim daha rahat olsun okulu giydigi gezdigi yedigi ictigi.tum imkanlar oglumun mesela en iyi sekilde herseyi olsun istiyorum ben. Siz bilirsiniz yinede.
Tum bu dedikleriniz bır kardesin yerini tutmaz o destegi vermez ama. Kardeş bi ihtiyaçtir diye düşünüyorum. Psikolojik bi destektir. Dert ortagidir. Insanin en yakini bir kere. Anne babalar her konuda yetemiyor bazen, ama bi abla abi kardeslerine mukayyet olabilir. Yarin obur gun siz ve esiniz bu hayattan göçüp giderken, onlari birbirlerine emanet edeceksiniz. Bunun gibi binlerce sey sayabilirim neden kardesi olmali bir insanin konusunda. Ayrıca kardesi olan cocuklar daha paylaşımcı ve daha sorumluluk sahibi insanlar olurlar. Psikolojik yönden bireyin gelişimi icin de gerekli. Yine de bir düşünün derimBenimde bir oglum var 2 yasinda.maddi yonden sorunum yok.ama her ne olursa olsun Allaha buyuk sozume tovbe ikinci cocugu istemiyorum.Allah isteyene nasip etsin olanada saglik versin.bana gore degil coluk cocuk yapip ewe kapanip uykusuz geceler rahatsizliklar gebeligi dogumu.napayim allah icime koymamis cok cocuk duygusunu.bence coxugunuz buyumus sizde 37 desiniz bence dusunmeyin.rahatiniza bakin herseyi cocugunuza adayin.ne bileyim daha rahat olsun okulu giydigi gezdigi yedigi ictigi.tum imkanlar oglumun mesela en iyi sekilde herseyi olsun istiyorum ben. Siz bilirsiniz yinede.