ikinci çocuk

adyton

Guru
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2008
38
17
Merhaba arkadaslar
37 yasindayim.bir kizim var bes yasinda.universiteden sonra master is hayati derken gec anne oldum.kizimida bu yasa zor getirdim.malum is hayati cok fazla yoruyor.bakicilarla ugrastim.esimde cok yardimci olan biri degil.bi suredir ikinci cocuk fikri var ancak cesaret edemiyorum.yine uykusuz geceler sıkıntılı zamanlar gozumde buyuyor.bi yandanda kizimi kardessiz birakmak bencillik mi olur diye dusunuyorum.yasimda ilerledi cok kararsizim . Benim durumumda olanlara soruyorum ikinci cocuk sizi zorladimi?bana fikir verirseniz cok sevinirim

Tekrar bakicı sorunu yasamayacaksıniz yapın derim. Daha tecrubeli olacaginizi dusunuyorum. Ayrıca maddi imkanlariniz yeterliyse evinize yardimci alarak islerinizi kolaylastirabilirsiniz

Benimki 2010 doğumlu bu aşamadan sonra çok zor geliyor sizden 2 yaş da küçüğüm

Ama oğlumdan 1 yaş büyük arkadaşının Nisan başında kardeşi olacak

Bakımını şimdiden göze almak ve büyük kızınızın nasıl düzenini koruyacağınızı düşünmek lazım

Kolay gelsin

Benimde bir oglum var 2 yasinda.maddi yonden sorunum yok.ama her ne olursa olsun Allaha buyuk sozume tovbe ikinci cocugu istemiyorum.Allah isteyene nasip etsin olanada saglik versin.bana gore degil coluk cocuk yapip ewe kapanip uykusuz geceler rahatsizliklar gebeligi dogumu.napayim allah icime koymamis cok cocuk duygusunu.bence coxugunuz buyumus sizde 37 desiniz bence dusunmeyin.rahatiniza bakin herseyi cocugunuza adayin.ne bileyim daha rahat olsun okulu giydigi gezdigi yedigi ictigi.tum imkanlar oglumun mesela en iyi sekilde herseyi olsun istiyorum ben. Siz bilirsiniz yinede.

Eğer kafanız karışıksa ileride neden ikinciyi yapmadım diye pişmanlık yaşaman büyük olasılık.ama zor olacak tabi bunu göze alın ama bence oğlunuzu kardeşsiz bırakmayın.hamileyim ve bu ikinci çocuğum olacak.maddi durumunuz iyiyse hem temizlik hem bakıcı işlerine yardımcınız olur.zaten oğlunuz anaokula başlayacak.en fazla iki yıl zoflanırsınız.ikinci ilkinden daha kolay büyütülüyormuş tecrübeli annelerin bana söyledikleriydi.

Esim istiyor ama bana cok yardimci olacagini sanmiyorum belki baslarda biraz
tek cocuk bencil olur diyorlar.maddi imkanimiz fena degil ancak ben yeni yeni hayatimi bir duzene oturttum
dengeler bozulacak ve yeniden bir duzene girmem 3-4 yılımı alacak
Yasim biraz daha genc olsaydi iyiydi

kendinize sıkmayın illa olacak diye çocuğun bir kardeşinin olması ileride çocuk için iyi oluyor anne baba için değil
çocuk yapınca işten ayrılma gibi bir durumunuz olur mu

Eşin yardımına güvenerek çocuk yapılmaz zaten
kim anne gibi bakabilir ki
ikinci kez hamilelik ve doğum çok güzel geçiyor
ilk defa yaşanıyor gibi
tadını ala ala büyütüyorsunuz bir de

yasinda ne var canim.elini cabuk tutarsan hemencecikde olursa 37-38 cok degil.simdi moda 40 dan sonra dogurmak.baksana medyaya.
isinle ilgili dusunuyorsanda ben cocuklara 3-4yil annenin bakmasini destekliyorum.
ondan sonra anaokulu okul felan buyuyolar zaten.
kisacasi gecikme YAp

Çocuk , bence düşünuyosanz yapın gençken ilerde siz olmadgnzda allah korusun yalnz kalmaz bebegnz.
Kardeşime annemdn daha çok düşkünum ben. Öyle degerli kı, evladm olsa napardm kimblr?

Maddi durumu iyi olmayana bisey diyemem ama kazanci iyi olanin tum olanaklarini tek cocuga seferber edecem diye ikinciyi dogurmamasini anlayamiyorum.. Kardes gibisi var mi? Ayni kan, ayni can.. Yarin bi gun anne babaya bisey oldugunda birbirlerine destek olacak en yakin iki insan.. Benim babam yok.. Yani var ama yok.. Bizi birakti gitti.. Hep bogazimda bi yumruk olarak kaldi babam. Uc kardesiz biz. Annem tek basina buyuttu bizi.. Kucuk kardesim ne zaman parkda babasiyla oynayan bi cocuk gorse, bakar kalirdi. Ayiramazdi gozlerini. Onun dikkatini baska yone cekmeye calisirdim hemen. Uzulmesin diye.. Annem hastalandi. Ona bisey olursa ben yasayamam diye feryat ederken ben, kardeslerim simsiki sarildi bana. Dugunumde esimin kulagina " ablami sakin uzme. Onu mutsuz gorursem neler yapabilecegimi ben bile tahmin edemiyorum diye fisildayan, yasina basina bakmadan efelenen erkek kardesim daha 17 yasindaydi... Onlar iyiki varlar.. İyiki...

ya aslında çocuck zor amane bıleyım bı yandan da guzel benımde oglum var 2,5 yasındaa ama bn okula gıdınce oglm bırde kardesı olsun ıstıyorum cunkuu bız olünce ıllakıı bır dayanacagı olmalı eger saglıgınız yerındeyse düşünün hem allahın bı hedıyesıı

34 yasindayim 35 te dogurcam 6 aylik karnimda cok sukur.ustune rahim agzi dikisimde var.ilk bebegimide kaybettim 5.5 aylik normal dogumla sonea kizimi dunyaya getirdim.simdikide erkek.neler cekiyorum hamilelik ve sonrasi yazmicam beni taniyanlar manyakmisin dedi.bir deli cesareti geldi rabbimde verdi.iyikide verdi her derdi cekerim yeterki saglikli dogsun kizim kardessiz kalmasin bizde birazdaha genis bir aile olalim.kocami seviyorum kizima taparim biz mutlu bir aileyiz herseyin ustesinden beraberde gelebiliyoruz ve bir cocuga daha verecek sevgimiz var uykusuz geceler zor gebelik kimin umrunda.bunlar benim yasadiklarim ve fikrim gerisini siz bilirsiniz

iki cocuk annesi olarak sunu soyleyebilirim cok sukur ilk cocukta bu duyguyu diya doya yasiyoruz annelik inanilmaz gizel birsey dusundukten sinra evet belki tek cocuk yeterli gelebilir zorluklar geride kalmis artik daha kolay bir doneme gecilmis
fakat baska bir yonden dusundugumuz zaman yavrumunuzun kardes duygusundan mahrum kalmasinin kararini kendi yonumuzden dusunerek karar vermemiz biraz acimasizlik olurmus gibi geliyir
kardes arasindaki bag bambaska ikisinin arasindaki bagi gorduk ce iyiki diyorum
bu arada kizim daha zorlu buyumesine ragmen oglum daha rahat buyudu heleki bebeklik doneminde oyuncak bebk giniydi besle altini degistir uyusun gozunuzde cok buyutmeyin yavrunuzu bu guzel duygydan mahrum birakmayin
cevabini veremayacaginuz sorularla karsiladmayin

Eşin yardımına güvenerek çocuk yapılmaz zaten
kim anne gibi bakabilir ki
ikinci kez hamilelik ve doğum çok güzel geçiyor
ilk defa yaşanıyor gibi
tadını ala ala büyütüyorsunuz bir de

Buna katilmiyorum, elbette esine güvenerek bebek yapilir. Yani sonuçta o baba olmuyormu? Yoksa sadece sperm tasiyicimi bu durumda? Annelik duygululari elbette farkli olur. Sonuçta bebek 9 ay anne karninda büyüdü, fakat bir babada en az bir anne kadar çabalamali. Bir çoçuk beraber büyütülür.

Bu durumda mesela ben asla bir çoçuk yapmazdim. Babalik sorumlulugunu almiyacak bir insani baba yapmazdim. Hos beni hamileligimde, lohusaligimda felan yardim etmeyen insan, yada uykusuzluktan ölecegim anda bile benim yardima kosmayan biri ile evli bile kalmazdim, tabiki bu benim fikrim.

Anne olmayi hep merak ettim, nasıl fedakar olunur bu kadar acaba dedim ve gordum ilk cocugumla.
Ikinci cocukla nasil fedakar +adil olunur dedim , sevgi nasil olur da cogalir, bölünmez dedim onu da gördüm bebisimle
Dipnot: ikinci cocugun bakimi gercekten daha kolay ve 3 yasindaki kizim kardesi icin ölüyor, ablalik yapiyormus ona, hep bunu söylüyor

ben de sizin gibi düşünüyorum. eve kapanmak çok zor benim için tek çocukta bunaldım ikincisini düşündükçe içim daralıyor ama bir yandan da kızıma haksızlık ediyormuşum gibi geliyor hani tek kalır bu dünyada diye. bilemiyorum

Tum bu dedikleriniz bır kardesin yerini tutmaz o destegi vermez ama. Kardeş bi ihtiyaçtir diye düşünüyorum. Psikolojik bi destektir. Dert ortagidir. Insanin en yakini bir kere. Anne babalar her konuda yetemiyor bazen, ama bi abla abi kardeslerine mukayyet olabilir. Yarin obur gun siz ve esiniz bu hayattan göçüp giderken, onlari birbirlerine emanet edeceksiniz. Bunun gibi binlerce sey sayabilirim neden kardesi olmali bir insanin konusunda. Ayrıca kardesi olan cocuklar daha paylaşımcı ve daha sorumluluk sahibi insanlar olurlar. Psikolojik yönden bireyin gelişimi icin de gerekli. Yine de bir düşünün derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…