ikinci çocuk kararsızlığı

Selamlar hanımlar size kendimden örnekler vereyim ilk kızım 8 yaşında, son derece uyumlu ve sorunsuz büyüdü hiçbir problem yaşatmadı bize bebekliğinden beri, 4 yaşında kardeşi doğdu ikinci kızım, o da çok rahat büyüdü ve bu yıl ikincim 4 yaşına girecek diye tekrar bebek niyetlenmiştik ki süprizi ikizlere hamile kaldım doğumum yaklaştı ve şükürler ediyorum ki çocuklarımı iyili 4er yaş arayla doğurmuşum. Avantajlarına gelirsek 4 yaşında bir çocuk tuvaletine kendi gidip temizlenmeyi öğrenmiş oluyor, anne babayla rahat rahat hertürlü aktivitesini yapmış sinema tiyatro gezi park vs oluyor.. kendi kendine giyinip soyunabiliyor anneye muhtaçlığı kalmıyor bebek arabası vs dertleri bitmiş oluyor, odasını toplayıp yediği tabağını mutfağa kaldırabiliyor, acıktığında eline 1 meyve alıp yıkayıp yiyebiliyor.. benim hamileliklerim çok ağır ve komplikasyonlu geçiyor şuanda hastanede yatıyorum erken doğum tehlikesinden, kızlarıma babannesi bakıyor ama gözüm arkada değil bana sadece sevgi bağı ihtiyaçları var başka türlü muhtaç değilller çok şükür
4 yaşında bunları gerçekten yapabiliyorlar mı? İyiymiş ben 6-7 yaşına kadar ben götürcem tuvalete sanıyordum :rolleyes:

4 yaşında bunları gerçekten yapabiliyorlar mı? İyiymiş ben 6-7 yaşına kadar ben götürcem tuvalete sanıyordum :rolleyes:
7-8 aylıkken ellerine kaşık çatal verip, 1,5 yaşında kek pasta börek işlerine yardımcı ettim ben kızlarımı sorumluluk erken yaşta başladığı için yadırgamadan alışıyorlar, birde ben yurt dışındayım 2,5 yaşında anaokuluna başladılar kendi kendilerine yetmeyi öğrenmek zorundaydılar her konuda 😄

Selamlar hanımlar size kendimden örnekler vereyim ilk kızım 8 yaşında, son derece uyumlu ve sorunsuz büyüdü hiçbir problem yaşatmadı bize bebekliğinden beri, 4 yaşında kardeşi doğdu ikinci kızım, o da çok rahat büyüdü ve bu yıl ikincim 4 yaşına girecek diye tekrar bebek niyetlenmiştik ki süprizi ikizlere hamile kaldım doğumum yaklaştı ve şükürler ediyorum ki çocuklarımı iyili 4er yaş arayla doğurmuşum. Avantajlarına gelirsek 4 yaşında bir çocuk tuvaletine kendi gidip temizlenmeyi öğrenmiş oluyor, anne babayla rahat rahat hertürlü aktivitesini yapmış sinema tiyatro gezi park vs oluyor.. kendi kendine giyinip soyunabiliyor anneye muhtaçlığı kalmıyor bebek arabası vs dertleri bitmiş oluyor, odasını toplayıp yediği tabağını mutfağa kaldırabiliyor, acıktığında eline 1 meyve alıp yıkayıp yiyebiliyor.. benim hamileliklerim çok ağır ve komplikasyonlu geçiyor şuanda hastanede yatıyorum erken doğum tehlikesinden, kızlarıma babannesi bakıyor ama gözüm arkada değil bana sadece sevgi bağı ihtiyaçları var başka türlü muhtaç değilller çok şükür
Dört yaşında çocuğun tuvalette temizlenebilmesi biraz abartı olmuş. Bunu elli çocukta biri yapar en iyi ihtimalle. Odasını “isterse” toplar, alıp yiyebileceği meyve belirlidir hepsi olamaz falan filan. Abartılı bir yazı teslim olmayın bu bilgilere 😊

Dört yaşında çocuğun tuvalette temizlenebilmesi biraz abartı olmuş. Bunu elli çocukta biri yapar en iyi ihtimalle. Odasını “isterse” toplar, alıp yiyebileceği meyve belirlidir hepsi olamaz falan filan. Abartılı bir yazı teslim olmayın bu bilgilere 😊
Bunları çocuklarımı başı boş bırakıp yaptırdığımı anladıysanız yanıldınız sürekli gözetimimdeler tabiki yetemedikleri yerde hep yanlarındayım, bir sonraki msjımıda okuduysanız 2,5 yaşında okula başlıyorlar ve burda kesinlikle öğretmenler tuvalette temizliğe yardım etmezler her çocuk kendi temizlenmek zorunda, kendimde anasınıfı öğretmeniyim ve okullardaki tutumu destekliyorum, yiyebilecekleri şeylerde kontrolüm altında hep ulaşacakları yerdedir onlar bir birey bizim kuklalarımız değiller 😊

Ayni durumdayi su an. Bende yazdan sonrasi yada en geç 2020 basi düsünüyordum çalismalara baslamak için. Ve bende ayni endise içindeyim. Kizim ile bir düzenimiz var ve dedigin gibi simdi bile yorucu, zira son dönemlerde 2 yas sendromun dibini yasiyoruz.

Baska bir üyenin dedigi gibi, bu defa daha tecrübeliyim diye motive ediyorum kendimi, ama diger taraftan o uykusuzluk, emzirme sorunu, doydumu, doymadimi sorunu gözümde büyüyor. Hiç degilse simde iletisim var. Aciktiginda, üsüdügünde kendisi söylüyor.

Kisacasi, konunu takip ediyorum. :kahve:

Bunları çocuklarımı başı boş bırakıp yaptırdığımı anladıysanız yanıldınız sürekli gözetimimdeler tabiki yetemedikleri yerde hep yanlarındayım, bir sonraki msjımıda okuduysanız 2,5 yaşında okula başlıyorlar ve burda kesinlikle öğretmenler tuvalette temizliğe yardım etmezler her çocuk kendi temizlenmek zorunda, kendimde anasınıfı öğretmeniyim ve okullardaki tutumu destekliyorum, yiyebilecekleri şeylerde kontrolüm altında hep ulaşacakları yerdedir onlar bir birey bizim kuklalarımız değiller 😊
ilk yazınızdan denetimsiz başarıyorlar anlamı çıkıyor açıkçası ya da ben öyle anladım. Benim beş yaşındaki kızım da bunları yapabiliyor ama denetimsiz her birini her gün yapmadığı İçin sorumluluğunu üstümden indirebilmiş hissetmiyorum kendimi

ilk yazınızdan denetimsiz başarıyorlar anlamı çıkıyor açıkçası ya da ben öyle anladım. Benim beş yaşındaki kızım da bunları yapabiliyor ama denetimsiz her birini her gün yapmadığı İçin sorumluluğunu üstümden indirebilmiş hissetmiyorum kendimi
Her çocuk farklı asla birbiriyle kıyaslayamayız ki, ben kendim çocuklarımın yaşındayken sadece tuvalete gitmeyi bilirdim daha çok kaprisliydim, benim çocuklarımda birebir aynı değiller küçüğe çok daha fazla söylemem örneklendirmem diller dökmem gerekiyor bir ayakkabısını ayakkabılığa koyması için misal 😊

2. Çocuk fikri çok uzak geliyor. bana ve çok korkutuyor oğlum 22 aylık en erken 2021 gibi düşünüyorum yine de hayat süprizlerle dolu

Bunun cevabi cocuğun mizacina,sizin sabriniza göre değişir bence. Hergun gördüğüm ikinci çocuğunu dünyaya getirmiş bir anne var,büyüğünün dünya umrunda değil. Istese 5 tane dogursun,sorunsuz halleder.Benimkilerin arası 4 yaş,kardeş kıskançlığını,karakter değişimini,anne babayı hedef tahtası görüp bezdirmeyi dibine kadar yasadik. Allah affetsin,keşke çocuksuz kalsaydım veya ikinciyi yapip da buyugunu delirtmeseydim dediğim çok oldu.

Kardeşinden önce nasıldı?
Size düşkünlüğü var mıydı? Sürekli ilgi ister miydi?

Ayni durumdayi su an. Bende yazdan sonrasi yada en geç 2020 basi düsünüyordum çalismalara baslamak için. Ve bende ayni endise içindeyim. Kizim ile bir düzenimiz var ve dedigin gibi simdi bile yorucu, zira son dönemlerde 2 yas sendromun dibini yasiyoruz.

Baska bir üyenin dedigi gibi, bu defa daha tecrübeliyim diye motive ediyorum kendimi, ama diger taraftan o uykusuzluk, emzirme sorunu, doydumu, doymadimi sorunu gözümde büyüyor. Hiç degilse simde iletisim var. Aciktiginda, üsüdügünde kendisi söylüyor.

Kisacasi, konunu takip ediyorum. :kahve:

Bende yaz sonrası düşünüyorum bu tatilimizi de rahatça yapalım da sonra başlasın yeni düzen diye düşünüyorum

7-8 aylıkken ellerine kaşık çatal verip, 1,5 yaşında kek pasta börek işlerine yardımcı ettim ben kızlarımı sorumluluk erken yaşta başladığı için yadırgamadan alışıyorlar, birde ben yurt dışındayım 2,5 yaşında anaokuluna başladılar kendi kendilerine yetmeyi öğrenmek zorundaydılar her konuda 😄

Kusura bakmayın da 7-8 aylık bebenin motor gelişimi ne ki? Kaşık çatal verseniz de denk getiremez. Sağa sola kafasına falan sallar oyuncak diye. Ki çatal vermem zaten. :KK48:

O aylarda blw yapalın diye göbek çatlatıyorduk da gün gün az gelişme gösteriyorduk. Bebek ilk büyük gelişimi 9 aylıkken yapar o da kendi kendine yemek değil. Şarkıya eşlik edecek şekilde alkış falan yapar..

Bence bir bebeğin en zor zamanlarıdır üstelik. Hem hareketlenmiştir tutunup kalkıyordur, hem de kucak bebeğidir..

Çocuk büyütmesek inanırız bu pespembe tabloya.. :KK45:

Bende yaz sonrası düşünüyorum bu tatilimizi de rahatça yapalım da sonra başlasın yeni düzen diye düşünüyorum

Aynen, rahatçca deniz, havuz felan takilmak istiyorum. Bide mama derdi, yok püre derdi olmadan. Yemin ederim düsündükçe soguyorum ikince çoçuk fikrinden :KK70:

Halbuki daha geçen kizimin bebeklik fotoraflarina bakarken "ayy ne tatli, bebeklik hallerini özlemisim. Bence ikinci bebek iyi fikir" diyordum. Tuhaf bir psikoloji.

Aradaki yaş farkı az olduğu zaman ilk çocuk biraz ihmal ediliyor gibi ister istemez .Anne için de bu durum çok zor .10 sene sonrasında iyi ki diyeceksin belki bilmiyorum :)

Şahsi düşüncem arada en az 4 yaş fark olmalı.İlk çocuğun okul düzeni olmalı diye düşünüyorum ve bende bu sene Eylül Ekim gibi planlıyorum yaklaşık 5.5 yaş fark olmuş olacak :)

Aynen, rahatçca deniz, havuz felan takilmak istiyorum. Bide mama derdi, yok püre derdi olmadan. Yemin ederim düsündükçe soguyorum ikince çoçuk fikrinden :KK70:

Halbuki daha geçen kizimin bebeklik fotoraflarina bakarken "ayy ne tatli, bebeklik hallerini özlemisim. Bence ikinci bebek iyi fikir" diyordum. Tuhaf bir psikoloji.

Off evet evet derin düşüncelere dalınca hemen geri adım atıyorum ben de :) 3 saatte bir uyanıp emzirmek gaz çıkarmak neden ağladığını bilmeden kucakta sallayarak gezmek uyutmak için sallamak bir çıtta uyanması fln :))) şimdi ben benim kız uyurken süpürüp siliyorum ruhu duymuyor :)
Ama diğer taraftan emzirirken gözünün içine bakması şapşik gülücükleri ilk adımları çok tatlı geliyor o anları özlediğimi anlıyorum ve kızımın bir kardeşi olmasını da çok istiyorum. Kesinlikle annelik delilik diyorlar ya aynen öyle bir durum :KK48:

Aradaki yaş farkı az olduğu zaman ilk çocuk biraz ihmal ediliyor gibi ister istemez .Anne için de bu durum çok zor .10 sene sonrasında iyi ki diyeceksin belki bilmiyorum :)

Şahsi düşüncem arada en az 4 yaş fark olmalı.İlk çocuğun okul düzeni olmalı diye düşünüyorum ve bende bu sene Eylül Ekim gibi planlıyorum yaklaşık 5.5 yaş fark olmuş olacak :)

Eylül-Ekimde hepimizin çok işi olacak desenize :KK70::KK70:

Merhabalar, bu aralar kafamın içinde gündemde olan bir sorunu sizinle paylaşmak fikir almak istiyorum.

İkinci çocuk kararını nasıl verdiniz? Aradaki yaş farkı kaçtı? ve bu yaş farkından memnun musunuz?

Benim kızım 2,5 yaşında, çok uyumlu, merhametli, anaç bir yapısı var. Büyütürken (maşallah) hiç bir zorluğunu yaşamadım. Her ortama uyum sağlar, adapte olur. Yavaş yavaş bir kardeş istiyorum ama cesaret de edemiyorum. Şimdiden bile hem ev hem iş, eve gidince yemek, çocuk derken kızımla uyuyup kalıyorum çoğu zaman pilim bitiyor çünkü. İkinci olunca nasıl yeterim yapabilir miyim bilmiyorum. Sizler bu kararı nasıl verdiniz?

Ayrıca 2-3 ay önce pko olduğumu öğrendim ve hemen hamile kalamayabilirsin dedi doktorum. Benim planım bu yaz tatilini de rahat gezip tozarak geçirmek ve yaz bitişi hamile kalmak. Acaba ne de olsa bir kaç ay hamile kalamam deyip şimdiden korunmasam mı? Yoksa birden pat diye hamile kalırsam diye tedbiri elden bırakmamak mı?

Yetişememekten çok korkuyorum ama çok da istiyorum. Çok kararsız kaldımm. :110:

Bir de çocuğun biri yaramazsa öbürü uysal olur derler ya ben uysal hakkımı kullandım yaramaza mı denk gelicem şimdi :confused: :KK70: kafamda deli sorular :halay::KK48:
Merhaba
Kizim 2 yasinda ve bazen zor bazen kolay gecti günlerimiz.
Troid tembelligi ile doğduğu için ilaci ac karnina almasi gerektiginden sabahlar cok ama cok zor gecti ilk 1 yil.
Ve üstüne gelisim geriligi var hipotroidi yüzünden. (Denver testine göre 6 ay)

Biraz deli cesareti olmakla beraber yaşım sebebiyle ben 2.icin artik korunmuyorum.

37 yasindayim.
Geç evlenmenin tek dez avantaji cocuk ile aranızdaki yas farkini hesaplayip durmak :KK43:

Bu arada eger 20 li yaslarimda olsaydim kesinlikle 2 cocuk arasinda en az 4 yas isterdim. Tek tesellim bu yil içinde hamile kalsam 2.dogdugunda kızım kreşe baslar kismen rahat gecirim gibi geliyor:KK70:

Aynen. Hem istiyorum hem istemiyorum. :KK45:
Oğlum 33 aylık bu ay bezden kurtulduk. Ama ikinci konusuna hala cesaretim yok.

Hele etrafımdaki küçük bebekleri gördükçe o lohusalık halleri, meme yaraları, anne sütü mama sentezi (mübarek çok da pahalı artık), ek gıda karmaşası, sürekli dibinde durmak zorunda olmalar, diş çıkarma sancıları, hastalıklar, uykusuzluk, bez masrafı, bezi bıraktırma...Üstelik bir de büyük çocuk var ilgi bekleyen.. Off.. :KK57:

Eşim istemiyor mesela "çok zor büyüyor" diyor. Ama ben isteyince uzun süre itiraz etmez. De keşke ben de onun kadar net olabilsem.. :KK48:

X