ikinci çocuk kararsızlığı

Off evet evet derin düşüncelere dalınca hemen geri adım atıyorum ben de :) 3 saatte bir uyanıp emzirmek gaz çıkarmak neden ağladığını bilmeden kucakta sallayarak gezmek uyutmak için sallamak bir çıtta uyanması fln :))) şimdi ben benim kız uyurken süpürüp siliyorum ruhu duymuyor :)
Ama diğer taraftan emzirirken gözünün içine bakması şapşik gülücükleri ilk adımları çok tatlı geliyor o anları özlediğimi anlıyorum ve kızımın bir kardeşi olmasını da çok istiyorum. Kesinlikle annelik delilik diyorlar ya aynen öyle bir durum :KK48:

Ahahaha ay bu kadar ayni bir durum olamaz. Bizdede eskiden kizim uyudugunda evdeki hayat dururdu. Bir igne bile düsmezdi, kiz uyanir diye. Bizde simdi evde süpürüyoruz felan, çok daha rahatiz.

Benim bide sütüm azdi. Mama ile destekliyordum. Yani her 3 saat emzir, mama ver, biberon temizle, sterilize et,.. Ee uyku? Uyku yok. :KK70:

Evet mesela kizim ilk adimlarini tesadüfen kamera ile çektik. Yani her gün baska birsey ögrenmeleri o kadar harika ki. Burda bende daha önce yazmistim, annelik harbiden deliliktir. Ondan dolayi kolay kolay herkese tavsiye etmiyorum. Insan deliligi tasviye edermi? :)

Aynen. Hem istiyorum hem istemiyorum. :KK45:
Oğlum 33 aylık bu ay bezden kurtulduk. Ama ikinci konusuna hala cesaretim yok.

Hele etrafımdaki küçük bebekleri gördükçe o lohusalık halleri, meme yaraları, anne sütü mama sentezi (mübarek çok da pahalı artık), ek gıda karmaşası, sürekli dibinde durmak zorunda olmalar, diş çıkarma sancıları, hastalıklar, uykusuzluk, bez masrafı, bezi bıraktırma...Üstelik bir de büyük çocuk var ilgi bekleyen.. Off.. :KK57:

Eşim istemiyor mesela "çok zor büyüyor" diyor. Ama ben isteyince uzun süre itiraz etmez. De keşke ben de onun kadar net olabilsem.. :KK48:

Vur dedik öldürdün bu saydiklarin ile :KK70:Toplu sekilde ikinci bebek istegi toz duman ettin :KK70:

Ve kizim halen bezli. Lazimligini aldik ama kullanmiyoruz. Biraz benim tembelligimdende geliyor. Bez sanki daha kolay gibi geliyor bana. Kontrol bende kaldigi için saniyorum. Esim ise güya istiyor "ama ne zaman tam bilmiyorum". Erkekler ne rahat ya. Biz burda "acaba yas araligi ne olsun, psikolojisi, bez sorunu" felan diye ograsiyoruz. Erkekler "ikinci cocuk iyi yeaah, bi bakariz ilerde" :işsiz:

Kardeşinden önce nasıldı?
Size düşkünlüğü var mıydı? Sürekli ilgi ister miydi?
Şuana göre çok farklıydı. Herseyi sorgulamasi,itirazi,cekingenligi vs vardi olumsuz huy olarak ama kardesten sonra resmen evrim gecirdik.Ben zaten ise başlamıştım o 14 aylıkken,3 buçuk 4 yaşına kadar yani Ikinci doğana kadar çalıştım. Kardeşinin dogmasini dort gozle bekleyen sevgi pitircigi kizim, vay efendim 'sen beni anneanneye baktirdin kardeşim için işten ayrıldın' diye ilk sinyali verdi. Öncesinde de sonrasinda da çok ilgiliydik,ben lohusayken bile büyüğüyle tek başına aktivitelere yüzmeye gezmelere katıldım ama eve gelince yine aynı. Kardeşi ne zamanki ona gülmeye oynamaya başladı,o zaman sahiplendi korudu. Iyiki kardeşim var demeye,bi tane daha olsun demeye başladı. Şuan 6bucuk yaş ve 2bucuk yaşındalar. Bir bakıyorum can ciğer kuzu sarması,bir bakıyorum saç baş bağırış çağırış.Bu da normal galiba. Beni zorlayan resmen ergenlik yasayan buyugu.Ögrendigim çok önemli bir tecrube var.Anneyle büyüyen çocukla, anneanne babanneyle büyüyen çocuk arasında çok fark oluyor.Anne çocuk ilişkisi acısından yani,ben böyle bir durum yaşadım.
Isten geldiğimde ve haftasonlari tüm günün acısını çıkarırdık ama yetersizdi doyamamıştı demekki. Her çocuğun mizaci farklı, hiç etkilenmeyen çocuklar da var

Benim ilk oglum 13 aylıkti ikinciye hamile kaldığımda. Yaşimdan ve sağlık sorunlarından dolayı fazla ara birakmak istemedim. Şükür iki nci hamilelikte rahat geçti sayılır. Büyük oğlum enerji topu resmen. Ikinci bebegim ilk daha sakin göründü ama oda aynı :KK70: Fazla kıskançlık yaşamıyoruz çünkü dogumdan sonra eşim büyük oğlum la çok ilgilendi (hususi tatil aldı). Oğlum çok babacı onu icin sorun olmadı. Yinede bebek doğunca büyük oğlumla da ayrı vakit geçirmeye gayret gösterdim. Daha küçük sonuçta. Zorluğu uykusuzluk bana göre. Ev işleri aksıyor bir süre (o sorun değil aslında) . Birde ilk çocuğa eskisi kadar ayrı ilgi gösteremiyorsunuz. Yani ikisini ayni anda büyütüyorsun uz. Ondan hariç güzel böyle :)

Vur dedik öldürdün bu saydiklarin ile :KK70:Toplu sekilde ikinci bebek istegi toz duman ettin :KK70:

Ve kizim halen bezli. Lazimligini aldik ama kullanmiyoruz. Biraz benim tembelligimdende geliyor. Bez sanki daha kolay gibi geliyor bana. Kontrol bende kaldigi için saniyorum. Esim ise güya istiyor "ama ne zaman tam bilmiyorum". Erkekler ne rahat ya. Biz burda "acaba yas araligi ne olsun, psikolojisi, bez sorunu" felan diye ograsiyoruz. Erkekler "ikinci cocuk iyi yeaah, bi bakariz ilerde" :işsiz:

:KK70:
Bence biz kadınların da böyle olması gerek
Adamlar hiç kafaya takmıyor ne güzel mutlular

Evet biraz fazla olmuş. Ama bunlar hep aklımda işte. Hem çok rahatlamadan istiyorum, hem evin borcu bitsin istiyorum, hem de rahatım bozulmasın istiyorum. Sanırım deliriyorum :KK70:

Vallahi çok özeniyorum erkeklere.
Ben hamilelikten bu yana yaş aralığı düşünüp, sendrom hallerinde ikinci çocuktan vazgeçiyorum.
Ve bunu her hafta fikrim değişerek düşünüyorum. Adam hep bir "aman aşkım boşver yaeh" modunda.. :KK45:

Bu arada çiş olayı için anne tam olarak hazır olamıyormuş. Alezleri ve alt açmaları ser, çocukla konuş ve bir anda çıkar. :KK48:

Ilk cocugum cok uslu bir bebekti 2.cocugum ondanda uslu bir bebek😀😀Tek farkettigim 2.cocuk cok tatli oluyormus onu anladim Allahim opmelere doyamiyorum.Ilk cicukta hic birsey anlamamisim
Nasil oluyor bu ya :KK43: Uslu cocugu ruyamda bile gormedim. Formulu varmi yoksa tamamen dogustanmi?

Aynen. Hem istiyorum hem istemiyorum. :KK45:
Oğlum 33 aylık bu ay bezden kurtulduk. Ama ikinci konusuna hala cesaretim yok.

Hele etrafımdaki küçük bebekleri gördükçe o lohusalık halleri, meme yaraları, anne sütü mama sentezi (mübarek çok da pahalı artık), ek gıda karmaşası, sürekli dibinde durmak zorunda olmalar, diş çıkarma sancıları, hastalıklar, uykusuzluk, bez masrafı, bezi bıraktırma...Üstelik bir de büyük çocuk var ilgi bekleyen.. Off.. :KK57:

Eşim istemiyor mesela "çok zor büyüyor" diyor. Ama ben isteyince uzun süre itiraz etmez. De keşke ben de onun kadar net olabilsem.. :KK48:
Hahha baya bir sorunlara inmişsin sen :halay: benim eşim de istemiyor birinciyi hallettik de ikincisi bi dursun diyor. Sanki onlar hamile kalıp uykusuz kalıp emziriyorlar. Onlara ne var sabah işe gidecek diye gece uyandırma sabah çık git akşam gel iki oyna sonra anne uyutsun. Neden istemezler anlamıyorum. :KK70:

Şuana göre çok farklıydı. Herseyi sorgulamasi,itirazi,cekingenligi vs vardi olumsuz huy olarak ama kardesten sonra resmen evrim gecirdik.Ben zaten ise başlamıştım o 14 aylıkken,3 buçuk 4 yaşına kadar yani Ikinci doğana kadar çalıştım. Kardeşinin dogmasini dort gozle bekleyen sevgi pitircigi kizim, vay efendim 'sen beni anneanneye baktirdin kardeşim için işten ayrıldın' diye ilk sinyali verdi. Öncesinde de sonrasinda da çok ilgiliydik,ben lohusayken bile büyüğüyle tek başına aktivitelere yüzmeye gezmelere katıldım ama eve gelince yine aynı. Kardeşi ne zamanki ona gülmeye oynamaya başladı,o zaman sahiplendi korudu. Iyiki kardeşim var demeye,bi tane daha olsun demeye başladı. Şuan 6bucuk yaş ve 2bucuk yaşındalar. Bir bakıyorum can ciğer kuzu sarması,bir bakıyorum saç baş bağırış çağırış.Bu da normal galiba. Beni zorlayan resmen ergenlik yasayan buyugu.Ögrendigim çok önemli bir tecrube var.Anneyle büyüyen çocukla, anneanne babanneyle büyüyen çocuk arasında çok fark oluyor.Anne çocuk ilişkisi acısından yani,ben böyle bir durum yaşadım.
Isten geldiğimde ve haftasonlari tüm günün acısını çıkarırdık ama yetersizdi doyamamıştı demekki. Her çocuğun mizaci farklı, hiç etkilenmeyen çocuklar da var

Ya bu "kardeşim için işten çıktın" serzenişi dışındakiler tamamen kardeşlik ilişkisi. Ben orada sorun göremedim.

Biz 6 kızkardeşiz. Haftasonu hepimiz evde olunca ufacık şeyden birbirimize girerdik. Annem arada, daha küçükler (biz) kenardan seyrediyor. :KK45:
Küçüklerin kavgası kendi arasında, ergenler kıyafet savaşında. Ev resmen çingene çadırı gibiydi :KK70:
Büyüdük hepimiz yetişkiniz ve birbirimizin her şeyine yardım ediyoruz. Kızsak da uzun süre küsemiyoruz..

Büyükler boşuna "hiç kolay büyümüyor bu hallerini özleyeceksiniz" demiyorlar. Biz çocuklarla yaşıyoruz işte şimdi bunu.

Yalnız ikinci olursa ben de işi bırakmak zorundayım. Oğlum bana çok düşkün. O da ileride böyle düşünüp yargılar mı diye düşünmüyor değilim. O yüzden sordum öncesinde nasıldı diye.
Çünkü biz farketmesek de çok şey düşünüp anlam çıkarıyorlar..

:KK70:
Evet biraz fazla olmuş. Ama bunlar hep aklımda işte. Hem çok rahatlamadan istiyorum, hem evin borcu bitsin istiyorum, hem de rahatım bozulmasın istiyorum. Sanırım deliriyorum :KK70:

Vallahi çok özeniyorum erkeklere.
Ben hamilelikten bu yana yaş aralığı düşünüp, sendrom hallerinde ikinci çocuktan vazgeçiyorum.
Ve bunu her hafta fikrim değişerek düşünüyorum. Adam hep bir "aman aşkım boşver yaeh" modunda.. :KK45:

Bu arada çiş olayı için anne tam olarak hazır olamıyormuş. Alezleri ve alt açmaları ser, çocukla konuş ve bir anda çıkar. :KK48:

Bence biz kadınların da böyle olması gerek
Adamlar hiç kafaya takmıyor ne güzel mutlular

Benim eşimde "bakariz yeaah" diyor daha :KK70:
Bide eşim kizima çok düşkün. Geçenlerde kizim uyandi ve uyandiğinda kendi kendine konuşuyor normalinde. Ve bu defa "BENIM annem babam EVEET BENIIIMM annem babam" diye konuşuyordu. Sanirim kardeşi olursa onu parçalar kiskançliğindan :KK70:

Ve bende hem rahatim bozulmasin, hem yeni bebeğin tatliliğini yaşamak istiyorum. Ve kizim uyku konusunda çok iyi. Aksam 7'den sabah 7-8 kadar yatar. Ve bu 6 aylikten beri. Ya ikincide bu böyle olmazsa? Uykusuz ölürüm ben yaa :KK43:((

Merhabalar, bu aralar kafamın içinde gündemde olan bir sorunu sizinle paylaşmak fikir almak istiyorum.

İkinci çocuk kararını nasıl verdiniz? Aradaki yaş farkı kaçtı? ve bu yaş farkından memnun musunuz?

Benim kızım 2,5 yaşında, çok uyumlu, merhametli, anaç bir yapısı var. Büyütürken (maşallah) hiç bir zorluğunu yaşamadım. Her ortama uyum sağlar, adapte olur. Yavaş yavaş bir kardeş istiyorum ama cesaret de edemiyorum. Şimdiden bile hem ev hem iş, eve gidince yemek, çocuk derken kızımla uyuyup kalıyorum çoğu zaman pilim bitiyor çünkü. İkinci olunca nasıl yeterim yapabilir miyim bilmiyorum. Sizler bu kararı nasıl verdiniz?

Ayrıca 2-3 ay önce pko olduğumu öğrendim ve hemen hamile kalamayabilirsin dedi doktorum. Benim planım bu yaz tatilini de rahat gezip tozarak geçirmek ve yaz bitişi hamile kalmak. Acaba ne de olsa bir kaç ay hamile kalamam deyip şimdiden korunmasam mı? Yoksa birden pat diye hamile kalırsam diye tedbiri elden bırakmamak mı?

Yetişememekten çok korkuyorum ama çok da istiyorum. Çok kararsız kaldımm. :110:

Bir de çocuğun biri yaramazsa öbürü uysal olur derler ya ben uysal hakkımı kullandım yaramaza mı denk gelicem şimdi :confused: :KK70: kafamda deli sorular :halay::KK48:
Öyle biri uysal olursa diğeri yaramaz olur diye bişey yok 🤭
Benim bir yakınım çocuğu 3 buçuk yaşındayken hamile kaldı doğduğunda diğeri 4 yaşında olacak doğumuna az kaldı ama o yaşta çocukların bambaşka bir anlayışı gelişiyor özellikle de sahiplenmeden paylaşmaya geçtikleri bir yaş .ben iyice yaptıklarını düşünüyorum yaş farkı açısından hem diğeri artık sokakta oyun oynayabilecek seviyede anneanne oturuyor o oynuyor annesi de yeni doganla ilgilenecek. Ancak benim planım ikinciye ilki dört yaşına gelince hamile kalmak çünkü artık çocuğum beş yaşındayken doğacak ve ilki bireysel yaşama becerisi elde etmiş olacak kendi kıyafetlerini giyme gibi ve bebek doğduktan altı ay sonra alıştıra alıştıra ana sınıfına başlatmayı planlıyorum direk bebek gelince başlaması çocukta tramvaya neden oluyormuş istenmeyen çocuk hissi oluşuyormuş. Nasip bakalım ama bence 2.5 yaş henüz çok küçük inanın çocuklar için fark etmiyor abimle aramızda bir buçuk yaş var bizim için sorun yoktu ama annem aşırı yıpranmış. Biz arkadaş gibi birlikte büyüdük annem telef oldu arada üniv. Zamanlarimiz aynıydı iki çocuğu aynı anda göndermek ekonomik olarak çok zorladı. Bizi de zorladı tabiki. Her şeyi düşünün derim. Rabbim hayırlı evlat nasip etsin 🙏🏻

Hahha baya bir sorunlara inmişsin sen :halay: benim eşim de istemiyor birinciyi hallettik de ikincisi bi dursun diyor. Sanki onlar hamile kalıp uykusuz kalıp emziriyorlar. Onlara ne var sabah işe gidecek diye gece uyandırma sabah çık git akşam gel iki oyna sonra anne uyutsun. Neden istemezler anlamıyorum. :KK70:

Benim eşimin istememe sebebi şu çok pimpirikli ve ilgileniyor. Ben de 4.5 aylıktan bu yana çalıştığım için bir çok şeyi beraber yaptık. Hep ondan yardım istedim.
Biraz da panik biri. Çocuk öksürse öteki odadan koşup geliyor.
Oğlum 2 yaşından sonra bana çok düşkün oldu. O zamana kadar hep babasını isterdi.

Bir de ona göre kardeş şart değil tek de olur. Ben de emin olmamakla birlikte acaba olsa mı diyorum :KK48:
O yüzden onun gibi net olmak istiyorum. Biz kadınlar hep biraz daha zorlanmak istiyoruz galiba :KK45:

Öyle biri uysal olursa diğeri yaramaz olur diye bişey yok 🤭
Benim bir yakınım çocuğu 3 buçuk yaşındayken hamile kaldı doğduğunda diğeri 4 yaşında olacak doğumuna az kaldı ama o yaşta çocukların bambaşka bir anlayışı gelişiyor özellikle de sahiplenmeden paylaşmaya geçtikleri bir yaş .ben iyice yaptıklarını düşünüyorum yaş farkı açısından hem diğeri artık sokakta oyun oynayabilecek seviyede anneanne oturuyor o oynuyor annesi de yeni doganla ilgilenecek. Ancak benim planım ikinciye ilki dört yaşına gelince hamile kalmak çünkü artık çocuğum beş yaşındayken doğacak ve ilki bireysel yaşama becerisi elde etmiş olacak kendi kıyafetlerini giyme gibi ve bebek doğduktan altı ay sonra alıştıra alıştıra ana sınıfına başlatmayı planlıyorum direk bebek gelince başlaması çocukta tramvaya neden oluyormuş istenmeyen çocuk hissi oluşuyormuş. Nasip bakalım ama bence 2.5 yaş henüz çok küçük inanın çocuklar için fark etmiyor abimle aramızda bir buçuk yaş var bizim için sorun yoktu ama annem aşırı yıpranmış. Biz arkadaş gibi birlikte büyüdük annem telef oldu arada üniv. Zamanlarimiz aynıydı iki çocuğu aynı anda göndermek ekonomik olarak çok zorladı. Bizi de zorladı tabiki. Her şeyi düşünün derim. Rabbim hayırlı evlat nasip etsin 🙏🏻
Krese bebek doğduktan 6 ay sonra başlatınca da 'Annem beni yolluyor bebekle evde tek kaliyor' diye düşünüyor. 4 yaş fark var bizde ve bilmeden tam da bunu yaptim. Bence krese bebek doğmadan önce baslatin.

Benim eşimin istememe sebebi şu çok pimpirikli ve ilgileniyor. Ben de 4.5 aylıktan bu yana çalıştığım için bir çok şeyi beraber yaptık. Hep ondan yardım istedim.
Biraz da panik biri. Çocuk öksürse öteki odadan koşup geliyor.
Oğlum 2 yaşından sonra bana çok düşkün oldu. O zamana kadar hep babasını isterdi.

Bir de ona göre kardeş şart değil tek de olur. Ben de emin olmamakla birlikte acaba olsa mı diyorum :KK48:
O yüzden onun gibi net olmak istiyorum. Biz kadınlar hep biraz daha zorlanmak istiyoruz galiba :KK45:

Eşlerimiz kardeş olabilirmi? Geçenlerde kiz kreşte düşmüştü ve adami ben teselli ettim, olur böyle şeyler diye, şaka gibi :KK70:

Ve kizim halen babaya daha düşkün. Ben etkisiz elemanim. Sirf bundan dolayi ikinciyi yapmak lazim aslinda, görsün gününü minik cadi :KK70:

Krese bebek doğduktan 6 ay sonra başlatınca da 'Annem beni yolluyor bebekle evde tek kaliyor' diye düşünüyor. 4 yaş fark var bizde ve bilmeden tam da bunu yaptim. Bence krese bebek doğmadan önce baslatin.
Ben de kaş yapayım derken göz çıkartacakmisim teşekkür ederim 🙏🏻

İlk kızım 15 aylıkken ikinci kızıma hamileydim araları tam iki yaş hayatımın en doğru kararı bence,ilk yıl zor oldu ama sonrası kolay ve çok güzel.Hep söylüyorum tek çocuk diyen tamam ama madem ikinci çocuk fikri var arayı açmasın kimse ,okul dönemi de büyük kolaylık oluyor beraber gidiyorlar

X