Ikinci cocuk ve ev meselesi

Ilkbahar38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
2.302
1.935
133
Merhaba kk hanimlari
Ben yurtdisinda yasiyorum o yüzden yazi hatalarim icin affedin beni

Hemen konuya gireyim
Esimle benim bir cocugumuz var 18 aylik su anda calismiyorum cocugumuz 2,5-3 yasina girince kreşe vercez o zaman tekrar calismayi düsünüyorum. Esimin isi iyi ama su anda isi süreli yani 6 ay sonra ya uzatacaklar ya uzatmiyacaklar su anda paramizda bize yetiyor. Evimiz kücük 6 ay sonra tasinmayi düsünüy bir cocuk daha sigmaz bu eve iyice boguluruz.

6 ay sonra bu daireden daha büyük bir daireye tasinabiliriz ve o evde tekrar hamile kalmayi deniyebiliriz.

Yada bir kac sene daha bu kücük dairede kalacagiz ve banka nezaman kredi onaylarsa bir ev satin alip kendi evimizde deniyecegiz ikinci cocugu.

Ama ben okadar cok istiyorumki ikinci cocugu hangisi daha mantikli olur 6 ay beklemek mi yoksa 4-6 sene beklemek mi cocuk icin ve ev satin almak mi . Okadar kararsizimki.

Aslinda esim 5-6 sene sonra istiyordu ikinci bebegi ama su anda da diyorki 6 ay sonra tasinirsak deneriz olursa olur diyor.

Bide bu sorunum var ben hamileligimde fazla kilo aldim hepsi daha gitmedi ve hala emziriyorum. Ikinci hamileligimde cok kilo almakdan korkuyorum. Tabiiki ikinci hamileligim gerceklesirse bin kat daha fazla dikkat edecegim ama ozamanda hic kilolarimi veremessem diye korkuyorum zaten zor veriyorum. Spor salonunada gidiyorum yavas yavas gidiyor kilolar neyse.

Siz hangisini secerdiniz 6 ay kadar bekleyip yeni daireye tasinip cocuk yapmak mi yoksa bir kac sene bekleyip ozaman mi cocuk yapmak.

Tabiki 6 ay kadar sonra cocuk yaparsam hemen calismicam ikinci bebek de kres yasina gelince calisirim.

Hersey Allahin taktiri hayirlisi olsun ama sizin görüslerinizi de merak ediyorum

bence eşinizin işi garanti olsun taşınınca deneyin. hem kilolar gider biraz. hem emzirme dönemi biter.. ee tabi rahimde dinlenmiş olur biraz daha.
zaten evdeymişsinizde bakarsınız ikinci çocuk da kreş yaşına gelince çalışırsınız.

çocuğunuz daha küçükmüş zaten .şimdi hamile kalırsanız onunla ilgilenmeniz de zor olur. kendinize biraz zaman tanıyın bence.

çocuğunuz çok küçükmüş. bekleyin 4-6 sene hem ev sahibi olursunuz. hem çocuğunuz büyümüş olur, hemde kilolarından kurtulmuş olursun.

Zaten en erken 6 ay diye düsünüyoruz esimin isi belli olunca baska daireye tasininca. Yas farklari ozaman hemen hemen 3 sene olur sizce iyi mi?

Zaten en erken 6 ay diye düsünüyoruz esimin isi belli olunca baska daireye tasininca. Yas farklari ozaman hemen hemen 3 sene olur sizce iyi mi?

benim de 2,5 yaşında bir oğlum var . Rabbim bağışlar inş. hani ben çalışmasam 3 yaş da isterdim bir tane daha. tabi benim kuzucuk biraz durumsuz. yeni yeni tadını alıyoruz dışarı çıkmanın. biraz da o tadını alsın diye de ara vermek istiyorum.
maddi ve manevi hazırsanız neden olmasın ki??

çocuğunuz daha küçükmüş zaten .şimdi hamile kalırsanız onunla ilgilenmeniz de zor olur. kendinize biraz zaman tanıyın bence.

Evet onunla ilgilenmek zor olacak birde her hamilelik ayni gecmiyor belki cok zor bir hamilelik sürecim olur. Beklemek wn manriklisi kendimi frenlemem lazim

çocuğunuz çok küçükmüş. bekleyin 4-6 sene hem ev sahibi olursunuz. hem çocuğunuz büyümüş olur, hemde kilolarından kurtulmuş olursun.

Beklemek daha mantikli bende aslinda öyle düsünüyorum ama öbür yandan da cocuguma bir kardes cok güzel olur diyorum

Mrb. Can'ım öncelikle çocuk evin Neşe'si ve bereketidir rabbim hayırlı sağlıklı ewlatlar nasip etsin cümlemize senin konuyla alakalı düşüncem bence ewine taşın düzenini kur bebişinide doğur iş hep bulunur bence

bence bekleme, 4-5 sene çok uzun, kadın vucudu biyoritmi malum ya o zamanda olmazsa mesela...
ne kadar genç o kadar iyi
hem bu işler hesapla kitapla olmuyor, tamam şimdi deyince hamile kalınamıyor yani

Gecmis olsun size. Sanirim pek de hazir degilim ikinci bebege :-(

bence bekleme, 4-5 sene çok uzun, kadın vucudu biyoritmi malum ya o zamanda olmazsa mesela...
ne kadar genç o kadar iyi
hem bu işler hesapla kitapla olmuyor, tamam şimdi deyince hamile kalınamıyor yani

Aynen bu sebepten dolayi diyorumki yeni bir daireye tasininca deniyelim tekrar. Ilk bebek cabuk oldu ama ya ikinci olmassa bu korku da var icimde

e yaparsın yine nolucak sanki. benim ablamla aramda 3 yaş var. beraber büyüdük yine.

Aynen bu sebepten dolayi diyorumki yeni bir daireye tasininca deniyelim tekrar. Ilk bebek cabuk oldu ama ya ikinci olmassa bu korku da var icimde

valla zaten diğeriyle arasında yaş farkıda 2 yaşı geçmiş olcak bence ideal gelecek planınızda illaki ikinci çocuk olacaksa, ikisini bir arada büyütürsün işte... o kadar ara verirsen zor gelir, şimdi bu bebek bakma temposuna alışıksın...

18 aylık bebegın üzerine yenıden düşünüyorsanız hemen yapın derim
insanlar ne evlerde oturuyor da takım kuruyor :=) aradan 3-4 yıl gecerse alışmış olursunuz rahatlıga ve zor gelır cocuk
masraflarını karşılayacak güç var belli
hiç beklemeyın, nasıl olsa yapılacak bu cocuk. ne kadar erken olursa o kadar iyi. kilolar gıdecek
yenıden kilo stresıne gıreceksın, kilolar varken yap

Biz de benzer durumdaydik. İkinciyi de yaptim ben 1 yasina geldi bile :) 2sene sonra kariyer yapacagim insallah.
Ama ara verirsen ise basla tekrar ara ver olur bence en iyisi once cocuk sonra ev.

Eşimle benim bir çocuğumuz var demenizi çok şeker buldum

Çok anlamam bu işlerden, ama uzaktan bakınca kardeşler arası yaş farkının fazla olmaması daha iyi geliyor bana. İkisi beraber büyür, okul çağlarına gelince de siz rahat edersiniz.
Diğer türlü çocuğunuz 8 yaşına gelince yeni bir bebek, sil baştan tekrar bebek büyütmek daha zor sanki.

Bende öyle diyorum büyügü büyüyünce tekrar sil bastan zor gelcek ve belki hic istemiyecegim rahatligim daha önemli olacak belkide cok kararsizim

Bence çocuklar arasında 4 yaş falan olmalı.
Bebeğin yanına bebek gelince büyüğe haksızlık oluyor gibi biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…