Yukardaki msjınızı okudum İngilizceye gereksiz demişsiniz şaşırdım . Şimdi çocuklar çok zeki oğlum 3 yaş 9 aylıkken devlete başladı yarım gün bu sene 4 yaş 9 aylık şuan ve öğretmen İngilizce için tam zamanı hatta geçiriyor şuan herşeyi daha kolay öğrenir dedi . Etrsfınıza bakın artık devir nasıl bir devir ve çocuklar nasıl çocuklar ? Geçen sene sınıfında 1 yaş büyük çocuklar vardı oğlum en küçüktü . Sanırım benim oğlum ileriymiş şuan baktığım zaman . Hiç böyle şikayetler duymadım kaldı ki devlette daha çok şikayet oluyor . Kalem makas tutamıyor olması çok garip bence . Sürekli evde de etkinlik yapın makas tutsun diyen yok ki okuldan da böyle beklenti yoktur . Ama sürekli de oyun olmaz ki eşit şekilde bölüp günde 2 saat oyun oynuyorsa 1 saatte etkinlik yapsın makas tutsun kalem tutsun gibi . Mesela geçen sene Lego Classic almıştım ince kaslarına çok iyi geldi hem oynadık hem kasları gelişti . Okuldan memnun değilseniz değiştirin o zaman ? Mesela önce araştırdınız mı size okulla ilgili ne anlattılar belli ki okul akademik başarıya önem veriyor .
4 yasinda bir cocugun bunlari yapabiliyor olmasi lazim ama bunu yapamiyorsa da uzerine baskinin kurulmasini yanlis buluyorum. 4 yasindaki cocukla iletisim kurulabilir. Sakince oturup boyama yapilabilinir. Benim cocuklarim 1.5 yasinda gibiler simdi. Krese gidiyorlar. Biz evde turkce konusuyoruz. Kreste ingilizce ve almanca. Bakalim ortaya nasil bir dil kombinasyonu cikacak merak ediyorum Benimkiler dis fircalamaya basladilar kreste mesela. Diger cocuklari gore gore benimkiler de ogrenmis.Yanlış hatırlamıyorsam oğlunu 2 yaşında gelişim testine götürdüğümüz zaman bazı sorular sormuşlardı aralarında Kalem tutuyor mu çatal kaşık tutuyor mu kendi giyiniyor mu gibi sorular vardı . Buradan da pay biçilebilir
Cocuk bazi seyleri yapamiyorsa kresteki ogretmenin yonlendirmesi ile ev birlikte ilerlemesi lazim bana gore. Aile olarak biz bu kadar profesyonel degiliz. Ben en basta ogretmenine de bunu dedim. Ogretmeni neyi nasil yapiyorsa bana soylesin ben evde ayni sekilde devam edeyim.