Ben de Eylül ayında aynı şoku yaşadımArkadaşlar iyi akşamlar herkese.
Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışımhep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.
Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.
Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?
Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
Evet ilaci bıraktığınız için duzensizlik olabilir. Biraz daha bekleyip gebelik testi yaptirin yine deBende 8 yıl aralıksız doğum kontrol(yasmin)kullandım,geçen ay kullanmayı bıraktım ve eşim korunmaya başladı.
Dün adet olmam gerekiyodu,3 gündür bel ağrım olmasına rağmen hala olamadım.
Bide 4 gün önce kahverengi lekeler gördüm adettir diye sevindim ama aynı gün bitti.
Sizce doğum kontrol haplarını bıraktığım için olabilir mi?
Başına gelen yazarsa sevinirim,çok stres yaptim.
Evet hem de tam adet gunu öyle olabilir ama adet de olamazsınız. Yillarca hap kullanıp kullanıp ara verdim (evlenmeden önce de ), arada böyle duzensizlikler oluyor ilaci birakincaPeki bel ağrısı olması da normal mi?
Heran adet olacakmışım gibi ama yok.
Gece emzirmeyi nasıl kesmeyi düşünüyorsun cnm oğlum 9aylik olacak gece 3-4 kez uyanıyor bunun biri açlık içinse diğerleri bağımlılık agiznda arada çekerek uyuyor ki süt bile gelmiykr güçlü çekmediği için uykularımız çok kötü haliyle ya çocuk odası yatak odası arasında mekik döküyorum ya da onun yatağında uyuyakaliyorumBenim doktorum 1 yaştan sonra gece beslenmesine gerek yok dedi.
ben hiç bir zaman zaten gece mama vermedim. yatmadan güzelce karnını doyursam da gece çok sık uyanıyordu meme diye. Ama aç olduğu için değil ona bağımlı olduğu içinmiş.
şu anda akşam 18’de son yemeğini yiyor.
biz ne yiyorsak. Ardından bazen kakao istiyor. Onu içiyor . 19’da dişler fırçalanıyor, 19.30’da yatağa geçiyoruz.20’de uyumuş oluyor.
Gece deliksiz uyuyoruykuya en ihtiyaç olduğu dönemler. Dediğim gibi keşke 1. Yaşından sonra gece emzirmeyi bıraksaydım. Çok yıprattı çünkü bu süreç beni. Bebeğimi de . O da uykusunu alamadığı için çok mutsuzdu ben de ruh gibiydim.
allah nasip ederse tekrar bebeğim olacak kesinlikle 1 yaştan sonra keseceğim gece emzirmeyi.
Içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim,umarım regl olurum.Evet hem de tam adet gunu öyle olabilir ama adet de olamazsınız. Yillarca hap kullanıp kullanıp ara verdim (evlenmeden önce de ), arada böyle duzensizlikler oluyor ilaci birakinca
Valla ben uf olmuş dedim.Gece emzirmeyi nasıl kesmeyi düşünüyorsun cnm oğlum 9aylik olacak gece 3-4 kez uyanıyor bunun biri açlık içinse diğerleri bağımlılık agiznda arada çekerek uyuyor ki süt bile gelmiykr güçlü çekmediği için uykularımız çok kötü haliyle ya çocuk odası yatak odası arasında mekik döküyorum ya da onun yatağında uyuyakaliyorum
Anne değilim ama okuduğum kitapta bebek gün içinde yeterince doymuyorsa gece sık acıkır diyor. Dokuz aylık bir bebek için en az 6 saat deliksiz uyuyabilir diyor mesela. Emzik alıyor mu? Emzik gibi bir şey arandığı için memenizi kullanıyor. Bir de gün içinde memeyle uyumayı adet edindiyse gece de bunu arıyor. Yani kendi kendine uyuyabilmeyi öğrenememiş bebek. Meme ve uykuyu bağdaştırmış.Gece emzirmeyi nasıl kesmeyi düşünüyorsun cnm oğlum 9aylik olacak gece 3-4 kez uyanıyor bunun biri açlık içinse diğerleri bağımlılık agiznda arada çekerek uyuyor ki süt bile gelmiykr güçlü çekmediği için uykularımız çok kötü haliyle ya çocuk odası yatak odası arasında mekik döküyorum ya da onun yatağında uyuyakaliyorum
Himm bizde başarabiliriz insAllah yaValla ben uf olmuş dedim.
Tabii ki ağladı çok. Ama 3. Gecede kabullenip deliksiz uykuya geçtik çok şükür.
Malesef ya gün içinde de genelde emerken uyuyor hep emzik başta emiyordu ama artık emmiyor bildiğin emzik niyetine kullanıyor bı de bana sarılıyor yanında olmadığımda arıyor resmen biraktirmam laizm ikimizin rahatı için ama nasıl bklmAnne değilim ama okuduğum kitapta bebek gün içinde yeterince doymuyorsa gece sık acıkır diyor. Dokuz aylık bir bebek için en az 6 saat deliksiz uyuyabilir diyor mesela. Emzik alıyor mu? Emzik gibi bir şey arandığı için memenizi kullanıyor. Bir de gün içinde memeyle uyumayı adet edindiyse gece de bunu arıyor. Yani kendi kendine uyuyabilmeyi öğrenememiş bebek. Meme ve uykuyu bağdaştırmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?