İkinci çocuk şoku

Ah ahh kendimi gördüm birden benim kızım 14 aylıktı hamile kaldığımda halbuki işe dönevektim süpriz bir arkadaş çıka geldi hiç hazır değildim istekli hele hiç değildim çnkü ilk kızımda hem çok stresli hem aşırı derecede zpr günler yaşadık birde ev fln aldık o yğzden sıcak bakamadım ama iyi ki olmuş diyorum şuan 4 aylık inan uğraşım arttı gereksiz konuları düşünüp kendimi yormuyorum çnkü vaktim yok ev işi hiç umrumda bile değil işim gücüm çoçular ım birde böyle düşün inan aynı senin gibiyim aile uzakta gelen giden yok arkadaş olur sanada hemencecik büyüyor 2 ci çnkü anlamıyorsun bişe bn senin yerinde olsam kıyamazdım yinede senin düşüncen artılarını eksileri düşün taşon öyle hareket et bebeğinin uykusunu da sıkıntı etme zamanla otıruyor herşey bebekler herşeyi bilselerdi doğduklatında altlarına bez bağlamazdık

Konu sahibi nedense konunuz çok tatlı geldi..tebrik etmeye geldim annesi..lütfen olumsuz düşünme İnanki ilerde çok sukredersin böyle tatlı bebeklerin olduğu için.biraz zor olsada ilerde rahata ereceksin.canını hiç sıkma tadını çıkar.haftada yardım için biri gelirse baya rahatlarsın.sen tedbir almışsın,Mevlam böyle takdir etmiş.sende bu takdire karşılık sabır ve şükür de.pozitif düşün olurmu.

Ben de Eylül ayında aynı şoku yaşadım kızım 12 aylıkken süpriz şekilde hamile olduğumu öğrendim ve benimki aslında mucizeydi çünkü doğal yoldan hamile kalamıyordum. Sevinmem gereken yerde aynı endişe ve kaygıları yaşadım bayağa bi zaman ama galiba bu olumsuz düşüncelerde hormonların da etkisi var. İlk 3 aylık dönem geçip bulantılar filan bitince daha rahatladım, hamileliği kabullendim hatta iyiki hamile kaldım demeye başladım. Bir de 9 ay uzun bir süreç, kızım bu süreçte bayağa yol kat etti mucize gibi dişlerin hepsi çıktı (2 yaş dişleri hariç) dişler çıkınca rahatladı, gece daha iyi uyur oldu, başta ben emmeyi azaltmaya çalıştım sonra o kendiliğinden yavaş yavaş emme olayını azalttı hatta artık sallanmadan beşiğinde kendisi uyuyor. Hamile olduğumu öğrendiğim ilk zamanki gibi değil yani şuan daha rahatım. İlk bi kaç sene zor olacak ama ne güzel ikisi birden büyüyecek sonra full özgür olacağız inşallah

Tebrik etmeye geldim. İki çocuk çok güzel, emin olun. Önce biraz zorlayacaktır ama ikisi beraber büyüdüğünde çok rahat edeceksiniz. Etrafımdaki 2 yaş aralıklı kardeşler hep öyle. İkiz gibi beraber büyüttü anneleri ve sonra en yakın arkadaş oldular kardeşler.

geçen yeğenim geldi, 2 yaş arası var ablasıyla. Ablası o gün yoktu. Her zaman keyifle oynayan çocuk resmen ablasını aradı evde. Geldi bizimle oynadı filan biraz ama akşam ablası gelince kardeşimm diye bir sarılmaları vardı ki.. Bu 4 yaş ve 2 yaş halleri.

anneleri elbette yoruluyor ama tek çocuk da olsa bebeklik kısmı zaten yorucu. Biraz daha çabayla ikisi beraber büyümüş oluyor.

ailelerden uzak olma kısmıysa benim için çok güzel bir şey aslında ama tabi ki herkese öyle gelmeyebilir. Ne güzel kendi programınızı yapabilirsiniz. Dışarıdan müdahale eden yok, karışan yok, çay kapı yok.

Hele haftalık bir yardımcı alabilirseniz, işleriniz çok kolaylaşır. Kutluyorum tekrar ve zor görünse de emin olun çok olumlu bir şey bu.

ben tek çocuk büyüttüm 11 yaşında. İlerisi daha zor tek olunca. Hem çocuk, hem anne için pek çok açıdan. Ben işime gücüme bakayım, sen takıl demek bir lüks oluyor, çünkü çocuğu yalnız bıraktığınızı biliyorsunuz. Ya da devamlı bir aktivite, veya arkadaş grubu arıyorsunuz.

oğlum küçükken hamile olduğumu öğrenseydim üzülürdüm sanırım o sırada ama şu anda yıllar sonrasından bakınca keşke bir kaza kurşunu olsaymış diyorum

İki çocuk bir yerden sonra sizden bağımsız kendi oyun dünyalarında harikalar yaratıyorlar

Bende 8 yıl aralıksız doğum kontrol(yasmin)kullandım,geçen ay kullanmayı bıraktım ve eşim korunmaya başladı.
Dün adet olmam gerekiyodu,3 gündür bel ağrım olmasına rağmen hala olamadım.
Bide 4 gün önce kahverengi lekeler gördüm adettir diye sevindim ama aynı gün bitti.
Sizce doğum kontrol haplarını bıraktığım için olabilir mi?
Başına gelen yazarsa sevinirim,çok stres yaptim.

Evet ilaci bıraktığınız için duzensizlik olabilir. Biraz daha bekleyip gebelik testi yaptirin yine de

Hayırlı olsun sağlıkla kucağıniza alirsinz insAllah benimkilerin arasında 6 yaş var inanın şu anda da zorlanıyorum ikisi aynı anda büyüyecek ne guzel vardr bunda da hayır hem kondom hem iğne ile bütün imkansizlari delip geliyor minik

Ah ne kadar güzel.keske bizde de kazara bı hamilelik olsaydı.aralarinin çok olması dezavantaj bence.avantajlari da vardır ama birlikte büyümeleri arkadaş olmaları evde yanlız olmamaları için iyi.maddi durumu tabii etkiler ama her bebek rizkiyla gelir derler eskiler.
Kucağınıza alınca o sevinç herşeyi geride bırakarak hiç dert etmeyin.inanin aradan uzun zaman geçince hamilelik de bebek de zor oluyor.
Bende kizayim plansız çocuk yapanlara benimde başıma gelsin inşallah
Haklısınız öyle ardi ardına 4-5 çocuk yapmak gerçekten sorumsuzluk geliyor bana da ama siz bu kadar dikkat ederken Allah nasip etmiş size.herseyde vardır hayır.

Gece emzirmeyi nasıl kesmeyi düşünüyorsun cnm oğlum 9aylik olacak gece 3-4 kez uyanıyor bunun biri açlık içinse diğerleri bağımlılık agiznda arada çekerek uyuyor ki süt bile gelmiykr güçlü çekmediği için uykularımız çok kötü haliyle ya çocuk odası yatak odası arasında mekik döküyorum ya da onun yatağında uyuyakaliyorum

Benden büyük kardeşim çok zor bebekmiş. Bense çok uslu. 2. Uslu olursa sıkıntı yok. Sağlıcakla doğsun. Uslu ve sağlıklı olsun hepsi.

Valla ben uf olmuş dedim.
Tabii ki ağladı çok. Ama 3. Gecede kabullenip deliksiz uykuya geçtik çok şükür.

Mahallenin en mutlu bebeğinin uyku kitabı diye bir kitap var. İmkanınız olursa alıp okuyun. Ya gündüzleri az uyuyordur, ya az besleniyordur gibi sebepleri olabilir uyanmasının. Çözümü de çok basit oluyormuş çoğu zaman. Mesela uyku uykunun mayasıdır derler. Gece uyusun diye gün içinde uyanık tutuyorsanız gece daha çok uyumuyormuş bu çocuklar. Yarım saatte bir uyanması cocuga da zarar çünkü rem dönemini tam yaşayamadan habire hafif uykuyla uyu uyan yapıyor. İlk iş bu uyku sorununa çözüm bulun gerisini Allahın izniyle başarırsınız. İmkanınız varsa bir aile büyüğünü yanınıza çağırın.

Desteksiz cocuk buyutmek cok zor. Sizi cok iyi anliyorum.
Artik olmus, aldirmam diyorsunuz. Zor olacaginin da farkindasiniz. Ikinci bebek 1 yasina gelene kadar zor olur, ondan sonra birlikte oynarlar insallah.
Tavsiyem anne olur, kardes olur kayinvalide olur yaninizda birinin olup yardim etmesi

Anne değilim ama okuduğum kitapta bebek gün içinde yeterince doymuyorsa gece sık acıkır diyor. Dokuz aylık bir bebek için en az 6 saat deliksiz uyuyabilir diyor mesela. Emzik alıyor mu? Emzik gibi bir şey arandığı için memenizi kullanıyor. Bir de gün içinde memeyle uyumayı adet edindiyse gece de bunu arıyor. Yani kendi kendine uyuyabilmeyi öğrenememiş bebek. Meme ve uykuyu bağdaştırmış.

Kendinizi olumsuza kanalize etmeyin.
Evet zorlanacaksiniz ama hicbir zaman daha kolay olmayacak.
Bebekler buyuyup rahata alisinca 0dan baslamak daha zor.
Benim oglum 26 aylik ve gece deliksiz uyumaya baslamisti 6 aydir.
Simdi yeni bebegim oldu ve gece uyanmak zor geliyor haliyle.
Tandem emziriyorum emzirme isi zor olmadi o yuzden
Ama emzirmeyi sonlandirmis olsaydim 0dan emzirme sorunlari uzun zaman sonra tekrar yasayacaktim. Siz de fazla ara vermemis olursunuz. Insan unutuyormus cunku emzirmeyi bile.
Pandemide zaten 1 sene daha evdeyiz en az.
Bebek doğduğunda emeklemeye baslarken insallah her sey duzelmis olur.
Biri emeklerken diğeri de iyice oynamaya baslamisken birbirlerine arkadas olurlar.
Genclikte saglik varken başa gelen cekiliyor diyorum şu ara sık sık.
Allah saglik versin size de bebeklere de..

Valla ben uf olmuş dedim.
Tabii ki ağladı çok. Ama 3. Gecede kabullenip deliksiz uykuya geçtik çok şükür.
Himm bizde başarabiliriz insAllah ya
Malesef ya gün içinde de genelde emerken uyuyor hep emzik başta emiyordu ama artık emmiyor bildiğin emzik niyetine kullanıyor bı de bana sarılıyor yanında olmadığımda arıyor resmen biraktirmam laizm ikimizin rahatı için ama nasıl bklm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…