• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk şoku

Arkadaşlar iyi akşamlar herkese.

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
Benimde kızlarımın arası 2 yaş 3 ay ortanca ve küçük kızım ablalarıda vardı 5 yaşında bende ailemden uzakda eşimle beraber büyüttük kızlarımızı inanın en güzel yıllarmış zor oldu ama hep iyiki oldu dedim hep peş peşe aileden uzakda denince hep aklıma asker yada polis eşi geliyor nedense şu anda kızlarım 23 büyüğü ortanca 20 küçük kızım 18 yaşındalar şu anda ayağımda 3 yaşında oğlum var inanın şükür sebeplerim Allah isteyen herkese versin sağlıklı alın kucağınıza

Benim doktorum 1 yaştan sonra gece beslenmesine gerek yok dedi.
ben hiç bir zaman zaten gece mama vermedim. yatmadan güzelce karnını doyursam da gece çok sık uyanıyordu meme diye. Ama aç olduğu için değil ona bağımlı olduğu içinmiş.
şu anda akşam 18’de son yemeğini yiyor.
biz ne yiyorsak. Ardından bazen kakao istiyor. Onu içiyor . 19’da dişler fırçalanıyor, 19.30’da yatağa geçiyoruz.20’de uyumuş oluyor.
Gece deliksiz uyuyor 🧿 uykuya en ihtiyaç olduğu dönemler. Dediğim gibi keşke 1. Yaşından sonra gece emzirmeyi bıraksaydım. Çok yıprattı çünkü bu süreç beni. Bebeğimi de . O da uykusunu alamadığı için çok mutsuzdu ben de ruh gibiydim.

allah nasip ederse tekrar bebeğim olacak kesinlikle 1 yaştan sonra keseceğim gece emzirmeyi.
20 de uyuyor demişsiniz
Düşündüğümde bu çocuk o zaman sabah altıda kalkıyordur düşüncesi belirdi zihnimde.

Bebeğiniz sabah kaçta uyanıyor acaba?

20 de uyuyor demişsiniz
Düşündüğümde bu çocuk o zaman sabah altıda kalkıyordur düşüncesi belirdi zihnimde.

Bebeğiniz sabah kaçta uyanıyor acaba?
Aynen öyle . Doğru bildiniz. 6’da kalkıyor.6-6.30 arası . Bazen 7
Fakat benim için en ideali bu. Hiç şikayetçi değilim. çünkü ben de erken kalkıyorum. Bide çocukların gerçekten -gece uykusuna- ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Yani sabah geç kalksın diye , geç yatırmayı doğru bulmuyorum, vicdanen rahatsızlık duyuyorum. Ama bu durum herkeste başkadır. Her anne kendi çocuğu için en doğrusunu bilir ve yapar :)
sabah 8’de kahvaltı, 12’de öğle uykusu, akşam 20 akşam uykusu . Bebeğim 6 aylık olduğundan beri bu düzeni oluşturdum . Ondan öncesi dünyaya alışma süreci :)
Akşam 20’den sonra kendime biraz zaman ayırabiliyorum.

İkisi aynı dönemde büyümüş olur siz de keyfini sürersiniz sonra. Tek tavsiyem bir daha sürpriz olsun istemiyorsanız doğumunuz da sezaryen olursa tüpleri bağlatın😅

Fakat benim için en ideali bu. Hiç şikayetçi değilim. çünkü ben de erken kalkıyorum. Bide çocukların gerçekten -gece uykusuna- ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Yani sabah geç kalksın diye , geç yatırmayı doğru bulmuyorum, vicdanen rahatsızlık duyuyorum. Ama bu durum herkeste başkadır. Her anne kendi çocuğu için en doğrusunu bilir ve yapar :)
sabah 8’de kahvaltı, 12’de öğle uykusu, akşam 20 akşam uykusu . Bebeğim 6 aylık olduğundan beri bu düzeni oluşturdum . Ondan öncesi dünyaya alışma süreci :)
6 da uyaninca 8 deki kahvaltiya kadar hiç bir şey yemiyor mu ?

Aah arkadaşım, bir bebeğim olsun diye 1,5senedir doktor doktor geziyorum, burda benim durumumda o kadar çok insan varki, maşallah hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebeğiniz 😍😍 hiç korkma en güzel şekilde bakarsın yavruna, gelecek olan bebek kondom mondom dinlemiyor demekki, Allah analı babalı büyütsün 🥰🥰
Hayırlısıyla size de Allah hayırlı evlatlar versin ❤️

Hayırlı olsun.bende arayı açmak istemeyenlerdenim planlı olarak ikinciye hamileyim eğer bebeğiniz emiyorsa gece beslenmesini biraktirin bende oğluma memeyi biraktirdim şimdi uyuması daha kolay oluyor ve gece uyanması olmuyor keşke bunu daha önce yapsaymışım diyorum geceleri 5.6 kere uyanıyordu emmek için

6 da uyaninca 8 deki kahvaltiya kadar hiç bir şey yemiyor mu ?
Bazen istiyor , bazen istemiyor.
İstediği zaman veriyorum istemiyorsa zorlamıyorum.
yemekte hiç bir zaman zorlamıyorum ya da önüne seçenek sunmuyorum. Bunu yemezsen şunu yapayım mı , o olmazsa bunu yer misin gibi.
çok şükür yemek ayırmıyor 🧿belki seçenek sunsam işim zorlaşırdı .
Yemek istemediğinde tabağını kaldırıyorum. Oyun oynamak istiyorsa oyun oynuyoruz, kitap bakıyoruz bazen biraz televizyon bakıyor. Acıktığında zaten bana söylüyor 😌o zaman veriyorum.

Umarım bizim çocuklarında düzenli ve deliksiz uykusu olur sizinki gibi .

Evet zor olacak. Yardım Almanız mümkünse yardım alın. Yarım gün ya da tam gün yardımcı alın. Ev işleri ve yemeği yardımcı yaparsa siz çocuklarınızı büyütürsünüz. Kalabalığa karışmıyoruz ama temiz havaya çıkarsınız. Büyüğü parkta oynar, küçüğü bir yaşına kadar bebek arabasında olacak zaten. Uyur, çok yormaz inşallah.

Bir de -içinizi karartmak için söylemiyorum- doğal yolla çocuğu olmayanları düşünün, şükredin. 20 gün önce bebeğim vefat etti, bebeğini kaybedenleri düşünün. Yavrularınızla mutlu bir ömür diliyorum
Basınız sağolsun,okuyunca çok üzüldüm ☹️☹️

Zorluk olmadan güzellik olmazmış. Illa zorluk olacak ama onun bir gülüşü bir bakışı her defasında sana hep iyi ki dedirtecek.
Çocuklar yakın yaş olunca arkadaş gibi büyüyecekler.
Onların birlikte oturup oyun oynadığını gördüğünde birlikte tatlı yaramazliklarina şahit olduğunda gulumseyeceksin.
Ilk zamanlar küçük olan kardeşi biraz yadirgayacagi için ilk 1 yıl sabır dönemin olur. 2.yil sükun dönemin olur. 3.yil iyi ki dönemin olur.

Benimde bebişlerin arası 16 ay. İkinci nasıl büyüdü bebekliği nasıl geçti hiç anlamadım bile zaten büyüğün peşinde koşmaktan küçükte sürekli uyuduğundan bence ilk zamanlar en kolay zamanlar. Yaşından sonrasıda koşturmaca sürekli, bende çok bunalımlara girdim tükendim yeri geldi ama artık alışıyorsun o tempoya belli bir zaman sonra.

1 yaşındaki çocuk neden uyumuyor bir sıkıntısı olabilir geniz eti varmı bir baktırın ..iştahı az mı ağzı açık mı uyuyor vs gibi belirtileri var internetten arastirabilirsin ...

Bu bebeğin inşallah sakin bir bebek olur...dua et sürekli ...bak benim 2. Bebeğim inanılmaz ama ağlamaz bile altını alır besler yatirirm maşallah sübhanallah kendi kendine uyur vs binlerce sukrolsun Rabbime ...eşim çok dua etmiş hayırlı evlat için yıllardır onun meyvesi olduğunu düşünüyorum ..içten bir duayi Rabbim neden kabul etmesin o merhametlilerin en merhametlisi

Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışım 🤦‍♀️ hep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.

Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.

Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?

Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
yaşları yakın çocukları büyütmek çok zor. Üç çocuğum var 5 yaşında 2bucuk yaşında 2aylık. Evet size en başta zor gelcek ama bi anda büyücekler şu an kendimi avuttuğum tek bu var. 2yaşından sonra birazcık rahatlıcam diyorum.

Hayırlı olsun ilerde çocuklar birbirine arkadaş olacak. Sen de birkaç sene zorlanacaksin sonrası daha rahat olacak.
Ben ikizlere hamileyim inan nasıl bakarım diye düşünmüyorum. Hangi bebek doğmuş da bakılıp buyutulmemis biz de bakıcaz. Benim de yardımcı olabilecek kimsem yok, kaygılarını çok iyi anlıyorum. Ama bana düşününce şu cesarete bak deyip daha çok güç geliyor ve her şeyi başarabilirmişim gibi hissediyorum. Yaparsın, yapacaksın kendine inan😊

Kızım 3 aylik bebekken oğluma hamile kaldım şimdi biri 2 biri 3 yasinda ailemden kv den uzak şehirde tek başıma büyüttüm sen niye yapamayasin..pişman olursun..

Öncelikle yazayım iğne yaptıran gördüğüm herkes ama herkes hamile kaldı. İğne asla işe yaramıyor. İkinci olarak mükemmel olmaktan yada herşeyi en iyi şekilde yapmaya çalışmaktan vazgeçin. Bırakın eksik olsun, yarım kalsın, kirli olsun. O zaman çok daha rahat olursunuz. Kuzenim arka arkaya 3 tane yaptı. Hayatının 7 yılı kaostu. Ev , yemekler, çocuklar,herşey heryerdeydi. Şu anda on numara herşey, biri 7 biri 6 ve biri 4 yaşında, yurtdışında tek eşiyle. O yaptıysa herkes yapar 😊

Ilk bebekten sonra cocuk buyuyunce ikinci cocuk fikri belki sicak gelmeyebilirdi ama simdi ikisi bir arada buyur. Elbet biraz zor olacak ama ikinci bebek dogana kadar buyugun uykusu duzene girer diye dusunuyorum. Belki de birsryden korktu da o yuzden sık sık uyaniyor olabilir yanimdalar mi diye bakmak icin. O yuzden de ici tam gecmiyor da olabilir.

Back