İkinci çocuk şoku

Öncelikle sağlıkla gelsin inşallah. Her şeyin başı sağlık. Bende büyük kızım 12 aylıkken 4 haftalık hamile olduğunu öğrenmiştim. Tabi şok olmuştum benzer duygular yaşadık muhtemelen. Biraz zor olacak ama geçecek. Sanırım en az 24 ay olmadan biraz zor oluyor ama 24 aylık olana kadar küçük bebek biraz Daha rahatlıyor insan. Küçük kızım 17 aylık şuan biraz biraz oynamaya başladılar ama enn önemlisi ne biliyor musunuz? Öyle sarılıyorlar ki birbirlerine işte o zaman " aammmmannn çektim ama deydi" diyorsunuzç çekmek derken çok korkutmasın ama çokta rahatlatmasın. Ama inanın bana Çok güzel olacaklar.

Hayalimi yaşıyorsun :) belki sana komik gelecek ama öyle. Aldırma fikrini aklına bile getirme Allah yardım eder canım sağlıklı hayırlı evlat olsunlar. Şurda 2-3 yıl sık dişini sonra çok rahat edersin iyi ki de olmuş dersin. Allah sağlık versin sıkma kendini İnan çok güzel olacak Allah’ın izniyle.

Amin teşekkür ederim inşallah düzene girer. Benim bebeğim yeni doğanken bile 2-3 saat uyurdu şimdi büyüdüğü halde böyle olması çok zorluyor
15 aylıkken emzirmeyi kesmememize rağmen uykuları düzeldi, ufukta ışık var herşey düzelir siz az rahatlayın :)

Aah arkadaşım, bir bebeğim olsun diye 1,5senedir doktor doktor geziyorum, burda benim durumumda o kadar çok insan varki, maşallah hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebeğiniz hiç korkma en güzel şekilde bakarsın yavruna, gelecek olan bebek kondom mondom dinlemiyor demekki, Allah analı babalı büyütsün

Hayirli olsun benim ablamla aram 19 ay ve hayatim boyunca en iyi arkadaşım hep oydu...biraz buyuyunce çok güzel arkadas olacaklar.
Maddi durum varsa yarım gün fln bir yardımcı bulun bence. Ben de ikinci çocuğu düşünmüyorum ama yanlışlıkla hamile kalsam kıyamaz doğururdum herhalde

İkiside güvenilir bi yönetim çok şaşırdım okuyunca nası oldu acaba ya diyeAllahım herkesin gönlüne göre nasip etsin inşallah

Gece emzirmeyi kesince bu kezde mama vermek için uyanmiyormuyuz ?

Doğum kontrol iğnesi (3 aylık) ve kondom. Teşekkür ederim
buna rağmen olduysa vardır bir hayır
Zaten normalde de daha geç olsa da 2. Çocuk düşünüyormuşsunuz o biraz daha erken gelmiş
Dolu tarafından bakın ikisi beraber büyüyecek
Hayırlı olsun şimdiden

Birlikte büyürler arkadaş olurlar ve sizi bunaltmazlar .iki çocuk yaslar yakın olunca buyuyunce partilere birlikte giderler birbirlerine sahip olurlar gözün arkada kalmaz

Keske benimde ard arda olsaydi inanin daha guzel buyuyorlar nasilsa enerjinizi bir bebek icin harciyorsunuz ikinci icinde birsey degismeyecek en azindan ikisi bir buyur ve daha rahat bi hayatiniznolur

Valla planlı hamile kaldım araları 2,5 yaş olacak. Ama yemin ederim hamileliğimin başından beri ben ne yaptım diye kara kara düşünüyorum. Psikolojim yerlerde. İçten gülüp mutlu olduğumu hatırlamıyorum. 2. Hamilelik bana çok zor geldi tam rahata erecekken neden diyorum devamlı tek çocuk mis gibi diyorum ömür boyu yandın sen diyorum malesef olumlu düşünemiyorum. Allah kolaylık versin hepimize ne diyim...

Oğlum 3.5 yaşında. Keşke ben de böyle es kaza hamile kalsaydım diyorum... geçen yaz düşünüyordum bebek pandemi oldu, askıya aldık. Ama pişman oldum açıkçası, millet patır patır doğurdu valla... oğlum 5 yaşına geldiğinde bir kardeşi olacak bu şekilde... aralarında çok yaş farkı olacak, üzülüyorum bu duruma açıkçası. Evet şu anda zorlanıyorsun ama bir iki yıl sonra o kadar rahat edeceksin ki... hele onlar birbirleriyle oynamaya başladı mı senden rahatı olmayacak. Keşke ben de böyle olsaydım

Gece emzirmeyi kesince bu kezde mama vermek için uyanmiyormuyuz ?
Benim doktorum 1 yaştan sonra gece beslenmesine gerek yok dedi.
ben hiç bir zaman zaten gece mama vermedim. yatmadan güzelce karnını doyursam da gece çok sık uyanıyordu meme diye. Ama aç olduğu için değil ona bağımlı olduğu içinmiş.
şu anda akşam 18’de son yemeğini yiyor.
biz ne yiyorsak. Ardından bazen kakao istiyor. Onu içiyor . 19’da dişler fırçalanıyor, 19.30’da yatağa geçiyoruz.20’de uyumuş oluyor.
Gece deliksiz uyuyor uykuya en ihtiyaç olduğu dönemler. Dediğim gibi keşke 1. Yaşından sonra gece emzirmeyi bıraksaydım. Çok yıprattı çünkü bu süreç beni. Bebeğimi de . O da uykusunu alamadığı için çok mutsuzdu ben de ruh gibiydim.

allah nasip ederse tekrar bebeğim olacak kesinlikle 1 yaştan sonra keseceğim gece emzirmeyi.

Evet zor olacak. Yardım Almanız mümkünse yardım alın. Yarım gün ya da tam gün yardımcı alın. Ev işleri ve yemeği yardımcı yaparsa siz çocuklarınızı büyütürsünüz. Kalabalığa karışmıyoruz ama temiz havaya çıkarsınız. Büyüğü parkta oynar, küçüğü bir yaşına kadar bebek arabasında olacak zaten. Uyur, çok yormaz inşallah.

Bir de -içinizi karartmak için söylemiyorum- doğal yolla çocuğu olmayanları düşünün, şükredin. 20 gün önce bebeğim vefat etti, bebeğini kaybedenleri düşünün. Yavrularınızla mutlu bir ömür diliyorum

Tavsiye olarak, bebeğinizin gece beslenmesi devam ediyor ise kesin, sizinle beraber uyuyor ise yeni bebek gelene kadar odasını ayırın, kardeş temalı masal ve hikaye kitaplari alip bol bol okuyun. Cunkuuu eger hala gece emiyorsa cok sık uyanır. Beraber uyuyor iseniz yeni bir bebek geldiğinde aynı odada 4 kişi olmak zorunda kalacaksınız, bebeğinizin kıskanma durumu ve minik bebek ağlarken daha cok uyanması ve ayni anda 2 bebekle uğraşmak zorunda kalacaksınız. 9 ayda odasına alışır ve benimserse bebek gelince daha olay atlatır sizinle uyumasını. Kitaplarda etkili olacaktır. Şuan anlamıyor gözükse bile kardesi doğduğu zaman kitaptaki olaylarla bir bağ kuracaktır ve anlamlı olacaktır. Bir sure sonra ikisi bir arada güzelce büyüyüp gidecektir insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…