- 12 Eylül 2014
- 4.088
- 6.398
- 158
- 39
Ne demek arada bende de oluyordu reglin bütün sıkıntılarını çekip olamiyordum.Içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim,umarım regl olurum.
Test aldım yarın sabah yapıcağım,adet olmazsam pazaresi kan testi yaparim,umarım gerek kalmaz.Ne demek arada bende de oluyordu reglin bütün sıkıntılarını çekip olamiyordum.
Bu ay regl olmayadabilirsiniz. 1 hafta bekleyip kan testi yaptirirsaniz içiniz rahat olur. Sağlık ocakları ücretsiz yapıyor
Ya korkma annesi ikiz çocuk büyütenler nasıl büyütüyor güzellikleriyle gelsin kuzum mutluluk getirsin inşallahArkadaşlar iyi akşamlar herkese.
Ben 2,5 yıllık evli bir kadınım. 1 yaş olmak üzere bir çocuğum var. Normalde ikinci çocuğu daha sonra planlamıştık eşimle ama iki yöntemle korunmama rağmen hamile kalmışımhep millete laf ederdim korunmayı bilmiyor bu insanlar diye ama ne kadar dikkat edersen et oluyormuş ben de yuttum bütün laflarımı. Şimdi şoktayım hala çünkü çok sıkıntılı bir döneme denk geldi bu haber.
Birincisi ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz şu an eşimin işi için ve hiç arkadaşım da yok burada. Zaten bir senedir hem korona hem bebek evden çıkmıyorum resmen, haliyle bana destek olabilecek hiç kimse yok. Bu yüzden çooook fazla zorlanıyorum hatta orta düzeyli bir depresyon içindeyim. Hiçbir destek almadan, sosyal bir ortama girmeden dışarı çıkmadan sürekli ilgi bekleyen bir bebekle (haliyle) zaten yeterince kötüydüm. Şimdi bir de hamile olduğumu öğrendim. Ruh halim iyi olsa sorun değil bir şekilde bakarım ama zaten bunalımdayım. Halihazırdaki çocuğuma zar zor yetiyorum napıcam bilmiyorum. Aldırmayı düşünmüyorum ama kara kara nasıl olacak diyorum.
Bebeğim 1 yaşına geldi neredeyse ama akşam uyutuyorum yarım saatte bir uyanıyor çok aşırı bunaldım eşimle iki çift laf edemiyoruz. Yeni doğanken bile bu kadar uyanmıyordu ne zaman doğru düzgün uyuyacak bu çocuk? Bütün gece deliksiz uyumasını geçtim 2 saate bile razıyım artık. Bir de ikinci çocuk çıktı nasıl bakıcam bu çocuklara?
Sizden istediğim o kadar da zor değil, bir şekilde büyüyorlar falan deyin bir nebze rahatlatın lütfen. Güzel yanları varsa yazın biraz olsun teselli bulayım.
Nasıl keseceğim peki gece emzirmelerini? Emerek uyuyor. Aslında odası var ama gece sık uyandığı için yatağımıza alıyorum.Tavsiye olarak, bebeğinizin gece beslenmesi devam ediyor ise kesin, sizinle beraber uyuyor ise yeni bebek gelene kadar odasını ayırın, kardeş temalı masal ve hikaye kitaplari alip bol bol okuyun. Cunkuuu eger hala gece emiyorsa cok sık uyanır. Beraber uyuyor iseniz yeni bir bebek geldiğinde aynı odada 4 kişi olmak zorunda kalacaksınız, bebeğinizin kıskanma durumu ve minik bebek ağlarken daha cok uyanması ve ayni anda 2 bebekle uğraşmak zorunda kalacaksınız. 9 ayda odasına alışır ve benimserse bebek gelince daha olay atlatır sizinle uyumasını. Kitaplarda etkili olacaktır. Şuan anlamıyor gözükse bile kardesi doğduğu zaman kitaptaki olaylarla bir bağ kuracaktır ve anlamlı olacaktır. Bir sure sonra ikisi bir arada güzelce büyüyüp gidecektir insallah
Başınız sağ olsun, Allah sabır versin.Evet zor olacak. Yardım Almanız mümkünse yardım alın. Yarım gün ya da tam gün yardımcı alın. Ev işleri ve yemeği yardımcı yaparsa siz çocuklarınızı büyütürsünüz. Kalabalığa karışmıyoruz ama temiz havaya çıkarsınız. Büyüğü parkta oynar, küçüğü bir yaşına kadar bebek arabasında olacak zaten. Uyur, çok yormaz inşallah.
Bir de -içinizi karartmak için söylemiyorum- doğal yolla çocuğu olmayanları düşünün, şükredin. 20 gün önce bebeğim vefat etti, bebeğini kaybedenleri düşünün. Yavrularınızla mutlu bir ömür diliyorum
Canim mrb.ozeline msj attim ama gormedin galiba hamilesin galiba hayirli olsun.beni hatirladin miCanım hayirli olsun oncelikle.
Bende korunurken hamile kalanlardanım o yuzden dedigin gibi millete laf ederken başıma geldi.
Bu defa baglaticam mesela ben cunku ikinci cocugu dusunmuyordum.
ilk baslarda cok uzuldum ama suan gecti gelse de koklasam diye.bakiyorum.
Benimkilerin arasi 4.5 yas olucak yahu diyorum madem olacakti soyle 2-3 yas olsaydi keske cunku sil bastan baslamak zor geliyor kolay olmayacaktir aralarindaki yas farki az da olsa cokta olsa kendine gore zorluklari olacaktir.
Hakkimizda hayirlisi olsun.
Ben de anlamıyorum ağzı açık falan uyumuyor sıkıntısı yok gibi gülüyor oynuyor uyumak istemiyor. Ben çocuğumu hep erken yatırırdım daha yeni uyudu düşünün kafayı yedi iyice asla uyumak istemiyor ben de çok yıprandım çok sinirli birine döndüm napıcam bilmiyorum1 yaşındaki çocuk neden uyumuyor bir sıkıntısı olabilir geniz eti varmı bir baktırın ..iştahı az mı ağzı açık mı uyuyor vs gibi belirtileri var internetten arastirabilirsin ...
Bu bebeğin inşallah sakin bir bebek olur...dua et sürekli ...bak benim 2. Bebeğim inanılmaz ama ağlamaz bile altını alır besler yatirirm maşallah sübhanallah kendi kendine uyur vs binlerce sukrolsun Rabbime ...eşim çok dua etmiş hayırlı evlat için yıllardır onun meyvesi olduğunu düşünüyorum ..içten bir duayi Rabbim neden kabul etmesin o merhametlilerin en merhametlisi
Kolay bebekler miydi peki nasıl dayandınız ben tek kızıma dayanamıyorum bunalıma girdim destek almayı düşünüyorum.Kızım 3 aylik bebekken oğluma hamile kaldım şimdi biri 2 biri 3 yasinda ailemden kv den uzak şehirde tek başıma büyüttüm sen niye yapamayasin..pişman olursun..
Aslında ben de sizin gibiydim ailelerden uzak olmak güzel geliyordu ama ne zaman bebeğim doğdu benim felek şaştı. Çoook zorlandım. Aslında herkes iyi becerdin sen tek başına diyorlar ama gelip bana sorsunlar bir de. Bunalımdayım şu anda çok tahammülsüzüm ve bebeğime kesinlikle yeteri kadar iyi bakamıyorum (ruhsal açıdan) o yüzden zaten sürekli mutsuzum kötü bir anne olduğumu düşündüğüm için. Şimdi bir de başka bebek geliyor, hakkıyla bakmak inanın derdim yoksa illa ki büyür bir şekilde biliyorum.Tebrik etmeye geldim. İki çocuk çok güzel, emin olun. Önce biraz zorlayacaktır ama ikisi beraber büyüdüğünde çok rahat edeceksiniz. Etrafımdaki 2 yaş aralıklı kardeşler hep öyle. İkiz gibi beraber büyüttü anneleri ve sonra en yakın arkadaş oldular kardeşler.
geçen yeğenim geldi, 2 yaş arası var ablasıyla. Ablası o gün yoktu. Her zaman keyifle oynayan çocuk resmen ablasını aradı evde. Geldi bizimle oynadı filan biraz ama akşam ablası gelince kardeşimm diye bir sarılmaları vardı ki..Bu 4 yaş ve 2 yaş halleri.
anneleri elbette yoruluyor ama tek çocuk da olsa bebeklik kısmı zaten yorucu. Biraz daha çabayla ikisi beraber büyümüş oluyor.
ailelerden uzak olma kısmıysa benim için çok güzel bir şey aslında ama tabi ki herkese öyle gelmeyebilir. Ne güzel kendi programınızı yapabilirsiniz. Dışarıdan müdahale eden yok, karışan yok, çay kapı yok.
Hele haftalık bir yardımcı alabilirseniz, işleriniz çok kolaylaşır. Kutluyorum tekrar ve zor görünse de emin olun çok olumlu bir şey bu.
ben tek çocuk büyüttüm 11 yaşında. İlerisi daha zor tek olunca. Hem çocuk, hem anne için pek çok açıdan. Ben işime gücüme bakayım, sen takıl demek bir lüks oluyor, çünkü çocuğu yalnız bıraktığınızı biliyorsunuz. Ya da devamlı bir aktivite, veya arkadaş grubu arıyorsunuz.
oğlum küçükken hamile olduğumu öğrenseydim üzülürdüm sanırım o sırada ama şu anda yıllar sonrasından bakınca keşke bir kaza kurşunu olsaymış diyorum
İki çocuk bir yerden sonra sizden bağımsız kendi oyun dünyalarında harikalar yaratıyorlar
Peki neden oluyormuş ağrı yaptığı için mi uyumuyorlarmış?Hayırlı olsun sakince büyürler inşallah ben büyük çocuk için geldim 1 yaşında ve yarım saatte bir uyanıyorsa idrar yolu enfeksiyonu olabilir benim oğlumda öyleydi sünnetle kurtulduk ancak
Sakin bir bebeklik geçirdi ama 1 yaşından sonra cok zorladı 2 yas sendromu cok zor geçiyor aşırı inatçı bi cocuk oldu ,oğlum cok hareketli bir yas kucuk olmasına rağmen ablasının yapamadiklarini yapıyor koltuğun tepesine çıkıp atlar, mutfak dolaplarıni boşaltır, halıları kaldırır, tuvalet girmeye çalışır felan yani sabah kalkıyor yatana kadar bi saniye oturmuyor..kolay demiyorum suan benimde bi destek almaya ihtiyacım var ama ona bile vaktim yok en son 1 sene önce kuaföre gittim kaşlarım birleşti :)) saçlarımı 2 sene önce kestirmistim kırıklarla dolu 20 kilo aldım veremedim işe girmek istiyorum çocukları bırakacak kimsem yok 2 çocuğu kreşe versem aldığım maaşı ikisine yetmez eksiye düşeriz hatta..3 yıldır duvarlarla arkadaş oldum kocalara pek bisey değişmiyor normal hayatlarına devam ediyorlar..Kolay bebekler miydi peki nasıl dayandınız ben tek kızıma dayanamıyorum bunalıma girdim destek almayı düşünüyorum.
Yani kalabalığın faydası olduğu gibi, olumsuz yönleri de oluyor. Çocuğa hakkıyla bakmak gibi bir derdi olan birinin muhakkak bunun üstesinden geleceğine inanıyorum.Aslında ben de sizin gibiydim ailelerden uzak olmak güzel geliyordu ama ne zaman bebeğim doğdu benim felek şaştı. Çoook zorlandım. Aslında herkes iyi becerdin sen tek başına diyorlar ama gelip bana sorsunlar bir de. Bunalımdayım şu anda çok tahammülsüzüm ve bebeğime kesinlikle yeteri kadar iyi bakamıyorum (ruhsal açıdan) o yüzden zaten sürekli mutsuzum kötü bir anne olduğumu düşündüğüm için. Şimdi bir de başka bebek geliyor, hakkıyla bakmak inanın derdim yoksa illa ki büyür bir şekilde biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?