• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ıkıncı cocugu dusunup kararsız olan anneler

ilk bebeyi 3 yasi oldugunda ikinci dogurmakda

• zorlandim cok uykusuz kaldim

OY: 2 12,5%
  • hayir arka arkaya cok guzel buyuduler

OY: 6 37,5%
  • bir az zor olsada cok iyi yapdim

OY: 8 50,0%

• Ankete Katılan
    16
  • Anket Kapalı .
O cesaret bir gelse yapicamda nerede[/QUO

eğer sadece rahatlığa alıştığın için korkuyorsan karart gözünü yap derim ben;)) maddi manevi sorunlar,bakacak kişi sorunu vs yoksa eğer...bir düşük oldu diye yine olacak diye birşey yok korkusu muhakkak olur tabi ama o durum o gebeliğe özgü diye düşün içini rahat tut....kızını daha fazla kardeşsiz bırakma yap gitsin:64::64:

bencede YAP GİTSİN :49:

evet kizlar.bu soru bana ait acaba benim gibi karmakarisiq duygular icerisinde olan varmiiiiiiiiiii:44::44::44::44:

merhabalar...ben ikinci evliliğimi yaptım henüz çiçeği burnunda bir çiftiz diğer eşimden bir oğlum var aslında ben çocuk istemiyorum ama ben şimdi ki eşimin ilk evliliği olduğum için o doğal olarak çocuk istiyor...ama ben kararsızım 30 yaşındayım ve evliliğimi doya doya yaşamak istiyorum...sanki şuan çocuk sorumluluğuna giremezmişim gibi geliyo ama kocamı da kıramıyorum ne yapıcam bilmiyorum :((((

merhabalar...ben ikinci evliliğimi yaptım henüz çiçeği burnunda bir çiftiz diğer eşimden bir oğlum var aslında ben çocuk istemiyorum ama ben şimdi ki eşimin ilk evliliği olduğum için o doğal olarak çocuk istiyor...ama ben kararsızım 30 yaşındayım ve evliliğimi doya doya yaşamak istiyorum...sanki şuan çocuk sorumluluğuna giremezmişim gibi geliyo ama kocamı da kıramıyorum ne yapıcam bilmiyorum :((((

çocuk oldummu evet bazı şeyler zor evliliği doya doya yaşamak zor ama ben çocukları çok sevdiğimden heralde kim sorsa yapsın taraftarıyım;) (tabi şartlar uygunsa)
benim oğlum üç yaşında hala gece uykuları zor hepberaber uyuyup kalıyoruz kocişimle hasret kalıyoruz birbirimize bazen,, yinede ikinciyi deli gibi istiyorum bir adet sonra çalışmalara başlıyacağız inş.:) oğlan fırsat verirse:9::9::9:

bende ıkıncıyı ıstıyorum kararı verdım 3-4 ay önce oglum 4 yasında calısmalara basladık kardessız kalsın ıstemıyorum oglum ınsallah en yakın zamnda hamıle kalbılırım(oglumda 2 yıl sürmüştü hamıle kalmam ondan tedırgınım:50:)

bende ıkıncıyı ıstıyorum kararı verdım 3-4 ay önce oglum 4 yasında calısmalara basladık kardessız kalsın ıstemıyorum oglum ınsallah en yakın zamnda hamıle kalbılırım(oglumda 2 yıl sürmüştü hamıle kalmam ondan tedırgınım:50:)

Allah gönlüne göre versin canım inş.abisi kadar bekletmez bebişin hayırlısı olsun hakkımızda...:)

selam canim.benede senin gibi 3 sene surmusdu hamile kalmam.2 tane dusuk yapmisdim kizimdan once.o yuzden biraz erken davranmak istiyorum.kizim 17 aylik 21 aylik olsun basliycam artik.ramazandan sonra kismetse.en az hamile kalmamin 4 ayi sureceyini tahmin ediyorum.cunki hemen hamile kalamiyorum,insallah bebisler bizi cok bekletmez............

merhabalar. benimde 4 yaşında oğlum var bende çok kararsızım 2. bebek konusunda. aslında eşim istiyor oğlumda neden kardeşim yok kardeş yap bana demeye başladı :4: bilmiyorum tekrar doğum yapmaktan korkuyorum.. oğlum uykusuz hareketli bir bebekti. ya ikincisi de öyle olursa :18: böyle böyle erteliyoruz işte :37:

merhabalar. benimde 4 yaşında oğlum var bende çok kararsızım 2. bebek konusunda. aslında eşim istiyor oğlumda neden kardeşim yok kardeş yap bana demeye başladı :4: bilmiyorum tekrar doğum yapmaktan korkuyorum.. oğlum uykusuz hareketli bir bebekti. ya ikincisi de öyle olursa :18: böyle böyle erteliyoruz işte :37:

canim iyi geceler.sen bilirsin ama bence dusun artik.eger bir sorun yoksa ogluna kardes dusun.cunki cocuklarin biri birilerine ihtiyaci var.hem oglunda buyuk..........:42::42::42:

İkinciyi dusunenler bence hemen baslayin calismalara derim ben, zamaninda bende aman oglum buyusun bezden ciksin felan diye bekledim oglum 3 yasindayken niyetine girdik ikincİnin sonra rahimde yapisiklik cikti Ocak 2011 de ameliyat oldum ameliyatta spiral takİldi subat sOnu spiral cikti martta hamile kaldim ama agustosta 5.5 aylik hamileyken rahim agzi yetmezliginden kaybettim ikinci oglumu , ikinci bebegim karnimdayken bu 1.5 yasina gelsin ucuncuyu yapariz diyen esim simdi yanasmiyor bebis isine ama oglum bir kardes istiyor bendE bir bebis İstiyorum ama esimi ikna edemiyorum yasimda agustosta 35 olacak yasta gidiyor ben sabirla esimin hazir Olmasini bekliyorum o daha hazir degilmis dua ediyorum rabbim hayirlisi ne ise onu nasip etsin oglum 5 yasİnda oldu tam kardes Zamani

İkinciyi dusunenler bence hemen baslayin calismalara derim ben, zamaninda bende aman oglum buyusun bezden ciksin felan diye bekledim oglum 3 yasindayken niyetine girdik ikincİnin sonra rahimde yapisiklik cikti Ocak 2011 de ameliyat oldum ameliyatta spiral takİldi subat sOnu spiral cikti martta hamile kaldim ama agustosta 5.5 aylik hamileyken rahim agzi yetmezliginden kaybettim ikinci oglumu , ikinci bebegim karnimdayken bu 1.5 yasina gelsin ucuncuyu yapariz diyen esim simdi yanasmiyor bebis isine ama oglum bir kardes istiyor bendE bir bebis İstiyorum ama esimi ikna edemiyorum yasimda agustosta 35 olacak yasta gidiyor ben sabirla esimin hazir Olmasini bekliyorum o daha hazir degilmis dua ediyorum rabbim hayirlisi ne ise onu nasip etsin oglum 5 yasİnda oldu tam kardes Zamani

canım çok geçmiş olsun başın sağolsun. zor günler geçirmişsin. eşin özellikle senin için korkmuş olmalı. herşeyin hayırlısı olsun sende İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun.

canım çok geçmiş olsun başın sağolsun. zor günler geçirmişsin. eşin özellikle senin için korkmuş olmalı. herşeyin hayırlısı olsun sende İnşallah sağlıkla bebeğine kavuşursun.

Amin sagol canm rabbim isteyen herkese nasip etsin insallah

Selam benimde 2 yaşında bir kızım var , sütten keseli 1 hafta oldu, tuvalet eğitimi ise kendi söylüyor , bazen bazen çişim var anne diyor , çokta güzel konuşuyor. şimdi 2. çocuk yapmaktan korkuyorum , bakamazsam diye, yemek yetiştiremezsem , bulaşık çamaşır ütü ev temizliği , ayrıca annem yaşlı yalnız yaşıyor onuda ben ilgileniyorum. Benimle ilgilenecek yardımcım yok , ve ayrıca işe gidiyorum her gün değil, işyeri kardeşimin olduğu için.
Korkuyorum ilişkiye gireceğim zamanda vaz geçiyorum , kızımda etrafında nerde çocuk varsa abla abi kardeş gel diyor...
Ne yapayım çok kararsızım......
Ayrıca yaşımda 35 yaş. :2::2::2:

canim gecmis olsun.cok uzuldum.esininde gozu korkmus.ALLAH hayirli saglikli evlat versin.ogluna kardes gelsin:emir_bebek::emir_bebek:

Selam benimde 2 yaşında bir kızım var , sütten keseli 1 hafta oldu, tuvalet eğitimi ise kendi söylüyor , bazen bazen çişim var anne diyor , çokta güzel konuşuyor. şimdi 2. çocuk yapmaktan korkuyorum , bakamazsam diye, yemek yetiştiremezsem , bulaşık çamaşır ütü ev temizliği , ayrıca annem yaşlı yalnız yaşıyor onuda ben ilgileniyorum. Benimle ilgilenecek yardımcım yok , ve ayrıca işe gidiyorum her gün değil, işyeri kardeşimin olduğu için.
Korkuyorum ilişkiye gireceğim zamanda vaz geçiyorum , kızımda etrafında nerde çocuk varsa abla abi kardeş gel diyor...
Ne yapayım çok kararsızım......
Ayrıca yaşımda 35 yaş. :2::2::2:

ah canim kizin nasilda tatli masallah.yerim ben onu.bence korkma bakarsin canim.ben kizima hamileyken cok korkdum.cunki hic bebek kucagima almamisdim.annem yanimda yok.yurtdisinda yasiyorum.esimde evde cogu zaman olmuyor.korkuyorum bakamam falan derken kizim 17 aylik.hemde tek basima.:46::46:bence kadinlar bu konuda cok iyi dir hatta super dir yeterki ALLAH guc versinnnnnnnnn:49::49::49:

ah canim kizin nasilda tatli masallah.yerim ben onu.bence korkma bakarsin canim.ben kizima hamileyken cok korkdum.cunki hic bebek kucagima almamisdim.annem yanimda yok.yurtdisinda yasiyorum.esimde evde cogu zaman olmuyor.korkuyorum bakamam falan derken kizim 17 aylik.hemde tek basima.:46::46:bence kadinlar bu konuda cok iyi dir hatta super dir yeterki allah guc versinnnnnnnnn:49::49::49:

günaydın canım ,
birde ben yüz kızarıklığı için lazer oldum, şimdi tretin ilacı ( a vitaminli ) az kullanıyorum, hamile kalana kadar kullanırsam çocuğu ilerde etki yaparmı ? Az önce adetim başladı, bugün saglık ocağına gitsem folik asit istesem verir mi?

günaydın canım ,
birde ben yüz kızarıklığı için lazer oldum, şimdi tretin ilacı ( a vitaminli ) az kullanıyorum, hamile kalana kadar kullanırsam çocuğu ilerde etki yaparmı ? Az önce adetim başladı, bugün saglık ocağına gitsem folik asit istesem verir mi?

Bir uzmana danismani tavsiye ederm arkadasim
İkinci konusunda da yaslarimiz gidiyor ve ben oglumun mutlaka bir kardesi olmali diye dusunuyorm tabi rabbim ne nasip ederse o olur

kızlar ıkıncı bebek bu kadar korkutmasın sızı.sızler 1 tane ınsan yetıstırdınız buyuttunuz bebeklık donemınden cıkardınız ıkıncıyımı yapamıcaksınız.benım 2 yasında ıkızlerım var ve 3 aylıkta 3.bebegıme hamıleyım.hıcte gozum korkmuyorr.pasa gıbı nada bakarım dıyorum :))) allah yardım der ınsss

kızlar ıkıncı bebek bu kadar korkutmasın sızı.sızler 1 tane ınsan yetıstırdınız buyuttunuz bebeklık donemınden cıkardınız ıkıncıyımı yapamıcaksınız.benım 2 yasında ıkızlerım var ve 3 aylıkta 3.bebegıme hamıleyım.hıcte gozum korkmuyorr.pasa gıbı nada bakarım dıyorum :))) allah yardım der ınsss

Cesaretine hayran kaldm masallah suphanallah
Rabbm kuzunu saglikla kucaklamani nasip etsin
Bende ikinciyi kaybettikten sonra daha cok ister oldm bir bebek harra bebisler. İkizlerm olsun diyorum ama sulalede yok ikiz

bizim komşumuzun kızı evlendi kanadaya gitti orda ikizleri oldu 7 aylık doğdular ve annesi burdan gidene kadar çocuklar 2 aylık oldu bile bu süre içinde kendi ilgilendi bebekleriyle şimdi 1.5 yaşındalar 2 yaşına geldikleri zaman bir daha çalışmalara başlıycakmış kendi de eşide çocuk sevdalısı cesaretine hayranım bende

Back