• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ikimizde boşanmışız insanlarız ama ailesi beni istemiyor..

Düşüncenize saygı duyuyorum tabiki ama ben beni kızımla kabul edecek birisini istiyorum oda bunu başta bilip kabul etti..

Tek başına karar verebilecek birisi değilmiş demek ki.

Bana bir arkadaşım gelse dese ki boşanmış ama çocuksuz birisi var benim de kızım var sence sorun olur mu diye sorsa... İlk başlarda olmaz ama sonra olur derdim. Binde bir ihtimalde sorun olmuyor.

Kimi zaman çevreden etkileniyor insanlar kimi zamanda içsel olarak tahammülü azalıyor. O sebeple belki de olan da hayr vardır. İçinizi ferah tutun. 3 gündür yazmayan adam gelse de dönmeyin.

Tek başına karar verebilecek birisi değilmiş demek ki.

Bana bir arkadaşım gelse dese ki boşanmış ama çocuksuz birisi var benim de kızım var sence sorun olur mu diye sorsa... İlk başlarda olmaz ama sonra olur derdim. Binde bir ihtimalde sorun olmuyor.

Kimi zaman çevreden etkileniyor insanlar kimi zamanda içsel olarak tahammülü azalıyor. O sebeple belki de olan da hayr vardır. İçinizi ferah tutun. 3 gündür yazmayan adam gelse de dönmeyin.
aslında bende çocuklu birisi olsun istiyordum. Ama geçenlerde uzaktan bi akrabamızında kızı vardı gitti bekar birisiyle evlendi şu an çok ta mutlular sonrasında neden olmasın diye düşünmeye başladım.
Ama kesinlikle her şerde hayır vardır bakalım ne olacak. teşekkür ederim yorumunuz için

Tabi sadece tahmin ama benim görüşüm çocuklu biri çocuksuz biri ile olmamalı. Çocuk sahibi olmadan Evlat nedir o his nasıldır anlayamaz insan hele hele bir erkek .. yük olur sorun olur sürekli ona .. bence çocuk sahibi bir adam olmalı kriterleriniz arasında ki o da bilsin Evlat nedir..
Bu seferde bir taraf egerki iyi niyetli değil ise kendi çocuğunu üvey çocuğundan üstün tutuyor ayiriyor.

Daha çok yanınızda durması gerekirken gidiyorsa aramayın. Butun akrabalar babamin annemle evlenmesine karsiymis bosanmis ve cocuklu olduğu icin. Babam ailesine cok deger vermesine ragmen hepsine rest cekmis ve annemle evlenmis. Isteyince yapiyorlar yani
babanızın ellerinde öperim inşalllah öyle birisi benim de karşıma çıkar ailenize sağlık ve mutluluk dilerim

Bu seferde bir taraf egerki iyi niyetli değil ise kendi çocuğunu üvey çocuğundan üstün tutuyor ayiriyor.
evlat gibi bilmesine gerek yok kızımın annesi de var babası da var ben zaten babalık yapsın istemem iyi bir abi olsun kızıma benim için yeterli..

Çocuksuz biri için çocuklu insanla evlenmek büyük risktir. Ailesi belki de bu fikirdedir. Eleştirmemek lazım,herkes kendince haklı burada.

Ama zaten komşu oğluyla da olmaz be arkadaşım. Ne gerek var aileler iç içe olacak falan.

Düşüncenize saygı duyuyorum tabiki ama ben beni kızımla kabul edecek birisini istiyorum oda bunu başta bilip kabul etti..
demekki ilşkinize sahip çıakack kadar yürekli değil aynı zamanda dışardan gelen fikirlere hep açık bu hayat boyu önünüze çıkardı yok anası yok danası herkes karışacaktı bırak Allahtan hayırlısını iste hep.

O kabul etti, ama ailelerin cogu kabul etmez. Bizim toplumda hala bir "oglum baskasinin cocugunu mu beslesin" kafasi var. Böyle seyleri bastan konusup ilerleyin. Sadece erkegin demesiyle (yetsikin ve bagimsiz bireyler haric) ailenin sorun cikartmasi cok büyük bir ihtimal

Bence herkes dengiyle evlenmeli galiba sizin çocuğunuz var karşınızdakinin yok bu ilerde sorun olabilirdi ki etrafımda gördüğüm kadarıyla sorun yaşayan çiftlerin sayısı daha fazla. Evlenmek kadar boşanmak da çok normal özellikle de boşanmış kadınlara garip garip gözle bakan insanlara gıcık oluyorum. Ama dediğim gibi işin aslı bu. Baştan kabul ettiyse annesinin sözüne gelmiştir böyle birisiyle de evlilik yürütmek çok zordur. Allah karşınıza hayırlı birisini çıkarır inşallah en uygun zamanda.

Ailesini neyle ikna edecek o da önemli. Ucu size de dokunabilir o ikna işinin, mesela der ki adam, "Beren çok naif, vur sırtına al lokmasını biri, yaşlandığınızda size bakar, misafirinizi ağırlar, gık demeden her şeyinize koşar. Ortalık şeytan kadın kaynıyor, birini alıp başınıza bela mı edeyim? Çocuğu var hem eksiklenir, söylenip dursa da eninde sonunda yola gelir. Bekar çocuksuz gelen bundan iyi mi olacak?". Adam yapması gereken şeyin faturasını orta ve uzun vadede size kesebilir, sonra vay efendim niye böyle oldu demeyin.

Aynen. Bir aileye nasil girdigini o kisi belirler. Aile bastan bu durumu kabul edecek kafa yapisinda degilse, bunu o cocuga da hissetirecekler

Bu iş bitmiş bile, karar annesi tarafından verilmiş, oğlu tarafından uygulanmış. İkiniz de boşanmış insanlarsınız ama sizin çocuğunuz var. Bu karşıdaki erkek için ve ailesi için büyük sorumluluk. Boşanma olunca eski eş hayattan çıkıyor ama çocuğun olması eski eşin illa bir noktaya kadar hayatında yer edinmesi demek. Bunlar bazı aileler için çok önemli şeyler. Annesi bunları anlatıp bu yaşta senin olmayan çocuğa bakabilecek misin eski eşi gelse çocuğu görmeye bunlarla uğraşabilecek misin vs demiştir tahminimce. Demek ki bunlar bu adam için de önemli ki mesafeyi koymuş size. Bundan sonrasında hiçbir adım atmamanızı öneririm. Çünkü siz bir annesinin ve sizin istenmediğiniz bir ortam en çok çocuğunuz için yaralayıcı olur

Merhabalar,
Uzun zaman sonra açtığım ilk konu..
Bu uzun sürede hayatımda bir çok şey değişti, Boşandım, işe başladım, kızımla ailemin evine yerleştim herşey yoluna girdi çok şükür :KK200:
Bi süredir yan komşumuzun oğluyla görüşüyoruz o 28 yaşında boşanalı 3 yıl olmuş ben 26 yaşında benimkide hemen hemen o kadar oldu.
İkimizde erken yaşta yaptığımız hatanın bedelini ödedik. Şu an o kadar güzel giden bir ilişkimiz vardı ki çok güzel anlaşıp çok güzel eğlenip, dertleşip herşeyi paylaşabiliyorduk. Kendisi fazla muhafazakar bi insan olduğu için çok yaklaşmıyordu ama bu bile çok hoşuma gidiyordu çünkü bana sadece cinsellik için gelmediğini biliyordum. İlişkimizi ailemize söylememiştik ama aynı mahallede olduğundan önce ben belli ettim aileme ailem biraz karşı çıktı ama ikna ettim geçen günde kendisinin ailesi fark etti durumu annesi ablama mesaj atmış x in numarasını bana atarmısın diye ablamda bana ekran resmi attı bende görüştüğüm kişiye attım tamam ben görüşürüm sen canını sıkma kimseye bişey demek düşmez hayırlı olsun demek dışında dedi bende tamam dedim sonuç olarak annesi beni aramadı. Ailesi beni istemiyor çünkü benim 1 kızım var onun çocuğu yok. Aramız o günden beri soğudukça soğudu ve şu an 3 gündür konuşmuyoruz ve ben çok üzülüyorum çünkü gerçekten onan inanmıştım, güvenmiştim elimde yine güven kırıklarıyla kaldım. Size ben yazsam mı kendisinin yazmasını beklesem mi yada yazarsa nasıl ilerlemeliyim ?
Bence yazmayın kesinlikle. Muhtemelen annesi tarafından baskı oldu ve ondan yazmıyor ki eğer öyleyse bırakın yazmasın. Benim size naçizane başka bir eleştirim olacak lütfen yanlış anlamayın. Boşanalı 3 yıl olmuş evet epey olmuş ama yaşınız da hala çok genç, bence 2.evlilik için acele etmişsiniz biraz. Umarım karşınıza hayırlı doğru insan çıkar

Bence yazmayın kesinlikle. Muhtemelen annesi tarafından baskı oldu ve ondan yazmıyor ki eğer öyleyse bırakın yazmasın. Benim size naçizane başka bir eleştirim olacak lütfen yanlış anlamayın. Boşanalı 3 yıl olmuş evet epey olmuş ama yaşınız da hala çok genç, bence 2.evlilik için acele etmişsiniz biraz. Umarım karşınıza hayırlı doğru
ikinci evlilik için erken düşünmemin nedeni kızım şimdi kızım küçük evlendiğim birini daha kolay kabul eder veya şu an 3 yaşında birisiyle yaşamaya başlamak var veya 14 15 yaşında genç bi kızla başka bi adamla yaşamaya başlamak var onu düşündüğüm için kızım çokta büyümeden evlenmek istiyorum belki saçma bilmiyorum ama bu şekilde düşünüyorum

Beni cocugumla kabul etmisti diyorsunuz da cocuğu olmadan cocuklu yaşamak nasil bir şey, eski eş durumlari vs nasil bir şey bunlari bilip etraflica düşünüp mü kabul etti ki? Muhtemelen geri plana koymustu bunlari. Annesi biraz uyandirmiş olabilir. Ya da şuan düşünmediklerini düşünme aşamasindadir karar verecektir bilmiyorum.

Bir yakinim da bana gelip cocuklu biriyle olacagini soyleyip fikrimi sorsa olumsuz konuşurum acikcasi. Ben de cocuklu biriyle düşünmezdim, ki genelde cocuklar annede oluyor ama ona rağmen istemezdim. Bir de eski eşle kopmayacak bir bağ olsun istemezdim hayatimdaki insanda gibi nedenler...

Back
X