- 8 Mart 2015
- 25.105
- 1
- 81.229
- 598
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Bacım sen ne diyorsun?Düzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.
O vakitler buzluğumda yemek bulundurırdum. Mesela sulu köfte toplarını buzluğa koyardım. Yine haslanöış bezelye nohut vs de olurdu. Birleşince ir yemek hem de dengeli besin.
Sevdikleri ne varsa koyun buzluğa yemek derdi olmasın. Küçükken çoraplarını hep aynı düz beyaz alırdım katlanması kolay olsun diye. Hersey pratikliğe yönelik. Tuvalete de erken alıştır adım her ikisi de 3 tasını 3 4 ay gecmişti.
Evde vakit gecirince ev dagılıp dökülüyor bir yandan o yuzden mevsim uygunken Bahceye inerdik hep. Evde de 3 tas çocuguna hamur kinetik kum vs de verilebilir. Benimkiler resim çok yapardı o yasta. Mesela 3 yasındaki in eline makas verin dergileri resimleri kesip kesip dursun
Bir dönem buzdolabı nagnetlerini makasla kesmiştim dolaba onlarla resim yapıyorduk. Bazen ben yer dilerken onlara bez verip kurulayın diyordum. Aklınıza ne gelirse onları katıyordum. Çok delirince de sulu oyunlar. Balon köpüğü yapmak, parmak boyası, gibi.
3 yas Çocugu mercimek pirinc gibi minik bakliyat da sever. Karıstırın seriye mercimegi verin eline seçsin. Aklıma geldikçe eklerim.
Ben TV tablet de hiç acmıyordum. Böyle böyle büyüdüler. Ama çok zor günlerim çok çıldırmalarım oldu.
Bak sen şu koca ayıyaDelirmeyen annenin ya çocuğu köşe minderi gibidir ya da hem bakıcı hem temizlik yardımcısı ayrı ayrı vardır
Bugün öyle delirdim ki, akşam koca ayı eve gelirken verdiğim siparişi almadığı için evi terkettim.
3 saat oturdum arabada, sonra kendime güldüm geri döndüm az önce
Ajshshshsh
Biri arabada yaşacaksa o sen olmalısın yaban, kaptırma locayı kocanaBak sen şu koca ayıya
Bende bu aralar kayış koptu cidden, eşime parlıyorum sürekli.
En son eşyalarımı toplayıp arabada yaşamaya başlıycam diyordu
Böyle böyle hepimiz delireceğiz hissediyorum
Yani belli ki eşi işte.Asıl sitem etmen gereken kişi annen mi sence? Çok bunalmışsın anlıyorum ama öncelikle eşinin yardımcı olması gerekiyor . Yaşları çok küçük ne kadar yıprandığını tahmin edebiliyorum
Buzluğa atılacak köfteyi kim yapacak işte asıl sorun buDüzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.
O vakitler buzluğumda yemek bulundurırdum. Mesela sulu köfte toplarını buzluğa koyardım. Yine haslanöış bezelye nohut vs de olurdu. Birleşince ir yemek hem de dengeli besin.
Sevdikleri ne varsa koyun buzluğa yemek derdi olmasın. Küçükken çoraplarını hep aynı düz beyaz alırdım katlanması kolay olsun diye. Hersey pratikliğe yönelik. Tuvalete de erken alıştır adım her ikisi de 3 tasını 3 4 ay gecmişti.
Evde vakit gecirince ev dagılıp dökülüyor bir yandan o yuzden mevsim uygunken Bahceye inerdik hep. Evde de 3 tas çocuguna hamur kinetik kum vs de verilebilir. Benimkiler resim çok yapardı o yasta. Mesela 3 yasındaki in eline makas verin dergileri resimleri kesip kesip dursun
Bir dönem buzdolabı nagnetlerini makasla kesmiştim dolaba onlarla resim yapıyorduk. Bazen ben yer dilerken onlara bez verip kurulayın diyordum. Aklınıza ne gelirse onları katıyordum. Çok delirince de sulu oyunlar. Balon köpüğü yapmak, parmak boyası, gibi.
3 yas Çocugu mercimek pirinc gibi minik bakliyat da sever. Karıstırın seriye mercimegi verin eline seçsin. Aklıma geldikçe eklerim.
Ben TV tablet de hiç acmıyordum. Böyle böyle büyüdüler. Ama çok zor günlerim çok çıldırmalarım oldu.
3 yaşında kızım var ve 31 haftalık hamileyim. Kızım aynı oğlunuz gibi bende yoruluyorum. Hareketlerim kısıtlı hamilelikten dolayı. Her gece uyudugunda bende çok vicdan yapıyorum sabirsizmi davrandım kiznasaydim diye. Kızım akici konuşmuyor daha . Doktorlar kreş önerdi. Haftada 5gun 8.30-12.30 arası gidicek. Sizinde imkanınız varsa gönderin derim çünkü kreş sadece konuşmasına etki etmiyormus. Söz dinleyen yemeğini duzenli yiyen, kural bilen çocuklar oluyorlarmış. Bizimkinin de tuvalet eğitim yok baslicam bakalım basarabilecekmiyizIyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegimoğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım
Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatteYani belli ki eşi işte.
Akşam gelindikten sonra 2 saatte yardım etse ne, etmese ne.
Benim eşim namı diğer koca ayı, yemek dışında her işi yapar ama inanın öyle böyle faydası olmuyor anneye.
Çünkü anne hep yorgun, güne zaten yorgun başlıyor.
Dolayısıyla günde ortalama 14 saat çocuk bakan bir kadına 2 saat yardım edilince hayatında bir şey değişmiyor.
Maksimum yüzde 10 y alınabiliyor üstünden.
Bazen buyudukce sorunlari da büyüyor diyenler oluyor ya, agizlarina kürekle vurasim geliyor.Ahshshsh
Bu çok iyiymiş ya, bir dahakine öyle düşleyeyim ben.
Direkt gezegen değişimi.
Allahım ömrüm bitti, bedenim bitti, bu çocuklar hala küçük daha büyümedi nidaları da atayım ama.
Yok, hiç öyle değil mesela benim için.Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatte
Büyüdüklerinde ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ya da yatılı okul.Bazen buyudukce sorunlari da büyüyor diyenler oluyor ya, agizlarina kürekle vurasim geliyor.
Ben hic emekli olmayi dusunmuyorum. Olene kadar calisacagim. En azindan calisirken dinleniyorum birazBüyüdüklerinde ayrı eve çıkmayı düşünüyorum ya da yatılı okul.
Bir büyüsünler de bakarız elbet çaresine
Anlamazlar bacım anlamazlarBuzluğa atılacak köfteyi kim yapacak işte asıl sorun bubezelye kolay a101
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?