Iki cocuklu hayat ve tukenmislik

Bacım sen ne diyorsun?
O buzluğa atılacaklar ne zaman yapıldı?
Evde kinetik kum mu, başımıza iş çıkarma.
Hamur desen oralarına buralarına teperler.
Tuvalet hiç deme, taktım küçüğe bezi geri, anamı ağlattı.
Mümkünse askere gidene kadar takmayı planlıyorum ben.
Temizlik desen benimkiler de yapar ama tükürerek temizliyorlar.

Bak sen şu koca ayıya

Bende bu aralar kayış koptu cidden, eşime parlıyorum sürekli.
En son eşyalarımı toplayıp arabada yaşamaya başlıycam diyordu
Böyle böyle hepimiz delireceğiz hissediyorum

Bak sen şu koca ayıya

Bende bu aralar kayış koptu cidden, eşime parlıyorum sürekli.
En son eşyalarımı toplayıp arabada yaşamaya başlıycam diyordu
Böyle böyle hepimiz delireceğiz hissediyorum
Biri arabada yaşacaksa o sen olmalısın yaban, kaptırma locayı kocana
Mis gibi dağıtılacak alan yok, iş yok, çocuk ağlaması yok, işten gelince enişte, in arabaya sabah kadar.
Vay uyanık vay, delirdik ama arabayı kaptıracak kadar değil anshshsh

Asıl sitem etmen gereken kişi annen mi sence? Çok bunalmışsın anlıyorum ama öncelikle eşinin yardımcı olması gerekiyor . Yaşları çok küçük ne kadar yıprandığını tahmin edebiliyorum
Yani belli ki eşi işte.
Akşam gelindikten sonra 2 saatte yardım etse ne, etmese ne.
Benim eşim namı diğer koca ayı, yemek dışında her işi yapar ama inanın öyle böyle faydası olmuyor anneye.
Çünkü anne hep yorgun, güne zaten yorgun başlıyor.
Dolayısıyla günde ortalama 14 saat çocuk bakan bir kadına 2 saat yardım edilince hayatında bir şey değişmiyor.
Maksimum yüzde 10 y alınabiliyor üstünden.

Buzluğa atılacak köfteyi kim yapacak işte asıl sorun bu bezelye kolay a101

3 yaşında kızım var ve 31 haftalık hamileyim. Kızım aynı oğlunuz gibi bende yoruluyorum. Hareketlerim kısıtlı hamilelikten dolayı. Her gece uyudugunda bende çok vicdan yapıyorum sabirsizmi davrandım kiznasaydim diye. Kızım akici konuşmuyor daha . Doktorlar kreş önerdi. Haftada 5gun 8.30-12.30 arası gidicek. Sizinde imkanınız varsa gönderin derim çünkü kreş sadece konuşmasına etki etmiyormus. Söz dinleyen yemeğini duzenli yiyen, kural bilen çocuklar oluyorlarmış. Bizimkinin de tuvalet eğitim yok baslicam bakalım basarabilecekmiyiz

Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatte

Ahshshsh
Bu çok iyiymiş ya, bir dahakine öyle düşleyeyim ben.
Direkt gezegen değişimi.

Allahım ömrüm bitti, bedenim bitti, bu çocuklar hala küçük daha büyümedi nidaları da atayım ama.
Bazen buyudukce sorunlari da büyüyor diyenler oluyor ya, agizlarina kürekle vurasim geliyor.

Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatte
Yok, hiç öyle değil mesela benim için.
Gitmeleri için çanta, giyim kuşam, e dön yine soydur, giydir, kirliye at, el yüz yıka.
Tabi bunlar sizde nasıl bilmiyorum ama ben çocukların ellerini yıkamaktan, dişlerini fırçalamaktan nefret ediyorum, banyo baştan aşağı yıkanıyor adeta, hepimiz sırılsıklam oluyoruz
Gittikleri 1 saat hazırlaması yarım saat, döndüler yarım saat de bu terane.

10 gün evet ama birkaç saat için değmez vallahi değmez

Aslında aileler yardım etse anne bu kadar yorulmuyor bunalmıyor bebek zaten günde iki üç uyku yapmalı o vakitler ev işi yerine büyüğe vakit ayırmanız lazım. Akşam eşiniz gelince yapın yemekleri ertesi güne yetecek şekilde bu şekilde yemek olayını aradan çıkarın. En azından bu yönden rahat edin. Ben oğlum 9 aylıkken yemeği tuzsuz pisirir ayırır sonra kalana tuz atardım.

Zaten ileride çocuk yapma niyetim pek yoktu şimdi yazdıklarınızı okuyunca kalan heves de uçarak gitti
Çalışıyor musunuz, belki eşinizin de desteğiyle bir yardımcı almanız sizin için çok iyi olur, en azından kimsenin dırdırını çekmezsiniz.
Ayrıca anneniz evet çok kaba ama ben eşinize daha fazla kızdım sanırım çünkü çocukları leylek getirmedi onun da hem sizinle hem çocuklarla ilgilenmesi gerek, en azından ev işlerinin birazcık ucundan tutsa ölmez ya!

Benim icin annenin ruh sagligi, bebegin uykusundan, anne sutu almasından, tuvalet egitiminden cok daha kiymetli.
Cunku anne iyi olmazsa, çocukların uzun vadede iyi olabilme ihtimali yok.
Nacizane kendi tavsiyelerimi söyleyeceğim. Size veya baska okuyuculara uyup uymayacagini bilemem. Benim onceligim her zaman anne.
Imkaniniz kadar eve yardımcı alın mutlaka. Anneanne babaanne yardima gelmiyorsa, en azindan haftada 1 gün 2 günlük yemek yapip gondersinler veya getirsinler veya eşiniz gidip alsın!
Çocuğunuza uyku egitimi vermenizi tavsiye ederim. Ben sinir krizleri geciriyordum, ellerim titriyordu bebegimi kucagima alamıyordum. Uyku egitimiyle birlikte ailemiz yeniden doğdu. Simdi 3 yasında, sosyal olarak hic bir problemi yok, benimle arasinda en ufak bir sorunu yok.
Yemekleri pratik yapın. Evet ben de bebegim ek gida yerken gunde 5 kere sıfırdan hazirlardim. Ama sizin cocuklarinizin su an taze ek gidadan cok, annelerinin iyi olmasina ihtiyaclari var.
Buyuk cocugunuzu haftada 3 yarim gun krese verebilirsiniz. Veya meslek lisesinde cocuk gelisimi okuyan bir genc kizla anlasip, okul dışındaki vakitlerde cocuklariniza oyun ablasi olmasini isteyebilirsiniz.
Inanin 2 yila cok ama cok rahatlayacaksiniz. Bu 2 yil içinde maddi tum imkanlarinizi seferber edin ve kendinizi iyu hissettirecek ne varsa yapın.

Iki cocugum var yas aralari hemen hemen ayni. Kucuk 40 gunlukken buyuge tuvalet egitimine basladim. O siralar kucuk de gece sık sık uyandigi icin uykusuzluk cok zorluyordu. Benim buyuk de huysuzdur, her seye aglar, kendi oynamaz tepemizden inmez.
1 aydir buyuk krese gidiyor, vallahi kafami dinliyorum gunduz. Hem o da sosyallesiyor.
Iki cocuk cok zormus gercekten. Aksamlari biri susuyor biri agliyor. Buyuduklerinde gececek insallah

Iste bu yüzden 2.cocuktan korkuyorum ya. Hani yapacaksamda buyuk olanın bayağı bir elden ayaktan düşmesi lazım diye düşünüyorum. Vallahi çok zor Allah yardımcıniz olsun. Ben bir taneye bakamıyorum size helal olsun

Allah kolaylık versin

Oğlunuzda sevgiye ilgiye muhtaç o yüzden zorluk çıkarıyor bence

Ama kardeşini dövmesi hiç normal değil bunun için bir pedagog yardımı mı alsanız acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…