Iki cocuklu hayat ve tukenmislik

Benimde oğlum bugün uzun zamandan sonra yine katılma nöbeti gecirdi. 4 aylıkken başladı katılma nöbeti hala tutuyor arada. Istediği birşey yerine gelmediği zaman birseye ofkelendigi veya üzüldüğü zaman yüzü kararıyor gözleri havada kalıyor bir süre nefes alamıyor kilitlenip kalıyor öyle. Elim ayağım boşaldı onu öyle görünce korkudan kızda ağladı çok çaresiz hissettim kendimi.

Iştahları yerinde mi peki?
Ablam güzel beslenen çocuğun uykusu da güzel olur.
Bağlantılı der hep..

Bende henüz 1 tane var.
Çok şükür iyi huyludur yavrum şuan Allah daim etsin.
Ama sağlık sorunlarından çekiyoruz biz de..

Kardeşlerime bakıyorum onlar da başka başka sikayetlerde.
Analık bir yönden çileli olmak zorunda gibi..

Sizin durumunuzda zor Allah yardimciniz olsun tez zamanda şifa bulsun inşallah yavrucak. Istahlari maşallah güzel beni zorlamadiklari tek konu o inanın. Iki çocuğumunda uykuya karşı alerjisi var sanki. Bazen aklıma şey geliyor çocuklar sürekli beni istiyor hep kucağıma alayim onlarla ilgileneyim oynayayım onlarla hani diyorum bana olan düşkünlükleri yüzünden mi böyle huysuzluk yapıyorlar. Böyle düşününce çok vicdan yapıyorum.

Onu biliyorum, kuzenimde de vardi. Ugunma derler bizde. Buyudukce geciyor. Ama cidden cok korkutucu, Allah kolaylik versin.
Her seyi dort dortluk yapayim dersek aslinda hicbir seyi dogru duzgun yapamiyoruz. Ben evde yalniz oldugum zamanlar kendimi surekli sakin kalmaya odakliyorum. Buyuk ogluma bagirmazsam her sey daha kolay oluyor. Tabi ki sabir tukeniyor bazen, ses yukseliyor ama bunun icin oturup vicdan azabi cekmek yerine kendimizi biraz desarj etmeye calisirsak daha olumlu sonuclar elde edebiliriz. Evet imkan yok, zaman yok ama bir kahve, bir cay kadar da zaman yaratabiliriz. Bunlari akil vermek icin degil, kendim de uygulayim diye yaziyorum.
Ikisi bir arada buyuyor ama bizden cok sey eksiliyor. Ayni sekilde buyuk cocuga da cok haksizlik oluyor. Umarim ileride cok iyi anlasirlar da iyi ki pes pese olmuslar deriz.

Aşırı düşkünlük de huysuzluk yapıyor evet
Yeğenim öyle.
Bu çocukla ilgili bir şey sanırım. Çünkü anne aynı anne ama kardesi öyle düşkün değil.
Geçici bir kriz dönemidir ınsallah da uzun sürmez.

Benimde 3 ve 1 yaşlarında 2 oğlum var, bizim şansımız var kocaman bahçeli lojmanların olduğu sitede yaşıyoruz, günde en az 6 saat dışarıdayız, sabah 2 saat akşam yemekten sonra da 4 saat falan. Kışın da güneşli, rüzgâr olmayan günlerde dışarıdayız, . Öğlen çocuklar uyuyor işlerimi halllediyorum, eşim yemek konusunda da çocuk bakma konusunda da yardım eder.

Yani bizim işimizi tamamen dışarısı kurtarıyor. Taşla toprakla oynuyorlar. Arkadaşları var her yaştan oynuyorlar.

Bu sebeple ikinciyi yapmayı gözüm yemiyor, cidden annelik çılgınlığın dibi yani. Sizi analar olarak çok iyi anlıyoruz, uslu çocuğu olan bile tek başına dışarı çıkmayı, bir nefes almayı özlüyordur kaldı ki bir de çocuk zorluyorsa sayıları da birden fazlaysa hissettikleriniz çok normal. Ben yaşlandığımı hissediyorum mesela, saçımda hiç ak yoktu çocuktan sonra iki yanlar da beyazlaştı, göz altlarım çöktü yüzüm kırıştı, iki yıldır çektiğim uykusuzluk da cabası. Ama geçecek hepimiz buna inanarak yaşıyoruz sdsfsfs

Çocuklar arası ideal yaş nedir yaa her yaşın zorluğu var
İdeal yaş şöyle, hiç çocuk olmazsa mükemmel olan bir yaş aralığı mevcut.
Çocuk varsa ister 1 olsun ister 20, zordu.
Çünkü 1 çocukla 2 çocuk arasında inanın 10 çocuk kadar yaşam farkı var.
2 den sonra zaten farketmiyor, ha 3 ha 5.
Ama iki çocuk eşiktir resmen.

Neyse ki ben de delirdim

Eklentiler

• 20201014_220031.jpg
    114,1 KB · Görüntüleme: 68
Ben kocan nerde ona takildim sen bukadar kendini sıkarken kocan nerde Simdi sana gecicek diycem ama bu yeterli olmiycak ama inan bu gunlerde gecici ama kendine yarim aaat de olsa kahve molasi ver bisekilde kendine zman ayir 3 yasindaki cocugunun suan herseye aglamasi inan cok normal ama kardesini dovmesi veya bisilere zarar vermesini engelyecek bi cozum uretmelisin evin daginikligini bosver elbet toplanir onlar icn uzme kendini insallah biran once ferahlarsin

Demirine baktırdınız mı? Katılmanın demir eksikliği ile ilgisi olabileceğini okumuştum.
Allah kolaylık versin çocuk işi zor iş. Benim de bebeğim 13 aylık ben tek çocukta zorlanıyorum bir de millet yok tek kalmasın ikinciyi yap falan diyor. Kim yardım ederse etsin işin büyük kısmı annede. Anne yoruluyor, anne kendini yaşlı hissediyor, çirkin hissediyor, kendini hep erteliyor. Çevrenin lafları hazır: eee anne olmak kolay mı, biz sizin zamanınızda sabaha kadar uyumaz çamaşır yıkardık falan filan. Anlamıyorlar sizin zamanınızda değiliz ve biz sizin gibi değilizz. Aynı jenerasyon değilizz. Tek çocuğum olsa da sizi çok iyi anlıyorum. Uykusuzluk insanı çok yıpratıyor. Benim oğlum da yeni yeni uyuyor, 1 yıldır gece ben de uykusuzum. Uykusuz olunca yetemiyorum, yetişemiyorum. Ama kasmıyorum da ne yapayım yani ruh sağlığımda önemli. Size tavsiyem çocuklar uyuyunca temizlik falan yapmayın. Alın kahvenizi elinize ayakları uzatıp biraz dinlenin ya da uyuyun. Temizliği hafta sonu çocuklara eşiniz bakarken yaparsınız ya da yemekleri akşam eşiniz gelince 1-2 saat çocuklara bakmasını söyler öyle yaparsınız. Bulaşıkları da eşinizle dönüşümlü o an kim boşsa o şekilde halledin.

Tabi tabi.
Ben bazen balkondan çıkıp havada yürüyerek uzaklaştığımı, alıp başımı yandaki dağa geçtiğimi hayal ediyorum.

Etmeyen anne mi var
O da birsey mi? Ben bazen beni bir ucan dairenin alip götürdüğünü hayal ediyorum. Icim huzurla doluyor

Tabi tabi.
Ben bazen balkondan çıkıp havada yürüyerek uzaklaştığımı, alıp başımı yandaki dağa geçtiğimi hayal ediyorum.

Etmeyen anne mi var
Canlarım sizi burda görmek ne kadan güzel.

Yalnız değilim, başka evlerde de deliren anneler var diye düşünmek güç veriyor bana

O da birsey mi? Ben bazen beni bir ucan dairenin alip götürdüğünü hayal ediyorum. Icim huzurla doluyor
Ahshshsh
Bu çok iyiymiş ya, bir dahakine öyle düşleyeyim ben.
Direkt gezegen değişimi.

Allahım ömrüm bitti, bedenim bitti, bu çocuklar hala küçük daha büyümedi nidaları da atayım ama.

Düzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.
O vakitler buzluğumda yemek bulundurırdum. Mesela sulu köfte toplarını buzluğa koyardım. Yine haslanöış bezelye nohut vs de olurdu. Birleşince ir yemek hem de dengeli besin.
Sevdikleri ne varsa koyun buzluğa yemek derdi olmasın. Küçükken çoraplarını hep aynı düz beyaz alırdım katlanması kolay olsun diye. Hersey pratikliğe yönelik. Tuvalete de erken alıştır adım her ikisi de 3 tasını 3 4 ay gecmişti.
Evde vakit gecirince ev dagılıp dökülüyor bir yandan o yuzden mevsim uygunken Bahceye inerdik hep. Evde de 3 tas çocuguna hamur kinetik kum vs de verilebilir. Benimkiler resim çok yapardı o yasta. Mesela 3 yasındaki in eline makas verin dergileri resimleri kesip kesip dursun
Bir dönem buzdolabı nagnetlerini makasla kesmiştim dolaba onlarla resim yapıyorduk. Bazen ben yer dilerken onlara bez verip kurulayın diyordum. Aklınıza ne gelirse onları katıyordum. Çok delirince de sulu oyunlar. Balon köpüğü yapmak, parmak boyası, gibi.
3 yas Çocugu mercimek pirinc gibi minik bakliyat da sever. Karıstırın seriye mercimegi verin eline seçsin. Aklıma geldikçe eklerim.
Ben TV tablet de hiç acmıyordum. Böyle böyle büyüdüler. Ama çok zor günlerim çok çıldırmalarım oldu.

Canlarım sizi burda görmek ne kadan güzel.

Yalnız değilim, başka evlerde de deliren anneler var diye düşünmek güç veriyor bana
Delirmeyen annenin ya çocuğu köşe minderi gibidir ya da hem bakıcı hem temizlik yardımcısı ayrı ayrı vardır

Bugün öyle delirdim ki, akşam koca ayı eve gelirken verdiğim siparişi almadığı için evi terkettim.
3 saat oturdum arabada, sonra kendime güldüm geri döndüm az önce
Ajshshshsh

Konu hakkinda fikrim yok ama teselli vermeye geldim. Yengemin 35lik yetiskin oglu bosandi eve dondu, bir de 30luk bekar oglu var bir de dayim var. Bosanmis kuzen ara sira 2 cocugunu da getirip atiyor yengeme.
Dun bosanip gidicem biktim 3 kazmaya bakmaktan yazmis gecen hafta da 3 erkege 15 hamburger yaptim kabus gibi yazmistibeterin beteri var, dayim metres de tutmustu zamaninda yani tam bosamalik ama yengem yasayip gidiyor iste Kotu hissederseniz yengemi dusunup motive olun onun kadar kotu olamazsiniz.

Allahım geleceğim resmen!!!
15 hamburger....

Metres kısmına üzülemedim, biri yakamdan düştü diye sevinmiştir bile kadın.
Ben de o haldeyim inan ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…