- 15 Nisan 2017
- 3.398
- 8.851
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
Benimde oğlum bugün uzun zamandan sonra yine katılma nöbeti gecirdi. 4 aylıkken başladı katılma nöbeti hala tutuyor arada. Istediği birşey yerine gelmediği zaman birseye ofkelendigi veya üzüldüğü zaman yüzü kararıyor gözleri havada kalıyor bir süre nefes alamıyor kilitlenip kalıyor öyle. Elim ayağım boşaldı onu öyle görünce korkudan kızda ağladı çok çaresiz hissettim kendimi.Anneni dinleme, bos konusuyor. Onceden dort duvar arasinda büyümüyordu cocuklar. Komsuluk vardi. Birinin bi isi ciksa kapi komsusuna emanet edebiliyordu cocugunu ya da aksama sokakta oynayip eve gelince butun gece yorgun uyuyorduk. Eskilerin bu anlamda kendilerini ovmelerine deli oluyorum artik.
Benimkiler de 3 ve 1 yasinda. Ikisi de erkek ve asiri hareketliler. Bugun buyuk oglum kapiya bildiğiniz ucarak kafa atti. Kafa şişti, morardi. Ben onu sakinlestirirken kucuk tv unitesine kafasini carpti. Ikisi birden son ses agliyor, ben ciglik atmamak kendimi zor tuttum. Daha iki gun once kucuk fayans zemine yuzustu dustu, alni şişti, acile gittik. Simdi nasil bu kadar cok dusuyorlar, ne bicim annesin diyenler cikar. Butun gun peslerinden ayrılmıyorum ama kasla goz arasi oluyor. Gece desen dogru duzgun emmedigi halde zirt pirt uyanir. Ben de hic iyi değilim hic. Bir dokun bin ah işit oldu bu simdi
Ben ise basladim. 4 gun okula gidiyorum, o arada kv bakiyor. Sagolsun cok yardimci oluyor. Ben de okula gidince biraz kafa dagitiyorum. Insallah okullar kapanmaz
Bu arada esim jandarma. Aşırı yogun calisiyor. Haftaici, haftasonu fark etmiyor. Yine de yardimci oluyor elinden geldigince ama bu boluk porcuk uykular beni asiri zorluyor. Bas edemiyorum uykusuzlukla
Sizin durumunuzda zor Allah yardimciniz olsun tez zamanda şifa bulsun inşallah yavrucak. Istahlari maşallah güzel beni zorlamadiklari tek konu o inanın. Iki çocuğumunda uykuya karşı alerjisi var sanki. Bazen aklıma şey geliyor çocuklar sürekli beni istiyor hep kucağıma alayim onlarla ilgileneyim oynayayım onlarla hani diyorum bana olan düşkünlükleri yüzünden mi böyle huysuzluk yapıyorlar. Böyle düşününce çok vicdan yapıyorum.Iştahları yerinde mi peki?
Ablam güzel beslenen çocuğun uykusu da güzel olur.
Bağlantılı der hep..
Bende henüz 1 tane var.
Çok şükür iyi huyludur yavrum şuan Allah daim etsin.
Ama sağlık sorunlarından çekiyoruz biz de..
Kardeşlerime bakıyorum onlar da başka başka sikayetlerde.
Analık bir yönden çileli olmak zorunda gibi..
Onu biliyorum, kuzenimde de vardi. Ugunma derler bizde. Buyudukce geciyor. Ama cidden cok korkutucu, Allah kolaylik versin.Benimde oğlum bugün uzun zamandan sonra yine katılma nöbeti gecirdi. 4 aylıkken başladı katılma nöbeti hala tutuyor arada. Istediği birşey yerine gelmediği zaman birseye ofkelendigi veya üzüldüğü zaman yüzü kararıyor gözleri havada kalıyor bir süre nefes alamıyor kilitlenip kalıyor öyle. Elim ayağım boşaldı onu öyle görünce korkudan kızda ağladı çok çaresiz hissettim kendimi.
Sizin durumunuzda zor Allah yardimciniz olsun tez zamanda şifa bulsun inşallah yavrucak. Istahlari maşallah güzel beni zorlamadiklari tek konu o inanın. Iki çocuğumunda uykuya karşı alerjisi var sanki. Bazen aklıma şey geliyor çocuklar sürekli beni istiyor hep kucağıma alayim onlarla ilgileneyim oynayayım onlarla hani diyorum bana olan düşkünlükleri yüzünden mi böyle huysuzluk yapıyorlar. Böyle düşününce çok vicdan yapıyorum.
İdeal yaş şöyle, hiç çocuk olmazsa mükemmel olan bir yaş aralığı mevcut.Çocuklar arası ideal yaş nedir yaa her yaşın zorluğu var
Neyse ki ben de delirdimHayırlısı be bacım
Çok şükür, bugün de ölmedik sağ kaldık diye bakıyorum ben olaya.
Tek titizlendiğim nokta, aldıkları besinler.
Makarnanın içine bir şeyler tepiştirip de yesinler diye uğraşıp duruyorum.
Gerisi hak getire.
Ben kocan nerde ona takildim sen bukadar kendini sıkarken kocan nerdeIyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegimoğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birseyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım
Demirine baktırdınız mı? Katılmanın demir eksikliği ile ilgisi olabileceğini okumuştum.Benimde oğlum bugün uzun zamandan sonra yine katılma nöbeti gecirdi. 4 aylıkken başladı katılma nöbeti hala tutuyor arada. Istediği birşey yerine gelmediği zaman birseye ofkelendigi veya üzüldüğü zaman yüzü kararıyor gözleri havada kalıyor bir süre nefes alamıyor kilitlenip kalıyor öyle. Elim ayağım boşaldı onu öyle görünce korkudan kızda ağladı çok çaresiz hissettim kendimi.
Tabi tabi.Neyse ki ben de delirdim
O da birsey mi? Ben bazen beni bir ucan dairenin alip götürdüğünü hayal ediyorum. Icim huzurla doluyorTabi tabi.
Ben bazen balkondan çıkıp havada yürüyerek uzaklaştığımı, alıp başımı yandaki dağa geçtiğimi hayal ediyorum.
Etmeyen anne mi var
Canlarım sizi burda görmek ne kadan güzel.Tabi tabi.
Ben bazen balkondan çıkıp havada yürüyerek uzaklaştığımı, alıp başımı yandaki dağa geçtiğimi hayal ediyorum.
Etmeyen anne mi var
AhshshshO da birsey mi? Ben bazen beni bir ucan dairenin alip götürdüğünü hayal ediyorum. Icim huzurla doluyor
Düzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.Benim de araları 1. 5 yas idi siziçok iyi anlıyorum ben o vakitler calışıyorum ama ev işi çok yapmıyordum yardımcı vardı. Durumlarımı be zer yani. Ben yogun fiziksel aktivite önermeye geldim. Oğlana scooter alın kızı bebek arabasına koyun dısarı cıkın gündeiki posta. Kışın çıkılmayacak vakitler için de eve trombolin alınyine yorucuoyınlar icat edin yorulsunn lar. Ben o kadarlıkken dusajabine koyar suyla oynatırdım mesela.
Delirmeyen annenin ya çocuğu köşe minderi gibidir ya da hem bakıcı hem temizlik yardımcısı ayrı ayrı vardırCanlarım sizi burda görmek ne kadan güzel.
Yalnız değilim, başka evlerde de deliren anneler var diye düşünmek güç veriyor bana
Allahım geleceğim resmen!!!Konu hakkinda fikrim yok ama teselli vermeye geldim. Yengemin 35lik yteiskin oglu bosandi eve dondu, bir de 30luk bekar oglu var bir de dayim var. Dun bosanip gidicem biktim 3 kazmaya bakmaktan yazmisgecen hafta da 3 erkege 15 hamburger yaptim kabus gibi yazmisti beterin beteri var, dayim metres de tutmustu zamaninda yani tam bosamalik ama yengem yasayip gidiyor iste
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?