• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki cocuklu hayat ve tukenmislik

Düzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.
O vakitler buzluğumda yemek bulundurırdum. Mesela sulu köfte toplarını buzluğa koyardım. Yine haslanöış bezelye nohut vs de olurdu. Birleşince ir yemek hem de dengeli besin.
Sevdikleri ne varsa koyun buzluğa yemek derdi olmasın. Küçükken çoraplarını hep aynı düz beyaz alırdım katlanması kolay olsun diye. Hersey pratikliğe yönelik. Tuvalete de erken alıştır adım her ikisi de 3 tasını 3 4 ay gecmişti.
Evde vakit gecirince ev dagılıp dökülüyor bir yandan o yuzden mevsim uygunken Bahceye inerdik hep. Evde de 3 tas çocuguna hamur kinetik kum vs de verilebilir. Benimkiler resim çok yapardı o yasta. Mesela 3 yasındaki in eline makas verin dergileri resimleri kesip kesip dursun
Bir dönem buzdolabı nagnetlerini makasla kesmiştim dolaba onlarla resim yapıyorduk. Bazen ben yer dilerken onlara bez verip kurulayın diyordum. Aklınıza ne gelirse onları katıyordum. Çok delirince de sulu oyunlar. Balon köpüğü yapmak, parmak boyası, gibi.
3 yas Çocugu mercimek pirinc gibi minik bakliyat da sever. Karıstırın seriye mercimegi verin eline seçsin. Aklıma geldikçe eklerim.
Ben TV tablet de hiç acmıyordum. Böyle böyle büyüdüler. Ama çok zor günlerim çok çıldırmalarım oldu.
Bacım sen ne diyorsun?
O buzluğa atılacaklar ne zaman yapıldı?
Evde kinetik kum mu, başımıza iş çıkarma.
Hamur desen oralarına buralarına teperler.
Tuvalet hiç deme, taktım küçüğe bezi geri, anamı ağlattı.
Mümkünse askere gidene kadar takmayı planlıyorum ben.
Temizlik desen benimkiler de yapar ama tükürerek temizliyorlar.

😂😂😂

Delirmeyen annenin ya çocuğu köşe minderi gibidir ya da hem bakıcı hem temizlik yardımcısı ayrı ayrı vardır😂

Bugün öyle delirdim ki, akşam koca ayı eve gelirken verdiğim siparişi almadığı için evi terkettim.
3 saat oturdum arabada, sonra kendime güldüm geri döndüm az önce
Ajshshshsh
Bak sen şu koca ayıya 😂

Bende bu aralar kayış koptu cidden, eşime parlıyorum sürekli.
En son eşyalarımı toplayıp arabada yaşamaya başlıycam diyordu 😂
Böyle böyle hepimiz delireceğiz hissediyorum 😅

Bak sen şu koca ayıya 😂

Bende bu aralar kayış koptu cidden, eşime parlıyorum sürekli.
En son eşyalarımı toplayıp arabada yaşamaya başlıycam diyordu 😂
Böyle böyle hepimiz delireceğiz hissediyorum 😅
Biri arabada yaşacaksa o sen olmalısın yaban, kaptırma locayı kocana😂
Mis gibi dağıtılacak alan yok, iş yok, çocuk ağlaması yok, işten gelince enişte, in arabaya sabah kadar.
Vay uyanık vay, delirdik ama arabayı kaptıracak kadar değil anshshsh😂😂😂

Asıl sitem etmen gereken kişi annen mi sence? Çok bunalmışsın anlıyorum ama öncelikle eşinin yardımcı olması gerekiyor . Yaşları çok küçük ne kadar yıprandığını tahmin edebiliyorum
Yani belli ki eşi işte.
Akşam gelindikten sonra 2 saatte yardım etse ne, etmese ne.
Benim eşim namı diğer koca ayı, yemek dışında her işi yapar ama inanın öyle böyle faydası olmuyor anneye.
Çünkü anne hep yorgun, güne zaten yorgun başlıyor.
Dolayısıyla günde ortalama 14 saat çocuk bakan bir kadına 2 saat yardım edilince hayatında bir şey değişmiyor.
Maksimum yüzde 10 y alınabiliyor üstünden.

Düzenleme Süresi dolmuş ekleme yapmaya geldim.
O vakitler buzluğumda yemek bulundurırdum. Mesela sulu köfte toplarını buzluğa koyardım. Yine haslanöış bezelye nohut vs de olurdu. Birleşince ir yemek hem de dengeli besin.
Sevdikleri ne varsa koyun buzluğa yemek derdi olmasın. Küçükken çoraplarını hep aynı düz beyaz alırdım katlanması kolay olsun diye. Hersey pratikliğe yönelik. Tuvalete de erken alıştır adım her ikisi de 3 tasını 3 4 ay gecmişti.
Evde vakit gecirince ev dagılıp dökülüyor bir yandan o yuzden mevsim uygunken Bahceye inerdik hep. Evde de 3 tas çocuguna hamur kinetik kum vs de verilebilir. Benimkiler resim çok yapardı o yasta. Mesela 3 yasındaki in eline makas verin dergileri resimleri kesip kesip dursun
Bir dönem buzdolabı nagnetlerini makasla kesmiştim dolaba onlarla resim yapıyorduk. Bazen ben yer dilerken onlara bez verip kurulayın diyordum. Aklınıza ne gelirse onları katıyordum. Çok delirince de sulu oyunlar. Balon köpüğü yapmak, parmak boyası, gibi.
3 yas Çocugu mercimek pirinc gibi minik bakliyat da sever. Karıstırın seriye mercimegi verin eline seçsin. Aklıma geldikçe eklerim.
Ben TV tablet de hiç acmıyordum. Böyle böyle büyüdüler. Ama çok zor günlerim çok çıldırmalarım oldu.
Buzluğa atılacak köfteyi kim yapacak işte asıl sorun bu 😂 bezelye kolay a101 😂

Iyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegim 😔 oğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım 😔
3 yaşında kızım var ve 31 haftalık hamileyim. Kızım aynı oğlunuz gibi bende yoruluyorum. Hareketlerim kısıtlı hamilelikten dolayı. Her gece uyudugunda bende çok vicdan yapıyorum sabirsizmi davrandım kiznasaydim diye. Kızım akici konuşmuyor daha . Doktorlar kreş önerdi. Haftada 5gun 8.30-12.30 arası gidicek. Sizinde imkanınız varsa gönderin derim çünkü kreş sadece konuşmasına etki etmiyormus. Söz dinleyen yemeğini duzenli yiyen, kural bilen çocuklar oluyorlarmış. Bizimkinin de tuvalet eğitim yok baslicam bakalım basarabilecekmiyiz

Yani belli ki eşi işte.
Akşam gelindikten sonra 2 saatte yardım etse ne, etmese ne.
Benim eşim namı diğer koca ayı, yemek dışında her işi yapar ama inanın öyle böyle faydası olmuyor anneye.
Çünkü anne hep yorgun, güne zaten yorgun başlıyor.
Dolayısıyla günde ortalama 14 saat çocuk bakan bir kadına 2 saat yardım edilince hayatında bir şey değişmiyor.
Maksimum yüzde 10 y alınabiliyor üstünden.
Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatte

Ahshshsh
Bu çok iyiymiş ya, bir dahakine öyle düşleyeyim ben.
Direkt gezegen değişimi.

Allahım ömrüm bitti, bedenim bitti, bu çocuklar hala küçük daha büyümedi nidaları da atayım ama.
Bazen buyudukce sorunlari da büyüyor diyenler oluyor ya, agizlarina kürekle vurasim geliyor. 😠

Benim eşim çocuğu bir saat alıp götürse geldiğinde kapıyı açmak istemiyorum. Yatıp tavanı izlesem bile dinleniyorum bir saatte
Yok, hiç öyle değil mesela benim için.
Gitmeleri için çanta, giyim kuşam, e dön yine soydur, giydir, kirliye at, el yüz yıka.
Tabi bunlar sizde nasıl bilmiyorum ama ben çocukların ellerini yıkamaktan, dişlerini fırçalamaktan nefret ediyorum, banyo baştan aşağı yıkanıyor adeta, hepimiz sırılsıklam oluyoruz😂
Gittikleri 1 saat hazırlaması yarım saat, döndüler yarım saat de bu terane.

10 gün evet ama birkaç saat için değmez vallahi değmez😂

Aslında aileler yardım etse anne bu kadar yorulmuyor bunalmıyor bebek zaten günde iki üç uyku yapmalı o vakitler ev işi yerine büyüğe vakit ayırmanız lazım. Akşam eşiniz gelince yapın yemekleri ertesi güne yetecek şekilde bu şekilde yemek olayını aradan çıkarın. En azından bu yönden rahat edin. Ben oğlum 9 aylıkken yemeği tuzsuz pisirir ayırır sonra kalana tuz atardım.

Zaten ileride çocuk yapma niyetim pek yoktu şimdi yazdıklarınızı okuyunca kalan heves de uçarak gitti :olamaz:
Çalışıyor musunuz, belki eşinizin de desteğiyle bir yardımcı almanız sizin için çok iyi olur, en azından kimsenin dırdırını çekmezsiniz.
Ayrıca anneniz evet çok kaba ama ben eşinize daha fazla kızdım sanırım çünkü çocukları leylek getirmedi onun da hem sizinle hem çocuklarla ilgilenmesi gerek, en azından ev işlerinin birazcık ucundan tutsa ölmez ya!

Benim icin annenin ruh sagligi, bebegin uykusundan, anne sutu almasından, tuvalet egitiminden cok daha kiymetli.
Cunku anne iyi olmazsa, çocukların uzun vadede iyi olabilme ihtimali yok.
Nacizane kendi tavsiyelerimi söyleyeceğim. Size veya baska okuyuculara uyup uymayacagini bilemem. Benim onceligim her zaman anne.
Imkaniniz kadar eve yardımcı alın mutlaka. Anneanne babaanne yardima gelmiyorsa, en azindan haftada 1 gün 2 günlük yemek yapip gondersinler veya getirsinler veya eşiniz gidip alsın!
Çocuğunuza uyku egitimi vermenizi tavsiye ederim. Ben sinir krizleri geciriyordum, ellerim titriyordu bebegimi kucagima alamıyordum. Uyku egitimiyle birlikte ailemiz yeniden doğdu. Simdi 3 yasında, sosyal olarak hic bir problemi yok, benimle arasinda en ufak bir sorunu yok.
Yemekleri pratik yapın. Evet ben de bebegim ek gida yerken gunde 5 kere sıfırdan hazirlardim. Ama sizin cocuklarinizin su an taze ek gidadan cok, annelerinin iyi olmasina ihtiyaclari var.
Buyuk cocugunuzu haftada 3 yarim gun krese verebilirsiniz. Veya meslek lisesinde cocuk gelisimi okuyan bir genc kizla anlasip, okul dışındaki vakitlerde cocuklariniza oyun ablasi olmasini isteyebilirsiniz.
Inanin 2 yila cok ama cok rahatlayacaksiniz. Bu 2 yil içinde maddi tum imkanlarinizi seferber edin ve kendinizi iyu hissettirecek ne varsa yapın.

Iki cocugum var yas aralari hemen hemen ayni. Kucuk 40 gunlukken buyuge tuvalet egitimine basladim. O siralar kucuk de gece sık sık uyandigi icin uykusuzluk cok zorluyordu. Benim buyuk de huysuzdur, her seye aglar, kendi oynamaz tepemizden inmez.
1 aydir buyuk krese gidiyor, vallahi kafami dinliyorum gunduz. Hem o da sosyallesiyor.
Iki cocuk cok zormus gercekten. Aksamlari biri susuyor biri agliyor. Buyuduklerinde gececek insallah

Iste bu yüzden 2.cocuktan korkuyorum ya. Hani yapacaksamda buyuk olanın bayağı bir elden ayaktan düşmesi lazım diye düşünüyorum. Vallahi çok zor Allah yardımcıniz olsun. Ben bir taneye bakamıyorum size helal olsun

Allah kolaylık versin

Oğlunuzda sevgiye ilgiye muhtaç o yüzden zorluk çıkarıyor bence

Ama kardeşini dövmesi hiç normal değil bunun için bir pedagog yardımı mı alsanız acaba ?

Back