• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki cocuklu hayat ve tukenmislik

Bunlari dusunebiliosan evet olursun yapmalisin bence. Bunlar benim aklima bile gelmio mesela hatta bulari dusunmek cok tuhaf gelio. 35lere yaklastin mi bilmiorum o ara yaparsin bence yani biyolojik saat tikladiginda.
Yok daha 6yıl var 35 e. Ama eşim 40 olcak. O zaman hıc ıstemıyor

Öncelikle 'annem bana yardim etseydi şöyle iyi olurdu' gibi beklenti ve hayal içinde kesinlikle olmayın bence. Yardım edeceği olsaydı sizin istemenize gerek kalmadan yardımıniza koşardı. Yalnızsınız bunu kabullenin ve ona göre davranın.

Çocuklarınıza bir düzen oluşturun. Günü planlayıp buna uyarak işleri organize şekilde yapın. Karmaşıklık kaos yaratır. Hem siz hem çocuklar için yorucu olur. Mutlaka ev işleri için güvenilir bir yardımcı bulmalısınız. İyi birine denk geldiğinizde çok rahatladığınızı göreceksiniz.
Çocuk büyütmek çok zordur. Allah kimseye muhtaç etmesin, annelerimize bile.

Iyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegim 😔 oğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım 😔
Benim tek cocuk ama deliriyorum bazen. Su an 28 aylık kızım. 2 yaşına kadar hic uyumadım desem yalan olmaz. Pandemi döneminde evdeyken memeden kestim rahata erdim uyku konusunda. Memeden kestikten 4 ay sonra deliksiz uyumaya başladı. Istahsızlıgı beni çok zorladı. Su an biraz daha iyi istahı ama halen sıkıntı çıkarır yemek konusunda. 2 yaşında tuvalete alıştırdım o konuda beni cok zorlamadı sagolsun :)) Su an beni zorlayan kısım cok bağımlı bana. Bensiz hicbir sey yapmıyor bebek gibi kucak istiyor su an. Oyun delisi aksama kadar oyun oynuyoruz ve sadece benimle oynamak istiyor bu aralar. Ustelik çalışıyorum. Havalar sıcakken gunde 2 saat parka çıkıyorduk iyi oluyordu simdi çıkamıyor ve evde sürekli bir kaos var :))

Sizi çok yi anlıyorum Benin de 27 aylık ve 3 aylık 2 bebeğim var. Yardımcım var o olmazsa asla yetemem. Size tavsiyem imkanınız arsa eve yardımcı alın. Yoksa gerçekten çok zor siz yıpranırsanız bebekler de yıpranır siz Yarın B22 ye 2 ekmek alabilir miyizgergin omursanıznolnar da gergin olur. Gerekirse 1 yıl maddi olara sıkın dişinizi yardımcı tutun. 1 yıl sonra zaten büyüğü kreşe başlar küçüğe de tek balı oda yetersiniz. Bu zamanlar geri gelmeyecek önemli olan bu zamanları çocuklarınızla mutlu geçirmek.

Her sey zamanla yoluna girer, ama bir seyi acilen cozmeniz lazim bence. Buyugun kucuge zarar verme durumu, eger boyle bir huy varsa ekstra dikkatli olunmali. Cunku maalesef buyugun kucuge cok ciddi fiziksel zarar verme ihtimali var, ve boyle cok yasanmislik var. En cok buna yogunlasmalisiniz diye dusunuyorum.

Geri kalansa oldugu kadar, ev daginik olsun, esyalar eskisin... Hepsine cozum bulunur.

Ahkam kesme konusuna katılıyorum. Bir de siz uyutmayı bilmiyorsunuz diyenler var.
Herkesin lafına bakacak olsak neler diyorlar nelersorsan kendileri mükemmel anne. Öyle bir şey yok herkesin eksiği olur bildiği bilmediği olur tecrübe ederek öğrenicez tabi bakmayın bende 3 afacan la uğraşıyorum ama benimde kendime göre eksiklerimi illaki oluyo napalım sağlık olsun elimizden gelenin e iyisiyle büyütmeye çalışıyoruz. Çok konuşanlara takılmayın onlar kendi eksiklerini size söylüyordur😁

Sizi çok yi anlıyorum Benin de 27 aylık ve 3 aylık 2 bebeğim var. Yardımcım var o olmazsa asla yetemem. Size tavsiyem imkanınız arsa eve yardımcı alın. Yoksa gerçekten çok zor siz yıpranırsanız bebekler de yıpranır siz Yarın B22 ye 2 ekmek alabilir miyizgergin omursanıznolnar da gergin olur. Gerekirse 1 yıl maddi olara sıkın dişinizi yardımcı tutun. 1 yıl sonra zaten büyüğü kreşe başlar küçüğe de tek balı oda yetersiniz. Bu zamanlar geri gelmeyecek önemli olan bu zamanları çocuklarınızla mutlu geçirmek.
Bu mesajı sesli olarak mı yazdınız
Araya bir 2 ekmek alabilir miyiz girmiş :D :D :D

Herkesin lafına bakacak olsak neler diyorlar nelersorsan kendileri mükemmel anne. Öyle bir şey yok herkesin eksiği olur bildiği bilmediği olur tecrübe ederek öğrenicez tabi bakmayın bende 3 afacan la uğraşıyorum ama benimde kendime göre eksiklerimi illaki oluyo napalım sağlık olsun elimizden gelenin e iyisiyle büyütmeye çalışıyoruz. Çok konuşanlara takılmayın onlar kendi eksiklerini size söylüyordur😁
Aksine hiç takılmıyorum🙂 Kendimden eminim ve biliyorum yanlış yapmadığımızı. Uyumayı fazla sevmeyen bebek diye bir şey var gerçekten. Bizimki gerçi dişten uyumuyor, 6. aydan beri diş çıkarıyor. Çocuklarımız Sağlıklı, huzurlu olsunlar da önemli değil, uykuları düzene girene kadar uykusuz kalırım artık🙂

Öncelikle Allah yardımcınız olsun diyorum iki çocuklu bir kadın olarak.Hepimiz aynı süreçten geçiyoruz yalnız değilsiniz korona da epey hayat düzenimizi sarstı en kısa zamanda geçer biter insallah bu eve kapanma.Tavsiyem küçük bebeğe uyku eğitimi vererek başlayın her gün öğlen iki saat ve akşam saat en geç 8 30 da yatış saati olsun Oğlunuz için de geçerli bu.O saatlerde programlı olun şahsi işleriniz kişisel bakımınız olur,bir kahve içip film izlemek istersiniz belki veya kitap okumak.Bunu mutlaka yapın her gün kendinize en az yarım saat vakit ayırıp sonra yemeğe bulaşığa vs girin.Esinizle iş bölümü yapabilirsiniz ya da ufacık bir makineyi boşaltmak doldurmak çamaşır asmak gibi işlerden birini isteyebilirsiniz iyi gelecektir rahatlarsiniz.Mesela ben şey yapıyorum onlar öğlen uyuynca kendime ayırıyorum uyanınca da babaya bırakıp ben yemek yapayım sen biraz çocukları oyala diyorum.Evet yardımcı da alabilirsiniz ama sizin sorununuz hiç kafanızı dinleyememek,kendinize vakit ayıramamak gibi geldi süpürme silme haftada bir halledilir olmadı robot süpürge alın çiş konusu zor gerçekten alışınca dediğim gibi yapın sabredin tuvalet alışkanlığı oluşunca bir nebze daha düzene girer.Bu arada eğitim için videolar var uyku eğitimi için ya da bütçeniz elveriyorsa destek alıp bir haftada halledebilirsiniz

Back