• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iki cocuklu hayat ve tukenmislik

benim tek çocuğum var ama çalışan bir anneyim. ev işi yemek bulaşık sürekli koşturmaca halindeyim bende.
şunu fark ettim ama ben sakinsem çocuğum daha sakin oluyor. 31 aylık bizimki de. her şeye ağlama dönemleri. gündüz eşim bakıyor onun yanında sakin olan çocuk beni görünce ağlamaya nazlanmaya başlıyor. gün içinde beni özlediğinden bana geçiyor nazı sanırım. tüm işi gücü bırakıp sadece onunla ilgilenirsem ağlamaları huysuzlukları kalmıyor o kadar.
eve gittiğimde yemeğini yedirip 1,5 saat kadar dışarı çıkarıyorum.
gelince hemen diğer günün yemeğini yapıyorum aradan çıkıyor.
sonra da lego oynuyoruz baloncuk yapıyoruz kitap okuma saati masal anlatma saati hadi banyo yapalım derken derken gece 12 gibi uyumuş oluyor.
ben 7 de ayaktayım dinlenebiliyor musun dersen nerdee. allah sağlık versin ne yapalım.

Benim çocuklarımın arasında bir buçuk yaş var. Geçtim yani bu yollardan:) size tavsiyem kendinize vakit ayırmaya çalışın. Hergün ama. Bu sizi ve onları daha mutlu yapar. Yani illaki ikisinin de uyuduğu ya da sizin nisbeten rahat olduğunuz zamanlar oluyordur o vakitlerde hep yemek ya da ev toplama işine girişmeyin. Bugünler geçiyor ve onların o küçücük halini özlüyor insan.
Suan kac yaslarindalar?

Yardımcı,bakıcı birde üstüne anneanne babaanne desteği alarak aşıyoruz iki çocuklu hayatın zorluklarını.. yoksa hunimi takardım.. allah yardımcınız olsun. Temizlik ve yemek için en azından hergün yarım günde gelecek yada iki günde bir tam gün gelecek birini bulamaz mısınız? Hem size hem çocuklara yemek yapar,evi derler toplar. Size sadece çocuklara bakmak kalır

Acaa bu konuyu benmi yazdım diye dönüp baktım benimde kızlarımın arası 23 ay çok zamanlar bende ağladım öfke nöberleri geçirdim eşimin iş satleri yoğun annem kayınvalidem uzak eş dost komşu yok iki küçğk çoçuk zamanla alıştık birbirimize büyüyüuoruz 3 ümüz .Oğlunuzun bu yaptıkları bir dışa vurum aslındq hünün bi saati sadece ona ayırabilseniz kardeşi uyuyunca kaliteli bir saat boyama ,oyun hamuru,oyun farketmez oda küçük ilgi istiyor bunu bana çoçuk gelişimi uzmanı tavsiye etti işe yarıyor gerçekten.Birde uyku rutini oluşturmaya çalışın 9dan önce uyusunlar biliyorum önceliğümiz ev işi ve yemek çoçuklarımızı düşünüyoruz ama kendinize vakit ayırın kendinizi şımartın çünkü biz nefes almazsakk yavrulara nefes olamıyoruzbide durumu kabullenin büyüycekler küçük bir buçuk bile olsa inanın kolaylıyor işler .İmkanınız varsa oğlunuz yarım gün okula giderse inanın 3ünüzede iyi gelicek büyük kozım 4 buçuk yaşında iki senedir gidiyor gerçekten oda mutlu bizde benim tecrübelerim bu kadar .Hep kendime bugünleri özlüycek olucağımk telkin ediyorum gerçekten özleniyor

Şuan 3 oğlumda uyuyor bende bu saatlerde ancak kendime vakit ayırıyorum. Öncelikle siz çok güçlü bir annesini yanlız değilsiniz 3 aşağı 5 yukarı hepimiz aynıyız.
Bitmek bilmeyen işlerin arasında çocuk kavgalarıbhuysuzlukları bir yandan günleri kovalıyoruz adeta.benim size tavsiyem sakin ve huzurlu olmaya çalışın. Şimdi gözünüzü kapatın ve 20 yol sonrası na gidin. Çocuklar ınızın sizi nasıl hatırlamazsın isterdiniz? Sinirli agresif tükenmiş bir annemi? Yoksa huzurlu sakin mutlu bir annemi? Yaptığınız işleri.,yrmeği, temizliği vs onları bilmeyecwkler bencilce düşünüp annemiz böyle böyleydi diyecekler onu. İçşn çiönce kendinizi mutlu edin sonra herşey daha kolay olacak görün inanın çocuklarınız bile değişecektir. 3 yaşındaki oğlunuz hem kardeşini kıskanıyordu hemde sizin gerginliğinizin farkında dır. Onun için sürekli ağlıyordur

Bırakın bazı işler yarım kalsın, 2 3 çeşit yemek değil tek çeşit besleyici yemekler yapın. Çok mu bunaldınız, hep birlikte dışarı çıkın hava uygun değilse onları banyoya sokun suda eğlensin ler, müzik açım hep birlikte hoplayıp zıplayın vs vs. Bunun gibi çok alternatif var. Ama en önemlisi şu bu günlerin geçeceğini ve hergün kumbaralarını sevgiyle doldurmanız gerektiğini unutmayın. Allah yardımcınız olsun..

Çocuk istemiyorum , ne kadar doğru bir karar olduğuna her geçen gün kk konuları sayesinde anlıyorum.
evli olmak üreme zorunluluğu demek değildir.
Bende cocuk ıstemıyorum. Ama acaba ılerde pısman olur muyum. Bırde dıyorum ılerde yegenlerım falan olcak. Onlara bakıp özenir mıyım

Iyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegim 😔 oğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım 😔
Sabırlı olun sabredin herseyı mükemmel yapmaya çalışmayın biraz oluruna bırakın h sonları imkan varsa bir iki saat baba ilgilensij çıkıp bir yerde birşeyler için sıkmayin canınızı onlarda büyüyecekler elbet

bende de durum aynı biri altı buçuk yaşında biri dört aylık...hicbirseye zaman yok ve herşey eksik ...çok değişik duygu durumlari içerisindeyim..kocama vakit ayiramiyorum buara bunu takmış durumdayim

Allah herkesin yardımcısı olsun bir taneyle ben hasta olduğumda altından kalkamadım hiçbir şeyin iki tane olsa ne olurdu halim 😒 okuduklarımdan sonra ikinciyi kati suretle düşünmemeye karar verdim :KK43:

Benim bebeklerimde biri 1.5 diğeri 2.5 yaşında ne kadar zor olduğunu anlıyorum özellikle şu 2 yas sendromu beni benden alıyor benim yakınımda akraba bile yok haftasonlari parka yada ormana bi hava almaya falan götürüyoruz büyük sabır gerekiyor cocuk büyütmek için gelecek güzel günleri düşünerek tolere ediyorum ben :))

Iyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegim 😔 oğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım 😔

Ay yaziyi okumaya baslayinca profil isminize baktim durdum emin olmak icin. Acaba bu konuyu ben mi actimda unuttum diye emin olamadim bian bu kadar mi benzerlik olur hersey. Yaslari bile ayni yasattiklari hislerimiz bile hepsi tipatip hayatim. Bende tikandim oncelikle. Hatta felaket bi anneyim vicdanim tavan yapiyor. :'( cok agliyorum bu sebeplerden cunku surekli agliyorlar sizi o kadar iyi anliyorum ki. Ben 3 gundur mp4 le muzik dinleyerek gunu bitirmeye calisiyorum cocuklarin sesleri kulagima gelmedigi icin daha sakin oldugumu farkettim. Tavsiye edebilecegim tek sey bu ne yazikki :( allah kolaylik versin. Bu konuda konusmak dertlesmek isterseniz mesaj taabilursiniz seve seve dinlerim

Ben erken anne olanlardanım. Çocuklarımla beraber bende büyüyorum öğreniyorum. Bazen insan bırakın eşi kendine ayıracak vakit bulamıyor gerçekten. Anne olunca önceliğim onlar oldu. Çok yaramazlar biri 9, biri 6, en küçüğümde yılbaşında 2 olacak inşallah ne kadar bunalsam da bazen ileride kocaman delikanlı, genç kızlar olacaklarını düşünüp heyecanlanıyorum. Rabbim ömür verirse görürsem o günlerini çok planlarımız var🥰

Valla ben eşimin hakkını yiyemem Allah var bana çok yardımcı olur ama tahmin edersiniz ki 3çocuğa bakmak kolay değil yoğun çalışıyo bu aralar elinden geldiğince ilgilenir çok şükür de bizimkiler biraz anneciler😁

Çocuğu uslu olanlar uyku ve yeme problemi olmayanlar rahat büyütüyor bu iş kocaman bi şans, sonra diger annelere ahkam kesiolar. Ikinci cocugu nasi korkmadan yapiosunuz ilki buyumemisken bu bana acayip gozukaralik geliyor.

Bende cocuk ıstemıyorum. Ama acaba ılerde pısman olur muyum. Bırde dıyorum ılerde yegenlerım falan olcak. Onlara bakıp özenir mıyım
Bunlari dusunebiliosan evet olursun yapmalisin bence. Bunlar benim aklima bile gelmio mesela hatta bulari dusunmek cok tuhaf gelio. 35lere yaklastin mi bilmiorum o ara yaparsin bence yani biyolojik saat tikladiginda.

Çocuğu uslu olanlar uyku ve yeme problemi olmayanlar rahat büyütüyor bu iş kocaman bi şans, sonra diger annelere ahkam kesiolar. Ikinci cocugu nasi korkmadan yapiosunuz ilki buyumemisken bu bana acayip gozukaralik geliyor.
Ahkam kesme konusuna katılıyorum. Bir de siz uyutmayı bilmiyorsunuz diyenler var.

Back