- 15 Nisan 2017
- 3.398
- 8.850
- 158
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
benim büyük oğlum 3 yaşında,küçük oğlum 11 aylık. sizi çok çok iyi anlıyorum dünyanın en zor işi. bende evde durduğum günler çok zorlanıyorum. parkta oğlumun yaşıtlarında çocuklarla ekip kurdum hergün 2 saat maskesini takıp çıkarıyorum. kendi arkadaşlarımdan oğlumla yaşıt olan çocuğu olanlarla görüşüyorum. anlayacağınız büyük oğluma sosyal bir çevre oluşturdum. temizlik hiç yapmıyor yardımcı alıyorum sadece yemek ve çocuklarla ilgileniyorum. bazen benim de çok bunaldığım yetersiz hissettiğim günler oluyor elbet. ama elimden geleni yaptığımı biliyorum daha fazlası olamaz diyorum. kendime vakit ayıramamak çok yıpratıyor beni onu da eşimle konuştum yardımcı olmaya çalışıyor.Iyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegimoğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım konusunda ciddi manada tıkandım
Benim de araları 1. 5 yas idi siziçok iyi anlıyorum ben o vakitler calışıyorum ama ev işi çok yapmıyordum yardımcı vardı. Durumlarımı be zer yani. Ben yogun fiziksel aktivite önermeye geldim. Oğlana scooter alın kızı bebek arabasına koyun dısarı cıkın gündeiki posta. Kışın çıkılmayacak vakitler için de eve trombolin alınIyi akşamlar hanımlar. Çaresizliğin dibine vurduğum için icimi dökmeye öyle ihtiyacim varki. Lütfen ümit verici şeyler söyleyin yoksa aklımı yitirecegimoğlum 3 yaşında kizim 9.5 aylik. Ikiside ayri ayri zorluyor beni oğlum herşeye ama herşeye ağlayan bir çocuk inanılmaz zor bir yapisi var. Söylediğimiz herşeyle inatlasir asla söz dinlemez. Evin içinde yarattığı tahribatlardan hic söz etmiyorum. Her fırsatta kardeşini dövüyor olmasındanda.. Kızım oğluma göre bir nebze daha iyi ama uyku konusunda sabrımin sınırına getiriyor beni her seferinde. Oğluma şu siralar tuvalet eğitimi veriyorum onun zorluğu bir yandan kızımın asla uyumayı kabul etmemesi bir yandan psikolojik olarak dibe vurdum. Her günüm kendimi sıkmakla geçiyor sabah 06:30 ta başlıyoruz akşam 9 a kadar ağlama sesleriyle geçiyor günüm. İkisine birden yetemiyorum bakımları konusunda zorlanmıyorum severek yapıyorum ama huysuzluklari resmen canımdan bezdirdi beni artık sabır tahammül kalmadı. Ne yapacagimi şaşırmış durumdayım her gun kendimi kasmaktan germekten hasta olacağım diye korkuyorum. Aslında yorgun ve uykusuz olmadigim zamanlar durumu bir şekilde idare ediyorum ama fiziksel ve ruhsal olarak yoruldugum zaman ağlamalarına huysuzluk yapmalarına zerre tahammülüm kalmıyor. Berbat bir anne olduğumu düşünüyorum artık. Üstelik insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi kişisel bakımımı yapmaya zamanım kalmıyor zaman kalsada gücüm kalmıyor yüzüm felaket çökmüş durumda aynada kendimi gördüğüm zaman kendi görüntümden ürküyorum adeta. Bazi saglik sorunlarim var cocuklarimi kimseye bırakıp gidemiyorum hastaneye. Annem var yakınımda pek bir desteği yok sağolsun anca kendini över durur ben 4 çocuk buyuttum senin gibi degildim hic bana çekmemişsin evin hep dağınık vs diye diye kafamı ütüler canımdan bezdiğim yetmiyor gibi birde onun dirdirini çekiyorum destek bekledigim zaman hic destek olmasa daha iyi. Kizima günde 4 öğün yemek hazırlıyorum ogluma 3 ogun tuvalet eğitimine başlamadan önce günde 10 postada alt değiştiriyordum günde ortalama iki posta çamaşır çalışıyor günümun geri kalan zamani oğlumun arkasını toparlamakla kızımı sakinlestirmekle geçiyor araya ev işlerini sıkıştırmaya calisiyorum bunları gördüğü halde eleştirmekten alıkoyamıyor kendisini sağolsun. Neyse konum annem değil zaten yas araligi az olan iki çocuklu hanımlar durumu nasıl idare ediyorsunuz lütfen bana bir fikir verin ferahlatıcı birşeyler söyleyin. Çocuklarım uyuduktan sonra vicdan azabı çekmek istemiyorum sabırsız davrandigim için. Kendimi fazla hirpalamadan çocuklarımı güzel güzel büyütmeyi çok istiyorum ama bunu nasıl yapacağım Çkonusunda ciddi manada tıkandım
Ayda 2/3 kez tutacak imkanım var aslında ama düzgün birini bulmakta zorlaniyorum. Buyuk temizliklere gelen bir bayan vardı oda işini iyi yapmiyor müfettiş gibi başında durmak gerekiyor. Düzgün birini bulsam hic tereddüt etmem duzenli gelmesi için anlaşırım.Zor.
Allah kolaylık versin.
Büyüyorlar ama gerçekten sinir stres sahibi oluyor insan.
Maddi durumunuzu yazdınız mı bilmiyorum kaçırmış olabilirim ama iyiyse yardımcı bi abla ayarlayabilirsiniz.hergün gelmez ama en azından nefes alacak zamanınız olur.
Önceleri pek yardım etmesede son zamanlarda ediyor ama oda benim gibi bunalmış durumda. Bizim çocuklar sıkıntılı diyor :)Esiniz yardim etmiyor mu?
Peki bebeğinizi nasıl unutuyorsunuz? Benim kizim ne memede uyuyor nede ayakta sallayarak. Bir kaç hafta yatağına bırakıyordum ağlaya ağlaya uyuyordu ama sonra okuduğum yazılarda bunun bebeğe çok zarar verdiğini öğrendim.Benimde biri 4 yaş küçük 9 aylık, yalnız bakıyorum, kv ler yakın ama sıfır destek. Ailem 1 saat mesafede ama bu korona bahane oldu herkes elini ayağını çekti nasıl olsa sen tek başına güzel bakıyosunmoduna girdilerherkes halinden memnun sadece sevmek için arıyorlar geliyorlargidigorlar yani. Bana gelince herşeyi 4 4lük yapamıyorum zaten. Sadece ev biraz temiz olsun, biraz yemek olsun yeter. Kendimi salınca asıl aşırı psikolojim bozuluyor. O yüzden kendinize ruyin oluşturun.
Ben sabah kahvaltı sonrası küçüğü uyuyunca hemen hızlıca mutfağı toplsyıp öğlen yemekleri hazırlayıp kendime de biraz çeki düzen verip kahvemi içip güne hazır oluyorum. Çok zor ama geçecek..
Maalesef çoğumuz böyleyiz destek olmuyorlar işlerine geliyor bakmak zorunda değiller ama benimde evladım zorda olsa koşar o söylemese de yardımcı olurdum. Napalım eğer sizde benim gibiyseniz önce siz kendinize değer verin kendinize çeki düzen verin enerji toplayın çocuklarınıza faydanız olsun. Geçecek sabırla bekliyoruz
Bende çok tıklandığımda oğlanın eline oyuncaklarini verip banyoya sokuyorum oyuncaklarıyla oyalanıyor suyun altında. Banyodan çıkınca kaldığımiz yerden devam ediyoruz :))) haftada iki üç gün komşularla bahçeye iniyoruz çocuklar oynuyor oda iyi oluyor.Benim de araları 1. 5 yas idi siziçok iyi anlıyorum ben o vakitler calışıyorum ama ev işi çok yapmıyordum yardımcı vardı. Durumlarımı be zer yani. Ben yogun fiziksel aktivite önermeye geldim. Oğlana scooter alın kızı bebek arabasına koyun dısarı cıkın gündeiki posta. Kışın çıkılmayacak vakitler için de eve trombolin alınyine yorucuoyınlar icat edin yorulsunn lar. Ben o kadarlıkken dusajabine koyar suyla oynatırdım mesela.
Yok bende ağlatarak uyutmam. Benim şansım memede uyuyor. Tabi sık sık uyanıyor. Gece kalkıyorum sık sık sabaha enerjik kalkamıyorum zaten, oğlumda kardeşten sonra değişti tabi kendi yemek yemiyor ona da ben yediriyorum. Sırayla onları yedir oynat uyut bakıyorum akşam 9 10 olmuş saat. Ama siz mutlaka gün içinde özellikle sabah ilk uyuduğunda falan o uyudukça kendinize vakit ayırın kendinize değer verin, ben hafif makyaj yapıyorum kıyafet değişiyorum bu bile yetiyo benim psikolojime, akşama kadar pijamalar, dağınıj saç baş, asıl böyle kafayı yer depresyona girerdim heraldePeki bebeğinizi nasıl unutuyorsunuz? Benim kizim ne memede uyuyor nede ayakta sallayarak. Bir kaç hafta yatağına bırakıyordum ağlaya ağlaya uyuyordu ama sonra okuduğum yazılarda bunun bebeğe çok zarar verdiğini öğrendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?