- 23 Mart 2017
- 1.623
- 3.146
- 53
- Konu Sahibi yenieleman
-
Erkekler konuşmuyorlar, abartmıyorlar evet haklısınız ama çok abartılacak durumlar da olmuyor zaten. Ama geline davranıldığı şekilde damada davranılmıyor bu konuda netim. Hiçbir kv nin damadına cak cak konuştuğunu duymadım.anneaneler teyzeler hep sıcacıktır sevgilerde karşılıklıdır. Babaanneler gelinin çocuğu derler soğuk dururlar çocuklarda aynı karşılık veriyor. Ben severim sevmem o benim problemim ama çocuklarım çok elektrk almıyor
bunu kaç kişi söyledi biliyor musunuz. insan zaten bu yüzden kafayı yiyor. evet başkasına verebilirdim o erzağı.evet çöpe de atabilirdim.evet eşimde anne dolapda yer kalmamış diyerek götürebilirdi ama sorun ne biliyor musunuz tüm bunları yapıyor olmama izin vermiyor olmaları. yani o erzağı ya zoraki yiyecektim ya götürecektim çünkü yaotıkları şeyin arkasını sonuna kadar kontrol ederler.seçeneğiniz yoktur illa onların istediği olacaktır onlar için bu kadar net
Ya şu çöpe atsaydına verdiğin cevap bile yapıcı olmak yerine kocanın ailesini terbiye etmeye çalıştığını gösteriyor. Ya hep ya hiçmişte. Çöpe atınca ne olacak? Çöpünü mü karıştıracaklar. Hadi diyelim kocan gitti yetiştirdi, sen de derdin ki o da benim aileme aynı muameleyi ediyor, yoksa sizin birşey almanız değil sorun. İdare etmeyi bilmiyorsun bence. Ve yaptığın büyük bir terbiyesizlik. Kocam benim anneme aynı muameleyi gösterecek ve ben özür dilemeden kocama geri döneceğim, büyük konuşmamayım ama çooooook zor
Allah sabir versin size..hayır asla bir tartışmada olan şeyler değil.aslında bu seviyeye gelmemize bende çok şaşkınım. eşimle görücü usulü tanıştık eşimin annesini tanıyan herkes beni uyardı bak evlenme bu kadın yönetmeyi sever vs diye ben aldırış etmedim tanımak istedim. ilk 3 ay k.v ağırbaşlı asla hiçbirşeye karışmayan çok hanımefendi bir insandı. harika biriydi ya. eşim askere gidince bir değişti inanamadım.tam tersi bir kadın karşımdaki. halada öyle. aldığım nefese bile karışır desem yeridir. babamın durumu iyi düğünde altınların bir kısmını ona ödemeye kalktı zenginsin sen öde dedi. cenazeleri var diye kınamı mahfetti ertesi gün düğünümde kendi dans etti. eşyalarımı koyduğum yere evime gelene gidene facebookda neyi beğendiğime neyi paylaştığma kime gittiğime ailemle ilişkime herşeyime alınır kv ve k.p
alınganlık seviyeleri o kadar müthiş derecede yüksekki ailemle ilk başta onlar kırılmasın nazik insanlar dedik her alınganlıklarına sustuj izah ettin dikkat etttik itina gösterdik ama baktık ki biz dikkat ettikçe daha ince eleyip daha alınacak saçma sapan noktalara vardırdılar işi. ya en basiti düğünde yeğeni hoşgeldiniz demedi diye alınan insanlar bunlar. enişteme naber enişte dedim diye kırılan insanlar. istiyorlarki hayatımın merkezi onlar olsun ama olmuyor. sürekli aramamı eve çağırmamı ve onlara gitmemi istiyorlar. onlara hesap vermemi herşeyi onlara danışmamı hayatım üzerinde hakimiyet kurmak istiyorlar. ailemle ben bir süre sonra yeter artık dedik pes ettik çünkü alınganlıklarının sınırı yoktu artık. bu kez ailem gelmiyor diye bana kızmaya başladılar. sürekli görüşüyorlardı ve bir süre sonra bu görüşmeler ilişkileri laçkalaştırmaya başladı. k.v. yılışık davranıyordu ve k.p. onu uyarmıyor. benim aileme bu ters. düğünümü onlara kolaylık olsun diye en kolayı en dandiği nerdeyse ona baktık aldık buna rağmen bana sürekli olarak batırdın bizi paramızı bitirdin dedi durdu k.v.
eşime göre bu şaka. ama bence değil. bu şaka yollu bile hoş değil. bu gibi bir çok şey var tabiki hepsini yazmam mümkün olamaz ama bir çok birikmişlik var ve bende koca bir bıkkınlık ve tiksinti var. siz bunu yaptınız deseniz BEN BİŞEY YAPMADIM Kİ der çıkarlar. bu yüzden hamileyken beni telefonda sıkıştırmalarını bunu insanlara dinletip bakın gelinim bana hakret etti terbiyesiiizzz demesini hazmedemiyorum çünkü eşim bunu iyi niyetle yaptıklarını söylüyor deliriyorum.benim hamileliğimi çok zor geçirttiler bu yüzden nasıl olurda bu toruna hakları olduğunu iddia edebilirler.onca zaman geri gerile kasık ağrıları dan kıvrandım çenelerini bi nebze tutmadılar. yaşamak başka bişey başkası bana analtsa belki benim tepkimde farklı olurdu ama yaşayınca insan hazmedemiyor
Ben olsam boyle kocayi bosarim. Cunki asil sorun onda. Daha buyumemis..ailesinin herseyinize karismasina ilk o tepki vermeli bir sinir koymali.
Yorumlarinizi okuyunca hakli buldum sizi. O poseti vermeniz kotu olmus. Ama sonunda dolmussunuz. İste yeri geldiginde cevaplari vermeyince oyle patlama oluyor. Ailecek bile alttan almissiniz tepenize binmisler resmen. İyiler iyiler diye iyi gormek istemissiniz bu aileyi ama geri zihniyetli insanlar resmen cahil iyi felan degiller. Bunlara ne anlatsan bos zaten.
Sizin dediginiz gibi soyleseydi benim oglum oyle yapmaz derdi bu aile eminim.
Yorumlari okudunuz mu bilmem ama bu kayinaile kendisi yapici degil.
Evet konu sahibinin yaptigi yanlis..farkli davranabilirdi ama herseyi denedim diyor zaten. Yani kiz ne yapsa suclu. Orta yolu ve idare etmesinide esi bilmeli biraz. Boyle inat inada gidiyor..gelinin alttan alinmasi bekliyor. Milletce boyleyiz. Ama bu kiza saygi gosteren yokmus zaten..cok bile cekmis bu insanlari bence..
Boylelerinle gecinmek icin politik olunmali..esin yaninda ayri o olmayinca kv ayri davranilmali...taktikler uygulamalar bilmem nelere kafa yormali. Hala gelisemedik..normal olani bu kayinailenin bu cocuklara huzur vermeleri bir birey olarak kabul etmeleri saygi duymalari vsvs
Boyle bir karar yerine keske herkes yanlizca kendi ailesiyle gorussun deseydiniz siz ailenizden kopmazdiniz obda kendi ailesinden kopmazdi her iki tarafta toruna hasret kalmazdi kendi ailelerinize siz goturur getirirdiniz
sana gerçeği söyleyeyim, düzelmez, daha kötü olur.evet doğru bir tespit yapmışsınız .tek isteğim bir birey olduğumuzu hatırlamaları.saygı duymaları. biliyorum ki bu benim en doğal hakkım. yorumuunz için teşekkür ederim.sabahtan beridir çoğu insana izah edemediğim bir şeyi yorumlamanız beni mutlu etti
kendimle çelişecek bir yorum yapmadım, ataerkil bir toplumuz ama anneler kız evlatlarına daha değer veriyor oğlanların a vemiyorlar verselerdi gelin kv problemi kalmazdı damat kv problemi gibi minimuma inerdi sorunlar.ilişkileri kadınlar belirler diyorsunuz ya evet kadın belirliyor kv tavrı tüm aile ilişkilerini belirler.sizdeki durumu anneniz mi belirledi hayır şartlar bunu gerektirdi Babaanneniz ve halanız çok iyi insanlardı da anneniz yine anlaşamadı mı? Halanız sevseydi annenizi peki soğukluk girermiydi araya ? Onlar geline dış kapının dış mandalı gibi davranırsa gelinde yerini bilir uzaklaşır.gelin de uzaklaşınca hooop babaanne hala torundan bile uzaklaşır.bizde durumlar böyle.herkeste aynı olacak diye birşey yokİşte bak kendinizle çelişiyorsunuz, madem Türk toplumu ataerkil o zaman oğlumun çocuğu asıl torunlarımdır, neden onlara soğuk davranayım da kızımın çocuklarına sıcak olayım. Çünkü dediğim gibi ilişkileri belirleyen kadındır aile içinde, çocuk da eş de buna göre şekilleniyor. Neyse ben de hep bu şekilde görüyorum çevremde. Mesela benim annem çalışmıyor, babam da oldukça ataerkil ama hep teyzemlerle dayımlarlayız. Neden? Çünkü annem halamlardan hoşlanmıyor, veya iki elti birbirinden haz etmediği için amcalar bir araya gelmiyor. Erkeklerde bu sorunlar daha az. Bu nedenle ilişkiler kadın nasıl istiyorsa o şekilde oluşuyor.
sana gerçeği söyleyeyim, düzelmez, daha kötü olur.
1. neden eşin seni değil ailesini tercih ediyor.
2. neden 1. nin devamı olarak, yine eşin yüzünden seninle iyi geçinmek gibi bir dertleri yok. o yüzden hiçbir taktik işe yaramaz.
her şey karşılıklı olursa işe yarar.
eğer eşin değişmezse bu evlilik oyunu er geç biter.
kendimle çelişecek bir yorum yapmadım, ataerkil bir toplumuz ama anneler kız evlatlarına daha değer veriyor oğlanların a vemiyorlar verselerdi gelin kv problemi kalmazdı damat kv problemi gibi minimuma inerdi sorunlar.ilişkileri kadınlar belirler diyorsunuz ya evet kadın belirliyor kv tavrı tüm aile ilişkilerini belirler.sizdeki durumu anneniz mi belirledi hayır şartlar bunu gerektirdi Babaanneniz ve halanız çok iyi insanlardı da anneniz yine anlaşamadı mı? Halanız sevseydi annenizi peki soğukluk girermiydi araya ? Onlar geline dış kapının dış mandalı gibi davranırsa gelinde yerini bilir uzaklaşır.gelin de uzaklaşınca hooop babaanne hala torundan bile uzaklaşır.bizde durumlar böyle.herkeste aynı olacak diye birşey yok
kendimle çelişecek bir yorum yapmadım, ataerkil bir toplumuz ama anneler kız evlatlarına daha değer veriyor oğlanların a vemiyorlar verselerdi gelin kv problemi kalmazdı damat kv problemi gibi minimuma inerdi sorunlar.ilişkileri kadınlar belirler diyorsunuz ya evet kadın belirliyor kv tavrı tüm aile ilişkilerini belirler.sizdeki durumu anneniz mi belirledi hayır şartlar bunu gerektirdi Babaanneniz ve halanız çok iyi insanlardı da anneniz yine anlaşamadı mı? Halanız sevseydi annenizi peki soğukluk girermiydi araya ? Onlar geline dış kapının dış mandalı gibi davranırsa gelinde yerini bilir uzaklaşır.gelin de uzaklaşınca hooop babaanne hala torundan bile uzaklaşır.bizde durumlar böyle.herkeste aynı olacak diye birşey yok
çünkü onlar 30 yıllık ailesi.evet bende eşime bunu anlatmaya çalışıyorum. eşime saygıları yokki bana saygıları olsun. eşimle görücü usulü evlendik bir yıllık evliyiz ama ailesinden fırsat bulupda birbirimizi tanıyamadık. tanıdığımız yönlerde hep yanlış oldu bu yüzden seçimini onlardan yana yaptı çünkü onlar hakaret etsede şaka ve iyi niyet olduğuna bütün kalbiyle inanıyor.bende bunu şaşkınlıkla izliyorum artık
çünkü onlar 30 yıllık ailesi.
sen ise daha dün gelen yabancısın.
seni tanımak gibi bir derdi yok.
evli çocuklu maço bir karakter olarak yaşamak sanırım tek derdi.
sen şu anda anlaştığınızı sanıyorsun. onlar eşine kılıbık, hanımköylü, hayırsız evlat vb yakıştırmalarla dolduruyordur.
doğumdan sonra büyük bir patlama gelir eşinden, torun için.
her şeye hazırlıklı ol derim. lohusalık biri bin hissetmek demek. o yüzden psikolojik olarak çok güçlü olmalısın.
hatta 40 ın çıkana kadar ailende kal. çok ihtiyacın olacak ailene
anlaşmanız aileler gelmesin, herkes kendi ailesine gitsin değil mi?eşim çok duygusal biri. evet anlaştığımızı sanıyorum ama bugün ağzını yokladım hala aynı kafada. canım ailesi eşimi nasıl doldurursa doldursun o asla bunu kabul etmiyor yani anlamıyorum insanoğluyuz hatalarımız olabilir ama eşim ve ailesine göre onlar mükemmel.onlar dışında herkes hatalı. eşim i tanıyorsam asla ailemde kalmama izin vermez.bu onun için ayrılalım demem gibi bişey oluyor çünkü
Tatlım durumun zor ama epey güçlü durup alttan almamissin benbundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Durumun zor ama bu kadar güçlü durma da brovo. Ben asla gidemedim neler yaşadım ama gidemedim . Gerçi benim eşim iyi biriydi.bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..
eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)
onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile.ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.
BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?