iki aile

İşte bak kendinizle çelişiyorsunuz, madem Türk toplumu ataerkil o zaman oğlumun çocuğu asıl torunlarımdır, neden onlara soğuk davranayım da kızımın çocuklarına sıcak olayım. Çünkü dediğim gibi ilişkileri belirleyen kadındır aile içinde, çocuk da eş de buna göre şekilleniyor. Neyse ben de hep bu şekilde görüyorum çevremde. Mesela benim annem çalışmıyor, babam da oldukça ataerkil ama hep teyzemlerle dayımlarlayız. Neden? Çünkü annem halamlardan hoşlanmıyor, veya iki elti birbirinden haz etmediği için amcalar bir araya gelmiyor. Erkeklerde bu sorunlar daha az. Bu nedenle ilişkiler kadın nasıl istiyorsa o şekilde oluşuyor.

Ben sizde haklı hiç bir yan göremedim kocanızın ailesi 2 kg domates alsa ne olur sanki siz onu kapıya bırakıp gelmekle büyük edepsizlik yapmışsınız
Torun görmek onların hakkı sizin ailenizde mi bebek görmeyecek nekadar tuhafsınız
Yazık etmişsiniz hem eşinize hem ailesine hem ailenize sizin bu tavrınızın ne kadar acayip olduğunu kimse size söylemedi mi!
Bence kendi EGO'nuzu törpüleyin azıcık anlayışlı olun

Ben olsam boyle kocayi bosarim. Cunki asil sorun onda. Daha buyumemis..ailesinin herseyinize karismasina ilk o tepki vermeli bir sinir koymali.
Yorumlarinizi okuyunca hakli buldum sizi. O poseti vermeniz kotu olmus. Ama sonunda dolmussunuz. İste yeri geldiginde cevaplari vermeyince oyle patlama oluyor. Ailecek bile alttan almissiniz tepenize binmisler resmen. İyiler iyiler diye iyi gormek istemissiniz bu aileyi ama geri zihniyetli insanlar resmen cahil iyi felan degiller. Bunlara ne anlatsan bos zaten.

Ya şu çöpe atsaydına verdiğin cevap bile yapıcı olmak yerine kocanın ailesini terbiye etmeye çalıştığını gösteriyor. Ya hep ya hiçmişte. Çöpe atınca ne olacak? Çöpünü mü karıştıracaklar. Hadi diyelim kocan gitti yetiştirdi, sen de derdin ki o da benim aileme aynı muameleyi ediyor, yoksa sizin birşey almanız değil sorun. İdare etmeyi bilmiyorsun bence. Ve yaptığın büyük bir terbiyesizlik. Kocam benim anneme aynı muameleyi gösterecek ve ben özür dilemeden kocama geri döneceğim, büyük konuşmamayım ama çooooook zor

Sizin dediginiz gibi soyleseydi benim oglum oyle yapmaz derdi bu aile eminim.
Yorumlari okudunuz mu bilmem ama bu kayinaile kendisi yapici degil.
Evet konu sahibinin yaptigi yanlis..farkli davranabilirdi ama herseyi denedim diyor zaten. Yani kiz ne yapsa suclu. Orta yolu ve idare etmesinide esi bilmeli biraz. Boyle inat inada gidiyor..gelinin alttan alinmasi bekliyor. Milletce boyleyiz. Ama bu kiza saygi gosteren yokmus zaten..cok bile cekmis bu insanlari bence..
Boylelerinle gecinmek icin politik olunmali..esin yaninda ayri o olmayinca kv ayri davranilmali...taktikler uygulamalar bilmem nelere kafa yormali. Hala gelisemedik..normal olani bu kayinailenin bu cocuklara huzur vermeleri bir birey olarak kabul etmeleri saygi duymalari vsvs

Allah sabir versin size..

Boyle bir karar yerine keske herkes yanlizca kendi ailesiyle gorussun deseydiniz siz ailenizden kopmazdiniz obda kendi ailesinden kopmazdi her iki tarafta toruna hasret kalmazdi kendi ailelerinize siz goturur getirirdiniz

Çok sayfa olmuş okuyamadım erzak olayına niye bu kadar çılgın tepki verdiğinizi? Anası babası içinden gelmiş almışlar , alıp kapılarına bırakmak ne demek? Eşim ana babamın kalbini bu kadar ağır kıracak olsa yüzüne bakmazdım bir daha!

Tepkilerinizi bir ölçün tartın bundan sonra. Hiç haklı tarafınızı göremedim.

evet eşim sınır koymuyor . o sınır koysa ben haddimi aşmazdım zaten. evet anlatmayı çok denedik ailecek ama tek dedikleri şey BİZ BİŞEY YAPMADIK Kİ. siz suçlusunuz. e böyle insanlarla bir yerden sonra da iletişim sıfıra iniyor çünkü duvara konuşur gibi boş boş boş

evet doğru bir tespit yapmışsınız .tek isteğim bir birey olduğumuzu hatırlamaları.saygı duymaları. biliyorum ki bu benim en doğal hakkım. yorumuunz için teşekkür ederim.sabahtan beridir çoğu insana izah edemediğim bir şeyi yorumlamanız beni mutlu etti

Boyle bir karar yerine keske herkes yanlizca kendi ailesiyle gorussun deseydiniz siz ailenizden kopmazdiniz obda kendi ailesinden kopmazdi her iki tarafta toruna hasret kalmazdi kendi ailelerinize siz goturur getirirdiniz

kendi ailelerimizle görüşüyoruz o konuda bir sorun yok

sana gerçeği söyleyeyim, düzelmez, daha kötü olur.
1. neden eşin seni değil ailesini tercih ediyor.
2. neden 1. nin devamı olarak, yine eşin yüzünden seninle iyi geçinmek gibi bir dertleri yok. o yüzden hiçbir taktik işe yaramaz.
her şey karşılıklı olursa işe yarar.

eğer eşin değişmezse bu evlilik oyunu er geç biter.

kendimle çelişecek bir yorum yapmadım, ataerkil bir toplumuz ama anneler kız evlatlarına daha değer veriyor oğlanların a vemiyorlar verselerdi gelin kv problemi kalmazdı damat kv problemi gibi minimuma inerdi sorunlar.ilişkileri kadınlar belirler diyorsunuz ya evet kadın belirliyor kv tavrı tüm aile ilişkilerini belirler.sizdeki durumu anneniz mi belirledi hayır şartlar bunu gerektirdi Babaanneniz ve halanız çok iyi insanlardı da anneniz yine anlaşamadı mı? Halanız sevseydi annenizi peki soğukluk girermiydi araya ? Onlar geline dış kapının dış mandalı gibi davranırsa gelinde yerini bilir uzaklaşır.gelin de uzaklaşınca hooop babaanne hala torundan bile uzaklaşır.bizde durumlar böyle.herkeste aynı olacak diye birşey yok

evet bende eşime bunu anlatmaya çalışıyorum. eşime saygıları yokki bana saygıları olsun. eşimle görücü usulü evlendik bir yıllık evliyiz ama ailesinden fırsat bulupda birbirimizi tanıyamadık. tanıdığımız yönlerde hep yanlış oldu bu yüzden seçimini onlardan yana yaptı çünkü onlar hakaret etsede şaka ve iyi niyet olduğuna bütün kalbiyle inanıyor.bende bunu şaşkınlıkla izliyorum artık

bizde de ne yazıkki. haklısınız

Kadınlar oğullarını değil, kızlarını seviyor, kızlarına ve damatlarına yalakalık yapıyor ama oğlanlarını ve gelinlerini çekiştiriyor mu yani? E ilk laflarınızda da erkek annesi olmak kolay diyordunuz, erkeğe söyler geline söyler ama kıza ve damada yalakalık yapmak zordu hani? O zaman kızlarını niye daha çok seviyorlar oğullarından?

çünkü onlar 30 yıllık ailesi.
sen ise daha dün gelen yabancısın.
seni tanımak gibi bir derdi yok.
evli çocuklu maço bir karakter olarak yaşamak sanırım tek derdi.
sen şu anda anlaştığınızı sanıyorsun. onlar eşine kılıbık, hanımköylü, hayırsız evlat vb yakıştırmalarla dolduruyordur.
doğumdan sonra büyük bir patlama gelir eşinden, torun için.

her şeye hazırlıklı ol derim. lohusalık biri bin hissetmek demek. o yüzden psikolojik olarak çok güçlü olmalısın.

hatta 40 ın çıkana kadar ailende kal. çok ihtiyacın olacak ailene

eşim çok duygusal biri. evet anlaştığımızı sanıyorum ama bugün ağzını yokladım hala aynı kafada. canım ailesi eşimi nasıl doldurursa doldursun o asla bunu kabul etmiyor yani anlamıyorum insanoğluyuz hatalarımız olabilir ama eşim ve ailesine göre onlar mükemmel.onlar dışında herkes hatalı. eşim i tanıyorsam asla ailemde kalmama izin vermez.bu onun için ayrılalım demem gibi bişey oluyor çünkü

anlaşmanız aileler gelmesin, herkes kendi ailesine gitsin değil mi?
zaman belirlemediğinize göre, ailene gitmek en doğal hakkın.
eşin izin vermese de doğum ve sonrası cidden zor. eşinle yine ayrılık aşamasına gelme ihtimaliniz yüksek.

eşin duygusal değil ana kuzusu. o yüzden ailesini mükemmel zannediyor. o kafa değişmez.
olan sana ve çocuğuna olur.

senin her şeyine karışan kv torununa karışmaz mı sanıyorsun?
eşin çocuğu götürdüğünde izin vermediğin ne varsa hepsini yapacaklar çocuğuna. çünkü sen cahilsin, onlar mükemmel.
annesi senin sütün yaramıyor diye mama verin diyecek ve eşin o gün annesinin istediği mama ile eve gelip seninle tartışacak.
annesinin erzağı için seni ezen kocan çocuğa da sana da acımaz.
acısa hamile kadına bunları yaşatmazdı.

iyi düşün taşın annende kalma meselesini.

Tatlım durumun zor ama epey güçlü durup alttan almamissin ben
Durumun zor ama bu kadar güçlü durma da brovo. Ben asla gidemedim neler yaşadım ama gidemedim . Gerçi benim eşim iyi biriydi.
Sana önerim görüşme gitme gelme ama doğum da hastaneye gelsin iki aile . Senin ailen suçsuz ama bunu eşin anlamıyor belli ki ne de olsa erkek hemen yıkanır beyni annesi yıkar. Onu için de zaman ver. Eşinle kavga etme güzel huzur yasa kendine bağla nir kere sonrası gelir emin ol . Ama şimdi her şey sıcak. Bebeği de bayram da falan göster eşin sana baglaninca seni anlayacak ve o zaman ailen görecek.
Çok kurnazca gelebilir ama psikologumin önerisi böyleydi bana benzer bir konuda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…