• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile

vicdanım rahat çok şükür ama haklısınız haklı olmak hiçbirşey düzeltmiyor. hatırlamamaya çalışıorum ama illaki aklıma geliyor.onca zaman akıldan kolay silinmiyor :KK43: yinede teşekkürler
Rica ederim bir anda silemezsiniz elbet zaman gerekli
Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ve sizi haklı buldum. Eğer torunlarına çok düşkünlerdiyse torunlarını doğuracak kadına da iyi ve saygılı davranmayı öğrenmeleri gerekliydi. Çocuk sizin çocuğunuz göstermek istemiyorsanız göstermeyin nitekim zorunda da değilsiniz. Sizin kendi ailenizin göremeyecek olması üzüntü verici ama böyle yapmazsanız eşiniz tepenize çıkar. ama bence doğumda sadece annem yanımda olsun diye diretin eşinize sonuçta yardıma çoookça ihtiyacınız olacak. Benim annem de gelsin derse de ölümcül bakış atın bence
Aslinda biraz göreceli bir durum torunu seven geline saygi duyar kayinvalidelere de sorsanız kocasını seven kayinvalidesine saygi duymali simdi kim haklıdır neye gore kime gore

Aslinda biraz göreceli bir durum torunu seven geline saygi duyar kayinvalidelere de sorsanız kocasını seven kayinvalidesine saygi duymali simdi kim haklıdır neye gore kime gore
İyi ama zaten aklı olan evlenir evlenmes eşinin ailesine saygısızlık etmez ama hak ettiği saygıyı görmüyorsa o niçin göstersin ki? Böyle böyle insanın tepesine çıkıyolar

kayınvalidem kendi yaptığı hakları bana tanımıuor.kayınvalidesini 3-5 yıl çekmiş aman seni mi çekicem demiş göndermiş. kocasının ailesini sevmiyor yılda bir zarzor gider. zaten kaynanası mesafeden dolayı torunlarını yani eşimi yılda bir ancak görürmüş. bugün bana bu hakları tanımıyor.7/24 onunla olmamı onun her dediğine itaat etmemi ailemi resmen yok saymamı istiyor.bende hayır diyorum. zevklerimiz uyuşmuyor düşünceelerimiz çok zıt buna rağmen ben ona susuyorum mesela bişey beğendim iğrenç diyor .kimseye saygısı yok. birde insanları mutsuz etmek onu besliyor.kaç kere gözümün önünde kişileri kırıp bundan zevk aldı çok hoşuna gitti beni korkutuyor. hakaret eder gibi konuşur sorsan şaka yaptım der içine oturtur.sır verirsin tutmaz sır vermezsin kocana şikayet eder karın bana güvenmiyor diye. vs vs vs bir çok şey birikti hepsini anlatamamki tabiki
Benim durumum da aynıydı sonunda isyan bayrağını çektim ve görüşmüyorum. Siz ne kadar iyi niyetli okursanız olun bazı insanlar kotu kalpliyse kötüdür ve asla değişmez.ben sizin yerinizde olsam çok yüz vermezdim .

Bir şekilde Eşinizin ağzından girip burnundan çıkıp annenizin gelmesini sağlayın. Ya da iki aileyi de kabul edin baktınız dediğiniz gibi eve gelip kamp kuruyorlar kovalayın. Ciddiyim gidin artık diyin. Anneniz olmadan olmaz hele ilk doğumunuz ise çok zor. Size hak veriyorum ama çok zor günler sizi bekliyor bebeğiniz ile. Annenize muhtaç olacağınız bir dönem. Ayrıca karnı burnunda eşini 2 aya yakın aramayan eşten de adam olmaz.

İyi ama zaten aklı olan evlenir evlenmes eşinin ailesine saygısızlık etmez ama hak ettiği saygıyı görmüyorsa o niçin göstersin ki? Böyle böyle insanın tepesine çıkıyolar
Bakin bende bir gelinim iki evladim var hemde nasip olursa kayinvide adayiyim kayinvalideleri savundugumu dusunmeyin ama zaten akli basinda evlenen bayan esinin ailesine saygi duyar diyorsunuz ya herbayan boylemi dusunuyor siz boyle dusunuyorsunuz ozaman soyle soyleyebilirmiyiz tartismalarda once kayinvalideler haksizdir cunku gelin saygi duyarak baslamistir kayinvide gerekli tutumu gostermemistir.bu objektif bir bakis acisi gibi gelmedi uzgunum

Bakin bende bir gelinim iki evladim var hemde nasip olursa kayinvide adayiyim kayinvalideleri savundugumu dusunmeyin ama zaten akli basinda evlenen bayan esinin ailesine saygi duyar diyorsunuz ya herbayan boylemi dusunuyor siz boyle dusunuyorsunuz ozaman soyle soyleyebilirmiyiz tartismalarda once kayinvalideler haksizdir cunku gelin saygi duyarak baslamistir kayinvide gerekli tutumu gostermemistir.bu objektif bir bakis acisi gibi gelmedi uzgunum
Hayır anlatmak istediğimi tam aktaramadım ben genel olarak konuşmuyorum bu konuyla ilgili bu yorumları yapıyorum yoksa tabi ki her insan farklı farklıdır gelinin de iyisini kötüsünü kayınvalidenin de iyisini kötüsünü görüyoruz

bundan 3.5 ay öncesi kadar eşimle tartıştık. ikimizde ailelerimizden yardım istemeyeceğimize anlaşmamıza rağmen gecenin bir yarısı ' kızacaksın biliyorum ama annemgil şunları gönderdi bende yerleştirdim dolaba' dedi.bende ya sen götürürsün yada ben dedim o anki bakışını hiç unutmuyorum kindar ve öfkeliydi. sabaha kadar uyuyamadım sabah götürüyor musun götüreyim mi dedim baktım götürmüyor poşete topladım büyük bir kavga ettik o kapıdan çıkarsan dönüşü olmaz dedi bende çıktım annesine gittim zili çaldım kapıyı açtı önüne koydum ve gittim. ama döndüğümde eşim yoktu ve evet annesine gitmişti. karnımda bebeğimle saatlerce bütün ilçeyi gezdim bi yandan da telefonla onu aradım mesajlar attım asla açmadı cevap vermedi..

eve geldim saatlerce ağladım. en sonunda enişteme 'gelmeyeceğim o eve' demiş. mesaj attım sen gel ben giderim.ve gittim. yüzüm gözüm şiş. aradan geçen aylara rağmen an be an hatırlıyorum her anı. 1.5 ay kaldım annemgilde. çok huzurluydum. ama için buruktu. babam annem kardeşlerim beni güldürmek için elinden gelenin fazlasını yaptılar allah bin kere razı olsun.eşimle hiç konuşmadık. her gelen kaynanan seni anlatıyor ah gelinim vah gelinim diyor iyide rol yapıyor kimse sana inanmaz dediler. bu kez bende başladım konuşmaya. kayınvalidem telefonda onlara bağırdığımı bir kaç kişiye dinletmiş. eşim aramızda olan özel şeyleri herkese anlatmış. babası da onlar gibi zaten . ben onun evinin camlarını bile sildim demiş, bir gün eve çağırdık rahatsızım yatıcam dedi yolda kardeşine giderken gördüm demiş. kısaca yalancı ilan etmiş beni. kendisi çok dürüstmüş gibi.
1.5 ay sonunda görüşmeye geldiler zaaar zooorr. babası yanında kendi gibi düşünen iki adam ve eşim. babam sordu sizi dinliyorum sorun nedir. babası başladı 'hatalı senin kızın'. bende duyuyorum yukardan bütün konuşulanları. babam a dediler ki kayınvalide ve kaynata ile görüşmem için beni zorlaması gerekiyormuş,bazı şeyler zorlamadan olmuyormuş. babamda ben kızımı böyle birşeye zorlayamam karar onundur dedi. ben kızımı bana gelsin diye bile hiç zorlamam dedi kaynatam oradan çıktı zaten sana koşa koşa geliyor koşa koşa geliyor. aşağıya inip ağzının ortasına vurmamak için kendimi zor tuttum . uzun süre konuştular. kaynatam dedi ki biz vallahide billahide birşey yapmadık. (eskiden inkar ediyorlardı şimdi yemin de ediyorlar artık)

onlar görücü usulü evlendi birbirlerini tanımasına bile fırsat verilmedi diyerek iki aileninde bizim eve gelmeyeceğine karar verildi. kızımla konuşurum yarın eşiyle buluşur kararı onlar verir dedi babam.kaynatam kapıdan çıkmadan son sözleri 'benim eşim çok iyi o vallahi billahi bişey yapmadı o iyi biri ' diyerek de çıktı. yani onların gözünde eşimin annesi melek ben ise şeytan.eşimle ertesi gün görüştük
ailenle görüşmek istemiyorum
çocuğu göstermek istemiyorum
iki aileden de yardım almak istemiyorum
aile içi sırlarımızı onlarla paylaşmanı istemiyorum dedim.
çocuk meselesinde mırınkırın etti ama bunun bir ömür sürmeyeceğini sadece zamana ihtiyacım olduğunu için soğuyunca tabiki görüştüreceğimi söyledim.ama tabiki benim ailemde görmeyecekmiş. kabul etti. eve döndük. iyiyiz. ama ailemin onlar yüzünden evime gelememesi bana çok koydu. doğumuma da eşimin ailesi gelmesin diye kendi ailemi de alamıyorum. eğer eşimin ailesine taviz verirsem devamı gelecek çok iyi biliyorum. bunca aileme ve bana çektirdikleri onlara kalsın istemiyorum. sakin bir lohusalık geçirmek istiyorum. ve eşim itiraf etti onlar kendilerini hatalı olarak görmüyorlar dedi. onları dinlersem biz boşanırız dedi. huzuru bulmuşken kaybetmek istemiyorum ama eşim bir kaç seferdir lafını ediyor.doğumdan sonrasını düşünüyorum diyor çünkü ikimizde biliyoruz ki ailesi yine onu sıkıştıracak. torun torun diyecekler . ben onların bu çocuğu görmeye hakları olduğuna asla inanmıyorum beni strese sokarken torun yoktu akıllarında. EGO vardı. ama onlar yüzünden ailemde torunlarının doğumuna şahit olamayacak torunlarını göremeyecekler. kafam çok karışık. napmalıyım bi yanda ailem diğer yanda kör cahil bir aile. :KK43: ve eşim hala ailesinin hiçbir suçu olmadığına onların kötülük yapmadığına onların bu torunu görmeye haklarının olduğuna inanıyor.

BEN BURAYA İNSANİ BİR ŞEKİLDE FİKİR DANIŞMAK İÇİN PAYLAŞIMDA BULUNDUM..KİMSEYLE TARTIŞMAYA DA NİYETİM VE İSTEĞİM YOK.TEK İSTEĞİM OLGUN İNSANLARDAN YARDIMCI OLABİLECEK YORUMLAR ALMAK İSTİŞARE ETMEK.LÜTFEN SAÇMA SAPAN MAKSADI SADECE KINAMA OLAN İNSANLAR YAZMASIN. MALUM TARTIŞMAYA GİRMEKTEN KONUM AMACINDAN UZAKLAŞIYOR.. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Gerçekten merak ediyorum; problemleri böyle çözmeye çalışmayı kimden ve nasıl öğreniyorsunuz?
Evlilikten, ilişkilerden ve iletişimden bu kadar bihaber bir evliliğin ömrünün uzun ömürlü olacağını düşünüyor musunuz gerçekten?
Her şeyi inada bindirerek, kocanızın itibarını yerle bir ederek, senin ailen benim ailem diye savaşarak hiç bir çözüme ulaşamazsınız ki?
Sanırım onlara torunlarını göstermeden nasıl yaşrımın formülünü istiyorsunuz insanlardan. Bence daha önce iyi niyete, iletişim için daha düzeyli bir dile ve saygıya ihtiyacınız var.
Yoksa evliliğinize ne yazık ki çok ömür biçmek mümkün gözükmüyor. Eşinize de yazık gerçekten. Siz kendinize zor gelmiyor musunuz?

Sizin gibi bir gelinimiz vardı ailemizde... Kuzenime yani eşine çok çektirdi. Hepimizle sebebi sebepsiz küstü, her şeye hep çok konuştu kuzenim hep alttan almaya yuvam demeye çalıştı. Zamanla kuzenim de bozuldu huy olarak... Kavga gürültü derken bi dargın bir barışık giden evlilik boşanma davasıyla sonlanıyor şimdi... Size de tavsiyem kimsenin sabrını sınamayın... bizim gelin gibi bedelini siz ödersiniz...

İlk başta bu ne biçim tepki dedim sonra mesafenin sebebini öğrendim. Eşin ailenden hiçbir şey istememiş ve kabul etmemiş sen de istememişsin en doğal hakkın ama keşke kapının önüne koymasaydın. Ben olsam apartmanda ihtiyacı olan birine verirdim et ve süt ürünlerini hayvanlara verirdim vs. gerekirse çöpe atardım. Şayet eşin bu anlamsız "senin ailenden bu eve bir şey gelmesin istemiyorum" tavrından vazgeçmiyorsa.

Özünde haklısın ama abartılı bir tepki vermişsin bu olaydan sonra ailelerle aranın düzelmesi çok zor. Sen madem barıştınız araya kayınpeder falan girdi biraz daha mantıklı davranmalısın kendini ezdirmeden. Bence eşinle konuş yakında anne baba oluyoruz bu anlamsız tavırlar bize yakışmıyor sana bir adım atıyorum ikimizin de ailesi uygun ve mesafeli bir şekilde evimize gelsin gitsin, biz de onlara gidelim kimse gücenmesin herkes mutlu olsun de. O senin ailenden bir şey gelmesin saçmalığından vazgeçsin sen de vazgeçeceğini söyle.

Senin ailen benim ailem çekişmesi başladıysa bir evlilikte o evlilik bir yerde tıkanır, çıkmaza girer. İnsanların evlenince 20-30 senelik ailesini silmesi gerekmiyor, çözüm bu değil. İnatlaşarak, şart koşarak bir yere varamazsınız. Aileleri hayatınızdan çıkarmak şu an çözümmüş mutluymuş gibi görünsenizde fazla sürmeden patlak verir.

Elbette ki ben de çocuğu doğurunca üzerinde sadece siz söz hakkı sahibi olacaksınız demiyorum ama şimdi eşinizin bu işteki payıyla sizinkini karşılaştırırsak ve sizin ailenizin tavrıyla eşinizin ailesinin tavrını karşılaştırırsak bence talebiniz son derece mantıklı. Size verebileceğim yegane tavsiye kendinizi öne atmayın. Yani eşinizin ailesiyle ilgili bir durum olursa siz konuşmayın eşiniz konuşsun siz de onlarla konuşmayın eşinizle konuşun. Eşiniz durumu idare edemezse veya etmeyi reddederse gereken ayarı eşinize verin yine ailesiyle yüzgöz olmayın. Sonuçta evlat insanın canı küfretse ağzından bal damlar gelin kırk kat el ne derseniz diyin ağzınızdan zehir saçıyormuşsunuz gibi dönüş alırsınız

haklısınız çok teşekkür ederim

ben onlara saygı duyduğum için bunu inkar edemezler

Sizin gibi bir gelinimiz vardı ailemizde... Kuzenime yani eşine çok çektirdi. Hepimizle sebebi sebepsiz küstü, her şeye hep çok konuştu kuzenim hep alttan almaya yuvam demeye çalıştı. Zamanla kuzenim de bozuldu huy olarak... Kavga gürültü derken bi dargın bir barışık giden evlilik boşanma davasıyla sonlanıyor şimdi... Size de tavsiyem kimsenin sabrını sınamayın... bizim gelin gibi bedelini siz ödersiniz...

onlar benim sabrımı sınarken sorun yok zaten sizde haklısınız

İlk başta bu ne biçim tepki dedim sonra mesafenin sebebini öğrendim. Eşin ailenden hiçbir şey istememiş ve kabul etmemiş sen de istememişsin en doğal hakkın ama keşke kapının önüne koymasaydın. Ben olsam apartmanda ihtiyacı olan birine verirdim et ve süt ürünlerini hayvanlara verirdim vs. gerekirse çöpe atardım. Şayet eşin bu anlamsız "senin ailenden bu eve bir şey gelmesin istemiyorum" tavrından vazgeçmiyorsa.

Özünde haklısın ama abartılı bir tepki vermişsin bu olaydan sonra ailelerle aranın düzelmesi çok zor. Sen madem barıştınız araya kayınpeder falan girdi biraz daha mantıklı davranmalısın kendini ezdirmeden. Bence eşinle konuş yakında anne baba oluyoruz bu anlamsız tavırlar bize yakışmıyor sana bir adım atıyorum ikimizin de ailesi uygun ve mesafeli bir şekilde evimize gelsin gitsin, biz de onlara gidelim kimse gücenmesin herkes mutlu olsun de. O senin ailenden bir şey gelmesin saçmalığından vazgeçsin sen de vazgeçeceğini söyle.

canım mesafeli görüşlmeyi ailesi asla kabul etmiyor o yüzden o seçeneği sunamıyorumm. onlar çat kapı gelmeyi çat kapı çağırmayı ve asla reddedilmeyi istemiyorlar bu bir yerden sonra tartışmalara kadar gidiyor

Senin ailen benim ailem çekişmesi başladıysa bir evlilikte o evlilik bir yerde tıkanır, çıkmaza girer. İnsanların evlenince 20-30 senelik ailesini silmesi gerekmiyor, çözüm bu değil. İnatlaşarak, şart koşarak bir yere varamazsınız. Aileleri hayatınızdan çıkarmak şu an çözümmüş mutluymuş gibi görünsenizde fazla sürmeden patlak verir.

kimse kimseyi silmiyor sadece herkes kendi ailesiyle görüşüyor .

Allah sizin gibi gelini dusmanima vermesin.
Net !

Neden böyle diyorsunuz ki?
Kimbilir konu sahibinin anlatmadığı neler vardır. Bu ülkede kaynana fobisi diye bir psikolojik problem var artık. Ciddi boyutta yani. Boşanma oranlarına ve sebeplerine bakın, ailelerin oranı ne kadar görün derim.. Oğluna tapan, gelinine sahip olmaya çalışan bir sürü ruh hastasıyla aynı toplumda yaşıyoruz.

Evet konunun içeriğini her şeyiyle bilmiyoruz ama aileler Türkiye'de büyük bir sorundur. O yüzden ben içeriğe baktığımda genelde gelinlere hak verebiliyorum.

Konu sahibinin kararı bence yanlış, aileleri görmeden hayat devam etmez. Bir yerde son bulacak bu, ama belki o ailenin bu kadar radikal bir kararı görmesi gerekirdi, kim bilir?

Back