• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile

Bence yaşanan bütün huzursuzlukların sebebi sizsiniz kusura bakmayında hepimizde var kv kp yazdıklarınızı uzun uzun okudum hiçbi mantık bulamadım insanlara cahil demişsiniz ama bu tavrınızla bence siz daha cahilsiniz onlardaki tek suç sizi düşünüp mutfak masrafınıza katkıda bulunmak istemeleri

anlaşmanız aileler gelmesin, herkes kendi ailesine gitsin değil mi?
zaman belirlemediğinize göre, ailene gitmek en doğal hakkın.
eşin izin vermese de doğum ve sonrası cidden zor. eşinle yine ayrılık aşamasına gelme ihtimaliniz yüksek.

eşin duygusal değil ana kuzusu. o yüzden ailesini mükemmel zannediyor. o kafa değişmez.
olan sana ve çocuğuna olur.

senin her şeyine karışan kv torununa karışmaz mı sanıyorsun?
eşin çocuğu götürdüğünde izin vermediğin ne varsa hepsini yapacaklar çocuğuna. çünkü sen cahilsin, onlar mükemmel.
annesi senin sütün yaramıyor diye mama verin diyecek ve eşin o gün annesinin istediği mama ile eve gelip seninle tartışacak.
annesinin erzağı için seni ezen kocan çocuğa da sana da acımaz.
acısa hamile kadına bunları yaşatmazdı.

iyi düşün taşın annende kalma meselesini.

zaten şuan düşünüyor olmamın bütün sebeplerini yazdın ne yazıkki. çocuğumu uzak tutmak isteememin en büyük sebebi bu. onların çelişkili yaşamlarında ben çocuğumu nasıl doğru yetiştirebilirim. babnnesi yalan söyleyecek yok yok doğru o diyecekler. offfffffff haklısın :(

Tatlım durumun zor ama epey güçlü durup alttan almamissin ben

Durumun zor ama bu kadar güçlü durma da brovo. Ben asla gidemedim neler yaşadım ama gidemedim . Gerçi benim eşim iyi biriydi.
Sana önerim görüşme gitme gelme ama doğum da hastaneye gelsin iki aile . Senin ailen suçsuz ama bunu eşin anlamıyor belli ki ne de olsa erkek hemen yıkanır beyni annesi yıkar. Onu için de zaman ver. Eşinle kavga etme güzel huzur yasa kendine bağla nir kere sonrası gelir emin ol . Ama şimdi her şey sıcak. Bebeği de bayram da falan göster eşin sana baglaninca seni anlayacak ve o zaman ailen görecek.
Çok kurnazca gelebilir ama psikologumin önerisi böyleydi bana benzer bir konuda

eşimle kişisel bir sorunumuz olmadığı için şuan ki tasrtışmalarımız oldukça kısa ve hatta tatlı oluyor. ailesi olunca konu o zaman işte içinden çıkılmıyor :(

Bence yaşanan bütün huzursuzlukların sebebi sizsiniz kusura bakmayında hepimizde var kv kp yazdıklarınızı uzun uzun okudum hiçbi mantık bulamadım insanlara cahil demişsiniz ama bu tavrınızla bence siz daha cahilsiniz onlardaki tek suç sizi düşünüp mutfak masrafınıza katkıda bulunmak istemeleri

evet haklısınız. malum ben o erzağı alsaydım onlar yine kaldığı yerden devam edeceklerdi. evet cahillik işte naparsınız

Kadınlar oğullarını değil, kızlarını seviyor, kızlarına ve damatlarına yalakalık yapıyor ama oğlanlarını ve gelinlerini çekiştiriyor mu yani? E ilk laflarınızda da erkek annesi olmak kolay diyordunuz, erkeğe söyler geline söyler ama kıza ve damada yalakalık yapmak zordu hani? O zaman kızlarını niye daha çok seviyorlar oğullarından?
Evet erkek annesi olmak kolay , gelini oğlunu eleştirirsin kolayca , en ufacık birşeye afra tafra yaparsın gelin ve oğlan çeker. Ama kızları kıymetlidir üzülmesin diye eleştiremez lafını sözünü sakınır. Hep alttan alır sevdiği için bu yüzden zordur. Ama gelini oğlunu atar kolaylıkla. Dert etmez oğlum üzülmüş gelin üzülmüş.ama hep kızı düşünür aman kızım üzülmesin yorulmasın.O yüzden kız annesi olmak zordur.

Evet erkek annesi olmak kolay , gelini oğlunu eleştirirsin kolayca , en ufacık birşeye afra tafra yaparsın gelin ve oğlan çeker. Ama kızları kıymetlidir üzülmesin diye eleştiremez lafını sözünü sakınır. Hep alttan alır sevdiği için bu yüzden zordur. Ama gelini oğlunu atar kolaylıkla. Dert etmez oğlum üzülmüş gelin üzülmüş.ama hep kızı düşünür aman kızım üzülmesin yorulmasın.O yüzden kız annesi olmak zordur.

O zaman biz kadınlar psikopatız, oğlan bizim derdimizi çekiyor kız çekmiyor ama gidip kızı seviyoruz. İlginç bir yaklaşım.

neyi tartışıyorsunuz anlam veremiyorum ama durum bu . Lütfen bana yorum atmayın iyi geceler

O zaman biz kadınlar psikopatız, oğlan bizim derdimizi çekiyor kız çekmiyor ama gidip kızı seviyoruz. İlginç bir yaklaşım.

lütfen daha fazla uzatmayın. herkesin fikri ayrı sonuçta.saygı duymak lazım. kimse kimseyi ikna etmek zorunda da değil. hayat bu.herkes farklı şeyler yaşayıp farklı düşüncelere sahip olabiliyor. napalım herkes kendi hayatında elde ettiği deneyimlerle konuşuyor illaki. yinede saygı çerçevesinde eleştri yaptığınız için de ayrıca teşekkür ederim

Ben gibi ol açık sözlü ol. Gelip dolabına bakıp hani hiçbir şeyim yoktu mu dedi, ben öyle bir şey söylemedim her şey var dedim kendi hayal dünyanı yansıtma bana de mesela. Ben ne kadar açık sözlüysem o kadar çevremde bana rahatsızlık veren insanlar yok oluyor. Kaçıyorlar benden. Hataları, yalanları neyse o an yüzlerine söylüyorum. Ya senden uzak dururlar ya da çekinirler. Ben işimde, evimde, ailemde de böyleyim. Çok basit bir örnek vereyim, işte çok yorulduğunu söyleyen ama yorulmadığını hatta laklak yaptığını bildiğim bildiğim kişiye; abartma sadece 20 dk otobüs ile geldin, hava herkese sıcak dünyayı kurtarmış gibi davranma dedim daha bugün. Canını sıkan insanların uzak durması için iyi bir yol bence :)

neyi tartışıyorsunuz anlam veremiyorum ama durum bu . Lütfen bana yorum atmayın iyi geceler

boşverin daha fazla uzamasın. kendisine de söyledim hayat şartları düşüncelerimize yansıyabiliyor. herkes aynı düşünmek zorunda değil. herkes kendi yaşadığını bilir. teşekkür ederim

Ben gibi ol açık sözlü yani. Gelip dolabına bakıp hani hiçbir şeyim yoktu mu dedi, ben öyle bir şey söylemedim her şey var dedim kendi hayal dünyanı yansıtma bana de mesela. Ben ne kadar açık sözlüysem o kadar çevremde bana rahatsızlık veren insanlar yok oluyor. Kaçıyorlar benden. Hataları, yalanları neyse o an yüzlerine söylüyorum. Ya senden uzak dururlar ya da çekinirler. Ben işimde, evimde, ailemde de böyleyim. Çok basit bir örnek vereyim, işte çok yorulduğunu söyleyen ama yorulmadığını hatta laklak yaptığını bildiğim bildiğim kişiye; abartma sadece 20 dk otobüs ile geldin, hava herkese sıcak dünyayı kurtarmış gibi davranma dedim daha bugün. Canını sıkan insanların uzak durması için iyi bir yol bence :)

:) güldürdünüz beni bende öyle biriyim :) yani eşim beni susturana kadar öyleydim.aman kırılmasınlar incinmesinler diye sustura sustura patladım napalım.yoksa dediğin benim için çok kolay bişey. karakterim böyle çünkü :)

anlamadığınız nokta bu işte. ben onlara gelir giderim de kalırım yatarımda. sorun onlasrın bunu devamlı ısrarla iğneleyerek istiyor olması. yani iki ayrı ev ama tek hayat istiyorlar. kusura bakmayın eşim ailemden birşey almıyor diye gıcık olmadım ben alsın almasın umrumda değil.ben ona saygı gösteriyorsam oda bana gösterecek. size kendi hayatınızda başarılar dilerim olgun insan..
evet doğru bir tespit yapmışsınız .tek isteğim bir bir
zaten şuan düşünüyor olmamın bütün sebeplerini yazdın ne yazıkki. çocuğumu uzak tutmak isteememin en büyük sebebi bu. onların çelişkili yaşamlarında ben çocuğumu nasıl doğru yetiştirebilirim. babnnesi yalan söyleyecek yok yok doğru o diyecekler. offfffffff haklısın :KK43:
Yasadiginiz problemler icin Allah kolaylık versin ben yasadiginiz problemlerden ziyade davranis ve uslubunuza takildim ozur dilerim ama belki yaşadığınız problemler ve hamilelik sizi bu duruma getirmiştir ama eşinizin ailesini sevmeyin saymayinda elbet sizin bileceğiz seydir ama kayınpederimin agzina cakacaktim igreniyorum yalanci cahil vs.birsuru hakaret cumleleri kurmussunuz esinizde bahsederken üslubunuz egerki buysa zaten isiniz zor cok ofkelisiniz gereginden fazla burda size katılmayan arkadaslarla bile laf cabasina giriyorsunuz yorumlarım sizi kirdiysa kusura bakmayin surekli bir haklilik cabasindasiniz diyelimki hepimiz sizi hakli bulduk ne degisicek hayatinizda inanin ofke hirs kin bunlar kisiyi cok yipraticak seyler elbet affetmeyin untmayinda ama bukadar sicakda tutmayin

Yasadiginiz problemler icin Allah kolaylık versin ben yasadiginiz problemlerden ziyade davranis ve uslubunuza takildim ozur dilerim ama belki yaşadığınız problemler ve hamilelik sizi bu duruma getirmiştir ama eşinizin ailesini sevmeyin saymayinda elbet sizin bileceğiz seydir ama kayınpederimin agzina cakacaktim igreniyorum yalanci cahil vs.birsuru hakaret cumleleri kurmussunuz esinizde bahsederken üslubunuz egerki buysa zaten isiniz zor cok ofkelisiniz gereginden fazla burda size katılmayan arkadaslarla bile laf cabasina giriyorsunuz yorumlarım sizi kirdiysa kusura bakmayin surekli bir haklilik cabasindasiniz diyelimki hepimiz sizi hakli bulduk ne degisicek hayatinizda inanin ofke hirs kin bunlar kisiyi cok yipraticak seyler elbet affetmeyin untmayinda ama bukadar sicakda tutmayin

esteğfirullah.benimle aynı düşünmek zorunda değil kimse tabiki ama uslubları yanlış. edebli eleştirenlere kapım her zaman açık. ama yaşamımın binde biri olmayan bir kısmını buraya istişare amaçlı yazıyorum. o kısmına göre kesip biçiyorlar. ama hayat bu binde bir kısmıyla olmuyor bunu bütün eleştirenler illaki bilir.

esteğfirullah.benimle aynı düşünmek zorunda değil kimse tabiki ama uslubları yanlış. edebli eleştirenlere kapım her zaman açık. ama yaşamımın binde biri olmayan bir kısmını buraya istişare amaçlı yazıyorum. o kısmına göre kesip biçiyorlar. ama hayat bu binde bir kısmıyla olmuyor bunu bütün eleştirenler illaki bilir.
Bakin sizI yargilamiyorum asla o problemleri ve o hayatı elbet siz yasiyorsunuz problemlerinizle ilgili yorum yapmiycam ama inanin hakli olmak insani herzaman mutlu etmiyor o yuzden öncelikle bu Haklılık cabanizi biraz azaltin cunku bu insani gereğinden fazla öfkeli hircin yapiyor yine diyorum aaffeeyin ama sürekli hatırlamamaya calisin biz burayi.kapattiginizda yokuz siz istediğiniz surece yorum yapariz elbet karar sizin vicdaniniz neyi söylüyorsa bence onu yapmalisiniz

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ve sizi haklı buldum. Eğer torunlarına çok düşkünlerdiyse torunlarını doğuracak kadına da iyi ve saygılı davranmayı öğrenmeleri gerekliydi. Çocuk sizin çocuğunuz göstermek istemiyorsanız göstermeyin nitekim zorunda da değilsiniz. Sizin kendi ailenizin göremeyecek olması üzüntü verici ama böyle yapmazsanız eşiniz tepenize çıkar. ama bence doğumda sadece annem yanımda olsun diye diretin eşinize sonuçta yardıma çoookça ihtiyacınız olacak. Benim annem de gelsin derse de ölümcül bakış atın bence

Bakin sizI yargilamiyorum asla o problemleri ve o hayatı elbet siz yasiyorsunuz problemlerinizle ilgili yorum yapmiycam ama inanin hakli olmak insani herzaman mutlu etmiyor o yuzden öncelikle bu Haklılık cabanizi biraz azaltin cunku bu insani gereğinden fazla öfkeli hircin yapiyor yine diyorum aaffeeyin ama sürekli hatırlamamaya calisin biz burayi.kapattiginizda yokuz siz istediğiniz surece yorum yapariz elbet karar sizin vicdaniniz neyi söylüyorsa bence onu yapmalisiniz

vicdanım rahat çok şükür ama haklısınız haklı olmak hiçbirşey düzeltmiyor. hatırlamamaya çalışıorum ama illaki aklıma geliyor.onca zaman akıldan kolay silinmiyor :( yinede teşekkürler

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ve sizi haklı buldum. Eğer torunlarına çok düşkünlerdiyse torunlarını doğuracak kadına da iyi ve saygılı davranmayı öğrenmeleri gerekliydi. Çocuk sizin çocuğunuz göstermek istemiyorsanız göstermeyin nitekim zorunda da değilsiniz. Sizin kendi ailenizin göremeyecek olması üzüntü verici ama böyle yapmazsanız eşiniz tepenize çıkar. ama bence doğumda sadece annem yanımda olsun diye diretin eşinize sonuçta yardıma çoookça ihtiyacınız olacak. Benim annem de gelsin derse de ölümcül bakış atın bence

allah razı olsun ikinci cümleniz bütün bu konuyu açmamın yegane sebebiydi. demekki sorun bendeymiş onca şey yazdım bi şunu anlatamadım kimseye.ben anne olduğum için hak sahibi olduğumu düşünmüyorum bütün tavrım bundan değil tabiki . evet eşimle konuşacağım allah razı olsun tekrardan

allah razı olsun ikinci cümleniz bütün bu konuyu açmamın yegane sebebiydi. demekki sorun bendeymiş onca şey yazdım bi şunu anlatamadım kimseye.ben anne olduğum için hak sahibi olduğumu düşünmüyorum bütün tavrım bundan değil tabiki . evet eşimle konuşacağım allah razı olsun tekrardan
Elbette ki ben de çocuğu doğurunca üzerinde sadece siz söz hakkı sahibi olacaksınız demiyorum ama şimdi eşinizin bu işteki payıyla sizinkini karşılaştırırsak ve sizin ailenizin tavrıyla eşinizin ailesinin tavrını karşılaştırırsak bence talebiniz son derece mantıklı. Size verebileceğim yegane tavsiye kendinizi öne atmayın. Yani eşinizin ailesiyle ilgili bir durum olursa siz konuşmayın eşiniz konuşsun siz de onlarla konuşmayın eşinizle konuşun. Eşiniz durumu idare edemezse veya etmeyi reddederse gereken ayarı eşinize verin yine ailesiyle yüzgöz olmayın. Sonuçta evlat insanın canı küfretse ağzından bal damlar gelin kırk kat el ne derseniz diyin ağzınızdan zehir saçıyormuşsunuz gibi dönüş alırsınız

Back